Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evrimci yazarın sitesini Adnan Oktar kapattırdı

Nessarien

Öne çıkan mesajlar

Yani abi ben bu kitaplarin ucunu de okudum, Richard Dawkins inanilmaz bi kitap yazmis. Cidden inanin veya inanmayin, amac ateist falan etmek de degil, basli basina konu enteresan zaten.
Adam darwinism ile insanlardaki iyilik-kotuluk olayini bile aciklamis, nasi bi zeka ve brainstorming dir anlamadim yani helal olsun dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Başıma bi şey gelmicekse ben bu adamın kitabını almak istiyorum açıkçası.
Daha ilk duyduğumda "aha bu kesin alınır" dedim ama, zaman geçti, iş yattı. Şu bikaç gündür adamın youtube'daki videolarını falan izledim de, adamın her lafından zeka fışkırıyo ya. Hırçın sorulara sakin sakin cevap verişine mi kandım, nedir.
Sosyal ağlarda paylaş

Maalesef insanlar bilimde kullanılan teori kelimesinin ne olduğunu bilmediği için oluyor biraz da bunlar.

Bizim günlük hayatta kullandığımız teori kelimesi ile bilimdeki farklıdır. Bir konuda aklınıza bir fikir gelirse, bir teorim var deriz normal hayatta, bilimde bunun karşılığı(kabaca) hipotez kelimesidir. Aklınıza bilimsel bir fikir geldiği zaman, bir hipoteziniz olur, siz bu hipotezi yeterli sayıda kanıtla(gözlem, deney) destekleyerek kanıtlarsanız sizin elinizde bir teori olur.

Yani teori bilimsel olarak kanıtlanmış bir açıklamadır(tabii ki belli bir hata payı dahilinde).

Evrim sadece bir teori! Diyen arkadaşları Görelilik teorisi ve Evrensel çekim teorisi(universal gravitation, secret değil :)) konusunda aynı tutumu göstermeye davet ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

@drigeolf

teori kanıtlanmış hipotezdir. ve kanunların aksine teoriler çürütülebilir. ha ben evrim olduguna inanıyorum zatende bu böyle yani. zaten evrimin kanuna dönüşmesi çok zor gibi geliyor bana. bu kadar uzuun bir zaman aralıgında olan bi olayı zaten kanuna donusturmek zordur.
Sosyal ağlarda paylaş

eet ama yerçekimi de bir teori. teori mükemmel değildir, ama teorinin yola çıktığı bilgi doğrudur.

yani yerçekimi var (kütlesi fazla olan şeyler, çekim gücü kütlelerine doğru orantılı olarak, maddeleri kendine çekerler)

evrim de böyle. evrim teorisi tarafından yürütülmüş tahminler, dna in ortaya çıkışıyla kanıtlandı. o yüzden "evrim yok" demek ile "yerçekimi yok" demek arasında fark görmüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

esas vahim olan herhangi birinin bi siteye dava açıp o siteye erişimi engelleyebilmesi; yani halen internetle ilgili doğru dürüst bir kanunlarımızın veya düzenlemelerimizin olmayışı..

evrim yok diyenlere de dünyanın her yerinde gülerler heralde =) dünya da öküzün boynuzlarında duruyomuş falan..
Sosyal ağlarda paylaş

İnternet hukukunun zayıflığı tartışılabilir (düzelteyim, tartışılması gereken) bir konu ve cidden zayıf durumda, olacak ama zamanla eminim. Zamanla olacak, eminim gibi laflar çok güven vaad etmiyor olabilir ama bariz bir şekilde kamuoyunun oturmuş bir internet hukukuna ihtiyacı var (Youtube'un bir kapanıp bir açılması, üstüne kapatılıp duran bir sürü site, site kapatmanın kolaylığı, site kapatmak istenirken bunun becerilememesi, hepimizin bildiği şeyler işte) bu sebeple bu süreç çok daha hızlı olacaktır diğer şeylere göre.

Seçmeli ders olarak almayı düşünüyorum bu dönem hatta, dersi var bizde ^^

Evrimin varlığının kanıtlanması için Adnan Oktar'ın "yoktur" diyor olması gayet yeterli bir argümandır bence, bitmiştir yani eheh. Ben üstüne hiç kafa kırmadım açıkçası var mı acaba hakkaten falan diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Evrim var veya yok, muslumanlik - hristiyanlik vs. var veya yok buna girmiyorum. herkesin bu konuda bir dusuncesi var, karismaya hakkimiz yok, ama sen gidip te benim dinim ile alakali her turlu sey serbesttir diyip arkasindan da bu tip seyleri kapattiramazsin. Ozgur bir ulkede yasiyorsak ozellikle.

The god delusionu kitapcida gordum ama okumadim, en yakin zamanda alip okuyacam.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
esas vahim olan herhangi birinin bi siteye dava açıp o siteye erişimi engelleyebilmesi; yani halen internetle ilgili doğru dürüst bir kanunlarımızın veya düzenlemelerimizin olmayışı..

yow düzenlemeler var, AKP getirdi ya kanunu şimdi işlerine gelmeyenler pat diye kapanıyor. Gerçi haberin var da bilmemezlikten geliyorum, evet.

not: god delusion'u e book'dan okuyun bence, başka türlü alsam verdiğim paraya acırdım ciddi söylüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...