Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LINUX vs. WINDOWS

GERGE

Öne çıkan mesajlar

buyrun!bence gayet güzel bir yazı.insanın ufkunu açıyor.şimdi böyle 300 tane parametreyi hatta programcığı birleştirebildiğim bir sistem varken(bash) ve bunu unix ve türevleri ile yapabiliyorken ve mac os X paralıyken ve torrent ile indirebilio olsam bile işlemcisi sse3 desteklemeyen bir sistemde işkence çekmenin bir alemi yokken ve bu sebepten ötürü open source bir şekilde olaya yaklaşmak isterken ve cygwin gibi seçenekleri değerlendirmenin bile mantıklı olduğunu düşünürken ve madem cygwin o zaman neden grub(lilo da olur.) olmasın...

derken bir sabah erken
haymana ovasinda bir garip kus oterken
lan noldu
derken bir sabah erken
...

evet böyle.

hail to freebsd)

dip not:bu yazı windows vista üzerinden google chrome tarayıcı yardımı ile gösterilen endemik dünyanın klavyem ile iletişime geçmesini sağlayan bir text box ile etkileşime geçişim sayesinde yazıldı.neden?sebep çok basit.var olan linux kernel ı sistemimdeki donanımı doğru dürüst tanımamakta.(hp dv5 1040et)bu tanışıksızlıktan ötürü 2.6.28 i bekliyorum.evet yapacaklar biliyorum.beni vistaya mahkum edemezler.etmezler.etmemeliler.o gün geldiğinde 64 bitin keyfini gentoo ile çıkaracağım.

vista 64 bit e para vermek isteyen varmı?
madem elimde var neden kullanmayayım?
Sosyal ağlarda paylaş

Şunu söylemem gerek.
Her e kadar linuxcular kızacak olsalar da söylemezsem edemicem. Ubuntu bugune kadar gördüğüm WindowsME' den sonra en problemli işletim sistemi.
"3 aydır kapatıp açmıyorum" diyenlere söylüyorum özellikle. Daha henuz adam akıllı hiç bir işlem yapmadığım hiç birşey yüklemediğim halde dün akşamdan beri saçma sapan nedenlerden o kadar çok sorun, kilitlenme oldu ki anlatamam.
Screensaverdan geri dönemediği için restart atmam bile geekti kaç kere.
Kurulum olayı kolaylaşmış mı? Evet çok kolaylaşmış. En azından Ubuntuda durum bu ama kilitlenme sorunları hat safhada.
Diyeceksiniz ki
"sen zaten şu anda linux kullanmayı bilmiyorsun"
Ben de bunu diyorum. Evet kurulabiliniyor mu hiç bir şey bilmeden, Ubuntu evet. Ama kurunca problemsiz kullanılabiliniyor mu?
Hayır.
Ayrıca program yüklemek için siyah bir ekrana komut girme windowsda bile yıllar önce kapandı. Hem de her web sayfasında farklı komut şekilleri görüp kafam karıştırmaları da cabası.
Allahtan Gerge tarif etti de bir Samba yüklicem diye kırkbin komut girmekz orunda kalmadım.

Biraz artık bir şeyler öğrenip de değiştiririm linux modelini düşüncesindeyim yoksa sıtkım sıyrıldı yani ubuntudan.

3 tane bilgisayarı bağlamak için akşamdan beri uğraşıyorum şu anda sorun birinciliği açıkara ile Ubuntu'da.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes kendi deneyimlerini yazmış, ben de nedenleriyle birlikte yazdım artık dışarıdan 3üncü kişi okuyanlar kendi yorumlarını yapsınlar. Fanatik muhabbetine pek gerek yok.

Bence windows güzel, ubuntu da güzel diğer distrolar yetersiz. Başkasına göre yeterli, o da mutlu halinde. E iyi işte ne güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

çok teknik olaylar, konular dönmüş arada, negzel.. işi bilenlerin yorumlarını okumak güzel oluyor gerçekten.

her neyse yazdım aslında, hepsi buydu ama konu hakkında da 2kelam edelim gelmişkene; her nekadar boş laf da olsa..

linux nasıl olursa olsun zor geliyor yaw.. keçiboynuzu misali..

mesela msi'ın sattığı netbooklardan linux olanlar xp olanlara oranla daha çok geri teslim edilmiş ve desteğe daha çok ihtiyaç duymuş..

said:

You mention the return rates being high. Has that been the case with the Wind as well?

We have done a lot of studies on the return rates and haven’t really talked about it much until now. Our internal research has shown that the return of netbooks is higher than regular notebooks, but the main cause of that is Linux. People would love to pay $299 or $399 but they don’t know what they get until they open the box. They start playing around with Linux and start realizing that it’s not what they are used to. They don’t want to spend time to learn it so they bring it back to the store. The return rate is at least four times higher for Linux netbooks than Windows XP netbooks.

4kat kötü bir rakam cidden.

linux kullananların kolay demesi biraz fransızların "fransızca çok kolay bir dildir" demesi gibi duruyor dışarıdan bakınca..

biz ingilizce biliyoruz çat pat ve fransızlar sadece kusarak konuşan bir grup amca bize kalırsa.. :S
Sosyal ağlarda paylaş

Ya Allah askina tanidiginiz bildiginiz kimin saginda solunda xp kuramayacak kadar bilgisiz, korsan xp'si olmayan insan var ? tek elinizin parmaklarini gecer mi ?

Bu ulkede o aleti alip da sirf isletim sisteminden geri veren insan sayisi cok ama cok azdir adim gibi eminim. Hic inanmadim sebebin o olduguna.
Sosyal ağlarda paylaş

Venator said:
di said:

Bu ulkede o aleti alip da sirf isletim sisteminden geri veren insan sayisi cok ama cok azdir adim gibi eminim. Hic inanmadim sebebin o olduguna.

Bir daha oku bence.

Yahu ben de bu ulkedekinden, Turkiye'dekinden bahsediyorum iste. Bir daha oku diye zipciktilik yapmadan once ne yazdigimi oku anla bi di mi ?

@Sam; Bilgisayari olan sadece iki tane komsun varsa zaten sen bahsettigim gruba girmiyorsun. Senin komsu gidip gordugunu alir, aldigi zaman da iade edip olmamis bu demez.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:
Ya Allah askina tanidiginiz bildiginiz kimin saginda solunda xp kuramayacak kadar bilgisiz, korsan xp'si olmayan insan var ? tek elinizin parmaklarini gecer mi ?

bence de biraz abartmışsın. evet, bir sürü var.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi siz diyorsunuz ki, cevremdeki kisilerin cogunun onlara korsan xp kuracak ya da en azindan nasil yapacagina dair bilgi alacak bir tanidiklari yok oyle mi ? Bakin komsunuz korsan xp sahibidir mutlaka kurar demiyorum. Onun cevresindeki bir tanidik diyorum. Yardim alabilecegi biri.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...