Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

'Müslüman Kıyımı' oyununa sert tepki!

Apache

Öne çıkan mesajlar

Redeagle said:
huun said:
resimde, heykelde 5-1 geride kalmışsın; minyatürde, halıda, metal işlemede vs 5-1 önde gitmişsin. sanki çok büyük ve önemli bir eksiklikmiş gibi bahsedilmesini anlayamadım. sanatın çok çok önünü tıkayan bi'şeymiş gibi bahsetmeye gerek yok yani.

Sanat dalı diyorumda kime diyorum..

mesaj yollayacağıma güncelleme yaptım o da güzel. Ülkelerin kültürü olur ya hani? Resimde zenginliktir kültürdür. Tıkanması gereken birşey değildir hani. Evet kayıptır bu açıdan.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu kadar düz mantık düşünmemelisiniz ya cidden okumuş etmiş adamlarız burda hepimiz. refah düzeyi yüksek olan ülkelerde sanat adına daha çok gelişme görüldüğü ortada, milyonlarca nedeni olabilir ama sonuçta ortada bi ilişki olduğu gün gibi ortada, ne gerek var gibi düşünceler çok sakıncalı kanımca.

huun'un dedikleri konusunda, medyanın toplumları yönlendirme gibi bi özelliği var abi farkındaysanız, zaten yıllar yılı dogmalar arasında yetişmiş bi milletiz, üstüne bi de bu tarz haberleri gündem diye insanların önüne sununca yangına körükle gidilmiş oluyo. hiç çıkmaması gerek böyle şeylerin bence.

başka bi yerde olmuyomudur abi hz. isa ya musa ya hakaret eden adamlar elbette oluyodur, ama yani biri sizin dininize hakaret edince sizin dininizin bekareti bozulmuyo sonuçta. olgun olmak gerek, olgunlukla karşılamak gerek. rahatsız olunabilir gayet tabi, gidersin insan gibi söylersin, dinlemezse kendi bilir. köpeğin biri havlarken, onun karşısına geçip sende havlamazsın. eninde sonunda susar gider yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
abi hiristyianlıka nasıl isala ilgili sınırlama yok.

hayır farkındamısn Isa tanrını oğlu, adam insan değil. O dereec kutsal bir varlık. doğru yerde isa hede hodo desen kırarlar azını burnunu.

adam dunyada mizah diye bişi var ve adamlar bunun farkına varmış sonunda. aramızdaki fark bu
bu sadece belli mezheplerde tabi.
bazi mezheplerde isa tanrinin kendisi mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
yok. uymayabilirsin tabii. ama bu insan ile insanolmayanı ayıran değerlerden birisidir mesela. burada önemli olan günah olup olmaması değil, hoşgörüdür. sen insan olarak birinin inandığı değerleri çiğner isen onun da senin inandığın değerleri çiğnemesi kaçınılmaz. ben bu gibi konulara insancıl yaklaşımdan yanayım ve bu gibi bir davranışı hoş görmem mümkün görülemez. mesela burada konu din. din olarak yasak adledilen bir şeyi sen ezip geçersen ve bunu hoş görürsem bu hareketini dine hakaret olrak gördüğü için senin kafanı keseni de hoşgörmem gerekir. ^_^ hani elbette insanın yaşam hakkı olduğuna inanmayan, bu kurala uymasının gerektiğini düşünmeyen birileri de vardır, di mi? heh..

bunun adı insanlıktır. diğerlerinin haklarına hoşgörü göstermek ve kendi özgürlüğünü yaşarken sınırları aşmamak bizi insan yapan değerlerdendir.

ha bu gibi değerlerin bilinmeden ezilmesi cahilliktir ama bilerek ve isteyerek ayak altına alınması olsa olsa canilik olur, hayvanlık olur.

kitaba inanmaman önemli değil yoksa benim için, insan olman önemli. bakın yine açık açık yazıyorum, hz muhammed'in ikon olarak çizilmesi gibi bir olay bizde yoktur. yaşarken yapılmamıştır. ölümünden yüzlerce yıl sonraya kadar da yapılmamıştır. bizim inancımıza göre bu doğrudan hakarettir.

e bu kadar ciddi bir şeye saygı duymayan da insan haklarından ve asla sahip olamayacağı düşünce özgürlüğünden bahsedince de ortaya absürd bir durum çıkıyor.
dasaaa, senin bu soyledigin "LAN BILMEMNE COCUGU BURADA ORUCLULAR VARKEN SU ICMEYE UTANMIYO MUSUN ZINDIK"'in daha kibar bir versiyonu yani.
Kimsenin ibadetini kolaylastirma, anlayisla karsilama zorunlulugu yok insanlarin. hele islam gibi diger dinlere gosterilen sayginin yerlerde surundugu bir din soz konusuysa
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
afrika, amerikan yerlileri, uzakdoğu, hintliler filan hepsi avrupa'yı yakalamış resim sanatında, bir müslümanlar geri kalmış sırf bu yüzden değil mi? (:P)

evet geri kalmış resimde, sadece resimde de değil. Anatomiye dair bilgilerin aktarımındada geri kalmış.

Yasaksa muhammedi cizmek yasak olsaymış, nasıl bir paranoyayla butun gorsel sanatları yasaklamışlarsa.

hayır bunların gerekiliği gerceği nerden belli zaten, 1300 yıl oldu hala icki icmiyor muslimanlar günde 5 vakit namaz kılıyor oruc tutuyor, domuz yemiyor. İş sanata gelince ama yasaklar ciğnenmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

smash said:
hz. muhammed'in resminin yasak olması puta tapınmanın başlanmaması içinmiş gibi geliyordu bana

Cuce said:
abi hiristyianlıka nasıl isala ilgili sınırlama yok.

hayır farkındamısn Isa tanrını oğlu, adam insan değil. O dereec kutsal bir varlık. doğru yerde isa hede hodo desen kırarlar azını burnunu.

adam dunyada mizah diye bişi var ve adamlar bunun farkına varmış sonunda. aramızdaki fark bu

İsa'nın heykelleri, resimleri, vb. var bi sürü, Hz. Muhammed'in yok müslümanlıkta, isterse tanrının oğlu olsun. mizah diye bişeyin farkına varmamış olduğumuzdan değil yani, dinlerimiz arasındaki bu büyük fark yüzünden (ben müslüman değilim, beni ilgilendirmiyo, tabi oyuna kızardım adam yanlış anlaşıldı pardon dememiş olsa)

evet resim heykel, ve bilimum plastik sanatlar puta tapınılmasını engellemek amacıyla yasaklanıyor, bi kez cok komik ve tezat, dinde diyorki başkasının inancına saygı duy din kulla ilah arasındadaır e o zaman neden yasak koyuyorsun, e herkez muslımansa neden puta tapsınlar neye tapıcaklarını biliyor adamlar.

tabı bunlar spekülatif yaklaşımlar.

benım asıl değinmek istediğim konu mizah kısmıydı, evet inanın daniskasi dai olsan, arada bir arkanı donup senin için en kutsal kavramlar hakkında bile şaka yapabilmelisinki, pespektifi kaybetmiyesin kör olmıyasın.

"Islam aslında mükemmel din, butun o kötü örnekler islamı yanlış yaşadıkları için sonuc öyle oluyor" cümlesinin butun sorunuda bu zaten, dinin değeri abartıldıkca kuralları kemikleştirildikce, söylemlerine laf ettirilmedikce, hatta üstünden şaka bila yaptırılmadıkca; insanları din üstünden kontrol etmek mümkün oluyor.

Mizah diyip gecmeyin arkadaşlar, mizah "...eşşeğin zikinden dolayı" ile bitmiyor, özü iki adım geri gidip ağlanacak halimize gülmekten dolayısıyla normalde göremiyceğimiz şeyleri bize görünür kılmaktan geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
alkolü açıkladım zaten. yukarıda okuyun isterseniz yazmadan önce

dediğinize göre birisinin "yahudi kafası ezen nazi postalı" çizmesi ve yayınlaması oldukça doğal bir şey.. ya da "zencileri kelepçelemiş beyaz adam" veya "haç üzerine işerken çekilmiş sanatsal bir resim"

bunların dine karşı tavrı değil, insanlığa karşı tavrı sorunludur diyorum ben. ha, anlayana diyorum bak orası ayrı. bu din kurallarını dikte ettirmek değildir (yukarıyı okumuyor musunuz yoksa anlayamıyor musunuz çözemedim) özlük haklarına tecavüzdür.

ha mesela bunu anlamıyorum.

senın "hac üstüne işirken cekilmiş sanatsal bir resim" cümlen mesela bu resmin kendisinden neden daha az aşağalıyıcı olsun.

hepimiz aklında bişiler var, bunları aktarmak için konuşuyoruz koklaşıyoruz osuruyoruz falan filan, bide ciziyoruz.

Senin dininde yasak diye benım Muhammedin resmini cizememem, hinduların dininde yasak diye bizim Büyükbaşhayvan eti temememizden farksızdır.
Sosyal ağlarda paylaş

insan figürü çizilemedi diye tıpta geri kalındı yani? kadavra üzerinde çalışmaya yasal olarak ne zaman başlayabildi avrupalılar? bu tarihten kaç asır önce müslüman tıp alimleri kadavra üstünde çalışmalar yapıyordu? onları da bir yazabilirsen bir zahmet. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sam mesela "avrupalılardan gerimiydi ilerimiydi" meselesi değil bunu sende biliyorsun.
mesela bu yasağın bilimi engellemiş olup olmadığı.

ben sana sorıyım o zaman
eğer figür cizimi yasak olmasaydı adam gibi detayli anatomi haritalri cizilmiş olsaydı, kaç kişinin hayatını kurtarırlardı?
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

Senin dininde yasak diye benım Muhammedin resmini cizememem, hinduların dininde yasak diye bizim Büyükbaşhayvan eti temememizden farksızdır.

muhammed'in resmini ancak bir insan kafadan sallayarak çizebilir çünkü kendisine tapılmaması için resmedilmesini yasaklamıştır. günümüze kadar da muhammed'in hiç bir resmi gelmemiştir.

doğal olarak da onu gören bir insan evladı da yaşamadığına göre. köpek çizip aha bu muhammed diyebilir insanlar. çünkü kimse neye benzediğini bilmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

cüce aynı şekilde ben de sana sorabilirim, kilise kadavra üzerinde çalışılmasına izin verseydi, kaç kişinin hayatı kurtulurdu? bugün tıp ne kadar daha ileride olurdu?

geçmişte takılmak yerine bugüne bakmak lazım. zaten bunlar asırlar önce aşılmış olaylar, bugün bir sorun yok. eski defterleri karıştırınca herkesin yediği haltlar var. o öyle olsaydı, bu böyle olsaydı listelerinin sonu gelmez. günah keçisi aramak anlamsız.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam tümüyle demagojisin.

konu kilise değil, konu islamdaki bütün görsel sanatların ve betimlemelerin yasaklanmış oluşu.

birgün Hristiyanlığın bilim'in ilerlemesini nasıl engellediğini taretışırsan bu mesajını alıp buraya yazarsın.

BANANE KLISEDEN SAM BANANE!
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...