Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul'dan güzel tren yolculuğu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sevgili paticik dostları selamlar olsun sizlere tekrardan,

Sizlerden ricam, güzel nezih bir tren yolculuğu. Açıkçası vize pasaport işleriyle uğraştırmadan, hop diye çıkarılacak güzel bir sürpriz bilet için yurtiçinde güzel, manzaralı nerelere gidilir, oralardan nasıl dönülebilinir?

Kalma, konaklama ve yemek gibi her türlü bilgiye açım. Tek istediğim aslında spontane olacak manzaralı bir tren yolculuğu.

Deneyimlerinizi ya da bilgilerinizi dört gözle bekliyorum.

[Sonradan gelen edit: Anadolu da olur, Trakya da]
Mesaj tarihi:
bLackcha0s said:
vize passaportu napıcan =)

Alaçatı ve Kaş ı öneririm Ayvalıkta öyle harikadır bu mevsimde.

Tren hakkında bi bilgim yok ama giden express trenleri kullan çok güzel oluyorlar.

yok zaten bir şey yapmıycam, mümkün mertebe yurt içinde olacak çünkü sürpriz şeklinde olmasını istiyorum:)

Ayvalık'a trenle nasıl gidilir acep?
Mesaj tarihi:
Abi ayvalığa tren gitmiyor ne yazıkki.Balıkesir ve izmire giden trenler var.Her ihtimal otobüs kullanacaksın.Ama ben derimki istanbuldaysan ve ciddi güzel manzara görmek istersen;

Toros Ekspresi: HaydarPaşadan Gaziantepe kadar...

İç Anadolu Mavi : HaydarPaşadan Adana'ya kadar gidiyor..

Gördüğün manzaralar paha biçilemez.Bide güzel bir jest diyorsan yataklı bilet alırsın.En azından özel bir yerde olursunuz ve Yemekli vagon'da oluyor.Alkolde var.Süper bir gezi olur.Adanada yada gaziantepede turist olursunuz :)
Mesaj tarihi:
iç anadolu mavi treni haydarpaşadan adanaya kadar gidio.ben haydarpaşadan konyaya kadar gittim malum öğrencilik ;)
tam 16 saat sürdü.trenden indiğimde kim olduğumu falan unutmuştum.ama kış şartları vardı yollar karlı falandı çok yavaş gidiodu tren.ama manzara açısından güzeldi harbiden.bide trenle yolculuk yapıcaksan mutlaka yataklı vagonda seyahat et derim.ohh mis gibi rahatsın yat dinlen manzaranı seyret.fakat fiyat fazla oluyo yataklı vagonda seyahat edersen :)
Mesaj tarihi:
vivavale said:
iç anadolu mavi treni haydarpaşadan adanaya kadar gidio.ben haydarpaşadan konyaya kadar gittim malum öğrencilik ;)
tam 16 saat sürdü.trenden indiğimde kim olduğumu falan unutmuştum.ama kış şartları vardı yollar karlı falandı çok yavaş gidiodu tren.ama manzara açısından güzeldi harbiden.bide trenle yolculuk yapıcaksan mutlaka yataklı vagonda seyahat et derim.ohh mis gibi rahatsın yat dinlen manzaranı seyret.fakat fiyat fazla oluyo yataklı vagonda seyahat edersen :)

Aslında Gaziantep çok güzel olabilir ama haftasonu için pek uygun değil, zira pazar günü tren var bir de perşembe, maalesef uygun değil ama Konya için Meram gerçekten uygun, manzaralar nasıl bi tarif edilse, yani gezmeye tozmaya değer mi gerçekten? Bu arada biz de öğrenciyiz, cümleten selam öğrenci camiasına.
Mesaj tarihi:
değerli meslektaşım :) konya meram tarafları gerçekten güzeldir.ağaç orman hiç arama bilirsin konya orman açısından oldukça fakir bir il.ama yeşillik çayır çimen dersen hoştur konya.zaten tren izmit afyon falan bayaa gezio onun için manzara olarak yeşillik bol bol görürsün.dağ tepe de görürsün.
Mesaj tarihi:
Haydarpaşa'dan binip Kars'a kadar gidebilirsin. Güzel bir yolculuk olur. Ancak ilk baharda karlar erimeye başlarken gitmeni öneririm. Daha güzel olur gibime geliyor. Hatta kıştan korkun yoksa kışın da gidebilirsin ancak geçen sene akrabalarım gitmeye kalktıklarında kar yüzünden Kars'a ulaşamamışlardı :) Ama yine de baya keyifli olduğunu söylüyorlar.

Befounder said:
en luks tren hangisi su anda?

ankara cumhuriyet fatih meram baskent ekspreslerinin adı geciyor, ama hangisi en luksu en rahatı?

Cumhuriyet ve Başkent Express trenleri tamamen aynı vagonlara sahip. Süper Lüx olarak geçiyor. İçinde belirli alanlarda wireless internet oluyor (olması gerekiyor). Pencere altlarında prizler oluyor. Yemekli vagonu var. Yolcu vagonlarının sayısını hatırlamıyorum ancak sanırım 4'tü. Haydarpaşa - Ankara arası çalışıyorlar.

Bunlardan sonra benim bildiğim en lüx Fatih Expresi var. Cumhuriyet ve Başkent'ten farklı olarak yataklı vagonlar bulunuyor bu trende. Ve internet bağlantısı yok. Ancak prizler bu trenin de bazı vagonlarında oluyor. Vagon sayısını ve güzergahını bilmiyorum (Haydarpaşa - Ankara arası çalışıyor ama Ankara'dan doğuya gidiyor mu bilmiyorum).
  • Yeni Oluştur...