Bone Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Elimde Oblivion game of the year pakedi var. Tekrar oynamak istiyorum. Ama modlardan, patchlerden çok uzak kaldım. Yakın zamanda incelemiş, denemiş kişilere sormuş olayım. - oyunun hangi unofficial patch'ini yüklemek gerek (2 ek paketi de var ise) - grafikleri güçlendirecek ne tip modlar bulunmakta? 8800gt ekran kartı varken abartmak istiyorum. - level scaling sistemini değiştirecek, dünyayı morrowind gibi sabit level hale getirecek mod var mı? oyunu, skilleri çok fazla değiştirecek, çok fazla kurcalıyacak modlar olmasın, sadece level scaling kalksın ve level hadisesi morrowind gibi olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 bu aralar enteresan şeyler oluyor kendi adıma. geçen abimin uzun ısrarları sonucu rambo 4'ü izledim. ertesi gün bi baktım rambo 4 başlığını uplamışlar. neyse dedim tesadüftür, dün good will hunting'i izledim. bugün baktımki biri garbıçta good will hunting'i tavsiye etmiş. bugün rüyamda yavru köpek sahibi olduğumu gördüm (çok uzun bi zaman sonra normal rüya gördüm, gördüğüm vakit kabus görüyorum) sabah kalktım bizim bahçedeki kedilerden biri doğurmuş mini minnacık yavru bi kedi geziniyo öyle. bugün uzun aradan sonra oblivion açtım PC overclocklu bi deneyeyim bakalım nasıl oynatcak diye şimdi sen böle topak açıyon ayıp değil mi paronayaklaştırıyon beni (:P) asıl sorcağım şey ise level scaling dediğin şey nedir ben bilmiyorum onu bi anlatır mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 sen lövlap oldukça bilgisayarın da lövlapması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fir3blad3 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 türkçesi, senin karakterin geliştiğinde oyundaki yaratıklarında gelişmesi. örnek olarak ilerki levellarda, bir goblini hemen öldüremeyebiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 level 1 de zar zor kestigin tavsanın sen level 100 oldugunda hala zar zor kesilmesine level scaling deniyor. kısacası oyun sen guclendıkce etraftaki bortu bocek dahil tum mobları senın levelına gore ayarlıyor. bunun ıyı yanı dırek son senaryoya yonelık fazla etrafı kurcalamadan oynayan bır ınsansan ana senaryoyu aynı ortalama zorlukla bıtırmenı saglıyor. ya da yanlıslıkla levelı cok yuksek bır zone a gırersen sureklı olup oyun zevkınden olmanı engellıyor. kotu yanı uyuz capulculardan bıle cok para eden uber armorlar dusmeye baslaması, karakterını gelıstırmen ama hıc bır zaman sendenn cok zayıf bır alan olmadıgı ıcın one shot kıll tadını yakalayamaman, karakterın gelısmesının bır anlamı olmaması, hatta bazı durumlarda (ornegın range oynayanlarda oblivionda) zamanla level aldıkca max dmg ın aynı sevıyede artıs gostermedıgı ıcın senın levelındaki moblarda oldurmekte zorlanmaya baslama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaming Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Yaratıkların level yükselmesini kısıtlamak için, http://planetelderscrolls.gamespy.com/View.php?view=oblivionmods.Detail&id=268 texture lar için, http://planetelderscrolls.gamespy.com/View.php?view=OblivionMods.Detail&id=2363 ve daha bir çoğu. http://planetelderscrolls.gamespy.com/fms/TopRated.php?content=oblivionmods&sort=Downloads&dir=DESC&w=&p=1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 yahu valla ben de tam oblivion la ilgili başlık açacaktım. başlığı batırmak gibi olmasın ama hangi zorluk seviyesinde oynamak lazım yahu bu oyunu. standart seviyede oynayınca hiç kasmıyor oyun. yalnızca mouse un sol tuşuna basıyorum adamların üstüne yürüyüp. yok yani kesin biraz artırmak gerek ama ne kadar. belli böyle seviyeleri de yok ki arkadaş. ne dersniz ne tavsiye edersiniz. bu level scaling çözer mi sorunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Direkt tavsiye sıram ile şu an kullandığım ve tavsiye ettiğim moblar; Quest Award Levelling (Malum oyundaki en iyi itemlar görevlerle alınıyor ve eğer düşük lvl da alırsa ilerde çöp oluyorlar. Bu eklenti onların lvl'ını senin lvl'ına göre düzenli olarak geliştiriyor) Main Quest Delayer (Oyuna Morrowind gibi bir gemide başlarsın. Oblivion kapıları daha açılmamış, İmparator suikaste kurban gitmemiştir. Imperial City de tutuklanırsan main Q başlar.) VA_UniqueKatana (Oyuna Warriors guildde bulabileceğin çok ama çok güzel tasarlanmış katanalar ekler. DMG fln larak abartı yada çok iyi değiller ama sadece tasarımları için elimden düşürmüyorum.) Francesco's Leveled Creatures (Aradığın şey) Crowded Roads (yollara seyahet eden insanlar ekliyor. Tüm atmosferi değiştiren ufak ama inanılmaz birşey) Cape and Cloaks (Pelerin vs ekler oyuna. Bence gayet hoş) House Map Markers (Haritaya evlerini işaretliyor hızlı seyahat için, bence oldukça faydalı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Francesco's Leveled Creatures ı indirecek yer bulamıyorum ya, yardım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 calimero said: Francesco's Leveled Creatures ı indirecek yer bulamıyorum ya, yardım... Buyrun... =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 abi eyvallah çok sağol da buradan fileplanet e link veriyo. orda da kayıt hede hödö fln diyo paralı sanırım... edit: pardon ya ayı kadar yazıyomuş orada register free diye. pardon:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 fileplanet'te kayıt bedava da, paralı üyelik var sıra beklemeden indirebilmek için. Namessar said: level 1 de zar zor kestigin tavsanın sen level 100 oldugunda hala zar zor kesilmesine level scaling deniyor. budur olay hehehe. daha iyi tarif edilemezdi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Normalde lvl 100 olsan anca kesebileceğin demon lortun lvl1de de kesilmesi oluyor aynı zamanda. Oyunu zorlaştırmaktan çok console kiddies düşünülerek kolaylaştırmak için konulan bi sistem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 yok abi bu oyundan bana yar olmaz. verdlien midir nedir oraya giriyorum bu verilen leveled creatures hedesiyle 3 vuruşta ölüyo amcalar. buysa oyun oynamam. ha bu değilse biri bi açıklama yapsın:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 ölmesin mi istiyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 ölsün ama biraz dövüş olsun di mi? yani ben daha level 1' im ve bi dungeon a giriyorum. karşımdaki adamın silahı, armor u benden daha iyi beş kere vuruyo benim canın çeyreği gitmiyo. ama ben 3 kere vuruyorum adam ölüyo. yani saçma ve aşırı kolay. ben niye block yapayım ki o zaman. direkt dalarım adama, bi de 90 puan heal leyen star ı seçtim mi tamamdır. bodoslama girerim adamlara. ha oyunun zorluğunu yarıdan sonraki yarıya yani üçüncü çeyreğe getirince oyun zevkli hale geliyor biraz da o zaman da çok vakit alıyor. save load. ha diyeceksin paso öl save load yap daha mı iyi? o da çok iyi değil ama bi ortası olsa güzel olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Oblivion konsol oynayan "bebeleri" düşünülerek tasarlandığı için bi ortası yok ne yazık ki. Lvl1de arena champion oldum, lvl4te oyun bitti vs. gibi bi sürü şikayet bulabilirsin benzer şekilde. Mod falan yükle scalingi kapatan, belki öyle güzel bişey çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 abi bence difficulty ayarını değiştirin level atladıkça :) çok tek bir birim zora kaydırınca bile farkediyor. bide sanırsam kazara elemanın birinin önünde kan emdiğim içinn infamy 30 oldu ve kimse takmıyor beni. ek paketi yüklemeden infamy'i makul biyerlere indirmek mümkünmüdür? gerekirse hilede olur. hiç kullanmam ama dalgınlıkla yaptım ve üstüne tonlarca save koyduktan sonra farkettim infamy'nin 30 olduğunu. fenalardayım :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Xenocide said: abi bence difficulty ayarını değiştirin level atladıkça :) çok tek bir birim zora kaydırınca bile farkediyor. bide sanırsam kazara elemanın birinin önünde kan emdiğim içinn infamy 30 oldu ve kimse takmıyor beni. ek paketi yüklemeden infamy'i makul biyerlere indirmek mümkünmüdür? gerekirse hilede olur. hiç kullanmam ama dalgınlıkla yaptım ve üstüne tonlarca save koyduktan sonra farkettim infamy'nin 30 olduğunu. fenalardayım :( Maalesef ek paket olmadan bir yolu yok. Anca fame'ini 30'un üzerine çıkarırsan insanların hareketleri sana karşı değişecektir. Tavsiyem Dark Brotherhood'a yada Thiefs Guild... Yani biliyorsun battı balık yan gider durumu =D Ama yinede olur böyle hatalar diyerekten konsola yazman gereken kod; "setpcinfamy 0" yada sadece "setpcinfamy", ikisinden biri işte. Bu arada " işaretlerini yazmayacaksın tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 calimero said: yok abi bu oyundan bana yar olmaz. verdlien midir nedir oraya giriyorum bu verilen leveled creatures hedesiyle 3 vuruşta ölüyo amcalar. buysa oyun oynamam. ha bu değilse biri bi açıklama yapsın:) Bende Francesco's Leveled Creatures kullanıyorum am bende durum biraz farklı; mesela lvl 23'üm şu an, bir Goblin yada şu yol kesen haydut tiplerini iki hamlede yolumdan alsamda özellikle bazı harabelerdeki savaşçılar ile Dreadralarla 1'e 1 kılıç kalkan çarpışmalarım (Tabii spell kullanıp 2 kere %100 Magica ve Shock Weakness atıp 100 Shock DMG atmazsam, 3 spellli bu kombinasyon toplamda 1600 DMG. yetmezse 4 spell kombinasyonu; 4900 DMG) 3-4 dakika sürdüğü olabiliyor. Minatorler fln ise hala benden kuvvetli ve 2 Ogre de zorlayıcı oluyor. Yada Arenada lvl 14-15 civarı iken, Myrmidon Rank'ı savaşlarında idi yanılmıyorsam, baya zorlanıp bir süre gelişinceye kadar Arenaya ara verdiğim olmuştu. En son Hero idim ama bu lvlda bile kıran kırana mücadele vermek gerekiyor. Açıkçası oyun bu haliyle bana göre muhteşem, ne diye yaratıkların lvl ayarı oyuncuya göre değişir ki? Mesela yukarda goblin dedim; eğer oyunu modsuz oynasan lvl 23 te bir mağara dolusu Goblin Warlord çıkıyor karşıana. Nerede kaldı yahu mantık, oyun içi tutarlılık? Francesco sağolsun artık her mağarada 1-2 tane Warlord, 2-3 shaman ile birsürü normal goblin oluyor o güzel işte. Gerçek goblin mağarası gibi. Yada lvl 23 te bütün yol kesen haydutların hepsinin ebony, deadric zırh giymesi gibi durumlar. Ulan kim niye bulmuş şu lvl ayarlı yaratık hedesini... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 aslında teoride kısmen mantıklı bir olay.. çünkü powerleveling çoğu insanın kolaya kaçıp biraz da ego tatmin etmek için yaptığı ama oyunu az biraz mundar eden birşey. tabi yaratıkların seninle aynı oranda level atlaması olayı abuk, ona sözüm yok. diminishing returns mantığı ile her zaman senden az güçlenmeliler. yani karşılaştırmalı olarak bakarsak, senin levelın arttıkça onlarınki daha az artmalı. 1 - 1 3 - 2 6 - 3 12 - 4 20 - 5 gibi bir tablo olmalı, bir yerde de sabitlenmeli. yukarıda dendiği gibi bir mağra dolusu goblin warlord wtf? etkisi yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 goblin warlord ve sadece unique bir dungeonda bulunan troll çeşidi dengesiz olan tek yaratıklardı, diğer herşeyi yarıyorsun zaten leveling olsun istediği kadar. abuk sabuk modlarla hile yapmayın heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 hah apis sağolasın. bu arada zaten thieves guildteyim hatta gray fox bile oldum kjffd oyunun sonlarına doğru geldiğimdede dark brotherhooda katılıcam. bu oyunu 2. oynayışım, sırf bu "infamy" tarafın questlerini vs. görebilmek için oynuyorum daha önceden ne thieves guild ne de brotherhooda katıldım. vampirde olmadım şimdi vampirim falan işte öncekinde yapmadığım herşeyi yapıyorum. bide bu francesco bilmemneside oyunu fazla kolaylaştırmıyodur inşallah? eğer dengeli biçimde düzenliyorsa yüklicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Xenocide said: bide bu francesco bilmemneside oyunu fazla kolaylaştırmıyodur inşallah? eğer dengeli biçimde düzenliyorsa yüklicem. Hayır, hatta lvl 20nin altında oyunu zorlaştırdığını bile söyleyebilirim. Ama dengeli bence, lvl 10 da Vampirlerin, Ogrelerin arasında ne işin var değil mi? lvl 30 dada Goblinlerle zorlanmamalısın yani. Bu arada Dark Brotherhood görevleri açık ara en iyi görevler. Ne diyeyim; Viva Dark Side! =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Xenocide said: hah apis sağolasın. bu arada zaten thieves guildteyim hatta gray fox bile oldum kjffd oyunun sonlarına doğru geldiğimdede dark brotherhooda katılıcam. bu oyunu 2. oynayışım, sırf bu "infamy" tarafın questlerini vs. görebilmek için oynuyorum daha önceden ne thieves guild ne de brotherhooda katıldım. vampirde olmadım şimdi vampirim falan işte öncekinde yapmadığım herşeyi yapıyorum. bide bu francesco bilmemneside oyunu fazla kolaylaştırmıyodur inşallah? eğer dengeli biçimde düzenliyorsa yüklicem. isin basinda onunla levellamadigin icin karakterin guclendiyse baya senin icin kolaylastirabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar