sesu Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 ben hayatımda bir tane belçikalıyla tanıştım o da biraz salaktı. belçikalılar nelerine güvenip ukala oluyorlar ki gazeteceliklerine falan mı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 paris komünü mai 68 demek istiyorum kısaca. adamların geleneği var. bikaç hikaye var ki adamların köylüleri işçileriyle ilgili dillere destan şimdi yazmaya üşeniyorum. jose bove leri var ulan adamların boru mu? başkalarını eleştirirken bi dönüp aynaya bakalım lütfen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 evet aynı zamanda ırkçı ve emperyalistler de.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 ırkçı derken? geçtiğimiz yıllarda üç müslüman gencin polisten kaçarken elektrik trafosuna takılarak ölmesinden sonra gençliğin verdiği tepkiyi hatırlamıyorsunuz sanırım. adamlar (erkek egemen olmayalım. insanlar...) ateşe verdiler fransayı. bizde her hafta bi kürt hastanelik ediliyo, artık haber değeri bile taşımıyo bu olaylar. "ahmet kaya tişörtü giydi" ağız burun gir "kürtçe konuştu" linç et. bunlara verilen tepkileri hatırlıyor muyuz belli sol bir kesimin dışında. tabi ki hayır. biraz daha düşündüm de... evet fransa gerçekten ırkçı lol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 2-3 yıllık Belçika tecrübemden çıkardığım kadarıyla ırkçılar ancak, ukala ? Bilmedikleri bir şey hakkında asla konusmazlar, emin ol bir şey diyorlarsa kesin doğrudur, çok sabırlıdırlar, beklemekten şikayet etmezler. Belçikalılar melektir lan o derece yani : ) belki de o senin ukelalığındır oymuş gibi gelmiştir :D Fransızlara gelince, abi tam felaketler gerçekten. Kavgacı ve Tutucular ama tanışıysanız her türlü sever korurlar garip adamlar gerçekten. Ama laf iyiymiş, At least we're not French :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 +1 balu Fransızların bi çoğu çok ukala oluyor.Geçen şöyle bi olay yaşadım mesela :) Markette alışveriş yaparken teyzenin biri geldi,"boncur hödölölü deleley" falan fransızca bişey sordu,bende "i kents sıpik fırenç" dedim,cevap bile vermeden ayrıldı.Sonra gitti yine fransızca market görevlisine bişeyler sordu.Kızcağız 2-3 dakka anlamaya kastı,ingilizce falan.Sonra dellendi,isveççe konuşmaya başladı ve ondan sonra zaten şaşırtan olay,fransızca konusan kadın bianda isveççe konuşmaya başladı. Ben halen bu dil olayındaki bu saçma tutumlarını anlamıyorum.Çıkmışsın gelmişsin isveçe,hala "herkes fransızca bilmeli" mantığı ile burda yaşamaya çalışmak oldukça saçma,üstelik isveççe bildiği halde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 insan fransız olmayagörsün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 belçikalılar değil miydi avrupalılarca hor görülenler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 calimero said: ırkçı derken? geçtiğimiz yıllarda üç müslüman gencin polisten kaçarken elektrik trafosuna takılarak ölmesinden sonra gençliğin verdiği tepkiyi hatırlamıyorsunuz sanırım. adamlar (erkek egemen olmayalım. insanlar...) ateşe verdiler fransayı. bizde her hafta bi kürt hastanelik ediliyo, artık haber değeri bile taşımıyo bu olaylar. "ahmet kaya tişörtü giydi" ağız burun gir "kürtçe konuştu" linç et. bunlara verilen tepkileri hatırlıyor muyuz belli sol bir kesimin dışında. tabi ki hayır. biraz daha düşündüm de... evet fransa gerçekten ırkçı lol... Evet evet o olayların tek sebebi müslüman gençlerin polisten kaçarken trafoya toslamasıydı. Başka hiçbir sebebi yoktu, zaten hiç öyle bir şey beklenmiyodu sırf bu yüzden bununla çok alakalı olarak tepki verdiler de o yüzden çıktı olaylar. Evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eraybaba Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 bende sulkyland oynuyorum ordan iyi bilirim fransızların kibirini... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 fransizlari bilmem de dillerine laf soylemeyin. cok guzel "bence". ayrica dillerine sahip cikiyorlar falan, kotu yanlarini gorup uygulamamak veya "at least we're not french" demek guzel de, iyi taraflarini da ornek almak lazim. sadece franzislar icin degil bu soyledigim, her yonden. (cok toplumsal mesaj verdim, gidip yemek yiyim sanirim beynime glikoz gitmiyor dgsf) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Biz dil derken lisanı kastediyoduk dory, french kiss'e laf eden yok zaten :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 lisan? anlamadim cidden french kissden hic bahsetmedim ama dusundum aklimimi okuyosun agsf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Ne blim "iyi yönlerine laf etmeyin" ve "dil" kelimesini bi anda kullanınca.. otomatik olarak ondan bahsediosun diye düşündüm :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 hahah, iciniz fesat sizin ben napiyim. kulaga hos geliyor demek istiyorum fransiz bi tanidigim yok ama, film izlerken falan mest ediyor, keske ben de konusabilsem diyorum. lanet olsun fr kültür pahali =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 kes ke tü fe ? jös vi promenat aslında kaba dil ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 je bois. (bunu ogrenmistim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 allahtan harfler tükenir şeyler değil. eğer tükenebilen harf kaynaklarımız olsaydı fransızları vurmak zorunda kalırdık.. adam iki harflik bişi söylüyor ama yazarken 10harf harcıyor. büyük ihtimalle fransız filmlerinin durağan olmasının sebebi de bu. adam oturuyor, yazıyor da yazıyor. böle tuğla gibi bi senaryo çıkartıyor ortaya. tam çekicekler bi okuyorlar ali okula gider ve annesi orada onu bekliyordur gibi bi kısım zaten 10sf almış! süreyi de doldurmak gerek.. koy hacı kamerayı yere ali'nin annesinin bacaklarını çeksin, karşıdan da aliyi yürüyerek gelirken izleyelim 3-4dakika.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 rofl be xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Abi en kıl olduğum millet. Hiç mi ısınamaz bir insan bir millete. Sıcak baktığım tek bir yönleri bile yok ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Wishmaster said: Abi en kıl olduğum millet. Hiç mi ısınamaz bir insan bir millete. Sıcak baktığım tek bir yönleri bile yok ya..(tu) aynen ya. bir keresinde fransız turist kafilesinden biri beyoğlu'nda gelip bana fransız lisesinin nerede olduğunu sordu. adama anlattım ingilizce, sonra fransızca devam etti. adama boş bulunup fransızca bilmiyorum dedim, pis pis güldü. o gün bu gündür sevmiyorum fransızları. öğrenmicem olm dilinizi. siz mecbur kalacaksınız. gıcık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Dünyaya yön veren 3-4 milletten bir tanesi olsada , siz öyle görüyorsanız diyecek bir şey yok tabi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 dilini korumak güzel bişey evette,bi ülkeye gittiğinde o ülkenin dilini bilmiyosan ya ingilizce konuşucan,yada o ülkenin dilini konuşucan.DÜNYA TÜRK OLSUN TÜRKÇE KONUSUN LEAYN diyemezsinki?Fransızların bi çoğunun yaptığı şey bu.Dilini korumak değil,ukalalık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 allah belasını versin fransızcanın. genele vurursak ırkçı olmayabilirler ama adamlar ülkelerini , dillerini vslerini çok fazla benimsiyorlar. bazen kıllığına fransızca konuşmuyorum böyle artist artist saniyede 9k kelime konuşarak gelen olunca , sinirlerim bozuluyor. adam gibi konuş işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 dory said: hahah, iciniz fesat sizin ben napiyim. kulaga hos geliyor demek istiyorum fransiz bi tanidigim yok ama, film izlerken falan mest ediyor, keske ben de konusabilsem diyorum. lanet olsun fr kültür pahali =/ :) Yok iç fesatlığı değil. Kız dil ve güzel diyosa fransızla ilgili french kiss'tir heralde yoksa tutup fransızca diline güzel dicek hali yok diyodum ki öyleymiş :P Yok yine kadınlar konuşurken güzel evet de erkekler konuşurken bu kadar kaba dil olamaz yahu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar