Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oruc hakkinda bir soru

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

Kaçırınca bire bir mi bilmiyorum

ben bozunca ve oruç tutamayınca
60gün oruç 60 fakir doyurma ve 1 köle azat etme (ki artık bu yok) diye biliyorum.

Bu arada ginaly doğru diyosun artık konfor falan var fakat ülkemizde 12 saat ve daha fazla süren yollarda var.
Yolculuk yaparsan seferi sayılıyorsun.
Ama istersen tutarsın tabi. Varan ın otobüsü gidiyor Trabzon a restorantı var.
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:
ginaly said:
ayrıca elektriğin ve yapay ışık kaynaklarının olmadığı dönemlerde insanların normal düzeni sabah güneş doğunca kalkmak, güneş battıktan bir süre sonra da yatmak değil mi. yani adamlar oruç tutarken aslında kahvaltı yapıp akşam yemeğine kadar aç duruyorlardı. şimdiki düzende güneşin doğuşuyla kalkmıyoruz. sahura kalkıp geri yatınca düzenimiz bozuluyor. kahvaltı yapıp tutsak ya, alala?

bak yine birinci çoğul.

arkadaşım bu senin dedigin sadece bizin gibi coğrafyalar için geçerli ...

hee, biz diyom işte
Sosyal ağlarda paylaş

uzaya açılmak deyince uzay istasyonunda bir yıl geçirme olaylarını kastetmedim, yabancı gezegene koloni kuruldu diyelim orada yaşanıyor. bir günü dünya gününe benzemiyorsa ne yapacak oranın yerli halkı? birşey düşünülecek mecbur tutmak isteyenler için.
Sosyal ağlarda paylaş

kabeyi bulurken kabenin tam tersi yöne dönsek, dünya yuvarlak olduğu için aynı yere yönelmiş olurmuyuz? ya da kabenin bulunduğu meridyenin tam eksinde namaz kılsam iki tarafa da dönebilirmiyim? bi de yönelme dünya yüzeyine bağlı mı, yani düz bir çizgi değil de yeryüzünü takip eden bir hat mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
uzaya açılmak deyince uzay istasyonunda bir yıl geçirme olaylarını kastetmedim, yabancı gezegene koloni kuruldu diyelim orada yaşanıyor. bir günü dünya gününe benzemiyorsa ne yapacak oranın yerli halkı? birşey düşünülecek mecbur tutmak isteyenler için.

endonezya bu sonuru çözdü ... endonezya uzaya insan gönderdi ve bir dünya günü yaklaşım 3,5 günde tamamlıyacaklarmış uydunun içinde Neyse bunlara ibadet saati yapılmış saat te göre hakeret ediceklermiş ve saatte pusula gibi birşey varmış sürekli dünyayı gösteren namazlarınıda ona göre kılıcaklarmış ...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...