bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Kaçırınca bire bir mi bilmiyorum ben bozunca ve oruç tutamayınca 60gün oruç 60 fakir doyurma ve 1 köle azat etme (ki artık bu yok) diye biliyorum. Bu arada ginaly doğru diyosun artık konfor falan var fakat ülkemizde 12 saat ve daha fazla süren yollarda var. Yolculuk yaparsan seferi sayılıyorsun. Ama istersen tutarsın tabi. Varan ın otobüsü gidiyor Trabzon a restorantı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 mawiman said: ginaly said: ayrıca elektriğin ve yapay ışık kaynaklarının olmadığı dönemlerde insanların normal düzeni sabah güneş doğunca kalkmak, güneş battıktan bir süre sonra da yatmak değil mi. yani adamlar oruç tutarken aslında kahvaltı yapıp akşam yemeğine kadar aç duruyorlardı. şimdiki düzende güneşin doğuşuyla kalkmıyoruz. sahura kalkıp geri yatınca düzenimiz bozuluyor. kahvaltı yapıp tutsak ya, alala? bak yine birinci çoğul. arkadaşım bu senin dedigin sadece bizin gibi coğrafyalar için geçerli ... hee, biz diyom işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 iyi de 1500yıl öncede sabah namazıyla güneş doğardı şimdide doğuyor. Dün sahura kalktığında güneş doğmaya başlıyordu. yamuluyor muyum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 yamuluyosun. güneş 45 dakka filan sonra doğuyo imsak vaktinden. senin oruç yalan olmuş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 bLackcha0s said: iyi de 1500yıl öncede sabah namazıyla güneş doğardı şimdide doğuyor. Dün sahura kalktığında güneş doğmaya başlıyordu. yamuluyor muyum zaten ezanda fuzülü boşuna okunuyor güneş bakarak yemek yiyelim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 ezana ne gerek var abi, AzanClock diye bişey var artık. hatta gezan yazıoz cebe falan geliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 uzayda kabeyi bulma sorunu olmaz, dunyaya don nasilsa kabe orda bi yerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 uzaya açılmak deyince uzay istasyonunda bir yıl geçirme olaylarını kastetmedim, yabancı gezegene koloni kuruldu diyelim orada yaşanıyor. bir günü dünya gününe benzemiyorsa ne yapacak oranın yerli halkı? birşey düşünülecek mecbur tutmak isteyenler için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 İşte güneşin doğacağını haber veriyor. Heryeri karanlık görüyorsunuz güneş doğmadı zannediosunuz.Halbuki güneş doğmaya başlıyor hazırlı olun lan ibadete diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 kabeyi bulurken kabenin tam tersi yöne dönsek, dünya yuvarlak olduğu için aynı yere yönelmiş olurmuyuz? ya da kabenin bulunduğu meridyenin tam eksinde namaz kılsam iki tarafa da dönebilirmiyim? bi de yönelme dünya yüzeyine bağlı mı, yani düz bir çizgi değil de yeryüzünü takip eden bir hat mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 ginaly said: ya da kabenin bulunduğu meridyenin tam eksinde namaz kılsam iki tarafa da dönebilirmiyim? olmaz, amuda kalkman lazım=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 o zaman kıçını kabeye vermiş olursun bu da günah. Klozetlerin kabeye doğrulması günah yatarken ayaklarını kabeye doğru uzatmak günah böyle şeyler var mesela. Başka gezegene hatta başka galaksi de nasıl namaz kılınır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Sam said: uzaya açılmak deyince uzay istasyonunda bir yıl geçirme olaylarını kastetmedim, yabancı gezegene koloni kuruldu diyelim orada yaşanıyor. bir günü dünya gününe benzemiyorsa ne yapacak oranın yerli halkı? birşey düşünülecek mecbur tutmak isteyenler için. endonezya bu sonuru çözdü ... endonezya uzaya insan gönderdi ve bir dünya günü yaklaşım 3,5 günde tamamlıyacaklarmış uydunun içinde Neyse bunlara ibadet saati yapılmış saat te göre hakeret ediceklermiş ve saatte pusula gibi birşey varmış sürekli dünyayı gösteren namazlarınıda ona göre kılıcaklarmış ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 iiki hristiyan değiller, yoksa pazara denk gelse bi de kilise lazım uzay aracının içine. islam kolaylık dini arkadaş. kaç km öteden yapıoz ibadeti valla. mobil din vesselam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Kuran da uzayda ibadet gibi birşey yok malesef :p Ama kesin bir alternatifi vardır. En azından şu olur , dünyada bir yeri kaynak olarak seçip devamlı oranın saatine göre uygulamaları yaparsın. Haberi de artık radyo dalgalarını kullanarak alırsın :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Ekmek said: mawiman said: kafir birine veriyorsun... kafir? arkadaşlar kafir birine sadaka vermeniz gerekiyorsa bana verin. kafir olduğumuda kanıtlayabilirim: allah çoktur allah yoktur falan gibi şeyler söyleyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 abi o kadar teknolojiyle uzaya gidip el radyosundan haber mi alcaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 ginaly said: abi o kadar teknolojiyle uzaya gidip el radyosundan haber mi alcaz? Pilemeyrum en basitinden aklıma gelen bu. Yani çare çok demek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Ne tarafa dönerseniz dönün Allah o taraftadır. yazıyor Kuran da o yüzden.Kıbleye tapmıyoruz biz Kıble dünya da bir sembol olduğu için birlik ve beraberliği anlattığı için tüm müslümanlar oraya dönüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Ahah konuşulanlar zaten bizim neden uzayda olmadığımızın kanıtı. Sen uzaya gidersek nasıl oruç tutacağını düşünürken adam dünyadan çıkış için yeni itiş gücü motoru düşünüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Demek ki bazı insanlarda iki şeyi merak edebilecek potansiyel var. Napalım yani kağıt kalem alıp hesap mı yapalım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Klişeye karşı adamlar timi geliyor thegosthand. Kaç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 http://forum.paticik.com/read.php?8,3538328,3538328#msg-3538328 abi şurda düşünmeye başladım ben. gerisini getirirsen, ileriye dönük bişeyler çıkarabiliriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Ben mantıktan bahsettim.Olaya bakış açısından bahsettim.Ama sen olayı başka türlü kavramışsın. Tamam o zaman el ele tutşun ,düşünce gücüyle uzaya çıkın.Çıktıktan sonrada iki rekatta benim için namaz kılın.Namaz vakitleri için lazer tutacam ben size burdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Ya benim anlamadığım şey ramazan kuran'ın indirildiği ay değilmi.E peki madem öyleyse biz niye hersene 15 gün erken ramazana giriyoruz.Hangi aysa ozaman fix olsun standart tutsun millet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar