Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Büyük patlama"ya geri sayım

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

nutella yerim said:
once 2-3 s hareket etmem,icten gelen bi hassktrmınıskym der hoplarım koltuktan,balkona cıkar HEPIMIZ ÖLÜCEEEEĞĞEEEIIIYYZZZ diye bagrırım,askeri sıgınak var eve yakın bi yerde ona kacarım,bu kadar eki

poahaha sabah sabah güldüm resmen bi an hayal ettim camdan çıkıp öyle bağırmayı ve gidip sığınakta dua etmeyi:D
Sosyal ağlarda paylaş

http://webcast.cern.ch/
burdan canlı yayın olacakmış sanırım ama ses yok şimdilik..

ayrıca araştırmacı kişiliğimle çok büyük bilimsel çalışmaları ortaya çıkardım. çok bilimsel ama size ağır gelebilir:
said:
deneydeki bir hata sonucunda oluşabilecek bir kara deliğin, dünyayı ele geçirme süresi olarak 50 ay verilen deneydir. sorun ise burada başlıyor çünkü mayalılarda dünyanın son tarihi olarak 21 aralık 2012 tarihini göstermişlerdi; 10 eylül 2008 + 4 yıl= 10 eylül 2012 + 2 ay = 10 kasım 2012. cern'deki bilim adamları atatürk'ün öldüğü gün dünyanın sonu gelsin diye bir fikir kapılmamışlardır ama milattan binlerce sene önce ölen mayalıların bu kadar yakın tarih vermeleri biraz ürkütücü.

yeni marduk bu..
Sosyal ağlarda paylaş

aritra said:
ben bişey sorucam. öyle olsa bile dünya 4 senede yok olucakmış. yavaş yavaş mı yutucak anlamadım :)

Karadeliklere çekilen maddeler yok olmazlar. Maddenin bir kısmı çekirdek üstünde kalırken büyük bir kısmı tekrar geri püskürür. Fakat bir karadeliğin oluşabilmesi için kütlenin çok çok büyük olması gerekir. Yani -sırf hayvan gibi elenktrink verdikleri için- bir karadelik oluşsa bile zarar veremeden yok olacaktır muhtemelen.

Ha diyelimki birşeylere zarar verdi, bir süreci başlattı. Bu süreç karadeliklerin dünyayı yutmasından değil, belli dengeleri bozduklarından dolayı olacaktır. Mesela büyük bir deprem yaratabilir bir anlık kuvvetli çekim etkisi ve çok büyük alanları lavlar altında bırakabilir. Çok çok büyük bir bölge çok uzun süre sülfürlü bulutlar altında kalıp asit yağmurlarına maruz kalabilir (?)

Atıyorum tabiki ama olasılık dahilinde. Olay sadece doğal felaketlerin tetiklenmesi olabilir ki bunun için tüm o 27 kilometrelik tünelin havaya uçması yeterli olmayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...