Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şok iddia: Keçiörende şeriat düzeni hakim

GwindonSurion

Öne çıkan mesajlar

Greeny said:
hürriyet said:
hakan erdal ('nehir77' tüm yorumları) 27.08.2008 19:42:09
sokağımızın başında içkisatan biryer var ne oluyor biliyomusunuz.adamgece yarılarına kadar içki sattığından başınada içkiciler toplanıp ayrılmadığında eşim eve 350metre civarında fazla yürüyerek gelmek zorunda kalıyor.bi kere bu içkidenen sefaletin zararını anlamayan yorumculara diyorumki: YAZIK!!!

Şimdi bu yorumu yapan adamın tek şikayeti karısının 350 mt fazla yürümesi demek, ben başka bir şikayeti olduğunu görmüyorum. Yani orda toplanan adamlar bağırıp çağırıyor demiyor, eşimi taciz ediyor demiyor o zaman sorun nerde ! İçki denen sefaleti sadece karısının 350m fazla yürümesi olarak görüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Snefru said:
Onun karısı 350 m fazla yürüyorsa içki yüzünden bizde dinin yozlaştırılmasından dolayı neler çekiyoruz neler :)

Ben ateistle deist arası birşey olduğum için dinle fazla alakam yok. Merak ettim dinin yozlaştırılması yüzünden günlük yaşantında ne çekiyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

Ekmek said:
ramazanda kapalı restoranlar
yemek yerken dik dik bakmalar
karga bokunu yemeden ezan sesine uyanmak

Sadece öğle yemeği veren restoranlar tabiki ramazanda kapalı olur. Çoğunluğunu müslümanların oluşturduğu bir ülkede ramazanda adam kime ne satacak. Tamam oruç tutmayanlar var ama tutanlar daha fazla. Ayrıca tüm restoranlarda ramazan geldi diyip toplu halde kapanmıyor.

yemek yerken dik dik bakmalar

Bu oruç tutanın görgüsüzlüğüdür bence. Bana da bu şekilde bakalar, hatta laf atanlar oldu ama başka oruç tutan arkadaşlar tarafıdnan kışlandılar. Oruç tutmayana birşey söyleme hakkın yok.

karga bokunu yemeden ezan sesine uyanmak

Bunun alkasını tam anlayamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Çivili sopayla hizaya sokmak!

İddia şuydu Ankara’nın Keçiören İlçesi’nde zabıtalar içki satan büfeci Metin Şahin’i çivili sopa ile dövdü..

Hastanelik etti..

Vahim bir olay..

Keçiören’de dağ başı yasaları mı geçerli? İtiraz edene, zabıta karşısında esas duruşa geçmeyene bas sopayı..

Dayakçı zabıta memurunun sicili temiz değil.. Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde zabıta müdürüyken bir doktordan para alarak başka bir doktoru dövmüş..

Oradan Muğla’nın Beldibi beldesine gitmiş..

Yine dayak olayı..

Belli, adam hasta.. Kendisini rambo zannediyor, şiddeti seviyor..

Çivili sopayla yer misin, yemez misin?

Dükkânını saatinde kapatmıyorsa kes cezayı..

Yok.. Kesin çözüm lazım, öyle bir gözdağı vereceksin ki namın ilçeye yayılsın.. Diğerleri de ayağını denk alsın..

Dayak hadisesinin ardında yatan gerçek bu..

Gözdağı!

Bu olay için vahim dedik.. Daha vahimi de var.. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un takındığı tavır..

Çivili sopayla dayak hadisesinden sonra 13 gün sessiz kaldı.. Sessizliği dayağı onayladığı anlamına geliyordu..

Zabıtalara arkanızdayım demek istiyordu.. Olayın görüntüleri medyada yayınlanıp, iş ayyuka çıkınca Altınok konuşmak zorunda kaldı..

Memurunun attığı dayak nedeniyle özür mü diledi?

Yoo..

Büfeciyi suçladı..

Neyle?

CHP’li olmakla..

Eee, adam CHP’liyse dayak mübah mı? CHP’li olup olmamasıyla bu olayın ne ilgisi var!

AKP’li olsaydı?

O zaman içki satmazdı, sorun olmazdı..

*

Belediye Başkanı kendisini kurtarmak için çivili sopayla dayak olayına politik bir kılıf da bulmayı ihmal etmedi..

AKP’ye dönük iftira!

Zaten hep böyle olur.. Kim yakalanırsa laf hazır.. Partime yönelik iftira..

AKP Genel Başkanı Dişli de 1 milyon YTL ile yakalanınca partimi yıpratma çabası dememiş miydi!

Sahi 1 milyon YTL’nin akıbeti ne oldu! AKP üstüne yattı herhalde.. Üç gün sonra unutulur, geçer gider..

Sonra da diyorlar ki.. Bize AKP demeyin, Ak Parti deyin!

*

Altınok ömrünü Keçiören’de geçirmiş bir kişi.. 1994’ten beri üç dönemdir de Belediye Başkanı.. Önce MHP, sonra Refah şimdi de AKP..

Belli, bu ilçe benden sorulur diyor.. Kimse zart zurt edemez..

*

Dayakçı zabıtaya çok ağır ceza verilmeli.. Bu, basit bir adam dövme olayı değil.. Belediye’nin gücünü kullanıyor..

İçki sattırmam diyor!

Bu olay kapatılırsa, zabıta bir süre açığa alınıp, sessiz sedasız görevine dönerse

(zaten böyle olacak da) vahim gelişmelerin kapısı aralanır..

Yarın birahane sahibi..

Öteki gün içki veren lokantacı..

Müslüman mahallesinde içki satamazsın diye sopayı yer.. Daha sonra da sıra içenlere gelir..

Toplum sopayla hizaya getirilir!

Bu açıdan bakarsanız içki satan büfecinin çivili sopayla dövülmesi adli bir vaka değil..

Sopayla dönüşümün habercisi!

Mehmet Tezkan

Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:
adamın karısının 350 metre fazla yürümesiyle dinin yozlaşması ne alaka anlamadım.

Alakası şu ; adamın karısı içki yüzünden 350 metre fazla yürüyor ki iyidir sağlıklıdır 350 metre fazla yürümesi :) İçkiyi yasaklayan çarpık ve yozlaştırılmış din ise bizi 350 metre ileri götürmekten ziyade 350 sene geriye götürüyor alaka budur :)
Sosyal ağlarda paylaş

Snefru said:
vivavale said:
adamın karısının 350 metre fazla yürümesiyle dinin yozlaşması ne alaka anlamadım.

Alakası şu ; adamın karısı içki yüzünden 350 metre fazla yürüyor ki iyidir sağlıklıdır 350 metre fazla yürümesi :) İçkiyi yasaklayan çarpık ve yozlaştırılmış din ise bizi 350 metre ileri götürmekten ziyade 350 sene geriye götürüyor alaka budur :)

Ben alkol ve sigara kullanmıyorum. Bu yüzden de kendimi 350 yıl geride hiç hissetmedim. Tam tersine en azından sigara kullananlar tarafından şanslısın lafını duymak ile yetindim.

Alkolu bitarafı ile içip , ailesine şiddet uygulayan , araba kullanıp diğer insanların canını alan veya oraya buraya saldıranlar 350 yıl ilerde ben ise içmediğim için 350 yıl geride oluyorsam. Memnunum bu yozlaşmadan.

Din inananlarına bunu yasaklıyor. Alkolu ilerlemeyin diye değil birçok iyi amaç ile yasaklıyor. Alkolun kötülüğü yok da birçok hayati yararlarımı var da yasaklayınca 350 yıl geriye gitmiş oluyoruz anlayamadım ?
Sosyal ağlarda paylaş

Alkolün hiçbir hayati yararı yok. Küçük yararları var. İnsanların rahatlamasını sağlıyor, sıkıntılı bir günden sonra mesela. Eğlenmelerini sağlıyor bazen.

Ama sen gidip de karısını çocuğunu döven alkolik itleri veya içip içip yoldan geçen adama çarpan tipleri gösterirsen örnek olarak, başkaları da gelir de sana İran'dan rezillikler dizisi sunarlar sonra din yasaklansın derler. Herşeyin fazlası zarar yani, öyle en kötü örnekleri verip de yasaklansın demek saçma kaçıyo biraz.

Ayrıca dediğin şeyler zaten yasak. Alkollü araba kullanamazsın, şiddet kullanamazsın vs vs. Ama bunlar oluyor diye alkolü yasaklamak gericiliktir. Bu tamamen elele tutuştular diye dövdüler haberinden sonra "Din yasaklansın." demeye benziyor. Hiçbir farkı yok.

Sigara da zaten pek sevilerek içilen birşey sayılmaz. Birçok tiryaki ah keşke bıraksam diyor da, imkansız geliyor onlara işte. Mesela onun kapalı alanlarda yasaklanması diğer insanlara zararından, ama alkolde öyle birşey yok, yanında içersem sana birşey olmaz. O yüzden alkolde 2. adımda yasaklar başlıyor.

Kısacası içmiyorsun diye 350 yıl geride değilsin. Yasaklansın diyorsan 350 yıl geridesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Dİkkat edersen yasaklansın demiyorum , dinimiz bunu yasaklamış diye 350 yıl geriye gitmiş oluyoruz lafına bu cevabı vermekteyim. Genel yasaklardan bahsetmiyorum. İnananlar kendileri dinin yasağına uyup uymamayı seçerler ama u yasağa kendileri uyuyorlar diye 350 yıl geriye gitmiş olmazlar.

Ana konum budur.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Snefru said:
vivavale said:

Ben alkol ve sigara kullanmıyorum. Bu yüzden de kendimi 350 yıl geride hiç hissetmedim. Tam tersine en azından sigara kullananlar tarafından şanslısın lafını duymak ile yetindim.

Alkolu bitarafı ile içip , ailesine şiddet uygulayan , araba kullanıp diğer insanların canını alan veya oraya buraya saldıranlar 350 yıl ilerde ben ise içmediğim için 350 yıl geride oluyorsam. Memnunum bu yozlaşmadan.

Din inananlarına bunu yasaklıyor. Alkolu ilerlemeyin diye değil birçok iyi amaç ile yasaklıyor. Alkolun kötülüğü yok da birçok hayati yararlarımı var da yasaklayınca 350 yıl geriye gitmiş oluyoruz anlayamadım ?

Öncelikle algılama problemin insanı üzecek boyutlarda.Algılama problemin olmadığını kabul edersek de konuları çarpıtıp cevap verebileceğin noktalara çekme becerin de insana "yuh" dedirtecek boyutlarda.Neyse mevzu bu değil.

Anlayabileceğin şekilde anlatalım.350 olayını söyleyen adam pestavurca insanlar içki içiyor karım 350 metre fazladan yürüyor diyor ya bu adam içkiden duyduğu zararı dile getiriyor bir şekilde.Bu adam çarpıtılmış dini yaşam tarzına geçmeye yüksek derece de meğilli bir adamdır benim açımdan.Bu yaşam tarzın dada hoşgörü değil direk baskıcı bir tutum vardır.

Benim bahsetmek istediğim şu an adam içki içiyor diye karısı 350 metre fazladan yürüyecekse şeriat gelince onun karısı kapanmak zorunda kalacak kendisi belki ayda bir kere efendi gibi içiyordu onu içemeyecek tüm hakları kısıtlanacak vs vs

Birde konuyu cevap verebileceğiniz yere çekmeyin.Çarpıtmayın yazıları karşınızda saf insanlar yok yani :)

Sonuç olarak arkadaşın da dediği gibi iyilikte kötülükte insanın içindedir ben 1 şişeye yakın içki içtiğimde en büyük zararım yüksek sesle konuşmak sa benim içki içmemde bir sakınca yoktur.Fakat içki içtiğinde ona buna sarkan tecavüz eden adam özünde kötü adamdır.Bu durumda suçlu adamdır içki değildir.

Birde birşey soracağım bu kadar içkinin yasak olduğu yerde belkide dünyanın en güzel içkisi olan rakı nasıl oluyorda oluyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

valla büfenin teki sokakta ne olduğu belirsiz kişileri toplayıp içki servisi yapıyorsa, o yoldan da benim anam, karım, kardeşim gecenin bir vakti geçmek durumundaysa; kusura bakmayın ben o büfeciyi üzerim. 350 metre de yürütmem fazladan, gene üzerim. yani böyle haklı bir talebi çarpıtılmış dine geçebilme göstergesi olarak nasıl yorumlayabiliyorsunuz anlamadım. çarpıtılmış laikliğe geçmek gibi birşey mi bu?

alkolün zararı mıdır, adam gibi denetleme yapmadığı için kanunlara aykırı alkol satışına sebep olan zabıtanın, polisin zararı mıdır bilemem; üzerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Snefru ; birşeyi yanlış algılamış değilim. Sen olay üzerine
said:
"İçkiyi yasaklayan çarpık ve yozlaştırılmış din ise bizi 350 metre ileri götürmekten ziyade 350 sene geriye götürüyor alaka budur"
bunu söylüyorsun ve ben bu söylediğinin yanlış olduğunu söylüyorum. Bu söylediğin genelleme. Ama bahsettiğiniz şey kişisel. Alkol ile ilgili nasıl her içeni genellemiyorsak , din kuralları adına çarpık , yanlış şeyler yapanları da genelleyip bir dine yozlaşmış diyemezsin.

not : Benim algılama yetimden bahsediceğine veya laf atacağına , senin hangi söylemine cevap yazdığımı kendin bir algıla lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Ünideyken hava çok sıcak olunca bazen arkadaşlar ile bakkala iner bir iki bira açar ve yine bakkalın önünde oturur içkimizi içerdik, sadece bunu biz yapmazdık yine çevreden birkaç öğrenci arkadaş bakkalın önünde içerdi veya yere otururduk gece 1-2 ye kadar muhabbet ederdik. Bilmiyorum yani kimseden bir şikayet gelmez, taşkınlık yapmaz, efendice otururduk ha belkide efendi olduğumuzdan olsa gerek. Yani bilmiyorum kamuya açık alanda içki içilmez diye veya sokakda yürürken içki içilmez diye bir yasak mı var ? Bakkalın öünde içki içilmez diye bir yasak mı var ?

Ama o gazeteye yorum yapan vatandaş o yorumu ile içki içen insanı potansiyel bir sorun çıkartıcı olarak lanse ediyor. Yani adamın sorunu alkol başka bir sebebi yok. Eşi 350 m yürümek zorunda kalıyormuş, hayır deseki eşimi ve diğer kadınlara laf atılıyor veya taciz ediliyor dese anlarım ve hak veririm veya bağırıp çağırıyorlar bizi rahatsız ediyorlar dese yine anlarım. Ama bunun sebebi alkol değildir, o adam içki içmesede zaten bir şekilde onun karısına kızına veya karımıza kızımıza laf atar rahatsız eder.

O zaman sorun bakkalın içki satması değil, sorun kendini bilmez şehir ayıları. Bazı şeyleri birbirinden iyi ayırmak lazım.

Büyük derbiler sonrası, havaya ateş açmalar sonucu yaşanan kazaları biliyoruz. Şimdi biri çıkarda büyük derbiler yasaklansın çünkü eşim işden dönerken vurulma tehlikesi yaşıyor dese, sorun futbol mu ? O zaman futbulumu yasaklayalım veya futbol kötü mü diyelim. Sorun yine şehir ayıları. O adam maçda izlese, sigarada içse, alkolde alsa, trafikde araç da sürse yine aynı hanzoluğu yapacak.

Demek istediğim sorun alkol değil, kaldı ki o vatandaşın orda tek kızdığı nokta içki içen 3-5 adama tahammül edememesi. Ve eşide tahmmül edemediği için ve önyargılı olduğu için - kendisine hiçbirşey yapmasalarda - 350 mt fazla yürüyor. Hadi diyelim yapdılar o zamanda sorun alkol değil o adamlardır. O adamlarıda mahalleli olarak toplanır döversiniz bende burdan ellerinizi öperim o ayrı.

Evet sorun tahamülsüzlük ve bunu körükleyen neden ise; onlar bizim gibi değil, hayır onlarda benim gibi olacak, benim dediğim olacak diyen, yönetme becerisinden aciz, sağduyu özürlü yöneticiler ve sahip oldukları çarpık zihniyetleridir ve onlara pirim veren cahil sürüsü insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Snefru ; birşeyi yanlış algılamış değilim. Sen olay üzerine
said:
"İçkiyi yasaklayan çarpık ve yozlaştırılmış din ise bizi 350 metre ileri götürmekten ziyade 350 sene geriye götürüyor alaka budur"
bunu söylüyorsun ve ben bu söylediğinin yanlış olduğunu söylüyorum. Bu söylediğin genelleme. Ama bahsettiğiniz şey kişisel. Alkol ile ilgili nasıl her içeni genellemiyorsak , din kuralları adına çarpık , yanlış şeyler yapanları da genelleyip bir dine yozlaşmış diyemezsin.

not : Benim algılama yetimden bahsediceğine veya laf atacağına , senin hangi söylemine cevap yazdığımı kendin bir algıla lütfen.

Adam burda pestavurluk yapıyor eşinin 350 metre fazla yürümesini "alkol kötüdür" düşüncesi altında söylüyor.Kötü olan o insanların o kadar alkol içecek kadar derde sokan onların zamanında iyi bir yaşam vermemiş olan onlara önyargılı yaklaşmış olup yardım etmemiş olan onları iyileştirememiş olan toplumdur.Halbuki bu insanlara çocuk yaşta çok daha fazla özen gösterilmesi gerekmektedir.Senin toplumun magandalar üretiyorsa içki de insanlara cesaret veriyor ise magandaları cezalandıracağına içkiyi cezalandıramazsın.Ayrıca içkinin yasak olması benim bildiğim kadarıyla Viyanada başarısızlığa uğramamızın nedeni olarak askerlerin içki ve kadın düşkünlüğü gösterilmiş ve toplumca içki ve kadın düşkünlüğü lanetlenmiştir diye biliyorum.

Ayrıca dinimize direk çarpık diyecek kadar salak değilim etik olarak bu yanlış aynı zamanda cevap hakkıda doğurmam kimseye bu hataya düşüp :) Dinimizi çarpıtıp kendi çıkarları uğruna kullanan bu kitlenin oluşumunu da hızlandırmak için kendine has kurallar uyduran esas islamdan uzaklaşan insanların kullandığı dine çarpık diyorum ben.Bu çarpık dinin peygamberi de Fethullah gülendir.Muhammed ise esas müslümanlarımızı kandırmak için bir geçiş öğesi görevini görüyor.Müslümanlığı kavramak zeka işidir.Anası soğan babası sarmısak olan tipler müslümanlığı anlayamayacağı gibi çarpık yollara kaymaya müsait oluyorlar ne yazık ki.

Benim ısrarla anlatmak istediğim hala anlatamadığım veya anlamamak istediğiniz olay bu 350 m öteden yürüyor diyen adamın ben pestavurluk yaptığını düşünüyorum belki önyargı ile bunu söylüyorum ama o adam gerçekten rahatsız olsa polise şikayet eder ya da adamları dediğiniz gibi toplanırlar bi güzel döverler ama magandalık yaptıkları için döverler içki içtikleri için değil aradaki ayrımı yapmamız lazım.Zaten orada toplanan şarapçıların yoldan geçen kadınlara laf attığı bilgisi bile yok elimizde.Benim karşı çıktığım nokta zihni at yarışı iddia,imajı permatik+gül suyundan oluşan denyoların akıllarınca minority report yapması.Ben efendi gibi içkimi içiyorken bu nasılsa kadınlara laf atacak diye dayak yersem problem var demektir.Özetle orada adamın pestavurluk yaparak bir şekilde içki kötüdür düşüncesini empoze etmeye çalışıyor ve bunu yaparkende karısının zarar gördüğü (o zararında derecesi tartışılır) argümanını kullanıyor.Bende bu adama diyorum ki içkiye baskıcı bir şekilde karşı çıkan zihniyette senin karın çok daha fazla zarar görecek ki önyargılı da olsam bu adamın da o zihniyetten oluştuğunu tahmin ediyorum.Aksi halde çok büyük endişesi olsa ki şahsen benim olsa giderim icabına bakarım o şarapçıların.Böyle pestavurluk yapmam.

Sonuç olarak problem magandalardan nasıl kurtulacağımız.Misal alkolü komple yasakladık tıpta alkolün kullanıldığı yerlerde gül suyu mu kullanacağız :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...