screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Suan serverları kapatıcakları belli degil. Belki 10 yıl sonra simcity 5 i oynayan sadece 50bin kisi olucak dunya capında ve adamlar haydi siz su 1 serverı kullanmaya devam edin diyecek. Ya da size bi server yaratma sansı verecek daha sonra yapılan eklenti ile. Bilmiyosunki "YA 10 SENE SONRA OYNAYAMAZSAM" diyerek oyun kotuluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 dsici said: korsan niye oynayayım para verip aldığım oyunu? Alırken onayladığın sözleşme yüzünden. Steam'de de aynı durum geçerli. Steam hizmeti kestiği anda steam oyunlarını oynayamayacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 screwy said: steam korsanı nasıl onluyor ya? al steam skyrim satıyor forumun %50sinden fazlası korsanlamıstır. ki ben bile korsanladım okadar orjinal oyun alan adam olarak. suan param yok dedim 60 dolar vericek. ve orjinal satın alan arkadasımla paralel oynadım okadar hızlı kırdılar. e tamam işte 60 dolar çok, ben oynadım mesela bekliyorum fiyatı düşsün o zaman alıcam. steam demek bi yandan marginal cost olmaması demek adamlar için ve fiyatlar düşüyor, e alıyoruz alabiliyoruz haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dsici Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Redeagle said: dsici said: korsan niye oynayayım para verip aldığım oyunu? Alırken onayladığın sözleşme yüzünden. Steam'de de aynı durum geçerli. Steam hizmeti kestiği anda steam oyunlarını oynayamayacaksın. Steam'in tarihinde yok böyle bir olay. Steam'den satışı kaldırılmış ürünleri bile offline olarakta online olarakta oynayabiliyorsun. EA ise 5 yılda server kapatıp hadi gençler dağılıyoruz demesiyle tanınan bi firma. Bu yüzden ALWAYS-ON DRM'i EA'nın çok büyük bir sorun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Skyrim 1 sene sonra indirime girdi galiba ilk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Redeagle said: dsici said: korsan niye oynayayım para verip aldığım oyunu? Alırken onayladığın sözleşme yüzünden. Steam'de de aynı durum geçerli. Steam hizmeti kestiği anda steam oyunlarını oynayamayacaksın. EE milette ona itiraz ediyor zaten abi şaka mı yapıyorsun. Adamlar crack çıkarmasın millet diye gidip para harcayıp server tutuyorlar online olmayı dayatıyorlar sonrasında desteği kestiklerinde de ortada server kalmayacağı için oynayamıyorsun, korsan da çıkmamış oluyor. paranla rezil oluyorsun yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 tamam da sen oyle dusunuyosun da oyun piyasası oyle mi dusunuyo oyunu %50 korsanlıyo sonra "YA IYI OYUN SIRKETLERI NIYE BATIYOR". E bu yuzden batıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 steam kesmes hacı nie kessin. kesildiği durumdada illaki yapımcılar bi law suitle durumu düzeltirler istediği kadar alt metin atsınlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 screwy said: tamam da sen oyle dusunuyosun da oyun piyasası oyle mi dusunuyo oyunu %50 korsanlıyo sonra "YA IYI OYUN SIRKETLERI NIYE BATIYOR". E bu yuzden batıyor. Hangi ünlü oyun şirketi batmış? bilmediğim için soruyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Suark said: sinema da o kadar fail ürün çıkmıyor. neye göre kime göre abi? senin beklentin ve sinema kültürünle benimki aynı mı? sen marvel'in filmlerinden zevk alarak izliyorsundur ben tamamen amerikan propagandası yapan hiçbir sinema değeri olmayan bir şey olarak görürüm. çünkü benim beklentim sinemadan, seninkinden farklı. ben seni o filmlere para veriyorsun diye kınayamam. kendim gitmeye bilirim, fikrimi belirtebilirim ama yine de sen zevk alıyorsan, ben kim oluyorum ki senin keyfinle senin parana efelik ediyorum. bunu anlamak çok zor geliyor bazılarına. böyle gelmesinin sebebi de çok açık aslında da burada onun tartışmasına girecek halim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 HellHound said: evet always online drm degil, ama genel olarak drm oldugu gercegini degistirmiyorahaha fail Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 dsici said: Redeagle said: dsici said: korsan niye oynayayım para verip aldığım oyunu? Alırken onayladığın sözleşme yüzünden. Steam'de de aynı durum geçerli. Steam hizmeti kestiği anda steam oyunlarını oynayamayacaksın. Steam'in tarihinde yok böyle bir olay. Steam'den satışı kaldırılmış ürünleri bile offline olarakta online olarakta oynayabiliyorsun. EA ise 5 yılda server kapatıp hadi gençler dağılıyoruz demesiyle tanınan bi firma. Bu yüzden ALWAYS-ON DRM'i EA'nın çok büyük bir sorun. Steam'in tarihinde değil kabak gibi Steam'in sözleşmesinde yazıyor. Steam hizmet vermeyi kestiği andan itibaren steam library'deki oyunlara erişme hakkın alınıyor. Oyunu satın almıyorsun, kiralıyorsun. Çoğu dijital oyun dağıtımcısı aynı şekilde çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 yok coğu dijital oyun dağıtıcısı dl hakkını elinden alıyo oakdar. oyunu kullanma hakkını alan pek yok. steam baya öküz bu konuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 dsici said: Redeagle said: dsici said: korsan niye oynayayım para verip aldığım oyunu? Alırken onayladığın sözleşme yüzünden. Steam'de de aynı durum geçerli. Steam hizmeti kestiği anda steam oyunlarını oynayamayacaksın. Steam'in tarihinde yok böyle bir olay. Steam'den satışı kaldırılmış ürünleri bile offline olarakta online olarakta oynayabiliyorsun. EA ise 5 yılda server kapatıp hadi gençler dağılıyoruz demesiyle tanınan bi firma. Bu yüzden ALWAYS-ON DRM'i EA'nın çok büyük bir sorun. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.jpg/300px-Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Google kapatırsa şirketi, internete giremeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 bingildak said: Suark said: sinema da o kadar fail ürün çıkmıyor. neye göre kime göre abi? senin beklentin ve sinema kültürünle benimki aynı mı? sen marvel'in filmlerinden zevk alarak izliyorsundur ben tamamen amerikan propagandası yapan hiçbir sinema değeri olmayan bir şey olarak görürüm. çünkü benim beklentim sinemadan, seninkinden farklı. ben seni o filmlere para veriyorsun diye kınayamam. kendim gitmeye bilirim, fikrimi belirtebilirim ama yine de sen zevk alıyorsan, ben kim oluyorum ki senin keyfinle senin parana efelik ediyorum. bunu anlamak çok zor geliyor bazılarına. böyle gelmesinin sebebi de çok açık aslında da burada onun tartışmasına girecek halim yok. hocam illa yazdığımız her şeyin altına "bütün yorumlarım bana göredir" yazmak mı lazım? bana göre öle ve ben böle düşünüorm. diablo 3 150tl etmezmiş mesela, keşke o parayla skyrim alsaymışım. gw2 iyi ki almamışım mesela gibi. ama keşke gitmeseydim dediğim film 1- sümelanın şifresi ( buna saçma sapan bi nedenle gidip yarıda çıktık ) 2- grinch. bu kadar, bütün hayatım boyunca yani. halbuki aman iyi ki almamışım iyi ki korsanı çekip bakmışım oyuna dediğim oyun çok haaa bide korsanın şu faydası var indirip bakıosun oyun bilgisayarında çalışıomu die skyrimi de o yuzden ındırıp sora basından kalkamamıstım eheheh sinemada böle bişi yok, gözlerim ve kulaklarım sağlam oldukça, işlemcim her türlü oynatıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 daha yeni thq batmadı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Artık oyunları denemek icin oyunu oynamana gerek yokki ben simcity i oyle aldım mesela ya da swtor u oyle almadım. Giriyosun twitch e izliyosun. Sonra "can my pc run it" diye sitelere giriyosun pc ni deniyosun. Alıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 hatat coğu dijital oyun dağıtıcısı cd-key ve dl dağıttığı ıcın aslında, ikinci el oyun piyasasınada dokunmuyolar steam gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Abi zaten çoğu oyun denemeden ibaret sdlfksd. Her çıkan oyunu alıp oynıcam gibi bir endişeniz yoksa senede max 300-500 TL veriosun oyunlara. Sebille remarkable oyun çıkmıyor ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Ekmek said: ahaha fail fail olan ne onu anlamadim, yarin 400 kilo gaben kalpten gitse valve'in basina kotick v2 gelse firmayi borsada ozel diil de public'e acsa, belki o zaman pembe gozlukler kirilir ve steam'deki hic bir oyuna aslinda "sahip" olmadiginizi anlarsiniz... ki steam kullanmadigim bir platform degil 100 bilmem kac oyun var ama DRM tartismasinda moral high ground'dan muhabbet yaparken Steam'in aslinda "lesser of many evils" oldugu gercegini unutmamak lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Suark said: bingildak said: Suark said: sinema da o kadar fail ürün çıkmıyor. neye göre kime göre abi? senin beklentin ve sinema kültürünle benimki aynı mı? sen marvel'in filmlerinden zevk alarak izliyorsundur ben tamamen amerikan propagandası yapan hiçbir sinema değeri olmayan bir şey olarak görürüm. çünkü benim beklentim sinemadan, seninkinden farklı. ben seni o filmlere para veriyorsun diye kınayamam. kendim gitmeye bilirim, fikrimi belirtebilirim ama yine de sen zevk alıyorsan, ben kim oluyorum ki senin keyfinle senin parana efelik ediyorum. bunu anlamak çok zor geliyor bazılarına. böyle gelmesinin sebebi de çok açık aslında da burada onun tartışmasına girecek halim yok. hocam illa yazdığımız her şeyin altına "bütün yorumlarım bana göredir" yazmak mı lazım? bana göre öle ve ben böle düşünüorm. diablo 3 150tl etmezmiş mesela, keşke o parayla skyrim alsaymışım. gw2 iyi ki almamışım mesela gibi. ama keşke gitmeseydim dediğim film 1- sümelanın şifresi ( buna saçma sapan bi nedenle gidip yarıda çıktık ) 2- grinch. bu kadar, bütün hayatım boyunca yani. halbuki aman iyi ki almamışım iyi ki korsanı çekip bakmışım oyuna dediğim oyun çok haaa bide korsanın şu faydası var indirip bakıosun oyun bilgisayarında çalışıomu die skyrimi de o yuzden ındırıp sora basından kalkamamıstım eheheh sinemada böle bişi yok, gözlerim ve kulaklarım sağlam oldukça, işlemcim her türlü oynatıyor genel anlamda söylemiştim zaten. insanların beklentileri ve geçmişleri farklı birbirinden. kimsenin bir diğerini bir şeyi beğenmediği için hor görme hakkı yok. X'e göre diablo 3 mükemmel bir oyundur, adam hayatında diablo oynamamıştır, bir diablo beklentisi 10 yıl birikmemiştir. adam gayet zevk alıyordur. bana göre 10 yılın failidir çünkü benim beklentim 5 yıl diablo 2 deneyimi üzerine 5 yıl da beklentidir. benim bu beklentim o kişi için oyunu KÖTÜ yapmaz. onun için oyun hala iyidir. bu durumda ben fikrimi belirtirim ama sırf oyun bana göre fail diye o kişiye isimler takip, aşağalama hakkım yoktur. para onun, zaman onun, keyif onundur. eğer oyun global olarak kötü olarak algılanıyorsa zaten satılmaz ve devamı gelmez. ama satılıyor mu? satılıyor. arz talep piyasası gerçek dünyaya hoş geldiniz. http://fc08.deviantart.net/fs70/f/2011/288/1/0/deal_with_it___rainbow_style__by_j_brony-d4cwgad.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 üzülme skyrim de 150 lira etmez. 150 lira ne la. hiçbir oyun o kadar etmez sdafds. hep diyorum 50 dolar üst sınır olmalı. millet verdikçe domaltıyo şerefsizler. steam kötünün iyisi. napalım alternatif var da kullanmıyoz mu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 @bingildak abi neyi tartışıyorsun ki o zaman? sana göre öyle madem, benim dediğime neden yorum yapıosun ki heh. hayır kapatıp gidelim forumu o zaman. Bide bak sana şunu sölim hepimiz ölücez boş işler bunlar demene benzedi bu bu arada diablo 3 kötü çünkü hikayeye falan uğraşmamış adamlar "0" emek resmen ondan kötü skyrim 150 tl diildi zaten ya, işte onu alırım üzerine bide sinemaya giderdim falan ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Steam kötü değil. 122 oyun almışım 2.5 senede. O süreçte asla dnr'dan o kadar oyun almazdım. O kadar indirimle alamazdım. TR'ye gelmeyen tonla oyunu alamazdım. Ama sözleşmesine göre şu an kiralamış durumdayız oyunları. Bu da EA'nin yaptığından çok farklı bir şey değil. Keşke GOG falan çok gelişse steam ve amazon gibi süper oyunları çok ucuza dizse. O zaman gözüm kapalı ordan alırdım mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar