Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Yeri gelince aklıma gelince wow ile ilgili sıkıldığımı ve çok rahat yapılabilcek şeylerin yapılmamasını kınadığımı söylüyorum. Oynanabilirlik , hız , performans rahatlığı açısından bana göre şu an wow'un önüne geçebilmiş ya da yaklaşabilmiş bir Fantasy online bir oyun yok. Türkiyede yaşan birçok insan online rpg ye ultima ile başladı ve orda dungeon , item düşürme nedir demeden outdoor pvp yapmıştır , lootun tadına ve lootlanmanın adrenalinine ulaşmıştır. Her pvp yapışında da bu adrenalini tatmıştır. Bu yüzden ki wow'a dönersek. Oyunun büyük çapta item üzerine bel bağlatıyorsun. Yeteneği 2. plana atıyorsun. Sonra bu itemların alınması için oyuncunun arena, bg ve büyük dungeonlara girmeye zorluyorsun. Ki pvp için alınması gereken itemların bukadar geniş seçeneklere sahip olmadığını da biliyoruz resi. meselesinden dolayı. Bu durumda kaç player outdoor pvp yapıyor ? Ben tüm outlandi arkadaşımla dolaştığımı bilirim adam arayıp öldürmek için. Arada 10 tane filan görürseniz aa nekadar çok adam var dersiniz. Bu arada lvl 65 ve altından bahsetmiyorum ki onları sadece gündüz görebilirisiniz. PVP serverdayız ne için pvp için , bg pvp değil , arena da pvp değil. Duel de pvp değil. Bunlara gerçek anlamda pvp diyebilecek kimse yoktur sanırsam. Birsürü server var , madem böyle ki benim gibi bu konudan çok şikayetçi olan playerın az olduğunu sanmıyorum. Açın bir Hardcore PVP server , isim tabiki mesela diyerek çıkardığım bir isim. Orda 5. kişilik dungeon hariç dungeon olmasın , bg olmasın , arena olmasın. İtemları da outdoor pvp de birşekilde verin playera. Misal hala gibi mekanları doluşturun map e ve pvp itemlarını ordaki yapılan pvp sonucunda verin. Aklıma gelen en basit öneridir bu. Birçok alternatif ve daha iyisi kesinlikle üretilebilir ve hatta örnekleri vardır. Bu konuda wow dışında tavsiye edilebilcek Online RPG var mı ? Bunun dışında sıkı takip eden var ise , wow yeni exp. inde outdoor pvp yi canlandıracak , item için saatlerce günlerce aylarca sürünmemizden kurtaracak ya da alternatif bir yol sunacak mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Sayfada 2 oyun 3-4 sayfa olmuş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 WotLK'de Outdoor PvP bölgesi var. Bütün zone PvP tagli, içinde yıkılabilir binalar, siege silahları ve dinamik objectives olacak. Betaya daha yeni girdi ama tam anlamı ile bitirilmediğinden içeriği, nasıl olacağı konusunda pek bilgim yok. Öyle veya böyle, güzel bir yaklaşım. Hillsbrad Foothills (Tarren Mill - gank) EPL (Tower capture), Silithus (Item capture), Terokkar (hold the towers), Nagrand (defeat guards, capture city)'da yer alan PvP'nin, tek zone'da olacağını ve üstüne Siege Weapons/Destructible Buildings eklendiğini ve zone'a giren herkesin otomatik PvP tagli (PvE serverlarında bile) olacağını düşününce enteresan olacak gibi görünüyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Bu güzel fakat şöyle bir ana sorun var. BAzıları bg ile arena ile veya dungeonlar sayesinde item almayı daha çok isteyebilir. Ben aylarımı bunlara verip bel bağlamak istemiyorum mesela. Tüm item alınan yolların sonunda aldığınız itemlar alternatifli ve birbiri ile denkleşebilir olmalı. Çünkü hepsi pvp server içinde oluyor. Yani pvp için oynuyorsun temel anlamda. Pvp için oynamasan niye pvp serverına giresin yoksa. Bu yaptıkları zonelarda düşen bazı marklar la veya herhangi birşey ile diğer yollarla alınan pvp itemları ile yarışabilecek itemlar verilmeli. İşte ozaman ordaki pvp nin canlılığını ve nekadar çok playerın outdoor pvp ye katılacağını bir düşünelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 PvE ile PvP'yi bir tutmaman gerektiği gibi - bence - Outdoor PvP/BG ile Arena'yı bir tutmamak gerekir. Arena - yine kendi fikrim - çok daha profesyonelce yapılan bir olay, özellikle yüksek seviye takımlar için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Birçok saçmalığı var arenanın bana göre. Combattan çıkıp yemek yemek , bazı klasların bazı özelliklerini kullanamaması (disable edilmesi) , arenada köprüler stunlar girintiler çıkıntılar olması bunlar oyunu sulandıran şeyler. Herşeyden önce 1 vs 1 arena olmaması arena temel mantığına direk ihanet. BG leri saymıyorum , oyunda koyulmuş WSG illeti direk playerların nekadar çok vaktini çalabiliriz , item almalarını nekadar yavaşlatabiliriz mantığı ile ilk çıktığı gibi yenilenmemekte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Arena da değişiyor WotLK ile, özellikle pillar abuse durumu. Ama su içilmesi konusuna gelince, zaten bu yönde bir değişiklik yaptılar. Zaten arenanın zorluğu bu, oyuna hakim olmak ve karşı tarafı hataya zorlamak, eğer su içiyorsa senin rakibin, bir hata yapıyorsun demektir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FesTivaL Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 WotLK oynamadan geçmeyeceğiz ... WotLK oynadıksan 3 yıl sonra gene aynı başlıklar olmasın sakın :s WotLK baydı ne oynasak diye :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 arena 1v1 olursa rogue lar direk alır herkesi rahatca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 wowdan sıkıldıysanız ko bölümüne girip dalga geçin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Darkfall iyi olabilir ama hala çıkma tarihi belli değil sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 rf online dene hem bedava ama codemasters oyunu belli bir seviyenin üstünde hemde 8 saatte bir server side pvp var kontroller biraz zor geliyor başta insan sonra alışıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Sparkcaster said: arena 1v1 olursa rogue lar direk alır herkesi rahatca iki msg üst üste olacak ama buna ayrı bir pragraf açma ihtiyacı duydum :) ROLFLMAOLOLHAHAHAHALOLOLOLOLOHİHİHİHİHİHİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feiticiera Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Bütün bg'ları ve arenayı kaldırsınlar WOW'dan ve tüm pvp itemlarını Outdoor pvp reward olarak koysunlar.Hatta ve hatta yine Outdoor Pvp Reward olarak alınabilecek özel skiller eklesinler.Bu da yetmezmiş gibi oyundaki Dungeonların önüne bir adet ally bir adet te Horde keep koyulsun iki keepi de ele geçiren taraf girebilsin instance a ki pve'ci tayfada PvP yapmak zorunda kalsın(PvP serverı sonuçta.Bu ve benzeri şeytler eklesinler oyuna şu an açarım hesabımı bi 2 yıl daha uzatırım okulu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozii_x Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 feral drood alsın herkezi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 wow araba yarışı olsun. yok bu sefer de benim arabamın süspansiyonunun curtu seninkinden %0.023 daha zayıf, omg nerf derler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Densiz Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Ya taş kağıt makas oyunundan fazla birşey beklememek gerekir. Bu oyunda, Healer olayı bu kadar abartı iken, pvp beklememek gerek. Adamlar pve için heal olayını üstün tuttu, karakterler öyle geliştirildi. Haliyle pvp de büyük dengesizlikler çıkıyor. Böyle sevip oynamak gerek. En azından azından wh ye kadar :P Arena arena dengeli diyorlar. Hiç human rogue videolarını izledinizmi? Sprint + Racial herkeze sap. ne kadar güzel :P. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2008 Barrensde dolanmak ve ardından ve Ashenvaledeki PvP zamanları büyüleyiciydi. İlk 60'ı yapıp ilk kez Molten Core'a girinceye kadar güzeldi. Hatta sonra Burning Legion da Hellfire Peninsula da beni baya heyecanlandırmıştı (Aklımdaki, görmek istediğim Outlands sadece öyle bir yerdi) sonra Zangarmarsh'a geçince o da bitti. Ama yinede sohbetti, Guilddi, yeni eklenen bir dungeon, bir eng. itemdı oynadık işte. WoLK gelsin, gene oynayacağım. Ama heyecanlanırmıyım, büyülenirmiyim, güzel der geçer miyim yoksa sadece oynarmıyım bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2008 blizzard a söyleyelim vip cami yapsınlar sıkıntın geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vivendi Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Horizon said: Darkfall iyi olabilir ama hala çıkma tarihi belli değil sanırım. bu sene sonuna doğru diyolar bakalım. bütün oyunları bıraktım film izliyom artık. Df çıkınca istediklerimizi alıcaz işallah. Full loot..özgürlük budur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Blizzard Developer team i değişip yeni team de gelince ilk yenilik olarak AV i ortaya attığında WOW daki outdoor pvp olayı bitmiştir. Ondan sonrada bastılar arenaları bastılar arenaları tamamen öldürdüler outdoor pvpsini. Yok WOWLK da blabla lar gelcek. Onlarda Arena sanki ne farkı olacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Bence WoW'daki outdoor PvP olmamasının sebebi AV ya da arena sistemi değil, WoW serverlarının patlak olması ve Blizzard bunun farkında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 MUD ı öneririm ama sever misin bilmem :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Harbiden şöyle güzel bir MMOG çıksada kaybolsam, yitip gitsem içinde. WOW baydi, AOC patladı kaldıki patchler ile düzeltilse bile yeni makine toplamam lazım kısaca geç, Warhammerden umutlu değilim yani en azından alıp oynayacak kadar umudum yok. Kotor online artık bir nebze olsun beni heyecanladıran tek oyun ama çıkana kadar kime öle kim kala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Law said: Harbiden şöyle güzel bir MMOG çıksada kaybolsam, yitip gitsem içinde. WOW baydi, AOC patladı kaldıki patchler ile düzeltilse bile yeni makine toplamam lazım kısaca geç, Warhammerden umutlu değilim yani en azından alıp oynayacak kadar umudum yok. Kotor online artık bir nebze olsun beni heyecanladıran tek oyun ama çıkana kadar kime öle kim kala. Valla kafama girip düşüncelerimi okudun galiba arkadaşım tebrik ediyorum, düşünüp tek kelime ekleyemedim üstüne :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar