Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ABD, Rusya, Cin ve biz...

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

said:
yanlis yaklasiyorsun hala olaya.
kimse cin icin ozgurlukler ulkesi veya yasanacak ulke falan demiyor. rejimleri sayesinde sistemi cok iyi oturttular insanlarin beklentiler dusuk, nufus fazla, sanayi ve teknoloji yatirimi hayvan gibi ve karsiligi geliyor iste.

cin super guc artik, git gide de guclenecek. ama bu asla yeryuzundeki cennet demek degil.

Bilimde, teknolojide, eğitimde, sanatta, sporda, kalkınmada demiş adam.

Hangi çin üniversitesini duydunuz bilimde şöyle buluşlar yapan, Harvard/Yale/MİT'e böyle takan, hatta uluslararası bilim camiasında bu düzeyde bir saygınlığı olan? YOK. Kaç tane nobel ödülü almış çin üniversitelerinden bilim adamları? SIFIR. Ne bilimi, ne teknolojisi?

Eğitim derken de teknik eleman yetiştirmekten bahsediyorsanız eyvallah, ama tutup da çin'in sansürcü, yasakçı eğitim sistemi dünyaya eleştirel düşünebilen, yaratıcı, öncü insanlar veriyor demesin kimse.

Daha kalkıp fikrini söyleyemediğin bir ülke için sanatta taktı herkese demek zaten tamamen absürd.

Sporda olabilir eyvallah. Bana da deseler ya gelip 7/24 çalışacaksın olimpiyatlar için yada git çadırda açlıktan/pislikten öl, bende çalışırım hayvanlar gibi.

Kalkınma önderi dediniz de, değil bariz bir şekilde. Bir hindistanın, bangladesh'in, pakistan'ın nasıl kalkındığına bakın önce, çin'le karşılaştırın. Bir avuç denyonun zorbalığıyla çalıştırılan binlerce köle kalkınma olmuyor, üst sınıfın çıkarcılığı oluyor.

Şu güne kadar ne kadar başarılı çin kökenli insan var ise hepsi baskı rejiminden kaçıp amerikada, avrupada başarılı olmuş insanlar. İnsan hakları dedikleri bir lüx yada gereksiz ayrıntı değil, medeniyeti ilerleten, insanların ilerlemesine yol açan bir konsept. Tutup da insan haklarını böyle baltalayıp, sonra da silah zoruyla, köle gücüyle ekonomilerini "kalkındıran" bir ülke için WAAAAOWWW UYUYAN EJDER UYANDI demek ne kadar anlamsızdır ya. Ülkeleri medeni ve gelişmiş yapan ekonomilerinin büyüme oranı değil.

Not: Penthesilea sana cevap attım ama senin dediğin doğru, sistemi falan oturtmuş adamlar eyvallah. Yanlız Yılmaz Özdil'in Çin'i Türkiye'yle karşılaştırıp (yada bilimde sanatta zart zurtta öncü demesi) böyle yüceltmesi saçma geldi bana. Karşılaştırılacak düzeyde değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Exodus said:
said:
yanlis yaklasiyorsun hala olaya.
kimse cin icin ozgurlukler ulkesi veya yasanacak ulke falan demiyor. rejimleri sayesinde sistemi cok iyi oturttular insanlarin beklentiler dusuk, nufus fazla, sanayi ve teknoloji yatirimi hayvan gibi ve karsiligi geliyor iste.

cin super guc artik, git gide de guclenecek. ama bu asla yeryuzundeki cennet demek degil.

Bilimde, teknolojide, eğitimde, sanatta, sporda, kalkınmada demiş adam.

Hangi çin üniversitesini duydunuz bilimde şöyle buluşlar yapan, Harvard/Yale/MİT'e böyle takan, hatta uluslararası bilim camiasında bu düzeyde bir saygınlığı olan? YOK. Kaç tane nobel ödülü almış çin üniversitelerinden bilim adamları? SIFIR. Ne bilimi, ne teknolojisi?

Eğitim derken de teknik eleman yetiştirmekten bahsediyorsanız eyvallah, ama tutup da çin'in sansürcü, yasakçı eğitim sistemi dünyaya eleştirel düşünebilen, yaratıcı, öncü insanlar veriyor demesin kimse.

Daha kalkıp fikrini söyleyemediğin bir ülke için sanatta taktı herkese demek zaten tamamen absürd.

Sporda olabilir eyvallah. Bana da deseler ya gelip 7/24 çalışacaksın olimpiyatlar için yada git çadırda açlıktan/pislikten öl, bende çalışırım hayvanlar gibi.

Kalkınma önderi dediniz de, değil bariz bir şekilde. Bir hindistanın, bangladesh'in, pakistan'ın nasıl kalkındığına bakın önce, çin'le karşılaştırın. Bir avuç denyonun zorbalığıyla çalıştırılan binlerce köle kalkınma olmuyor, üst sınıfın çıkarcılığı oluyor.

Şu güne kadar ne kadar başarılı çin kökenli insan var ise hepsi baskı rejiminden kaçıp amerikada, avrupada başarılı olmuş insanlar. İnsan hakları dedikleri bir lüx yada gereksiz ayrıntı değil, medeniyeti ilerleten, insanların ilerlemesine yol açan bir konsept. Tutup da insan haklarını böyle baltalayıp, sonra da silah zoruyla, köle gücüyle ekonomilerini "kalkındıran" bir ülke için WAAAAOWWW UYUYAN EJDER UYANDI demek ne kadar anlamsızdır ya. Ülkeleri medeni ve gelişmiş yapan ekonomilerinin büyüme oranı değil.

Not: Penthesilea sana cevap attım ama senin dediğin doğru, sistemi falan oturtmuş adamlar eyvallah. Yanlız Yılmaz Özdil'in Çin'i Türkiye'yle karşılaştırıp (yada bilimde sanatta zart zurtta öncü demesi) böyle yüceltmesi saçma geldi bana. Karşılaştırılacak düzeyde değil.

haklısın bu konuda..şöyle bir yanlış anlama var,çin teknoloji-bilim,ekonomide çok üstün,süper güç oldu,15 yıl sonra abd yi de geçer bunlar vb...

bu tamamen abartma arkadaşlar..bir ülkede teknolojinin,bilimin patlama yapabilmesi için, o ülkede özgür düşünce,bireycilik,motivasyon,beyin gücü ve dışarıdan uzmanların gelmesini sağlayacak cazibe merkezi olamsı gerekir..siz sanıyormusunz ki abd nin teknolojide en ileri olamsının sebebi sadece abd li bilimadamlarıdır?hayır...

abd gerek yaşam kalitesi,birey özgürlüğü,demokrasisi,cazibe merkeiz olmasından dolayı her yıl binlerce nitelikli beynin kendi ülkesine göç etmesini sağlıyor..keza ab de öyle..allah aşkına çin'in hangi cazibesi var da,mesela türkiydeki geleceği parlak başarılı bir biliminsanı bu ülkeye göçeder

çin ucuz işçilikten (yabancı yatırımın esas sebebi bu) ve devasa iç pazardan dolayı-ama en önemlisi geçmişte çok kötü olmasından dolayı hızla büyüyor..ama 10 yıl sonra büyüme hızı aniden düşecek..tıpkı zamanında sscb nin başına gelen gibi..bakın şimdiden işçilik fiyatları arttığı için yabancı yatırımcılar hindistana kaçmaya başladı..

abd ve ab en ileri olmaya devam edecek,çünkü hintli,çinli,rus,türk parlak beyinleri çekecek cazibesi var,bu bir bakıma etnik bakımdan kozmopolit yapıda olmalarından kaynaklanıyor...
Sosyal ağlarda paylaş

Çin'e "bilim yok, sanat yok, kültür yok" demek için sadece köle gibi çalışanları gören at gözlüğü takıyor olmak lazım.

Çin dediğiniz yer kaç milyarlık ülke. Asla olmaması gereken, ama çaresizlikten o hale gelmiş bir çalışma düzeni olabilir.
Ama bir yandan da bizim yıllardır bi tarafımızı yırtıp alamadığımız olimpiyatları düzenliyor adamlar. Kalbur üstü yaşayan şehirler ışıl ışıl. Uzakdoğu sineması deyince zirveye oynarlar, japonlarla kapışırlar ve bizim bilmediğimiz daha ne cevher sanatçıları vardır, kim bilir.
O kadar milyar insanın hepsi de köle değil ya.

Ha Özdil biraz abartmış, ne o öyle tur bindirmek falan, o kadar da değil.
Sosyal ağlarda paylaş

böyle çin sevdalılarını çine göndermek lazım, yılmaz özdili de kızıyla beraber gönderelim bakalım onun toplam 100 karakteri geçmiyecek yazılarına kaç kuruş verecekler :)

bu yazıdaki akrostişe gülececek veya begenecek espri anlayaşınıda tebrik ediyorum.

hatalı

hassas

hayır

ne şeker.
Sosyal ağlarda paylaş

@sylian

çini hemen ulusalcılara bağlamışsın da,
çinin güçlendiğini görmemek ve bunu "ulusalcı komploya" bağlamak oldukça bayağı şeyler.

rusyadan bana ne. solcular komunisttire mi getirmeye istiyorsun bilmiyorum da,
çinin güçlendiğini sadece şu senin ulusalcılar söylemiyor, AB, ABD felan da söylüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

loserz said:
böyle çin sevdalılarını çine göndermek lazım, yılmaz özdili de kızıyla beraber gönderelim bakalım onun toplam 100 karakteri geçmiyecek yazılarına kaç kuruş verecekler :)

bu yazıdaki akrostişe gülececek veya begenecek espri anlayaşınıda tebrik ediyorum.

hatalı

hassas

hayır

ne şeker.

çin güçleniyor diyince çin sevdalısı mı oluyoruz?
tek düzgün devlet AB devleti midir? Sadece ondaki güzellikleri mi söylemek gereklidir?
Akrostiş değil Kısaltma. Adamlar belirlemiş ODUN kısaltmasını açalım diye. Yılmaz Özdil sadece bunu farketmiş ve belirtmiş.
Bir yerine dokunuyor demek ki Tayyib'in eleştirilmesi, "böyle kişileri tebrik ediyorum, ne şeker" gibi bir tepki vermişsin.

Ha, bir de "Ha" ile başlayan bir sözcük daha vardı, onu da ben sana söylüyorum,
Haha Haha olsun tamamlansın gülme efekti...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...