Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kill Bill film sonrası Tartışma - Spoiler Topic i

-Mandrake-

Öne çıkan mesajlar

Aslında biraz da galiba sarışın bir beyazın o kadar iyi catanha kullanması beni olumsuz etkileyen tarf oldu da Uma Thurman çokdaha romantik filmlere yakışan bir aktris..Kim oynar dersen gerçekten isim yok kafamda ama Uma da tam oturmamış bence[signature][hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda
Neyin varsa bilmiş senin!
Sosyal ağlarda paylaş

Bi kere Tarantino bu filmi, Bride denen karakter icin yazdi,
ve adam daha filmi yazmaya oturmadan once Uma Thurman bride olucak dedi Hatta kadinin hamileligi yuzunden film gec cikti biraz.

BIr baska sey Tarantino kotu yonetmen yazmis biri,
Tarantino benim hayatimda ki 3. favori yonetmenim, ve adamin her filmi ayri bir etkileyici oluyor.
Uan 4 filmi var, ikisi (Reservoir Dogs ve Pulp Fiction) dunyadaki cult filmler listelemesine girmis, nasil kotu olucak ya!

Cathana deil, katana, cathana catanha falan yanlis seyler, japoncasi da, ingilizceside, turkcesi de katana dir onun.

DIkkat eden oldu mu bilmiyorum, Uma Thurman in sari elbisesinde ayakkabilarinin altinda funk font ile FUCK U yaziyo, sinemada kacirmistim, DivX inden dikkat ettim :)

BIraz neti arastiran herkes aslinda bu filmin eski Japon yapimi filmlere gonderme oldugunu bilirler, Bride in sari yanlari siyah cizgili kiyafeti Bruce Lee nin Game of Death deki elbisesi ile ayni.

Hattori Hanzo yu oynayan adam Bruce Lee nin villain larindan biri bi filmde sanirim[signature][hline]Lights out,
. As you hit the ground...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Volfied, 25 January 2004 14:57 tarihinde demiş ki:
Hattori Hanzo yu oynayan adam Bruce Lee nin villain larindan biri bi filmde sanirim

villain?
hattori hanzo'yu oynayan adam zaten ismini duymamak imkansız olan Sonny Chiba :)
ama sadece ismini duymuşluğum var yani[signature][hline]"oh my god, aliens !
don't eat me !
i have a wife and children, eat them."
(homer simpson)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Sonny Chiba da tarantinonun takıntılarından birisi zannedersem. Senaryosunu yazdığı true romanceda da (ki o da güzel filmdir), ana karakter sonny chiba'nın bir filmine gidiyordu ve filmde, gittiği filmden sahneler bulunuyordu.
Ben yeni izledim ve çok beğendim Kill Bill'i, tarantinoyu da çok severim zati.
Birde eleştriler hakkında birşey sölücem,beğenmemiş olabilirsiniz filmi yalnız tarantino ya da kötü yönetmen demeyin lütfen. Aynen volfinin dediği gibi adamın sadece 4 filmi var ve 2 tanesi çok kısa süre içinde kült film mertebesine yükseldi. Ayrıca dünyada birçok otorite ne kadar iyi bir yönetmen olduğunu söylüyor. Adam Pulp Fiction'la batmakta olan MIRAMAX'ı bi anda inanılmaz zenginleştirdi. Zaten bu filmde miramaxın ona bir kıyağı. Miramax tarantino ya istediği sermayeyi verdi, ve tamamen kendi istediği bir filmi çekmesini istedi. Bu arada bazıları üçüncü sınıf action filmleri gibi demiş.Tarantino o türdeki filmlerin hastasıdır. Gençliğinde film kiralanan bir yerde çalışıyordu zannedersem, orada bütün ucuz action filmlerini seyretmiş bir insan Tarantino. Bu filminde de yine çok ilgi duyduğu japon animeleri ve japon kültürüne göndermeler yaparak, ucuz olmayan ama ucuz action filmlerine benzeyen bir film çekmiş. Ucuz olmadığını anlamak ise bize yani seyirciye düşüyor.

[Bu mesaj Souldrinker tarafından 03 February 2004 19:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

heeh film güzel çok beyendim hatta bayıldım her ayrıntıya bittim..
ama 10 dakka arada tualete gittim tam salona girerken bişi farkettim filmin afişinde kadının göz bandı sol tarafta ,film de sağ tarafta :)

http://www.beyazperde.com/film/1902[signature][hline] Nice boys don't get girls pregnant !
Sosyal ağlarda paylaş

araya giren manga yı çok iyi mi düşünmüş adam nolmuş yani tam uyuyo filmin konusuna, başarılıydı tabi ama topic i bu kadar geç nasıl gördüm ben yuh :p[signature][hline]She cries her life is like
Some movie in black and white
Dead actors faking lines, over and over and over again she cries

Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
millet tartıştı bitirdi tabii ama ben ancak seyrettim de hattı açtırdım kafamı da topladım da paticik açıldı da derken patlamadan bu konuya maydonoz olayım dedim..

tarantino filmleri iyidir hoştur, bir tarz vardır ki şüphesiz tuttu gayet güzel. ha ben pulp fiction'la jackie brown'ı bir tutamam ama genelde bir çizgiyi yakaladı tarantino. (kaç film yaptı ki zaten heh) bir skalaya koyacak olursam kill bill pulp fiction'ın altında ama charlie brown'ın üstünde duruyor, reservoir dogs'un da altında. (bür film neydi be aklımdan çıktı bir anda) ha tabii bu benim görüşüm, neden peki?

1-2 dialog fena değil (hattori hanzo & yamağının general & imparator muhabbeti gibi) ama geel olarak, özellikle de uma thurman ile (severim de hani) lucy liu'yu içeren bölümlerde akılda kalıcı bir içerik yok. bruce lee tarzını kendi stiliyle harmanlayıp bir nevi tribute yapmış ama yetmiş mi, bence yetmemiş. showdown at bilmemnere bölümü de şahsen hoşuma gitmedi (şu liseli kız hedesi hariç) ama dehşetten felan değil, (filmde ürktüğüm tek yer başta kafaya kurşun sıkma sahnesi oldu) böyle nasıl desem, bruce lee filmlerine zaten aşinayız, ama lame geldi bana buradaki hali. tarantino'nun tarzına lafım yok ama oturmamış geldi bana 2-3 tekrar ettiğim halde..

müzikler için denebilecek tek kelime varsa o da muhteşem olabilir ancak, buna japon girlband de dahil. (filmdeki japon pop kültürüne en büyük referanslardan birine burun kıvırmış ya bazı arkadaşlar, mandrake'yi eleştirirlerken garip durmuş :-p ) bu tarantino'nun sırrı nedir bilmiyorum ama helal olsun kim derleyip toparladıysa..

fakat genel olarak tarantino filmi gibi işte: bazı yerlerini hiç sevmedim, bazı yerlerine bayıldım. sadece bazı dialogları görmek için tekrar açar, hoşlanmadığım yerleri atlarım doğrudan..

tartışmanın hepsini okuyabilecek miyim maşallah dergi çıkar[signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu bir tartışmaya 14 sayfa olduktan sonra dahil olmaya kalkmak ne eziyetmiş bre. Oku oku bitmedi, atacağımız iki paragraf yazı, ayıptır be.
Kaçırmışım bu topici, o dönem Istanbulda sefkiliyle beraberdim, size laf yetiştiresim yoktu pek haliyle =P

Neyse efenim; ben de Zed'e büyük oranda katılıyorum. Fakat farklı bir noktaya değinme ihtiyacı hissettim. Yönetmen Tarantino olmasa idi ben açıkçası "ne biçim film lan bu" der geçerdim herhalde, fakat söz konusu adam Quentin olunca biraz daha özen göstermeye karar verdim filme, açıkçası beğendim de. Yani olay hakikaten ayrıntılardan keyif alabilmeye bakıyor filmde bence. Zed'in haklı olduğu nokta da şu ki yönetmen başkası olsaydı ben o ayrıntıları sallamayacaktım, çünkü ayrıntı beklentisine sahip olmayacaktım.

Uma ile lucynin dövüş sahnelerinde aniden kar yağmasına veya buckın elinin kafası pörtledikten sonra titremesine hata; sivrisinek ısırığından ıslığa pek çok ufak ayrıntıya gereksiz zaman kaybı; uçağa katana sokulmasından umanın 20 kişiyi kıtır kıtır kesmesine kadar pek çok mantıksızlığa sululuk gözüyle bakacaktım.

Yani evet, yönetmen Tarantino olduğu için filmi beğendim; ama sıçsa alkışlayacağım için değil. Yönetmeninden beklentilerim filme bakışımı değiştirdi, 3. sınıf TV filmi izler gibi izlemememi sağladı.

Filmi de "beğendim" bu arada, o kadar. Yani öyle sümsüfer bir film olduğuna inanmıyorum, bir daha da ancak 2. sini izlemeden hemen önce izlerim tekrar.

[Bu mesaj Nefr tarafından 30 Mart 2004 15:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ghaldszar, 30 Mart 2004 12:59 tarihinde demiş ki:
said:
Sam, 30 Mart 2004 02:50 tarihinde demiş ki:
bir skalaya koyacak olursam kill bill pulp fiction'ın altında ama charlie brown'ın üstünde duruyor,

Snoopy duymasın
:lol:

esasen mesajı attıktan hemen sonra gördüm yanlışlığı ama isteyerek değiştirmedim, birisi espri yapsın da gülelim diye.. :-p valla öyle bak.. :lol: (inanmazsınız ama cidden öyle)

vu huuuuuu vu hu huuuuuu!!!![signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...