trapt Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Ulke Adi; Afganistan Erkek Kadin 77.3 97.6 Yemen (Islam) Erkek Kadin 57.4 91.8 Pakistan (Islam) Erkek Kadin 68.3 89.2 Benglades (Islam) Erkek Kadin 62.5 86.6 Libya (Islam) Erkek Kadin 37.3 83.2 Fas (Islam) Erkek Kadin 52.9 79.7 Cezayir (Islam) Erkek Kadin 50.2 79.5 Misir (Islam) Erkek Kadin 50.2 78.1 Tunus (Islam) Erkek Kadin 42.2 67.7 Suudi Arabistan (Islam) Erkek Kadin 24.9 55.3 Irak (Islam) Erkek Kadin 31.4 53.3 Iran (Islam) Erkek Kadin 35.3 57.0 Turkiye (Islam) Erkek Kadin 13.1 30.3 Kaynak: Birlesmis Milletler Istatistik Bürosu Istatistik burosunun ingilizce sitesinde bu konunun linki hatali olarak verilmis.Bunun dogrulugu var midir ? Afganistan'da neredeyse kimse okuma yazma bilmiyor eger bu istatistik dogruysa.Inandirici gelmedi o yuzden.Bir ay sonra vermem gereken bir sunum var da.Arastirirken boyle bir tabloya rastladim.Bilgisi olan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 yok artık :S araştırma 50 see öncesine filan mı dayanıyor acaba :) bilgim yok ama bana da garip geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 okumama / yazmama olmasın bu..? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Türkiye okuma/yazma'da 13'e 30'sa gg. Heralde okumama yazmama bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Okumayan Oran bu.Direk alinca yanlis olmus. Yinede cok degil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 en azindan pakistan icin dogru olmadigini soyeleyebilirim. Turkiyede de 13.3 erkegin okuma yazma bilmedigini sanmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 CIA world factbook a bakabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Türkiye'de okumama yazmama oranının bu kadar az olduğunu sanmıyorum, yine de Diğer ülkelere bakarsak büyük başarı tabii ki bizimkisi. Türkiye'de bu kadar yüksek olmasının iki nedeni var. Birincisi (çoook eski olsa da) Atatürk zamanında insanlara okumaya teşvik edilmesi için büyük bir kampanya yürütülmüş olması. İkincisi ise Türkiye'de zorunlu eğitimin olması. Onun dışında okumayı öğrenememiş veya okula gidememiş kişiler için de küçük küçük "okuma yazma öğrenme kampanyaları" düzenleniyor. Yine de özellikle doğudaki illere ilgi gösterilmemesi yüzünden oran bu kadar yüksekte kalmış durumda. Afganistanda felan okuma yazma bilinmemesinin oranının bu kadar yüksek olmasına şaşırmışsın. Şaşıracak ne var ki? Bir ihtiyaç değil okuma yazma bilinip bilinmemesi. Namaz kılarken okuduğun birşey yok, alışverişe giderken nasılsa kasiyer sana söylüyor ne kadar para vermen gerektiğini, evde yemek pişirirken televizyon seyredirken yine okuman gerekmiyor, askere gidip savaşırken silahı tutmak için okuma bilmek gerekmiyor. E bilimsel araştırma yapma gereği duymayan, Allah için ölmeyi herşeyden üstün tutan kişilerin olduğu ülkelerde de zaten okuma yazma oranı hiç önemli değil. İslam ülkelerinin geriliği de burdan kaynaklı. Herkes "müslüman", ama okuma yazma olmayınca bir kere bile açıp kuran okumuş değil adam. E öyle olunca, adam gidiyor bir tarikat liderine gönül bağlıyor. Kitabı okuyan (veya okuduğu varsayılan) bu liderin ağzından her çıkan kelime "Allah'ın emri" ilan ediliyor. Ha bir de bunların okuyanları var o daha fena :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Bone said: Şaşıracak ne var ki?hiç şaşırmadık zaten doğal karşıladık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 sen şaşırdın demedim zaten. yukarda "Afganistan'da neredeyse kimse okuma yazma bilmiyor eger bu istatistik dogruysa.Inandirici gelmedi o yuzden." lafı var ona söyledim. Neredeyse kimsenin okuma yazma bilmiyor olması inandırıcı gelmemiş, ben de diyorum şaşılacak birşey değil, okuma yazma bilmeden de insanlar hayatlarını sürdürebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 özellikle kadınlarda %30 çok fazla türkiye'de. gerçekse çok vahim bizim açımızdan. gerçi yaş oranlarına da bakmak lazım. 20 yaş altı nüfusta çok daha iyidir türkiyede bu oranlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 islamda kadının yeri yok o yüzden de okusada olur okumasada gerçi direk ilkokul bitince bi daha okumayan kızlarımız nasılsa kocasına hizmet edicek mantıgı ile yetiştiğinden normal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 turkiye icin istatistik dogru yaslilar arasinda ozellikle turkiyede okuma yazma orani cok dusuk, dogu icin konusmuyorum bile afganistana gelince, butun afganistanda bir tane universite var ve o bile dolmuyor dusunun bir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Her 10 erkekten 1 inin, 10 kadından 3 ünün okuma yazma bilmemesi acınası bir durum... Tabii ne kadar doğrudur, ne kadar taraflı hazırlanmıştır bilemem ama diğerleri daha da beter durumda, nasıl bir millet bu kadar cahil olur aklım almadı. -tabii bu %20 lik bir cahil oranına bahane olamaz, o ayrı- Tabii tam bir karşılaştırma yapmak için gelişmiş ülkelerin oranlarına da bakmak lazım, yani elbet onlarda da vardır okumamış, okuyamamış, okumak istememiş kişiler. Ama %20, %80 filan değildir tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Ondan sonra Aysun Kayacı çobanla benim oyum bir mi olacak deyince suçlu oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Acınası bir durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whoops Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 ShadowFury said: Her 10 erkekten 1 inin, 10 kadından 3 ünün okuma yazma bilmemesi acınası bir durum... böyle düşününce cidden kötü göründü gözüme. yukarıda oranların karşılaştırmasına kaptırdım bian iyiymişiz dedim ama oranları gerçege vurunca sinir bozuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RayCharles Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Asteroth said: Ondan sonra Aysun Kayacı çobanla benim oyum bir mi olacak deyince suçlu oluyor. üzücü ama +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 wiki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2008 Llama said: islamda kadının yeri yok o yüzden de okusada olur okumasada gerçi direk ilkokul bitince bi daha okumayan kızlarımız nasılsa kocasına hizmet edicek mantıgı ile yetiştiğinden normal Cennet kadınların ayakları altındadır. yönetimlerin yanlış beyni o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 bugün hastanede sıra beklerken yaklaşık 10 civarı orta yaş üzeri bayan 6 - 7 tanede yine orta yaş üzeri bey geldi. sıra kağıdına isim yazdırmaları gerekiyo. 2 bayan benden isimlerini yazmamı istedi bir diğeri de elindeki sağlık karnesine bakıp harf harf ismini yazdı oraya. o 6 beyden biri de aynı şekilde benden yardım istedi. hep okurdum bu tarz haberleri böyle topicleride ilk kez kendi gözümle karşılaştım durumla hatta yüzde hesabı yapacak derecede. hani isim yazıyosun sonuçta herkesin çocukken ilk yazmayı becerdiği şey. şehir ankara bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Bir de varoşa yakın mekanlardan geçen minibüsleri durdurup nereye gittiğini soran tipler vardır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2008 türkiye için olan doğrudur..afganisatnla alakam olmadı hiç bilemeyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar