Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mp3 çalar tavsiyesi pil ömrü+ses kalitesi


Drall

Öne çıkan mesajlar

lazım. öyle bütçem büyük değil 2-3 hafta daha para harcamazsam anca 300 milyon falan biriktirebilirim varolan paramla birlikte. şöyle bi 4gb+ olsa süper olur. ama dersenizki o paraya ses kalitesi + pil ömrü nah alırsın 4gb+, 2gb da olur. aslında pazar alanındaki 6gb iriveri alacaktım ama garantisi olmadığı için ev içi sorun çıktı alamıyorum oyüzden galiba. şimdi de tavsiye için size danışiyim dedim oyüzden. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

ps: vidyo oynatmasa falan daha iyi olur ama sony'nin 30 saat pil ömrü olan mp3çalarlarına falan baktım hepsi vidyo oynatıyo öyle özellik peşinde koşan mp3çalarda vidyo izleyen falan filan biri değilim o bakımdan mp4 oynatıp oynatmaması hiç önemli değil. bide kulaklarım ağrımaya/kulak zarlarım çökmeye meyilli buyüzden yüksek ses değil kaliteli ses lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı tavsiye bana da lazım. Öncelikli özellik ses kalitesi ve pil ömrü, ama hafızasının 4 gb dan fazla olması lazım ama öyle takoz boyutlarındaki 60gb lıklardan da olmasın tabi, 4-20 arası olan, cepte rahat taşınabilen bişey arıyorum.

Sorucağım şey ise;
Bunların karşılaştırması elbet yapılmıştır biryerde. Bunları ses kalitesine, pil ömrüne, kapasitesine, kalitesine, fiyatına göre filan listeleyen biryer yokmudur?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dikkatimi çeken aletler şunlar, iyimidir acaba bunlar? iyiyse hangisidir en iyisi? özellikle iki farklı modelin arasında ciddi bi fiyat farkı var ama gözüme aynı gözüktüler, sebebi nedir?

SONY NW-A808 8 GB MP3 ÇALAR
SONY NW-A806 4 GB MP3 ÇALAR
SONY NWZ-A818/B 8 GB PORTATİF MP3 ÇALAR
SONY NWZ-A816/B 4 GB PORTATİF MP3 ÇALAR


bunlar hoşuma gitti gibi ama gerçek boyutu nedir, ses kalitesi nasıldır? pil ömrü 30-33 saat baya iyi gibi

not: vidyo oynatması önemli değil ama vidyo oynatanın 8 gblığı diğerinden daha ucuz =/ hatta 4 gblıktan da ucuz galiba.. a818 ve a816da da vidyo oynatımı var da teknosanın sitede mi göstermemişler, yoksa oynatmıyomu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ses kalitesi istiyosan, videoya gerek yok diyosan:
Trekstor Vibez alıcaksın. fiyatı ne durumda bilmiyorum şu an. ama bi ara indirime girmişti 200 e gidiyordu. pil ömrü 15saat civarı sanırım. ama en iyi ses kalitesi bu alette. incelemelerine falan da bakabilirsin. zaten alet efsane Rio Karmanın yeni versiyonu gibi bişe.

edit: şu pil ömrü önemli bi mesela katakülliye gelmeyin. sitelerde yazanlar sadece süre. ama hangi şartlar altında test edildiği yazmıyor genelde. mesela sonyler atrac formatında kulaklık takılmadan test ediliyordu en son. 128kpbs lik parçalarla. sen tutar kulaklığı takarsın, 320kpbs lik şarkılar dinlersin, 15 saatte biter pil 30 saatte bitmesi gerekirken. kullanıcı yorumlarına ve incelemelerine bak almayı düşündüğün aletlerin. son olarak da aletin ses kalitesi iyi olsa da senin sağlam ses alabilmen için güzel de bi kulaklık alman lazım. 10ytl lik kulaklıkla kullanırsan yazık edersin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmmm birisi
said:
math_boy -> Cevap: ##Trekstor Vibez Sahipleri##SÜRÜKLE-BIRAK Yapamayanlar da Bakabilir## (12 Nisan 2008; 1:12:37)

Öncelikle daha önce yazdıklarımda vibez hakkında söylediğim iyi şeylerin hepsini geri alıyorum okuyanları yanlış bilgilendirdiğim için özür diliyorum.

arkadaşlar bende şu ucuz vibezlerden alıp aptallık ettim.çok sıkı bi ders aldım atalarımız ne demiş ucuzsa vardır bi illeti pahalıysa vardır bi hikmeti.forumlarda yazan herşeye aldanmamak gerekiyo.insan satın aldığı, para verdiği ürünü kötülemek istemiyo, burdada herkes vibezi yere göğe sığdıramadı bizde bişey sandık fiyatıda 200 olunca atladık.vibez gerçektende rezalet bi cihaz bu benim şahsi fikrim.zamanında 400 ytl civarında para veripte alan arkadaşların paralarına yazık olmuş bence.gerçektende son derece sorunlu bi cihaz.ses kalitesi gerçekten iyi olabilir ama kullanımı rezalet.heran bozulacakmış gibi bi yapısı var.özelliklede şu tekerlek akıllara zarar.1.15 sürümü beta olduğundan kullanım sırasında bazı hatalar verebiliyo.yani kısacası ben vibezden hiçbir keyif alamadım.aldığımada çok pişmanım.paraya kıydım ie 4 kulaklık aldım bide.yine forumlarda araştırdım çoğu kişi 16 ohmluk kulaklığın zararı olmaz demiş bende ilk kullanımlarda öyle sandım,ilk başlarda iyi gibiydi yada kendimi kandırdım.ie4 ü takığımda parçalar kendiliğinden pause oluyo kulaklığın switchini oynatınca tekrar çalmaya başlıyo sonra yine pause oluyo.
okadar midem bulandıki vibezden görmek bile istemiyorum aleti.bu yazdıklarımın artık bi anlamı yok çünkü hiç bi yerde vibez yok gg hariç.gg den vibez almayı düşünen arkadaşlar varsa hemen vazgeçsinler.ordakilerin garantiside yok ellerinde patlama ihtimali çok yüksektir uyarıyorum.
ses kalitesi önemlidir fakat herşey değildir.ayrıca vibezin ses kalitesi konusunda iriverle, cowonun ve creativenin bazı modelleriyle çok da farkı olduğunu düşünmüyorum.bir mp3 çaların olmazsa olmazı kullanım kolaylığıdır.ses kalitesi en iyi olsa bile kullanımı sorunluysa bi halta yaramıyo ben vibezde bunu gördüm..nokia cep telefonlarının çok satmasının en büyük nedenide kullanım kolaylığıdır.bunu farkeden diğer gsm telefon üreticileri bu konuda biraz nokia yı taklit ederek piyasada tutunabildiler.

son olarak herkesi uyarıyorum:

eğer bir ürün %50 gibi büyük bir indirime girdiyse hele hele elektronik bi ürünse almadan önce 2 kere değil günde 20 kere olmak üzere en az bir hafta düşünsünler.teknosa,vatan,media markt, gibi bilinen,güvenilen firmalar bile bu şekilde kampanyalarla ellerinde kalmış,iade edilmiş,arızalı,sorunlu servise gtmiş tamir edilmiş ürünleri vatandaşa kakalıyor.lütfen arkadaşlar bu konularda uyanık olalım bu tip ürünleri satın almayalım.sonra ağrısız başınızı ağrıtırsınız benden söylemesi...
ayrıca bu ürünlerin iadeside sandığınız kadar kolay olmuyor.her konuda kuralcı olan bu firmalar iade konusunda size olmadık engeller çıkarabiliyorlar...bir diğer deyişle çamurlaşabiliyorlar..vibez alan arkadaşlar ve kendim için üzgünüm..indirimi kaçırdım alamadım diye hayıflanan arkadaşlar varsa hiç üzülmesinler,onlar Allah' ın sevgili kullarıymış ki almaları nasip olmamış.
vibez hakkında daha yazacak çok şeyim var aslında ama çok uzun oldu.Şunu da söylemeden duramıycam,sen en kaliteli ses çipini kullan ilk çıktığında 400 ytl civarında bi fiyata sahip ol büyük sükse yap en iyi dap diye dillerde dolan ve sahibne 32 ohm dışında kulaklık kullandırma.bunun diğer adı rezalettir..
saygılarımla..



demiş tırstım bian vibez den, iriver mi arasam acaba pfff napıcam bilemedim ya sony'lere tekrar göz mü gezdirsem. ipod alasım yok niyeyse böyle 3 saniyede kırılıvericekmiş gibi geliyo. bide arkadaşımın ipod'u bianda bozuluverdi çalışmıyo ekranında hastaadam simgesi gibi bişey çıkıyo, abimin ve başka bi arkadaşımın da ipod kulaklıkları 1-2 ayda bozuldu sol kulaklık çalışmaz oldu derken ipod'dan da soğudum yani. neyse araştırmaya devam bakalım

seçenekler şunlar gibi görünüyo şimdilik:

iriver e10, eğer ki abimi ikna edebilirsem
trekstor vibez, birisi sağlam kötülemiş ama ses kalitesi de iyi gibi, ama kullanımı çok zormuş galiba
sony nw serisi, görüntü olarak da baya hoş göründü gözüme
ipod, kuşkuluyum =/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

simdi uzun zamandir kullandigim ve bayadir yikayip yagaldigim biricik yeni creative zen im dun iflas etti :/

uzun sure bekletiyormus turkiye distrubutoru az sonra telefon acicam bakalim ama dedim bir aypot aliyim 8gb

baktim fiyatina hmm fena degil filan

sonra amerikadaki arkadasimla konustum ve turkiyede 8gb a vericegim para ile oradan 2 tane 8gb alabilecegimi soyledi ve canin cehenneme aypot dedim

mutsuzum :/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmmm yemişim yukarıdaki mesajımda pişman olduğunu söyleyeni, diğer herkes müthiş ses kalitesi var falan demiş. alet de ucuz hem aramaya başladım şimdi ama o hiç sevmediğim gittigidiyor'dan başka yerde satılmıyo. ikinci el de almak istemiyorum vardır bi yamuğu diyerekten, nerden temin edebilirim antalyada, enazından türkiyede kargoyla falan alırım, ama nerden bilen?


edit: dediklerimi geri alıyorum http://www.techno-fi.net/forum/index.php?topic=17.0 neredeyse bütün kullanıcılarda problem çıkarmış =/ neyse sony nw serisi güzel gibi onlara bakınmaya devam ediyim ben

buarada linkte son sayfalardan geriye doğru gelin çünkü başlarda memnun kalmış herkes, sonradan kopmuş iş. zaten artık üretilmiyomuş alet galiba

edit2: soni ne ya sony :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Trekstor Vibez' a bir +1 de benden. tabi indirimli olanları tehlikeli olabilir. NT mağazalarında mevcut bu alet. kesinlikle tavsiye ederim. bende bunun atası olan Rio Karma var. tek kelimeyle harika. onu istemem diyenler Cowon markasına baksın diycem ama cowonlar bayağı pahalı. ama süper aletler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...