Bone Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Adım Yaşar B. Emekli memurum. Aşağıdakiler kurgu ve hayal ürünü değil. İster kızın bana, ister küfredin. İster gülün geçin, ama gerçek bu. İbret olsun diye yazdığım geçmişimi okursanız, acımasız bir katilin acınacak öyküsünü öğrenmiş olacaksınız. Yıl 1983, 20'li yaşlarda bir belediye zabıta memuruydum. Aynı zamanda İstanbul Üniversite'sinde okuyordum. Bir gün bir şikayet telefonu geldi. Adamın biri bahçesinde bağladığı köpeğinin gözlerinden kuduz diye şüphelenmiş! Amirim, "Sen Karadenizlisin, tabancayla o işi başarırsın" dedi. Gururum okşandı. Arabaya atlayıp zanlının (!) adresine gittik. Köpeğe yaklaştığımda önce elimdekini yiyecek bir şey sanıp kuyruğunu sallamaya başladı. İyice yanaşıp alnına nişan aldım. Son birkaç saniyede onu öldüreceğimi anladı, canhıraş çırpınmaya başladı. Tetiği düşürdüm. Alnının tam ortasında bir beyazlık gördüm, ardından kan fışkırdı. Hayvan geriye doğru bir takla attı. Bir daha sıktım. Boynu düştü. Beni tebrik ettiler. Belediyenin temizlik işlerine bağlı, iki kişilik köpek itlaf ekibi vardı. Köpek zehirlemeye çıktıklarında, beni onların başına koruma ve amir olarak verdiler. Silahla yaptığım şov, amirimin beni ödüllendirmesine yetmişti. 3-4 kilo kıymanın içine zehiri iyice karıştırır, infaza çıkardık. Aslında duygusal bir insandım. Dergi ve gazetelerde yayınlanmış onlarca şiirim vardı. Dalida, Rodrigo, Beethoven dinlerdim. Ama bütün bunlar hayvan katliamı yapmamı engellemiyordu. Öldürdüklerimiz ne de olsa köpekti. O zamanlar genellikle şehir dışındaki gecekondu mahallelerine köpekleri öldürmeye giderdik. Bizim kıymanın kokusunu metrelerce uzaktan alır, etrafımızda pervane olurlardı. Heyecanla kuyruk sallar, adeta yalvarırlardı. Kıymayı attığımızda bu karşılıksız iyiliğimizin mantığını çözemeyen, minnet dolu şaşkın bakışlarla, havada kaparlardı. Teşekkür etmek için bacaklarımıza sürtünürlerdi. Sonra... Sonra titremeye başlarlardı. Ardından nefes almaları zorlaşırdı. Boğulur gibi hırıltılar çıkararak, nefes almaya çalışırlardı. Ağızlarınan burunlarından köpükler çıkar, kan kusarlardı. Soluk borularını, midelerini parçalardı zehir. Bunlar olurken genellikle gözlerimizin içine bakarlardı. Vücutlarının bir kısmı felç olur, kasılır, titrerlerdi. Çok karmaşık bir olaydır zehirlenen köpeğin ölümü. Bazıları çığlık çığlığa can çekişirken, bazıları hafif iniltilerle, bazıları da sessizce ölürlerdi. Ama nedense hepsi ağlardı can verirken. Kıyma yetsin diye azar azar atardık. Az attığımız için can çekişmeleri dakikalarca sürer, çocuklar da onları izlerdi. Bir sorumluluğum olması önemliydi benim için. Düşünebiliyor musunuz, öldürme emri verebiliyordum! Hayvanların kaderleri iki dudağımın arasındaydı. Az iş değildi bu! Yöneticilik yeteneği ve dirayet isterdi! Bir ilçenin köpek sorununu çözen önemli bir memurdum ben. Akşamları rakı masasında süsler püsler anlatırdım bu infazları. Bir cellattım ben. Dilediğimi öldürtüyordum. Yoketmenin cazibesi beni sarmıştı. Gücün doruklarında, hastalıklı bir mutluluk yaşıyordum. Bastırılımış vahşi duygularımı tatmin ediyordum. Ben bir toplumbilimci adayıydım. felsefe, mantık, sosyoloji, psikoloji dersleri verecek formasyonla donatılıyordum. Bir gün çağrıldığımız mahallede yaşlı bir adam, bizi kömürlüğüne götürdü. Bir köpek 7-8 yavru yapmıştı. Onları öldürmemizi istiyordu. Ana, bizi görünce tedirgin oldu. Yavrularını korumak için kıvranmaya başladı. Ancak kıymayı görünce çok sevindi. Çocuklarına süt verecekti. Mutlulukla ete uzandı, kuyruğunu salladı. Bakışlarıyla teşekkür etti. Bir tane daha attık. Onu da bir hamlede yuttu. Titreme nöbetleri başladı. O sarsıldıkça yavrularının ağzı memesinden kopuyordu. İhtiyar, "Yavrularına da yavrularına da verin, ben ne yapacağım onları" diye söyleniyordu. Kıymadan küçük parçalar koparıp yavrulara yedirmeye çalışıyordum. Ama çok miniklerdi, zorlanıyorlardı. Aynı anda ağzından köpükler çıkmaya başlayan anne, bana doğru sürünerek geldi. Isıracak diye aldığım taşı kafasında vurmaya hazırlanıyordum ki, olağanüstü bir şey oldu: Elimi, ayağımı yalamaya başladı. Bir yandan burnunun ucuyla yavrularını iterek, yerdeki zehirli kıymadan uzaklaştırmaya çalışıyor, diğer yandan gözlerime yalvararak "Ne olur onlara zehir verme" der gibi bakıyordu. Ölmemekte de direniyordu. Ağzından kanlar gelmeye başladığı halde can havliyle yavrularını uzaklaştırmaya çalışması, ellerimi yalvarır gibi yalaması. Sanırım bu manzara şuurumu biraz olsun bulandırmıştı. Birdenbire bir şeyler oldu bana. İçimdeki insani duygular canlanmış, etkilenmiştim. "Ben ne yapıyorum yahu, sapık mıyım ben" dedim kendi kendime. Emrimdeki itlaf ekibini toplayıp uzaklaştım oradan. O gece sabaha kadar kabus gördüm. İnsanların beni zehirlediklerini, ağzımdan kanlar geldiğini, nefes alamadığımı sandım. Aynı gün zabıta amirine artık bu ekipte çalışmak istemediğimi söyledim. Sonraki günlerde vicdan azabı beni kuşatmaya başladı. Gün geçtikçe çığ gibi büyüdü. İşkence olmaya başladı. Beynimde bir yangın gibi, alnımda bir leke gibi kaldı hep. Gülme yeteneğimi kaybettim
Sorj Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Kim bu şuhurzur lanet herif güzelim yaratıkları öldürüyor şimdi küfür edecem olmicak acayip sinirlendim ama varya bulsam ben öldürücem bu herifi Zehirle onun bunun cocugu azına sıçtığımın spastiği[signature][hline]morning morning where are you going? Sabah sabah nereye gidiyorsun? Frp-tr.net Aysikyu My Char
Black-ice Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Erutan okuduklarını tersten anlama yeteneğine mi sahipsin =)[signature][hline]Blackice a.k.a Blake Mail | MSN
Bone Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 her belediyede bu tip insanlar var ne yazik ki.. keske hepsi bu adam gibi nirvanaya felan erse..[signature][hline]YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM
Sorj Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 said: Black1ce, 27 Mart 2004 18:57 tarihinde demiş ki: Erutan okuduklarını tersten anlama yeteneğine mi sahipsin =) niye abi? neyini yanlış okumusum?[signature][hline]morning morning where are you going? Sabah sabah nereye gidiyorsun? Frp-tr.net Aysikyu My Char
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 erutan dile dikkat et biraz..[signature][hline]Mumi-Artık U23 te... says: sevgin bana bir tuzakmış be yar, Günden güne yağar yüreğime kar, Bu dünya sensiz gayri bana dar, Anla artık bu 14 şubatta beni sar!
n0body Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 erutan saçmalamışsın resmen ya kendini adamın yerine koysana bi ! ben ciddi acıdım adama yaa :([signature][hline]Yukarıdaki yazıların yarısı yalandır...
Sorj Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 neyine acıyacam yaa adam köpek öldürüyor sonra napıyorum lan ben diyor sizde adama acıyorsunuz iyi olmuş herife OH OH OHHHHHHHHHH[signature][hline]morning morning where are you going? Sabah sabah nereye gidiyorsun? Frp-tr.net Aysikyu My Char
arc Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 adam en azından pişman olmuş ve insanları uyarıyo, hatasını anlamış yani sen anlayamamışsın adamı ama ...[signature][hline]Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room.
zlorwf Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Okurken duygulandım valla. Yazanın bir hayvan sever olduğunu ve bu hikayenin uydurma olduğunu düşünüyorum ama dışarıdaki gerçeklerle aynı.. Ne isterlerler hayvanlardan anlamam..[signature][hline] Yukarda boşunamı UltimaTRSözlük linki vermişler.. Elcia, 07 February 2004 01:00 tarihinde demişki: ama yazmadım geri bişi..ööle saçma mesaja ne yazıım!!!hee evet çoştum hade birlikte çoşalım diicem sanki..
Holy Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Erutan insan mısın?[signature][hline]Dynamick'ten bombalar ve Azmodai'de katılıyor! su cocuk biskuvileri varya eti bebe hastayim bende seviyorum Antimodes 15 şubat 2004 Pazar Saat 04:21'de Irc'de demiş ki: ben oğlancıyım tunca hadi Holy
Rahan Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 terkedip gidesim geliyo bu ülkeyi bunları duydukça, okudukça.. kömürlüğe çağıran yaşlı adamı bulduğum yerde suratını dümdüz edesim var.. bu kadar güzel bi vatana bu kadar boktan insanlar yakışmıyor..[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Gerçekten çok sinirlendim ben de okuyunca, resmen tüylerim diken diken oldu. Devamını okudum, tamam adam vicdan azabı falan çekmiş doğru yolu görmüş falan ama bu saatten sonra neye yarar? Daha da beter vicdan azabı çeker inşallah. Tek dileğim bu. Hayvanları çok seviyorum, hatta bazen bazı insanlardan çok daha fazla... Şu ana kadar 2 kez ciddi şekilde gözüm döndü köpeklere yapılanlar yüzünden. Birinde sabah evden çıkmış alışveriş yapıyordum. Bir yerde vıyaklamalar falan gördüm gittiğimde 6-7 tane çocuğun (12-13 yaşlarında ben de o sıralar daha 16mdayım galiba veya 15 o civar yani) yavru bir sokak köpeğini köşeye sıkıştırmış taş attıklarını gördüm. Çocukları gözüm dönmüş şekilde kovaladım ama köpek bayağı yaralıydı. Birşey yapamadım, bir daha da o köpeği göremedim zaten. Bir kere de yazlıkta komşunun köpeği tekmeleyen ve elindeki kalın dalla döven bir güvenlik görevlisini gördüm. Aslında ben farketmedim bizim köpek deli gibi havlıyordu balkonda noluyo diye baktığımda çıktım gördüm. Sözde köpeğin sahipli olduğunu (boynunda tasma vardı ve 3 senedir orada yaşar) bilmiyormuş sokak köpeğini siteden atmaya kalkmış. Önce adamla baya kavga ettim (sözlü olarak tabii) Sonra da adamı görevden aldırana kadar peşini bırakmadım.[signature][hline]nukbasliklikiz 28 May 2003 04:06 tarihinde demiş ki: patlıcan ın altındaki goril yokedilsin..
StRencher Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Ya tümyazıyı okuduktan sonra ilk yapılan yorumun Erutan gibi olmasdı beni yazıdan daha da üzdü... Erutan; yazılanı tersten anlamasanda yanlış bir açıdan anlamışsın bence...[signature][hline] Reality Isn't What You See Reality Is What You Feel
Sorj Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 said: Holyman, 27 Mart 2004 19:23 tarihinde demiş ki: Erutan insan mısın? sence neye benziom?[signature][hline]morning morning where are you going? Sabah sabah nereye gidiyorsun? Frp-tr.net Aysikyu My Char
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Yaptığı yanlışı anlamış ve devam ettirmemiş bu yüzden helal olsun adama tabii zehirlediği köpeklerin günahı affedilir mi bilemem.[signature][hline]Silphatos Iceheart Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage (a.k.a ; Grynn , Botanika)
Sorj Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 zaten diyordu hayvan öldürmekten zevk alıyordummu ne yazıo VAY HAYVAN VAYY bunu zehirleyecen asıl HAYVANların hayvanı BU! işallah fakir kalır 1 ekmek alacak parası olmazda biri buna zehirli kıyma VERIR! ALLAHIM NOLURSUN BU DILEGIMI GERÇEKLEŞTIR işallah amîn[signature][hline]morning morning where are you going? Sabah sabah nereye gidiyorsun? Frp-tr.net Aysikyu My Char
Sorj Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 ALLAHIM LAFA BAK!!! Ama bütün bunlar hayvan katliamı yapmamı engellemiyordu. Öldürdüklerimiz ne de olsa köpekti. gelde öldürme bu şerefsizi ya[signature][hline]morning morning where are you going? Sabah sabah nereye gidiyorsun? Frp-tr.net Aysikyu My Char
Mirluin Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 [Bu mesaj Mirluin tarafından 27 Mart 2004 19:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Mirluin Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 [Bu mesaj Mirluin tarafından 27 Mart 2004 19:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Mirluin Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 hakkaten ya şu hayvanları bi sabun yapmadıkları kaldı, böle herifler cezalandırılmıyo sonra ortamda bölünerekmi çoğalıyolar naapıyolar... hızla artıo edit: yani ben ceza derken pişman olmuş adamı öldürmek olarak demiorum tabide... cezasız kalmamalı bi tane daha edit; öfff mesajı editle yerine quote demişim lol eywah bugımsı bişey var yada yine hata yaptım... alala yine quote oldu [Bu mesaj Mirluin tarafından 27 Mart 2004 19:50 tarihinde değiştirilmiştir]
BlaCk Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Oldukça etkilendim yazıdan, adam elbette çok kötü şeyler yapmış ama ne yaptığının er yada geç farkına varmış. Malesef ülkemizde Bu işleri yıllarca yapıp hala ne yaptıgının farkına varmıyanlar var. Ama bi bakımada onlar için zorunluluk eger yapmazlarsa para kazanamazlar. Toplum bilinci lazım ne diyim.[signature][hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış Kırıldığı için daha da güçlü - Marit ------------------------- Son= Başlangıçtır!
Bone Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Erutan bence çok fazla abartiyorsun.. bunu yapan birçok belediye görevlisi var. Ayrica o yasli adam gibi "köpegi ben ne yapiyim, öldür hepsini" diyen cahiller var.. bu adamlarinin gözlerini açmamiz bizim görevimiz, onlara küfretmek degil.. ayrica mektubu gönderen adama çok fazla küfür etmissin. o olayi yapan bir tek o degil ki.. Birçok kisi öldürüyor.. Bir çok kisi de o güce sahip degil ancak içinden geçiriyor.. Yani bence adamin gözünü açt1ran olayi, tüm köpek öldürmek isteyenlere anlatmak laz1m. Bak adam ne güzel dogru yola gelmis.. Yaptigi hatanin fark1nda, köpeklerin yüzüne bile bakamiyor..[signature][hline]YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Yanlız bir-iki şey dikkatimi çekti. Öncelikle adamın yazısındaki imla kusursuzluğu olaya biraz yapaylık katıyor. Hadi adam şiir falan da yazardım falan demiş bir de gazeteye yolladıysa orada düzeltmişlerdir tamam. İkinci olarak da öyle bir anlatışı ve betimleyişi var ki öldürdüğü köpekleri, ya adam profesyönel yazar ya da hala aklı başına gelmemiş, hala köpek öldürmekten haz duyuyor. Yani direk öldürdüm demek yerine "Önce silahımı yiyecek veya oyuncak sandı sevindi sonlara doğru anlayınca tedirgin oldu" gibi 4-5 yerde böyle anlatım var. Normalde böyle pişmanlık çeken biri bu betimlemeleri yapamaz, yapmaya dayanamaz. Bunlar bana biraz garip geldi bana..[signature][hline]nukbasliklikiz 28 May 2003 04:06 tarihinde demiş ki: patlıcan ın altındaki goril yokedilsin.. [Bu mesaj Rewendor tarafından 27 Mart 2004 20:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Zagg Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Mesaj tarihi: Mart 27, 2004 Ya Kotu oldum okuyunca :( :( icim fln bi qarip oldu[signature][hline]....... ICQ=173110143 «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Öne çıkan mesajlar