Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkiyede bu kadar ac insan varken neden evcil hayvan....

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Turkiye topraklari ustunden bu kadar ac cocuk bu kadar evsiz kimseniz insan ve muhtac aile varken..

Insanlarin evlerine villalarina vs, evcil hayvan alip, onlara bir suru para harcamasini,ki 100 milyon 50 milyon bile cok buyuk para Turkiyede bir ogrenci bursu aylik o paralar.. ki cok daha fazlasi harcaniyor cogu zaman..

Hayatinda doktor gormemis bebeklerimiz cocuklarimiz varken, nasilda asilari ve veteriner kontrolleri icin dunyanin parasini oduyorlar..

Komur yardimi alip oyunu satan insanlara laf ettigimiz kadar, cevremizde bu kadar ac ve yardima muhtac COCUK varken evcil hayvan beslemeyi savunan kisilere neden laf etmiyoruz.

Lutfen panter emel gibi gelip saldirmayin, fikir olarak karsi cikabileceginiz birsey varsa onu soyleyin..
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Çünkü onlarda canlı ve yaşamaya en az bizim kadar hakları var. Aynı gezegeni paylaşıyoruz ve türlerinin geri çekilişte olmasının, yavaş yavaş yok olmalarının tek sorumlusu bizleriz.
Mesaj tarihi:
Bizim kadar yasamaya haklari var derken ? Evcil hayvan pazari bu global bir ticaret. Sokakta mi veya dogadami ciftlesiyor bu hayvanlar?

Ayrica korkunmaya muhtac koala veya timsah veya gergadan demedik evcil hayvan dedik..
Mesaj tarihi:
peki sen hayvan beslemediğin halde o insanlara yardım ediyormusun?

hayvan beslemek başka yardım etmek başka aynı kulvarda nasıl yarıştırabilirsinki bu ikisini? sen dışarıda aç çocuklar var diye restoranda yemek yemiyomusun?
Mesaj tarihi:
Hmm o zaman internetini falan da kes, aylık internete verdiğin parayı fakirlere ver..

Sigara içiyorsan onu da içme fakirlere ver o parayı.. İçki için de geçerli bu..

Minumum harcamayla yaşa, geri kalan bütün paranı muhtaçlara ver.. Neden özellikle evcil hayvanlar?
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Eğer insanlar beslemez ise kedilerin de soyu biter. En azından yazın, kuraklıkta, sokağa bir kap su koymak her insanın yapması gerken bir şey bence eve almak israf olarak gelse bile.
Mesaj tarihi:
Yani anlamadim, kahrolsun amerika dedik diye macdonalds da yemek yememek lazim diyen ve birinci sigarisi icen odtululer gibi konustunuz..

Evcil hayvan bir lukstur. Eger sen interneti halen luks veya yemek yemeyi luks olarak goruyorsan sana ne diyebilirim?

Evet gidip ferrari almakda ayni kapiya cikar oda gereksizdir ama konumuz, 2 CANLI TUR ARASINDA TERCIH YAPMAK..

INSAN MI HAYVAN MI?

Evet ben elimden geldigince yardim ediyorum, evet ben luks tuketim yapmiyorum.. Bunlar ne kadar kabul edilebilir oldu senin icin?
Mesaj tarihi:
Yardım iyidir.Öncelikle sıraya koymakta yanlış bence.Bir insana yardım etmek elbette iyidir ama hem insana hem hayvana yardım etmek daha iyidir.Sadece insana yardım etmek ise 2>3>1 gibi.Bence hem hayvanlara hem insanlara yardım etmeliyiz.İnsan ahlağı açısından insana yardım etmek daha iyi ama özünde doğa ahlağına bakarsak aslında ikiside eşit.Dayt.
Mesaj tarihi:
neden o kadar çocuk açken restoranda yemek yiyoruz?
neden o kadar hasta insan varken sigara alkol tüketiyoruz?
neden o kadar fakir fukaranın ayağı çıplakken arabayla geziyoruz?
neden o kadar kalem kitap bulamayan öğrenci varken bilmem kaç dolar verip aldığımız pc den patiye mesaj atıyoruz?
gibi.
Mesaj tarihi:
Evil hayvan lükstür diyen insana bende cahil derim.

Evcil hayvan bazı insanlar için dosttur, bazı hastalar için can kurtaran, bazı insanlar için ise yardım etmek istediği bir varlık.

Evcil hayvan dediğin sadece evde Van kedisi beslemek değildir.

Moralin bozulduğunda arkadaşların sana kafadan heee hee geçer derken, köpeğin gelir sana sürtünür, gözünün içine bakar, sarılır.

Bir insana bakmak ile hayvana bakmak arasında ayrıca çok büyük sorumluluk farkı vardır.

said:
Evet ben elimden geldigince yardim ediyorum, evet ben luks tuketim yapmiyorum.. Bunlar ne kadar kabul edilebilir oldu senin icin?

Miami'de parti yapalım diyen adam diyor bunu birde.

Dellendirme adamı lütfen ya.
Mesaj tarihi:
Yani yanlis birseyi yapiyorsak herseyi yanlismi yapalim?

Anlamiyorum aa bak biz ahlaksizlik yaptik diye tum ahlaksizliklari ayni andami islemek lazim?

Materyalist olmussunuz isce hayatiniz maddiyat para..

Yapmayin kardesin bu kadar muhtac cocuk insan varken gitmeyin restoranta icmeyin sigara icki..

Veya dozun yapin.. ICKI iciyorsan 1000 dollarlik icme 10 dollarlik ic..

Restaurant ggidiyorsan 100 dollarlik yeme 10 dollarlik ye..

Ama bana gelip HAYVANIMA sut aldim oh mis deme kapicinin cocugu sut icemiyorken..

AHLAK VEFA SADECE LAFTA TURKLERDE GERISI YALAN..

ALAYIMIZ YANLISIZ..
Mesaj tarihi:
ssj4songoku said:
Evil hayvan lükstür diyen insana bende cahil derim.

Evcil hayvan bazı insanlar için dosttur, bazı hastalar için can kurtaran, bazı insanlar için ise yardım etmek istediği bir varlık.

Evcil hayvan dediğin sadece evde Van kedisi beslemek değildir.

Moralin bozulduğunda arkadaşların sana kafadan heee hee geçer derken, köpeğin gelir sana sürtünür, gözünün içine bakar, sarılır.

Bir insana bakmak ile hayvana bakmak arasında ayrıca çok büyük sorumluluk farkı vardır.

Sen bana cahil dersen bende sana BURJUVA derin bence benim ettigim daha agir ama belki senin egonu oksamistir?

Evcil hayvan korler icin evet yardimcidir, kanser hastalari icin destekcidir...

Yardim etmek istedigin VARLIKLAR siralamasina neden insani koymuyorsun oncelik olarak?

Bir insana bak demiyoruz al eline 50 milyon hayvanina asi yaptircagina git gecekondu mahallerinde devletin karsilamadigi asilara parasi yetmez yani ozel asi olan seyleri fakirlere ver..

YARDIM ET INSANLIGINI YUCELT..
Mesaj tarihi:
İnternet gayet de lükstür, dünyanın büyük çoğunluğu açlık sınırında yaşamaktadır ve sen bu insanlara "internet lüks değildir hihihi" dersen ağzını burnunu kırarlar..

Üstelik hem evcil hayvan besleyip hem de muhtaç insanlara yardım edebilirsin.. Nasıl hem içki, sigara içip, geceleri para harcayıp lüks eşya alışverişi yapıp, aynı zamanda fakirlere yardım edebildiğin gibi..

Hem yardım edilecek insan var insan var..

En azından hayvanlara yardım ettiğin zaman arkandan bıçaklanma tehliken olmuyor.. Saolsun eskiden sürünmekten kurtardığımız bir varlık şimdi bize dava açtı, o yüzden her zaman hayvan > insan diyorum..
Mesaj tarihi:
Recall06 said:

Evcil hayvan bir lukstur. Eger sen interneti halen luks veya yemek yemeyi luks olarak goruyorsan sana ne diyebilirim?

pardon ama interneti lüks olarak görmeyen biri kalkıp da neden evcil hayvan besliyorsunuz diyemez , demesin. ne diyebilirsin gerçekten merak ettim?
Mesaj tarihi:
Recall06 said:
Yani yanlis birseyi yapiyorsak herseyi yanlismi yapalim?

Anlamiyorum aa bak biz ahlaksizlik yaptik diye tum ahlaksizliklari ayni andami islemek lazim?

Materyalist olmussunuz isce hayatiniz maddiyat para..

Yapmayin kardesin bu kadar muhtac cocuk insan varken gitmeyin restoranta icmeyin sigara icki..

Veya dozun yapin.. ICKI iciyorsan 1000 dollarlik icme 10 dollarlik ic..

Restaurant ggidiyorsan 100 dollarlik yeme 10 dollarlik ye..

Ama bana gelip HAYVANIMA sut aldim oh mis deme kapicinin cocugu sut icemiyorken..

AHLAK VEFA SADECE LAFTA TURKLERDE GERISI YALAN..

ALAYIMIZ YANLISIZ..

recall saçma konuştuğunun hala farkına varamadın galiba?

abi onun yerine normal yaşarken belirli bi miktar nebiliyim gerek eski giysilerinle, gerek yeni olupta giymediğin giysilerinle yoksullara yardım yap

ne biliyim pazardan gelirken bi iki domates salatalıkta ona ver.

fakat sen 2 GF arasında tercih yapmaya çalışırken türkiyedeki fakir kesimin ne olduğunu, onlara kedi köpek beslerken de yardım yapıp yapmadığımızı nerden bilebilirsin?

edit: oha ben bu mesajı yazana kadar bi sayfa atlamış
Mesaj tarihi:
Overseer said:
http://www.denizfeneri.org.tr/bagisci.aspx

ps:ironi

Bu arada denizfenerine verdiğiniz paralar lüks teknelerde karılara kızlara gidiyor, 1. dereceden görgü tanığı var vermeyin para :)
Mesaj tarihi:
Slat said:
İnternet gayet de lükstür, dünyanın büyük çoğunluğu açlık sınırında yaşamaktadır ve sen bu insanlara "internet lüks değildir hihihi" dersen ağzını burnunu kırarlar..

Üstelik hem evcil hayvan besleyip hem de muhtaç insanlara yardım edebilirsin.. Nasıl hem içki, sigara içip, geceleri para harcayıp lüks eşya alışverişi yapıp, aynı zamanda fakirlere yardım edebildiğin gibi..

Hem yardım edilecek insan var insan var..

En azından hayvanlara yardım ettiğin zaman arkandan bıçaklanma tehliken olmuyor.. Saolsun eskiden sürünmekten kurtardığımız bir varlık şimdi bize dava açtı, o yüzden her zaman hayvan > insan diyorum..

Sen gercekten cok degisik fikirleri olan birisin..

BIR INSAN HUKUKI HAKKINI KULLANIYORSA BU ONU HAYVANDAN ALTMI KILAR? DAVA ACMAK ASAGILILIK MI? ne bicim mantalite bu..

Internet luks degildir, bence herkezin bedava internet ve bilgisayar kullanma hakki olmasi gerekir bu cagda ama sana bunu anlatamam tabi..
Mesaj tarihi:
Amaç ?

Burdan 100 kişi arkana alıp dünyayı mı değiştirmek istiyorsun ?

Herkes dedi ki evet haklısın birader, hayvan beslemiyoruz artık. Sonra ?

Sanıyor musun milyonlar yardım etmeye başlayacak aça fakire yetime yoksula ?

Afrika yıllardır yardım alıyor, sence ufacık bir ilerleme var mı ?

Birileri aç kalmadığı sürece, sen yiyecek ekmek bulursun, gezecek para bulursun.

Doğanın kanunu, tıpkı geyikleri yiyen kurtlar gibi.

Merak etme, zaten türü tükenen hayvanlar için yaptıkları da bir işe yaramıyor, aç fakir insanlara yaptıkları yardımlar da..

Sadece 1 kişi ya da 1 hayvan kurtarıyorsun, milyonların yanında, ufacık bir etkin bile olmuyor.

Boş davalar bunlar.
Mesaj tarihi:
Laraken said:
recall ağır saçmalıo kaçın.

Bence sen gayet at gozlukleri ile dunyaya bakan birisin.. belki bir evcil hayvanin var bu yuzden kendi ustune aldin yazdiklarimi..

Ne kadar hakli oldugumu vicdaninda hissettigin icin, bu kadar saldirganlasiyorsun..

Panter emeller gelmesin demistim..

Fikir olarak hayir diyemez kimse bu yazdiklarima sadece evet biz insanlar CIKARCI VE BENCIL varliklariz diyebilir ancak..

Bu dediklerima karsi cikmak sadece senin vicdanini dahada koreltir..
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...