Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

polis mit ne halta yarar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
abi yapmayın etmeyin gözünüzü seviyimm ..
adamlar mit tamam da iş yapıp yapmadıgını ne biliyorsun engelleyemedii ..
belki bombayı patlatan gercekten hiç bir şekide sızdırmadı bilgi ..
belki cok zekice tasarladı etti ..
ayrıca polis aramaları artmıs falan işte demekki mit gorevini yapmış
polis de elinden geleni yapmıs
bu tarz birşeyi şans a bırakıcaklarına inanıyormusunuz gercekten ... ellerinden geleni yapmışlardır bence..
ayrıca insanız ya direk hatayı goruruz .. mecidiyeköy metro da yakalanan canlı bombayı falan unutuyorsunuz yapılanı da görmüyoruz hiç .
Mesaj tarihi:
Noyanh said:
mecidiyeköy metro da yakalanan canlı bombayı falan unutuyorsunuz yapılanı da görmüyoruz hiç .

haklısın yapılan ve açıklanmayan muhtemelen birçok şey var. Ama zaten bu adamların görevi bu. Böyle hassas önemli görevlerde 1000 başarıya karşılık 1 hata bile kitleleri yok edebiliyor.
Mesaj tarihi:
saçma sapan sonuçlara varmayın iki dakkada

vahim bi olaydır, ama yine de örgütlere karşı sık sık yapılan baskınlarla, operasyonlarla engellenen kaç tane bombalı saldırı olmuştur, sayamayız bile.

türkiye malesef coğrafi konumu ve karmaşık yapısı nedeniyle çeşitli gruplardan oluşan birçok terör örgütünün faaliyet gösterdiği bir ülke. dhkpc'den pkk'ya, hizbullahtan ibda-c'ye el-kaideye kadar neler neler var..bunları düşününce bence bizim polis ve mit yine iyi mücadele ediyo yani.

artık avrupada, amerikada böyle olayların nispeten az olması, oralarda ciddi terör örgütü faaliyetinin pek kalmamasından dolayı (tabi bi de abd'nin mesela havaalanlarında uyguladığı ekstra-faşizan güvenlik önlemleri vesaire var)yoksa MI6'e veya ingiliz polisine rağmen ira az mı eylem yaptı? eta az mı terör estirdi ispanyada? gelişmiş istihbarata rağmen bu adamlar da senelerce faaliyetlerini yürüttüler, eylemlerini yaptılar.

bunlar gerilla taktiklerdir ve istihbarat olsa bile çaat diye yakalanması epey zordur. çünkü adamların bi kaydı yok, para veya silah akışını denetlemek veya takip etmek ise bu kadar büyük bi ülkede müthiş zor.
Mesaj tarihi:
Böyle bi coğrafyada herkesin işini %99 değil %100 iyi yapması lazım.

Demin dediğim gibi o %1 bile kitlelerin canına mal olur.

Sonra istediğin kadar %99 iyiyiz de, önemi yok.
Mesaj tarihi:
iyi de, insanı geçtim, robotlardan oluşan, bilgisayara bağlı bi güvenlik sistemi yapsan bile 100% randımanlı çalışamaz yani. bu işlerin bi kesinliği yok, nerde hangi adam ne yapıcak bilmek mümkün değil.
Mesaj tarihi:
007 türkiyede işini bir kişi %99 yapsın o bile iyidir..

dediğin doğru ama .. bu kadar sıcağı sıcağına yok ne halta yarar tarzında yüklenmek bence doğru değil.
Mesaj tarihi:
-007- said:
Recall06 said:
Yakalanan butun canli bombalar ITIRAFCIDIR. Eylemi yapmadan polisle irtibat kurar kendini yakalatir..

mit=yok

gibi bişey olmuş bu da :)

Iyide dusun sen ustune bombayi koymussun, pimini almissin eline, sonra karsidan 3 tane polis gelip seni tutukluyor, biz canli bomba yakaladik varmi boyle geyik?

Hadi dezenfermasyon yapmayalim, genelde eylemden once yakalaniyor ya 1 gun ya 2 gun once.. Sence bu canli bombalar boyle 1 2 tanedemi?

Veya cop tenekesine bomba koymak varken neden canli bomba? IRAK mi burada bombayi yolun ortasina birakamiyor veya askerin yanina yanasamiyor?

Hadi tut irak bura yapamiyor.. ULAN bu nasil orgtu 84 senesinden beri ANAMIZI aglattida yakalanan canli bombanin arkasindan baska birini hemen eyleme suremiyor..

BIRAZCIK dusunseniz oyle geyik bir durum varki..
Mesaj tarihi:
sir said:
saçma sapan sonuçlara varmayın iki dakkada

vahim bi olaydır, ama yine de örgütlere karşı sık sık yapılan baskınlarla, operasyonlarla engellenen kaç tane bombalı saldırı olmuştur, sayamayız bile.

türkiye malesef coğrafi konumu ve karmaşık yapısı nedeniyle çeşitli gruplardan oluşan birçok terör örgütünün faaliyet gösterdiği bir ülke. dhkpc'den pkk'ya, hizbullahtan ibda-c'ye el-kaideye kadar neler neler var..bunları düşününce bence bizim polis ve mit yine iyi mücadele ediyo yani.

artık avrupada, amerikada böyle olayların nispeten az olması, oralarda ciddi terör örgütü faaliyetinin pek kalmamasından dolayı (tabi bi de abd'nin mesela havaalanlarında uyguladığı ekstra-faşizan güvenlik önlemleri vesaire var)yoksa MI6'e veya ingiliz polisine rağmen ira az mı eylem yaptı? eta az mı terör estirdi ispanyada? gelişmiş istihbarata rağmen bu adamlar da senelerce faaliyetlerini yürüttüler, eylemlerini yaptılar.

bunlar gerilla taktiklerdir ve istihbarat olsa bile çaat diye yakalanması epey zordur. çünkü adamların bi kaydı yok, para veya silah akışını denetlemek veya takip etmek ise bu kadar büyük bi ülkede müthiş zor.

IRA ve ETA gercekten ayrilikci orgutlerdir ve cok ciddi siyasi soylemleri vardir ve oyle amerikanin gudumunde hareket etmezler.. PKK istikbarat orgutlerinin bolgede yapilasmak icin kurdugu bir birimdir. (SEREFSIZDIR ALAYI.)

Hizbullah PKK yi yok etmek icin kurulmus sonra kontrolden cikmis bir yapidir, ben demiyorum yazarlar gazeteciler soyluyor..

Cografi konu diyorsun ama emek ETA IRA filan olduguna gore cografi konum pek etki etmiyor bu yapilara..

Ayrica bizde devletimizi milletimizi polisimizi mitimizi seviyoruz ama daha iyi olmai lazim oldugundan ELESTIRIYORUZ.

Yoksa karsisinda olsak oh oh ne guzel zayiflar uyandirmayalim der susariz..
Mesaj tarihi:
Diyelim ki terörist de işini %100 iyi yapyıor. Aynı insan değil mi MIT'te çalışan, tetörist diye akıl erdiremez mi? Tamam bir tanesi koskoca devlet ama bir tane seri katili yakayamadıkları bile oluyor.

Ayrıca aranızda MIT'te çalışan, vey devletin önemli bir organında görev yapan yoksa nolur yok hepsi itirafçı, bi tnaesini bile yakalyamdılar diye atmasın, bilmiyoruz çünkü, belki çok başarılı belki çok başarısızlardır.
Mesaj tarihi:
sir said:
iyi de, insanı geçtim, robotlardan oluşan, bilgisayara bağlı bi güvenlik sistemi yapsan bile 100% randımanlı çalışamaz yani. bu işlerin bi kesinliği yok, nerde hangi adam ne yapıcak bilmek mümkün değil.

99-100 meselesi uç örnek. Demek istediğim sayısal olarak onlar değil yani. Böyle hassas konularda 1 hata bile canlara mal oluyor.

@Recall hariçten gazel okumaktan başka yapabilecek bir şeyimiz yok sanırım? Olayların detaylarını bilemeyiz o işin içinde olanlar bilir. yani mit canlı bomba yakalatmıyor gibi bir laf çok abes olur sanırım.

Burda kesin olan bu olayda istihbaratın işini eksik yaptığı.
(%99 başarılı bile olsa)

Queen said:
Ayrıca aranızda MIT'te çalışan, vey devletin önemli bir organında görev yapan yoksa nolur yok hepsi itirafçı, bi tnaesini bile yakalyamdılar diye atmasın, bilmiyoruz çünkü, belki çok başarılı belki çok başarısızlardır.

+1
Mesaj tarihi:
matama said:
istanbulun ortasinda iki tane bomba patliyor, bir hafta once iki tane adam elinde uzun namlulu silahla elcilik tariyor. Ne halta yarar bu polis

mit mustesari denen adam nasil rahat uyuyor simit cimi bu mit

herkes pkk falan kotuluyorda, kardesim bu ulkenin yapisi geregi kurulusundada vardi, her zaman olacakta

mevzu bunlari olmadan onlemek

boyunsuz muammer demiski lanetliyorum, ulan neyi lanetliyorsun engellesene

bende lanetliyebiliyorum

ne halta yarar bu kurumlar.

matama said:
11 eylulden beri amerikada ne patlama oldu

israil SAVAS halinde hala bizim yarimiz kadar patlama olmuyor, kaldiki adamlar sinirlari icinde direk dusmanlari yasiyor.

bana sorarsan acik ara en basarisiz polis bizimki terror konusunda

polis ile mit biraz farklı kavramlar.

terörle asker çatışır, jandarma çatışır, polis çatışmaz.
polis hırsızlarla, gaspçılarla, mafyayla çatışmak için hazırlanmıştır. onu da ne kadar başarılı yaptığı ortada tabii.

12 Eylül'den önce sivil asayişi sağlamakta yetersiz kalmıştır polis kuvveti, 12 Eylül sonrasi birçok asker polisleri eğitmek zorunda kalmış.
Hatta gösterilerde kullanılmak için Çiller döneminde Çevik Kuvvet hazırlanmış.

Televizyonda -sanırım Diyarbakır idi- El Kaide ile çatışan bir grubu göstermişlerdi bir sene önce mi ne belki hatırlarsın. O görüntülerde asker kamuflajlı SWAT gibi birşey görmüştüm. Nedir o bilmiyorum. Asker mi yoksa bizim SWAT'ımız mı. Ama Teröristlerle sıcak çatışmada kullanılabilecek birimler gibiymiş sezdim.

MİT hakkında bilgim yok, sonuçta bilgileri gizli oluyor.
Ama varsayıyorum ki, MİT birçok olayı önceden öğrenip engellemekte. MİT olmasa daha sık bombalama, terör eylemleri olur.
Yani öyle varsayıyorum, öyle umut ediyorum.

Böyle olmasına rağmen MİT'in yetersiz kaldığı ortada. MİT sanki bana CIA gibi ortadoğuyu karıştırmak için hazırlanmış bir örgütmüş gibi geliyor.

En son Ankara'da bomba yüklü bir kamyon ele geçirilmişti de, onun bilgisi de MİT'e CIA'den ulaşmış.
Sen kendi toprağındaki olaylardan habersizsin, ama CIA biliyor.

O değil de, 12 Eylül öncesi, özellikle 60 dönemleri cıvarı askerler zımba gibiymiş. Ülkede ne var ne yok herşeyi bilirlermiş, çok eğitimlilermiş, politikadaki olayları bile yakından takip ederlermiş. Öyle bir örgüt olsa, ya da MİT olsa, CIA'e, MOSSAD'a göre çok daha başarılı olurdu diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
matama said:
11 eylulden beri amerikada ne patlama oldu

israil SAVAS halinde hala bizim yarimiz kadar patlama olmuyor, kaldiki adamlar sinirlari icinde direk dusmanlari yasiyor.

bana sorarsan acik ara en basarisiz polis bizimki terror konusunda

Zhled:sen ne yaptın hacım ya
Mesaj tarihi:
-007- said:
Böyle bi coğrafyada herkesin işini %99 değil %100 iyi yapması lazım.

Demin dediğim gibi o %1 bile kitlelerin canına mal olur.

Sonra istediğin kadar %99 iyiyiz de, önemi yok.

o dediğinin filmi çekildi, minority report. izle.

yavaş gelin. avrupalı gibi yapsak, avrupalı gibi güvende olursunuz. amerikada sırf müslüman olduğu için insanlar girişte çıkışta güvenlik sorunu yaşıyo. müslüman olana terörist gözüyle bakılıyo. bugün pkk'nın arkasında bazı kürt kökenli adamlar var, onlar çekip çeviriyo, bana yok abd destekliyo şu bu geyiği yapmayın. peki sen, amerika gibi, tüm kürtleri bi yere toplayıp gözlem altında tutabilir, sınır dışı edebilir misin? farklı şartlar altında yaşıyoruz.
kötü bi durum üzerine marazi farazi yorum yapmayın. ülke canlı bi varlık olmadığından, bireylerin onu sevdiği gibi bireyleri sevemez. görev başında ölen bi polisin ailesini, şehit yakını olmanın avantajlarından mahrum bırakmaya çalışan devlet kurumu GÖRDÜM.
alın bi de istihbarat örneği vereyim. yaşadım, ordaydım, ama ek bilgi vermiycem. bir şehirde, büyük bi alışveriş merkezinin açık otoparkına, ana yoldan, bikaç altgeçitle giriliyodu. mekanda bi sürü dükkan var. 10da açılıyodu mekan. birisi bigün, altgeçitlerden birine el bombası tuzaklamış. bubi tuzağı gibi. bi ip altgeçiti yatayda kat ediyor, ipi geren bişey olursa patlamaya hazır. bi sivil kıyafetli adam, kevlar falan giymeden, yani şu yeşil koruma kıyafetini, girdi içeri, bombanın önce parça tesirli alt tarafını söktü, sonra tuzağı bozdu. patlayıcı çekirdeği hemen dışarda imha ettiler. patlamaya hazır çünkü. el bombası nasıl patlarsa onun gürültüsünü duyduk. sonra adamlar gitti. çok az kişi olayı gördü anladı, haberlerde bile çıkmadı.
Mesaj tarihi:
Bana radikal sol orgut isi geldi o bomba,

Eskidende bombali pankart asarlardi.

Basinda cikmadiysa zaten baksana adamlar istedikleri orgutun propagandasini yapip yakaladik vs yapip istemedikleri orgutun eylemini hasir alti ediyorlar..
Mesaj tarihi:
Kojiroh said:
Veliefendi tarafında saat yaklaşık 21:30'da biticek bi programı varmış RTE'nin.
Daha başlamadan iptal edip hemen Ankara'ya dönmüş.
Üstelik, asıl topikte Vodan da söylemişti, çevirme ve plaka kontrolü yapılıyomuş o saatlerde.
Hiçbi yorum katmadan aynen aktardım ben. Bu programı iptal etme olayını da Habertürk'te gördüm.

Tekrar tasdikliyorum. Saat 21:00 gibi kuzenim beni almak için evinden çıktı. Yol kırmızı ışıkların hepsine 70'er saniye takıldı falan desek bile en fazla 5dk sürerdi. 21:18'de geldi indim arabaya bindim. Dedi yolda çevirme vardı plakayı fln kontrol ettiler. Sonra Yeşilköye gittik. Bahçelievler-Yeşilköy mesafe en fazla 15dk sürer. 21:35 Yeşilköye gittiğimizde normale kıyasla çok fazla polis vardı. Polis arabalarının yanı sıra ikişerli kollar halinde kaldırımlarda yürüyorlardı. Hatta bir kaç polis görünce ışığı yaktım ben.

Arabada konuştuk bi gariplik var fln diye. Tayyip'mi İstanbul'da diyecek oldum ama akşam haberlerde başbakanlık koşusunu izlemeyip daha başlamadan Ankara'ya geçtiğini duymuştum. Sen tekrar yazana kadar jetonum düşmemişti. Polisin muhakkak haberi vardı bu olaydan ama önleyemediler. Üstüne üstlük vali hiçbir ihbar fln yoktu dedi. Ama tv'lerde de vatandaşlar benim yazdığımı onaylıyor zaten.

Ekleme: Bomba'nın 21:45 veya 21:50'de patladığı söyleniyor. Yani bizim yeşilköye varmamızdan daha sonra. Polis'lerin patlamadan dolayı devriyede olmadığı böylece kesinleşiyor.
Mesaj tarihi:
bugün recep tayyib erdoğan bildiğim kadarıyla olimpiyata katılacak olan sporcularla bir davete katıldı. saat kaçta gerçekleşti ve bitti bilmiyorum ama güvenlik önlemlerin o iş için olabilir. birde ankara dönmek için yola çıktıysa tabiki yeşilköy taraflarında kontrol olması çok doğal o saatlerde. malum uçakla ankaraya gidiyordur herhalde. çok ihtimal vermiyorum önceden bilip önleyemediklerine. sonuçta olay canlı bomba değil. oraya o bombanın ne zaman konulduğu konusunda bir bilgi yok. patlamadan 10dk öncede konmuş olabilir.
Mesaj tarihi:
Saat 20:00'de Başbakanlık koşusu başlamadan önce Tayyip İstanbul'dan ayrılmıştı. Haberlerde canlı verdiler koşuyu ve bu bilgiyi verdiler o sebeple bu kadar net söyleyebiliyorum.

Yeşilköy'ün sahili ile Havalimanı girişi arasında epey mesafe var. Ayrıca kuzenimin çevirmeye girdiği yer ile de patlama olan yer veya havalimanı arasında da çok mesafe var.
Mesaj tarihi:
Mitin amacıda her cöpe bakmaktı zaten
saçmalamayın 2 dakka ya.
amerikada koca kuleler bombalanıyor. teknolojileri yokmuydu onların o ucak kacırılırken o ucagı dusurmenın sanıyosunuz vardı, ayrıntıyı sadece herifler biliyor. Adam çöp atar gibi bomba atmış kımın elınden ne gelır.
Mesaj tarihi:
@bone

cia mite sölüyor demişsin, cia le miti nası bır tutabılırsın. herifler bizim her sokagımızı dahi görebiliyor. böyle karsılastırmalar budalaca, onlarin cia mukemmeldir bizimde kara ordumuz. herkesin + olayı mutlaka var bi yönden
Mesaj tarihi:
Mike said:
Mitin amacıda her cöpe bakmaktı zaten
saçmalamayın 2 dakka ya.
amerikada koca kuleler bombalanıyor. teknolojileri yokmuydu onların o ucak kacırılırken o ucagı dusurmenın sanıyosunuz vardı, ayrıntıyı sadece herifler biliyor. Adam çöp atar gibi bomba atmış kımın elınden ne gelır.

bi zahmet bu entry'yi de bu haliyle kabullenin. "amerika o kuleleri kendi bombalattı, yahudiler dünyayı yönetiyomuş, koka kola yahudi ordusuna para veriyomuş" kafasıyla devam ederseniz bi yere varamazsınız.
Mesaj tarihi:
Mike said:
@bone

cia mite sölüyor demişsin, cia le miti nası bır tutabılırsın. herifler bizim her sokagımızı dahi görebiliyor. böyle karsılastırmalar budalaca, onlarin cia mukemmeldir bizimde kara ordumuz. herkesin + olayı mutlaka var bi yönden

her sokağı görmekle ülkedeki olan olayları bilmek farklı şey.

niye bir tutmayalım ki?
tamam adamlardaki gibi onlarca uydu yok belki ama, istihbahrat dediğimiz milyon dolarlık uydulardan ibaret değil.
Mesaj tarihi:
mitin amacı her cope bakmak değil ama mitin amacı, bu ülkedeki bütün yasa dışı örgütler hakkında bilgi sahibi olmak planlarını programlarını üyelerini eğiitim alanları kaynak sahlıyanları malzeme aldıkları bağlantıları bilmek.

istihbarat cöpe bakarakmı bombalama durduruyo sanıyorsun? hayır icerdeki bi adamlarından bombalama olucak diye ihbar alıyorlar, örgütün malzeme aldığı yerden bilgi sızdırıyorlar vs vs.

elbette iyi istihbarat önüne gecebilir böyle olayların
  • Yeni Oluştur...