Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

bi kaç sorum olcak hocalar,

Intel işlemci alsam,ATI kart falan takabiliyorum heralde dimi ? amd+ati yapmak zorunda diilim yani ?

bu arada şuna sevabna bakın bi kartın tamamen aynısı ama steam'i,çekirdek hızı falan biraz daha az olan kartlar var gene 1 gb'a 256bit GDDR5 falan ne fark ediyo ? ekran kartı olarak ne öneriyosunuz siz,oyun oynancak güzel bi pc olcak tabi bütün paramıda ekran kartına yatırmayalım
Sosyal ağlarda paylaş

Merhabalar şu anda bende atinin x1650pro ekran kartı var.
battlefield2 inanılmaz derecede kasıyor [şu anda yeni driver indiriyorum belki düzelir de...]
yeni oyunlar da yavaş yavaş kasmaya başladı,
E6600 var işlemci, 2gb da ram var.

şimcik ben yavaştan upgrade edeyim diyorum bir de ucuz yollu olsun istiyorum. Bu özelliklere göre ilk ekran kartından mı başlayayım?

vatan'a baktım,
100-125Tl arasında,

SAPPHIRE
HD4650 GDDR2 2.8GB/1GB HM 128Bit ATI DX10.1 Ekran Kartı

MSI
HD4650 GDDR2 1Gb 128Bit Ekran Kartı

fln var,
sizin öneriniz ne olur?
teşkürler, saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

Kharon ve bilgili arkadaşların yardımını istiyorum. Gold dan 2 yıl önce Asus laptop aldım geçen temmuzda patladı laptop. Şimdi bana ücret iadesi tarzı bişey verdiler, daha doğrusu golddan 2.200 liralık alışveriş hakkım oldu. Kısaca bir şansttır vurdu 4 eylüldede garanti bitiyordu :) Bende her üniversiteye başlayan genç gibi laptop aldım zamanında. Şimdi diyorum ki laptop sux ben desktopa döniyim tekrar. İlerdede ufak bi laptop alır okulda proje felan ona kasarım diyorum. Kısacası bana üşenmeyip bu fiyata beni 2-3 yıl götürcek, iyi kötü oyun oynatcak bilgisayar istiyorum. Öyle Crysis'i son çözünürlükte oynayayım gibi dertlerim yok. Matlab dı, Solidworkstü onları zaten çalıştırır heralde ne alsam bu fiyata adam gibi. Yegane oyunum Dota, laptopta ısınmadan dolayı bir süre sonra dotada bile kastığı için laptop olayından pek soğudum. Ama desktop alıyorsam tabi oyun oynayayım diye alıyorum.

Monitörsüz 2.200 diyim, monitörü belki cepten veririm, malum cebimden şu an çıkan bişey yok :)

Sorularım var : Radeon 4850 x 2 gibi çift video işlemcili kartlar var. 4850x2 mi gitmek mantıklı yoksa atıyorum 4890 mı gitmek ? Marka tercihi ne olmalı ? Ekran kartına iyi bir kısmını ayırıyım diyorum.

İşletim sistemine sanırım bi 150 felan vermem gerekecek ? Şimdi Vista Premium alanlara bir de Microsoft w7 upgrade hakkı veriyormuş sanırım çıkınca.

Anakart felan hiç anlamıyorum, o konuda direk size bağlıyım.

İşlemci i7 alıyım diyorum 500 lira felan bayıp. Yoksa Quadcore almak mantıklı mı şu an?

Soğutma olarak kaliteli bir kasa dışında kasmaya gerek var mı? Overclock felan hiç alakam olmayan durumlar kasmıycam yani.

Ram olarak 4gb-6gb olabilir. Çok fark yok arada sanırım 6 gb kayabilirim.

Harddisk çok önemli değil 1tb external harddiskim var zaten. 320-500 gb arası kafi.

Dvd olayı gene önemsiz, okusun iyi kötü yazsın yeter.

Powersupply 500-600 yeticek sanırım, uygun bir şey yazarsanız sevinirim.

Ses kartı onboard hala oluyorsa öyle olabilir. Olmuyosa onu ben alırım bişey.

Kısacası eskiden bu konulara kasan biriydim ama şu an zerre fikrim yok. Bir yol gösterin bana. Uzun yazdım ama üşenmeyip yol gösterenin terazisine abanır repe boğarım.

Not: Bilgisayarı Gold'dan almam şart. Başka yerde olan donanım yazmazsanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

evet bambaşka bir pc tavsiyesi isteği geliyor! =P

şöyle ki, bir masaüstü toplucam yada direkt satın alcam bilmiyorum abimle anlaşma yaptık bu sene yurta çıkıyorum diye onun laptopunu alıyorum ona da autocad çalıştırıcak bi pc alıyorum, seneye ben de eve çıkınca ondan pcyi geri alıyorum ona laptopunu geri veriyorum, evet böyle bişey yapıcaz. şimdi masaüstünden istediğim şeyler seneye aldığımda kendime, ve şuanda abim kullanırken:
autocad çalıştırsın, zerre oyun oynamayız ikimiz de gereği yok, ha anca diablo3 çıkınca onu çalıştırabilsin yeter =D 720p filmlerde falan kasmasın(evet benim şuan evde kullandığım masaüstü kasıyor saçma sapan, izlenmiyo yüksek çözünürlüklü film =/ ). bol bol download için kullanılacaktır, bol bol film dizi anime izlenecektir içinde, download uğruna günlerce açık kaldığı olacaktır, bunlara dayansın. ve benim gibi oyun oynamayan bi insanı bi 4-5 sene götürsün, öyle son teknoloji olsun falan diye dertlerim yok yani. ve son olarak, olabildiğince, mümkün olduğunca, elden geldiğince, mümkünlüğün sınırlarını zorlayarak hatta ucuz olsun =D teşekkürler şimdiden, varmıdır böyle iş görcek bilgisayar satan yada satılan yer bilen yada toplancak donanım söyleyecek olan?

iyi günler dilerim!

edit: kahretsin bi de abimin evindeki masası küçükmüş lcd almak lazımmış, bana gömüyo fiyatı hadi bakalım =D kasanın yanında hoş bi de lcd tavsiye edermisiniz acep film izlerken en rahat ettireninden, lcdye parayı okadar da kısmamak lazım sanırım sonra çok kötü oluyo görüntüsü şusu busu =/

bir de harddisk de ekleyelim bu kasaya, yani kısaca şöyle ki:
işlemci, anakart, ram, ekran kartı, lcd monitör, harddisk, (bunlar bende eski bi kasa var ona uyarmı ki, uymazsa şayet ucuzundan bi de)kasa bana şöyle bi 600liraya falan patlayabilir mi? aradığım şeyler de az zaten: autocad kaldırsın,720p film izlensin. oyun pcsi değil yani. harddisk de 100 200gb dolaylarında olsun yeter harici alcam
Sosyal ağlarda paylaş

kimse yardım etmiyo mu yav bana =( pclabs'ta baktım şöyle tavsiye buldum, bi de kendim monitör ekledim hddyi küçülttüm:

İşlemci: Intel Pentium Dual-Core E5200 112lira(teknomarketim.com)
Anakart: Zotac nForce 630i mini-ITX 125lira(gittigidiyor)
Bellek: Kingston 2 GB DDR2-800 60lira(teknomarketim)
Hard Disk: Samsung 320 GB 7200rpm 16MB SATA2 75lira(teknomarketim)
Monitör: Viewsonic VA1916W 19" LCD Monitör Gümüş 5ms 188lira(exa bilgisayar)
kasa: bulamadım, benim eski bi kasa var ona uyar mı ki bunlar nerden anlıcam?
kasasız toplam: 560lira tuttu. 40 liraya bi dvdrw alsam 600.

böyle bi sistem bana fazla mı dersiniz? autocad kaldırıyo sanırım tam emin olmasam da, ama kaldırır ya. hd film de izleniyomuş bana 720p yeter ama bu 1080p bile izletiyomuş sanırım, ona göre ucuz olması açısından düşürülebilir bişey varsa düşürebilirim farketmez, ama hiç bilmiyorum hangisi düşürülmeli?

bi de bu fiyat bulduğum yerlerden tavsiye etmediğiniz varmı? gittigidiyor'dan baktığım dükkan formatlı üründü, kullanılmış değil sıfır.

edit: teknomarketimde bu anakart ve monitör var ama stokta yok, eğer stoğa gelirse ordan bu zımbırtılar toplam 548 liraya toplanıyo:
http://img12.imageshack.us/img12/7459/12061907.jpg

edit2: her türlü daha ucuz tavsiyelere açığım, bu tamamen sıfır bilgimle yaptığım basit bi pclabs araştırması sonucudur =D
Sosyal ağlarda paylaş

anakartta entegreymiş ekran kartı, diablo3ten vazgeçsem de olur çok üzülmem sanırım =D ama işte dediğim gibi sitenin birinde buldum hiç bi bilgim yok, eğer bi diablo3 bana bidünya ek masrafa sebep olcaksa hiç gereği yok, monitör dahil 600 liradan fazlası zorlar beni şuaralar =/ kötü seçimin yanında böyle basit ihtiyaçlara bir tavsiye mesajı da yazarsan çok hoş olur bence mutlu edersin bu garibi =D
Sosyal ağlarda paylaş

abim vazgeçti laptopla pcyi değiştirme olayından, dolayısıyla mecburen ben de laptop alcam =/ şimdi aynı özelliklerde (autocad kaldırması hariç) laptop arıyorum. hadi bakalım okadar da araştırdıydım boşa mı gitti şimdi araştırmalarımın çoğu =D

teşekkürler yardım etmeyişleriniz için, şimdi laptop tavsiye topiklerine bakınayım ben =D
Sosyal ağlarda paylaş

Ben baya bi uzun suredir okuyamiyorum forumu, adima soru soran arkadaslar olmus, baya da bi zaman gecmis uzerinden o acidan oturup yazmaya da useniyorum. hala ayni sorular mevcutsa cevaplamaya calisayim.

birde ilk sayfadaki listeyi sormus bazi arkadaslar, o liste baya bi eskidi. piyasadada bazi yenilikler olacak kisa bi sure sonra. ondan sonra genel bi tablo cikar yine guncellenir veya yeni konu acilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba,

Durust olmak gerekirse bilgisayar toplama konusunda her zaman fail olmus bir kisiligimdir. Ne zaman heves etsem, bir sorun cikmis; "O sisteme, o islemci dusuk gitmis" , "Keske xxx degilde, yyy alsaydin, o sisteme gitmemis, cok performans kaybediyor" tarzi yorumlar almisimdir. Bu yuzden kendimi son aldigim laptop hazirdi ki, bunda bile fail ettigimi soyleyebiliyorum..

Neyse, kisaca konuya giricek olursak, kiz arkadasima mmo oynayabilicegi bir masaustu almak istiyorum, fiyatin uygun olmasi amaciyla gitti gidiyor'u kurcaladim ve su bilgisayari buldum..

http://urun.gittigidiyor.com/G31-anakart-E8400-512MB-HD4830-4GB-RAM-320GB_W0QQidZZ20686427

Linke bakmak istemeyenler icin, donanim soyle:

donanim

* Gigabyte G31-S2L anakart

* Intel Core2 Duo E8400 3.0 GHz işlemci
http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLB9J

* Glacialtech Igloo Silent sessiz işlemci fanı

* 512MB HIS HD4830 ekran kartı - kartın monitör çıkışları 2 adet DVI - analog monitörünüz varsa 5-10 liralık bir dönüştürücü almanız gerekir.

İncelemesi ve skorları aşağıda. Bilmeyenler için : bir ekran kartının Guru3D.com'da incelenmesi bile ne kadar iyi olduğunun göstergesidir.
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-4830-review-his-technology/

* 2 x 2GB DDR2 Kingston RAM - XP nin neden 3GB RAM den fazlasını görmediğini, Vista SP1 ve Windows7 nin nasıl 4GB gördüğünü google'dan araştırıp öğrenebilirsiniz.

* 320 GB 7200 RPM Harddisk

* DVD-RW

* Windows XP ( Vistada DX10 oyun oynamak varken neden XP istendiğini anlamıyorum, ama müşteri sizsiniz )

Uyumluluk, performans ve fiyat acisindan yorumlarinizi bekliyorum, bu sefer bilen insanlarin yorumunu ve onayini alarak satin almak istiyorum.

Ayrica satilan parcalarin niye garantisiz oldugu ile ilgili bir fikriniz var mi? Altinda bir sey aramak gerekir mi?

Tesekkurler simdiden.

Burdan yardimci olabilirseniz sevinirim...

Ekran karti yetersiz mi diyosunuz MMO'lar icin?
Sosyal ağlarda paylaş

Merhabalar soyle bir makina toplayacagim

Intel core 2 quad Q9400 işlemci
Gigabyte EP45-DQ6 P45 1600 MHz anakart
OCZ ReaperX 4GB 1000MHz Ram
Samsung 1 TB 7200 SATA2 32mb harddisk
Sapphire ATI HD4870x2 ekran kartı
Thermaltake element S midtower kasa
LG cd/dvd yazıcı
Samsung P2370 23'' 2ms Full hd monitör
OCZ PC power ve cooling silencer
750 quad güç kaynağı

ekleyeceginiz, cikartacaginiz, su olsun su olmasin dedikleriniz varmi?

Tesekkurler
Sosyal ağlarda paylaş

Sapphire ATI HD4870x2 ekran kartı, burdaki x2 2 tane ekran kartı anlamında herhalde bence gereksiz para hocam alıcağın ekran kartı zaten iyi ama ben yakın zamanda 4850 ve 70i denedim aynı pcde ve performanslar nerdeyse aynıydı ama aradaki para farkı fazlaydı istersen tekrar düşün orayı.
Sosyal ağlarda paylaş

2 tane ekran kartı da öyle aynısından 2 tane takılmalı değil yani kendi farklı bir ürün. Ben kullanıyorum şu anda, hayli memnunum, baya fena bağırıyodu ama alet 100 derecelere falan çıkmıştı, geçen götürdüm kurtarın bunu diye, kompresörle bir üfledi adam yeni gibi şimdi sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...