Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şehir seçimi

PassivE_KesH

Öne çıkan mesajlar

oturdugun sehhirde uni okumak cok rahat yani herseyin hazır. yemek camasır bulasık cart currt. ama ozgurlugun olmuyo hergun hesap vermek zorunda kalıyosun. ben istanbula gitme derim hem alısması zo. hemde gezmeyi falan boyle ck seviyosan okuaması da zor olur... ankara bence ideal. yani hem istedigin gibi istedigin sekilde rahat takılırsın. hemde ankara yaw daha ne diyim şimdi ankarada olmak vardı anasını satıym...:D
Sosyal ağlarda paylaş

Antalya'da kalmak geleceğini etkilemeyecekse kariyer açısından Antalya'da kal. Tek başına yaşamak berbat birşey, ben İstanbul'da ailemleyim ama yazları onlar evde olmuyor tatil dolayısıyla ve yalnız kalıyorum inan acıkmasam yemek bile yemem, evden dışarı vs. çıkmıyorum. Anca akşamları antremanlara ya da eş dost zoruyla dışarıya. Öğrenci evi denen hengameye zaten katiyen girme okul yurdu vs. varsa orada kal ya da tek başına ev tut derim.

Ama illa şehir dışına çıkacaksan da İstanbul ya da İzmir derim, ben de denizsiz yapamayanlardanım, gözle görebileceğim mesafede deniz olmayınca problem oluyor benim için. İki şehirde de yaşadım, fiyat farkı hiç yok neredeyse, tabii İstanbul'da seçenekler daha çok olduğundan ucuzu pahalısı bir arada, seçenek bolluğundan sıtkı sıyırabilirsin. Trafiğine de alışırsın o problem değil. Tek sorun iti kopuğu bol bir şehir olması. Ama bulan her yerde bulur.
Sosyal ağlarda paylaş

ailen ne derece kontrol altında tutma meraklısı bilmiyorum ama, en azından başka bir şehirde yaşamaya başladıktan sonra 1-2 haftalığına olsa bile aileni ziyarete gittiğinde seni kısıtladıklarını görüyorsun.

öte yandan yemek çamaşır vs konusunda daha rahat olursun, aile olmayınca onları ayarlamak da ayrı bir dert olabiliyor.

ankara vs istanbul konusundaki düşüncelerimi de yazayım :

Archangel_ said:
istanbula alışana kadar anan ağlar, alıştıktan sonra başka şehir boş gelir.

+1

ankara daha sıkıcı bir yer ama daha öğrenci dostu, istanbulda gezip tozacağın yer daha çok. kabaca en önemli farkları bu.
uzun bir süre ist.'da kalmamış ankaralılara bunu dediğimde kabul etmiyorlar ama böyle bence.

bir de ankarada kiralar daha ucuz oluyor genelde, istanbulda ankaradakine denk bir ev için 2 katı kira vermen bile gerekebiliyor semte göre. (örn : ortaköyde 2 kişi kaldığımız 2.5+1 lik eve sadece benim verdiğim kirayla ankarada yan apartmanda 3+1 dairede tek başıma kalabiliyorum :p)

deniz olması önemli değilse en tercih edilir okul hangisindeyse onu düşün derim.
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben kendimi senin yerine koyarsam 3 seçeneğin var.

1. antalyada kalmak çünkü ailen orada
2. istanbul
3. ankara

diğerlerini düşünme bile derim

istanbul zor gelmez vs diyosan git sonuçta avrupanın en güzel şehri (dünyayı fazla gezmedim karışalştırma yapamam :P ama avrupada istanbula yakın şehir görmedim)

bunun yanında ben ankaralı bir istanbul aşığıyımdır fırsat buldukça giderim gezerim geri dönerim ama uzun süre kalınca kendimden geçerim. bu şekilde trafik, ulaşım, insanların kafadan kontak olması vs problem olmaz diyorsan banko istanbul.
Sosyal ağlarda paylaş

Ulaşımda sorun yaşanmaz İstanbul'da, toplu taşıma falan her yöne var sonuçta. İnsanların da çoğunluğu kaka değil. Ama trafik... Yani, ulaşım sorunu yok diyorum, ama istediği kadar her yöne her türlü araç olsun, metro kullanmadığın sürece bir yerden bir yere gitmek işkence oluyor. İnsanlar da kötü değil diyorum, ama o trafikten çıkan insan ister istemez sinir hastası oluyor. Herşey trafiğin suçu yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...