Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Uzayda yalnız değiliz ve NASA da bunu biliyor"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aquila said:
Longshanks said:
valla ben o adamların aya gittiğine bile inanmıyorum.60 küsürde gitmiş adam nasıl gitmiş o teknolojiyle.. şimdi niye gitmiyolar
vs

adamlar marsa arac gonderip fotoraf cektiriyolar, ne diyosun birader. ayrica gidemiyo degiller, uzay istasyonu tamamlaninca aya gidis olayina tekrar baslicaklar.
yani önce insan gönderip sonra mı sonda atmaya başladılar
Mesaj tarihi:
uzaylılar zart die ortaya ciksa ne olur sorusuna güzel bir bakis acisi getiren bi film vardı izleyen varmıdır bilmem , ismi Contact gerçi film de yaratabileceği politik , siyasal , sosyolojik kargaşadan çok dinsel aforizmalar üzerine gitmiş, (kutsal kuralların gökten inmesi vs...)

ilginçtir yani bakış açısı.
Mesaj tarihi:
Longshanks said:
aquila said:
Longshanks said:
valla ben o adamların aya gittiğine bile inanmıyorum.60 küsürde gitmiş adam nasıl gitmiş o teknolojiyle.. şimdi niye gitmiyolar
vs

adamlar marsa arac gonderip fotoraf cektiriyolar, ne diyosun birader. ayrica gidemiyo degiller, uzay istasyonu tamamlaninca aya gidis olayina tekrar baslicaklar.
yani önce insan gönderip sonra mı sonda atmaya başladılar

O teknolojiyle derken vaah vaah :) Ay neree mars neree.

Ayrıca niye ay'a gidilmiyor çok basit, neden artık gitsinler? Adamlar bi milyon kere gitmişler yok işte orada artık bişey taş toprak var heyecanlı değil, neden devlet bütçesinden taşı toprağı görmeye adam yollansın ki? Onun yerine mars gibi potansiyel koloni gezegenleri araştırıyor amcalar hayat var mı diye bakıyolar...
Mesaj tarihi:
İlk koloni Ay'da kurulacak ki muhtemelen. Hem en yakın, hem de en stabil, güvenli. Tek sorun meteorlar ama ona da çözüm bulabilirler heralde. Ki uzay gemilerini orada stop ettirip göndermek falan daha mantıklı olur, ah atmosferi olacaktı ayın o zaman deli olurdu. Ama suni atmosfer üretme planları falan da var işte. Bilimkurgu bunlar ama aya gitmek de bir zamanlar bilimkurguydu sonuçta :)
Mesaj tarihi:
ayda kolonı kurmak cok manalı değil, yercekimine girip cıkmak yakıt demek onun yerine yorungedeki istasyona gidersin.

ancak uzayda ki opersyonlar için kaymak sağlamak ham madde sağlamak için ayda üs kurulabilir.
Mesaj tarihi:
ay kolonisini he3 için kurarlarsa kurarlar. uzay seyahatleri için düşünülen geyik ise ayın arka tarafından geçen araçların yörünge tarafından hızlandırılması ile yakıt tasarrufu sağlanmasından dolayı, bi nevi sapan etkisi sanıyorum..
Mesaj tarihi:
Evet sapan etkisi var da ayda koloni kurulması bir deneydir. Başka bir gezegene gitmek yerine tanıdık olan bir ortamda işe başlamak, diğer gezegenlerde daha vahşi koşullarda kurulacak kolonilere bir hazırlıktır. Dünya dışında yaşamanın psikolojik ve fiziksel etkileri gözlemlenir. İlkel koloni araçları, evleri, seraları falan orada denenir. Daha sonraki adım Mars olur.

Hazırlık maçı gibi düşünün yani :D
Mesaj tarihi:
Uçaksavar gibi bi sistemle meteor savuşturabilirler :D

Ayrıca başta gömülü koloniler kurup sonra seralarla ürettikleri bitkilerin saldığı oksijenle vs. yapay atmosfer üretme ve sulandırma çalışmaları düşünüyolardı bi ara. Mars'ta da o sistemi uygulayıp dünya benzeri atmosfer yapacaklardı hatta. Teoriler işte abi.

Devasa sapasağlam bi fanus yapar içinde kurarsın koloniyi mesela :D
Mesaj tarihi:
monolith'in insana göründüğü andaki müzik(?!) çalsın tüm dünyada bi anda herkesin duyacağı şekilde yeter. ne akp kalır ne petrol bitiyo kaygısı ne de iranın nükleer faaliyetleri.
Mesaj tarihi:
abi dunya neyınıze yetmıyor ayda koloni falan
hem koloni kurulsa, bize ne bize vize bile vermezler.
Gider avrupalılar amerikalılar biz takılırız burda
hem wireless çekmez orda
Mesaj tarihi:
uzaydaki en gelişmiş canlılar biziz, topluluk içinde yaşayan başka uzaylıların yasadıgı bi gezegen bulsak da gidebilsek de topunu keseriz petrol neyin için. hadi bakalım, filmlerdeki yeşil derili büyük kafalılardan ne farkımız olur aynı kosullarda?
  • Yeni Oluştur...