Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Uzayda yalnız değiliz ve NASA da bunu biliyor"

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

aquila said:
Longshanks said:
valla ben o adamların aya gittiğine bile inanmıyorum.60 küsürde gitmiş adam nasıl gitmiş o teknolojiyle.. şimdi niye gitmiyolar
vs

adamlar marsa arac gonderip fotoraf cektiriyolar, ne diyosun birader. ayrica gidemiyo degiller, uzay istasyonu tamamlaninca aya gidis olayina tekrar baslicaklar.
yani önce insan gönderip sonra mı sonda atmaya başladılar
Sosyal ağlarda paylaş

uzaylılar zart die ortaya ciksa ne olur sorusuna güzel bir bakis acisi getiren bi film vardı izleyen varmıdır bilmem , ismi Contact gerçi film de yaratabileceği politik , siyasal , sosyolojik kargaşadan çok dinsel aforizmalar üzerine gitmiş, (kutsal kuralların gökten inmesi vs...)

ilginçtir yani bakış açısı.
Sosyal ağlarda paylaş

Longshanks said:
aquila said:
Longshanks said:
valla ben o adamların aya gittiğine bile inanmıyorum.60 küsürde gitmiş adam nasıl gitmiş o teknolojiyle.. şimdi niye gitmiyolar
vs

adamlar marsa arac gonderip fotoraf cektiriyolar, ne diyosun birader. ayrica gidemiyo degiller, uzay istasyonu tamamlaninca aya gidis olayina tekrar baslicaklar.
yani önce insan gönderip sonra mı sonda atmaya başladılar

O teknolojiyle derken vaah vaah :) Ay neree mars neree.

Ayrıca niye ay'a gidilmiyor çok basit, neden artık gitsinler? Adamlar bi milyon kere gitmişler yok işte orada artık bişey taş toprak var heyecanlı değil, neden devlet bütçesinden taşı toprağı görmeye adam yollansın ki? Onun yerine mars gibi potansiyel koloni gezegenleri araştırıyor amcalar hayat var mı diye bakıyolar...
Sosyal ağlarda paylaş

İlk koloni Ay'da kurulacak ki muhtemelen. Hem en yakın, hem de en stabil, güvenli. Tek sorun meteorlar ama ona da çözüm bulabilirler heralde. Ki uzay gemilerini orada stop ettirip göndermek falan daha mantıklı olur, ah atmosferi olacaktı ayın o zaman deli olurdu. Ama suni atmosfer üretme planları falan da var işte. Bilimkurgu bunlar ama aya gitmek de bir zamanlar bilimkurguydu sonuçta :)
Sosyal ağlarda paylaş

Evet sapan etkisi var da ayda koloni kurulması bir deneydir. Başka bir gezegene gitmek yerine tanıdık olan bir ortamda işe başlamak, diğer gezegenlerde daha vahşi koşullarda kurulacak kolonilere bir hazırlıktır. Dünya dışında yaşamanın psikolojik ve fiziksel etkileri gözlemlenir. İlkel koloni araçları, evleri, seraları falan orada denenir. Daha sonraki adım Mars olur.

Hazırlık maçı gibi düşünün yani :D
Sosyal ağlarda paylaş

Uçaksavar gibi bi sistemle meteor savuşturabilirler :D

Ayrıca başta gömülü koloniler kurup sonra seralarla ürettikleri bitkilerin saldığı oksijenle vs. yapay atmosfer üretme ve sulandırma çalışmaları düşünüyolardı bi ara. Mars'ta da o sistemi uygulayıp dünya benzeri atmosfer yapacaklardı hatta. Teoriler işte abi.

Devasa sapasağlam bi fanus yapar içinde kurarsın koloniyi mesela :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...