Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankara'nın göbeğinde Kandil Dağı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Fatih Altaylı dün bunları Habetürk'te epey ayrıntılı anlattı, bu yazısında da özet geçmiş.
Gerçi şimdi bu yazıyı c/p'leyince darbeci olduğumuz gibi ırkçı falan da oluruz ya neyse...

Üç gündür bekliyorum, büyük medyadan birisi sesini çıkaracak mı diye.
Tıs yok.
Çıt yok.
Bırakın medyayı, yargıdan ses yok, Türkiye'yi yönetenlerden ses yok.
Hafta sonunda televizyonlardan DTP'nin "Güvencinlerin iş başına getirildiği" kongresini izledim.
İzlemez olaydım.
Kongre tam bir PKK kongresiydi.
Kandil dağında yapılsaydı, bundan farklı, bundan öte yapılamazdı.
Abdullah Öcalan ve Murat Karayılan'ın kardeşleri kongre salonunda kendilerine ayrılan özel bir bölümde oturdular. Parti liderliğini temsilen.
Dört bir yanda Öcalan posterleri, PKK'nın askeri ve siyasi kanatlarının afişleri vardı.
20 bin kişi Öcalan'a özürlük diye bağırdı.
Ve daha vahimi, çok da vahimi DTP Kongresi boyunca çalınan, salondakilerin halay çektiği, bir dakika bile susmayan bir "Türküydü"
İşte bu türkü kanımı dondurdu.
Türkünün adı "Oramar türküsü"
Öyle herhangi bir türkü değil.
Yeni bir türkü.
Türküyü yazan kim biliyor musunuz?
Dağlıca Baskınını düzenleyen teröristler.
DTP kongresi boyunca çalınan bu türkü bir Dağlıca baskını güzellemesi.
Kendilerince baskını anlatıyorlar. Gerilla dedikleri teröristlerin Dağlıca'ya nasıl geldiğini, Türk askerini nasıl vurduğunu, silahların nasıl konuştuğunu, askerlerimizin nasıl çaresiz kaldığını anlatan ve Dağlıca Baskını'nı yapan teröristlerin övüldüğü, Dağlıca Baskınını kutsayan bir türkü.
Ve bu "Terör türküsü" DTP Kongresi boyunca fon müziği olarak durmaksızın çalındı.
Ve üç gündür bekliyorum, kimseden ses seda çıkmadı.
Bırakın gazeteleri, savcılardan bile çıt çıkmadı.
Sadece basın savcılığı, basın suçları açısından bir inceleme başlatmış.
Teröre methiye düzülüyor, Dağlıca Baskınını yapan teröristler övülüyor ve kimsenin kılı kıpırdamıyor!
Niye?
Ben bilmiyorum.
Kimse çıkıp da "DTP legal bir parti" demesin.
Legal partilerin terörü övme, kutsama hakkı olamaz.
İşçi Partisi'ne terör suçlaması yapılıyor, DTP ise terör türküleri çalıyor.
İş mi bu!
Ve bütün bunlar Ankara'nın göbeğinde oluyor.
Ankara'da bir spor salonu Kandil Dağına çevriliyor.
Tınan yok.
Terör türküleri, Öcalan posterleri Ankara'nın göbeğinde. Öcalan'ı Türkiye'ye getirin Albay ve İmralı'nın bağlı olduğu orgeneral hapiste.
Bunlar birbiriyle doğrudan bağlantılı gelişmelerdin diyemem ama ilgi çekici bir durum olduğu net bir şekilde ortadadır.
Türkiye'nin içinde bulunduğu süreci ve gideceği yönü de anlamamızda yardımcı olan bir tespittir.
Türkiye'yi yönetenler, Türkiye'nin geleceğini şekillendirenler, ister asker olsun, ister sivil, ister bürokrat olsun ister siyasetçi bu durumun farkında mıdır onu da bilmiyorum.
Ancak böyle giderse Türkiye önümüzdeki 20 yıl içinde ciddi bir toprak kaybıyla karşılaşacaktır.
En az ikiye bölünecektir.
Hatta bölünmeden de öte bir durum söz konusudur.
Bugünün "Terörle mücadele kahramanlarının" yarın bir gün "Savaş suçlusu" olarak aranması bile ihtimal dahilindedir.
Türkiye şimdiye adar hiç karşılaşmadığı bir tehditle karşı karşıyadır.
Ve ne yazık ki, bu tehdidi idrak edebilecek bir "Dingin kafa" Türkiye'de ortalıkta görünmemektedir.
Bugün Türkiye'nin sorumlu mevkilerinde oturanlar, tarih önünde bu hesabı verecektir!

Fatih Altaylı
Mesaj tarihi:
Bu konuda söylenebilecek bir kaç şey var.

1- Hernekadar bunu canımız istediğinde hatırlasakta Türkiye'de düşünce özgürlüğü diye birşey var. İnsanların düşüncesi yanlış olabilir, hatalı olabilir veya doğru olsa da bizim hoşumuza gitmiyor olabilir. Bu düşünceleri kabul etmesek de saygısızlık edemeyiz. Nasıl sg-1 c/p ile ergenekoncuları savunuyorsa bu adamlar da kendi inandıklarını savunuyrlar. Bence de dangalaklık yapıyorlar o ayrı mesele.

2- Dünyanın en büyük ordularından birine sahip olmakla herzaman övünürüz. Bu nedenle sloganlar atıp, asla serbest bırakılmayacak biri için türküler söyleyen kişilere karşı gönlüm rahat. Türkiye'nin bölünmesi için(orduyu saymasak bile) birkaç türkü ve slogandan fazlası gerekir.

3- Bir yazıyı c/p'lemeden önce en azından yazarının kim olduğunu daha iyi araştımak gerektiğini düşünüyorum. Fatih Altaylı kimdir?

4- ve son olarak ... C/P'YE HAYIR!!! 8-)
Mesaj tarihi:
Rock said:

Hernekadar bunu canımız istediğinde hatırlasakta Türkiye'de düşünce özgürlüğü diye birşey var. İnsanların düşüncesi yanlış olabilir, hatalı olabilir veya doğru olsa da bizim hoşumuza gitmiyor olabilir. Bu düşünceleri kabul etmesek de saygısızlık edemeyiz.

Umarım askere gittiğin zaman mayına falan basarsın da, o zaman tartışırız düşünceye saygıyı veya hangi düşüncelere saygı gösterilmesi gerektiğini..
Mesaj tarihi:
görüş bildirimi konusunda legal sınırları geçiyorsan sıkıntı çıkacaktır elbette.. bunlar her zaman o sınırların üzerinde geziniyorlar ve inanılmaz derecede iğrenç sinsice hazırlanmış oyunlarına aydın geçinen kesimin sempati ile yaklaşması bu sempatizanlardan tiksinmeme ve uç noktalarda bir bulantı hissetmeme sebep oluyor.

neyse çok yazmak istemiyorum -_-'
Mesaj tarihi:
Slat said:
Rock said:

Hernekadar bunu canımız istediğinde hatırlasakta Türkiye'de düşünce özgürlüğü diye birşey var. İnsanların düşüncesi yanlış olabilir, hatalı olabilir veya doğru olsa da bizim hoşumuza gitmiyor olabilir. Bu düşünceleri kabul etmesek de saygısızlık edemeyiz.

Umarım askere gittiğin zaman mayına falan basarsın da, o zaman tartışırız düşünceye saygıyı veya hangi düşüncelere saygı gösterilmesi gerektiğini..

al mesela.. hoş olmayan bir düşünce bildirimi. saygısızlık etmemek mi lazım? hoşgörmek mi lazım?

ha en azından sinsice değil, doğrudan söylenmiş bir laf.. ama forum kurallarına göre suç sayılabilir..

sataşmayın birbirinize!
Mesaj tarihi:
LA'ta Staples Centerda bin ladin taraftarlari toplanip terorizmi desteklese, abd vatandaşlarini nasil katlettiklerini anlatsa, bayraklar flamalar heryeri donatsa neler olur gör bakalim.. Türkiye'de ctesi olan bu konu hakkinda söz soyleyen bi allahin kulu yok. Herşeyin bi sınırı olmali.
Mesaj tarihi:
Terörü desteklemek bir düşünce özgürlüğü olamaz. Eğer bu bir "özgürlük" kavramı ise kimse kusura bakmasın o kadar "özgür" olamazsınız.

Özgürlük kavramını insanlık ile birleştirirseniz sınırlarınızı gayet rahat görebilirsiniz. Ve cidden, o sınırda da kalmalısınız.
Mesaj tarihi:
Size ne desem diye çok düşündüm ama diğeceğim herşeyin boş olduğundan vaz geçiyorum. Gidip her kürtü, her ermeniyi(türk olmayıp türkiyede yaşamak zorunda kalan herkezi) 2. 3. sınıf insan yerine koyup aşağılayın, hiç birine konuşma hakkı vermeyin, elinize geçen her fırsatta insanlara din ve ırk ayrımcılığı yapın sonra da bu adamların Türkiye Cumhuriyeti'ne sadık olmalarını bekleyin. Hepiniz hakettiğinizi alacaksınız. Böyle devam edin.
Mesaj tarihi:
eheh siz de ikiyüzlü tanımlamalara devam edin. bize gelince siyah ve beyaz sadece 2rengi olan skalalarınızı kullanın ama iş kendinize gelince "özgürlük savaşçısı militan, örgüt sempatizanı direnişçi" gibi bol renkli ve gizli ifadeleri içeren kalıııın renk kartelasından dilediğinizi seçin..

mesela terör örgütü propagadansı yapılırsa "özgürlük! düşünce özgürlüğüdür bu! ifadelere kısıtlama yapılmamalı!" diyiverin

ama aksi bir 'görüş' bildirilince ve bunun yasalara göre suç olabileceği mahiyetinde bir yorum yapılınca "ırk ayrımcılığı yapıyorsun" manasında yorumlarda bulunun..

başkalarına siyah-beyaz kendilerine bol bol renkli, ne uygunsa artık..

oh ne ala! yaşasın eşitlik ondan sonra
Mesaj tarihi:
Rock said:
Size ne desem diye çok düşündüm ama diğeceğim herşeyin boş olduğundan vaz geçiyorum. Gidip her kürtü, her ermeniyi(türk olmayıp türkiyede yaşamak zorunda kalan herkezi) 2. 3. sınıf insan yerine koyup aşağılayın, hiç birine konuşma hakkı vermeyin, elinize geçen her fırsatta insanlara din ve ırk ayrımcılığı yapın sonra da bu adamların Türkiye Cumhuriyeti'ne sadık olmalarını bekleyin. Hepiniz hakettiğinizi alacaksınız. Böyle devam edin.

"Türkiye Cumhuriyeti devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür"

Herkes vatanına toprağına sahip çıkacak. Kürt, ermeni, yahudi herkes bu ülkenin kurtuluşunda birlikte yer aldı, burada herkes eşit. Kimse bölücülüğü körüklemiyor ama kürtler PKK'ya karşı çıkacak arkadaş, sen napıyorsun diyecek, DTP'yi desteklemeyecek. Yok ekümenalikmiş, yok diasporaymış bunlara karşı çıkaca, toprağını koruyacak. 85 sene geçmiş, şimdi herkes bir parça toprak peşinde. Bunlar olursa 2. 3. sınıf vatandaş olarak görülür bu işlerle uğraşanlar. Ben pek çok kürt tanırım Türkiye'de oturmaktan memnun, işini yapan, seven sevileni hiç problemi olmayan, PKK'ya küfür eden. Ben bir çok yahudi tanırım, burası benim ülkem ben Türk'üm diyen. Bilinçli olmak, vatana toprağa sahip çıkmak gerekir. Sen bugün şurası benim orası ermenilerin verin topraklarımızı dersen kusura bakma bırak 2. 3. sınıfı insan bile olarak bakmakta zorlananlar çıkacaktır.
Mesaj tarihi:
insanlar bir terör örgütüyle aynı fikirde olabilirler, bence bunda sakınca yok. pkk kürtlere özgürlük istiyor, zart istiyor, zurt istiyor -bence ne istediğini o da bilmiyor-, bir şahıs da bunları isteyebilir, bu fikirleri savunabilir. bu birşey.

olmaması gereken, terör örgütünün yöntemlerini bu amaca ulaşmak için araç olarak görmekte. gelip benim polisimi, öğretmenimi, askerimi, vatandaşımı amaçlarına ulaşmak için öldürmek isteyen ister birey olsun, ister örgüt kafasına bombayı yer.

ilk paragrafta anlatıldığı gibi olsa her fikir tartışılabilir ama ikinci paragrafta olduğu gibi olursa, o biraz yavşaklığa giriyor. insan minsan tanımam kafalarına atılan bombaya alkış tutarım.
Mesaj tarihi:
Ozgurluklerinize sokucam...

Su hale bak ya, her bok "ozgurluk" adi altinda desteklenir olmus. Her bok "gorecelidir" olmus. Kafasina esen istedigini yapmaliymis.

Oyle noktaya getiriyorlar ki artik "egitim goreceli olmalidir, isteyen egitim almamali" falanda dersiniz simdi.
Mesaj tarihi:
iyi hoş da ben bu toplantı hakkında cumhuriyet başsavcılığı soruşturma başlattı diye biliyorum, fatih altaylının bundan haberi yok mu?
Mesaj tarihi:
sir said:
iyi hoş da ben bu toplantı hakkında cumhuriyet başsavcılığı soruşturma başlattı diye biliyorum, fatih altaylının bundan haberi yok mu?

sabaha kadar başalt unutulur 2 güne
Mesaj tarihi:
daha ilk "sayın" dediklerinde çat diye soruşturma başlamıştı, buna kimse bişey yapmıcak mı sanıyosunuz? dtp zaten kapatılmak üzere olan bi parti, son demlerini yaşıyo..teptiler fırsatlarını, şımardılar, kendi içlerinde de bi türlü anlaşamadılar zaten..bizim siyasetçilerimiz kadar kürt siyasetçilerin de alacak epey yolu var, daha çooook sürer bu ülkede kürt sorunu..
  • Yeni Oluştur...