Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Camurdan Yaratilis

^^ShadowSong^^

Öne çıkan mesajlar

patlıcanlarla canlar karışmasın diye amel defteri hesaplanırken insanın yaşadığı zaman dilimine göre bi katsayı kullanıyolardır filan. 2000 li yıllarda mesela 5 günah 1 sevabı götürüyodur, peygamberler zamanında 3 günah 1 sevabı. allah bu ayarlamıştır heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

değerli patiler mesajların çoğunu eksiksiz okumaya çalıştım ve vardığım kanı şu oldu:Sanırım islam dini hakkında fazla bilginiz yok ve Tanrı(Allah) hakkında küçültücü kelimeler sarfetmişsiniz.sizlere islam dini ve kur an hakkında biraz daha bilgi edinin derim.bunu yaparkende güvenilir kaynaklardan yararlanın.Allah hepimizi affetsiz:)Kur an ı okuyup anlamanızı öneririm.saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:
değerli patiler mesajların çoğunu eksiksiz okumaya çalıştım ve vardığım kanı şu oldu:Sanırım islam dini hakkında fazla bilginiz yok ve Tanrı(Allah) hakkında küçültücü kelimeler sarfetmişsiniz.sizlere islam dini ve kur an hakkında biraz daha bilgi edinin derim.bunu yaparkende güvenilir kaynaklardan yararlanın.Allah hepimizi affetsiz:)Kur an ı okuyup anlamanızı öneririm.saygılar

yürü be cehalet kokulu papatyam.
Sosyal ağlarda paylaş

Şeriat_Murat said:
vivavale said:

burnun iyi koku alıyomuş gülüm yanıma gel de sana daha ne kokular koklatırım ben.dara düşde gör gününü ozaman Allahım yardım et diye kıvranırsın.neyse polemiğe girmem...
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:
Şeriat_Murat said:
vivavale said:

burnun iyi koku alıyomuş gülüm yanıma gel de sana daha ne kokular koklatırım ben.dara düşde gör gününü ozaman Allahım yardım et diye kıvranırsın.neyse polemiğe girmem...

Hastasıyım zaten bu işin. Her haltı yer, sonra yardım dilen.
Sosyal ağlarda paylaş

5 sayfayı okuyamıyıcam zamanım yok ama verildiyse affola
Yunan mitolojisinde çamurdan yaratılış Prometeus mit'in de geçerdi

said:
Anatole France’nin anlattığı bir mitte ise; Prometheus bir çok heykel yapmıştı. Yalnızca insanın değil, hayvanlarında heykelini yapmıştı. İnsanda görülen kusurların olmasının nedeni ise şundandır; Prometheus bir gün, yine kilden insana ait bir çok kafa, kol bacak yapıyordu. Bunları birleştirerek raflarına diziyordu. O sırada şarap tanrısı Dionysos geldi. Birlikte gezdiler; eğlendiler, şarap içtiler. Prometheus geri döndüğü zaman çok sarhoş olmuştu. Bu yüzden bazı küçük hatalar yaptı, küçük bir gövdeye büyük bir baş taktı, büyük bir gövdeye ait olan uzun kolları ise küçük bir gövdeye taktı. Hayatta da büyük başların veya uyumsuz gövdelerin olmasının nedeni buymuş.

Şuanda düzgün anlatan bir kaynak bulamadım bunu bulabildim....
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Semavi dinlerden başlarsak eğer, temelde tüm dinler aynı şeyleri önerirler. Hiç biri kötülüğü övmez, hâk yemeyi onaylamaz. Basitçe şöyle tanımlayabiliriz ama; sonradan gelen her din, kendisinden önce gelenlere uymayan insanlar için daha sıkı kurallarla gelmiştir. İslama kadar gelen tüm dinler ya kavimlere, ya da toplumlara gelmiştir. İslam için tanım kainattır.

Çamurdan yaratılma ise son derece doğru. Kur-an'ın düz metin halinde okunması ayrı birşey, onun meâlini çözmek ayrı birşeydir. Bir arkadaşın dediği gibi yaşamın temelinin tek hücreli carbon bazlı yaşam formları olduğunu hepimiz biliyoruz. Dünyanın o zamanki koşullarında yüksek nem ve kükürt olduğu da biliniyor. Zeminin çamursu bir tabaka olma ihtimali son derece yüksek, ve o çamurun içinde de tek hücreli yaratıkların olması da doğal.

Misâl; ben sizi iğne ucu kadar yarattım, derken hangi iğnenin hangi ucu mu diye yorumlarsınız yoksa aklınıza döllenmiş yumurtadan başlayan doğum hikayesi mi gelir. Mecazi anlatım çok yoğundur. Bu sebeple her çağda elde edilen yeni bilgilerle Kur-an'ın tekrar tekrar yorumlanması gerekir.

Şunu da belirteyim, ben inanan biriyim, inanç sahibi demek istemiyorum çünkü son derece eksik bir tanım oluyor. Kur-an'da anlatılanları koşulsuz kabul edip inanan demek daha doğru. Ama mantığımın kapısını da kapatmıyorum ve öğrendiğim güncel bilgilerle daha da anlaşılır halde özümsemeye çalışıyorum/kasıyorum. Şunu sorayım; hiç kimse kıyametin nasıl olacağını okudu mu Kur-an'dan? Okuyalım ve bunun bilimsel olarak mümkünlüğünü konuşalım. O zaman kitabın dilinden daha iyi anlayacağız.

Bunlar benim bilgilerim neticesinde vardığım hükümlerdir, 'bu böyledir' demiyorum, diyemem de. Sadece paylaşmak istedim.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...