Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Meğer Türban Yasağının Suçlusu Eğitimmiş!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Haber Türk için araştırma yapan A&G şirketinin elde ettiği sonuçlar, eğitim seviyesi yükseldikçe "ötekine" duyulan kuşkunun derinleştiğini açık biçimde ortaya koyuyor. Mesela, türban yasağını savunanların oranı, eğitimle birlikte artıyor. İlkokul mezunlarından % 78'i, ortaokul mezunlarından % 67'si, "yasak kalkmalı" derken, üniversite mezunlarının sadece % 51'i yasağın kalkmasından yana.
Demek eğitim, farklılıklara karşı hoşgörüyü azaltıyor. Okullarımızda, AB, İnsan Hakları Sözleşmesi, düşünce hürriyeti ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu hususlardaki görüşü, ders olarak okutulamaz mı? Gençlere korku yerine sevgi aşılanamaz mı?
Ayrıca, askeri eğitimde de, demokrasinin mahiyeti iyice anlatılmalı, özellikle İç Hizmet Kanunu'ndaki cumhuriyeti koruma ve kollama fiilinin, ancak sivil denetim altında yürütülebileceği gerçeği etraflıca izah edilmelidir. Deniz Kuvvetleri bünyesinde kurulan Batı Çalışma Grubu'ndan, Jandarma'da kurulan Cumhuriyet Çalışma Grubu'na kadar bütün bu yasadışı örgütlenmeler, İç Hizmet Kanunu'na dayandırılıyor. Oysa, demokrasilerde, bir vesayet mercii elbette olamaz.

Nazlı Ilıcak, 18.07

Türbanda yeni suçlu: Eğitim!

Geçen gün en AKP’ci yazarın bir yorumunu okudum yuh artık dedim..
Siz de okuyun.. Bakalım siz ne diyeceksiniz..
Yorum şu..
“Habertürk için araştırma yapan A&G şirketinin elde ettiği sonuçlar, eğitim seviyesi yükseldikçe ‘ötekine’ duyulan kuşkunun derinleştiğini açık biçimde ortaya koyuyor. Mesela türban yasağını savunanların oranı eğitimle birlikte artıyor. İlkokul mezunlarının yüzde 78’i, ortaokul mezunlarının yüzde 67’si ‘yasak kalkmalı’ derken üniversite mezunlarının sadece yüzde 51’i yasağın kalkmasından yana.
Demek eğitim, farklılıklara karşı hoşgörüyü azaltıyor .”
Yani suçlu eğitim..
*
Eee, ne yapacağız o zaman?
Liseleri, üniversiteleri kapatalım.. İnsanlar okudukça, türbana verdikleri destek azalıyorsa, aldıkları eğitimin ne yararı var ki!
Baksanıza ilkokul mezunlarının yüzde 78’i türban diyor..
Üniversite mezunlarında bu oran yüzde 51’e kadar düşüyor..
En AKP’ci yazarımız da karalar bağlıyor..
Ne diyor?
“Eğitim farklılıklara karşı hoşgörüyü azaltıyor.”
*
Yani eğitimsiz olan daha bilgili, daha hoşgörülü oluyor! “Ötekini” daha kolay anlıyor.. Eğitim seviyesi yükseldikçe insanlar hoşgörüsüz olmaya başlıyor.. Okuduğunu anlıyor ama birbirini anlamıyor!
Böyle bir yorum olabilir mi?
Her veriyi kendine yontmaya çalışırsan olur! Yorum yaparken okuyanı ‘salak’ yerine koyarsan da olur!
Aslında en AKP’ci yazarın derdi başka.. Ona göre, okullarda beyinler yıkanıyor, insanlar kurşun asker haline geliyor!
Okumayan, okula gitmeyen yırtıyor..
Beyni özgür kalıyor.. Türban takarak veya kadınların türbanlı olmasını isteyerek daha da özgürleşiyor!
Bıraksalar kuş olup uçacak!
*
En AKP’ci yazar diyor ki okullar da AB, İnsan Hakları Sözleşmesi, düşünce hürriyeti falan okutulamaz mı?
İyi olur da en AKP’ci yazar bunu niye istiyor?
En AKP’ci yazara göre düşünce hürriyeti gibi dersler okutulursa üniversite öğrencileri çarşaf, burka, türban gibi giysilerin özgürlük olduğunu anlar..
Karşı çıkmaz..
Giyer, giyilmesini teşvik eder!
*
İlkokul mezunlarına bu dersler gerekmiyor.. Çünkü onlar zaten biliyor.. Baksanıza yüzde 78 destek vermiş.. Sorun üniversite mezunlarında!
Onlar yola gelse iş bitecek..
Bitecek de laiklik ve demokrasi ne olacak?
*
Türbanla, çarşafla demokrasinin ne ilgisi var?
Fransa’dan taze bir örnek.. Sekiz yıldır Fransa’da yaşayan Faslı bir kadın tüm yasal şartları yerine getirdiğini savunarak vatandaşlık için başvurdu.. Yapılan mülakatta laiklik ve demokrasi gibi kavramları bilmediği için vatandaşlığa alınmadı..
Kadın, “Çarşaf (veya burka) din özgürlüğümdür” diyerek dava açtı.. Yüksek Mahkeme hayır dedi, radikal İslâm’ın simgesidir.. Ve kocasının sözünden çıkmadığı için de demokrasiyi anlayamamakla, benimseyememekle suçladılar..
Sonuç Sen Fransız vatandaşı olamazsın dediler..
*
En AKP’ci yazar bunu da yorumlar mı acaba!
Mesela biz de Faslı Feyza gibi yaşayan, çarşafa, türbana bürünen kocasının, babasının sözünden çıkamayan kaç milyon kadın vardır!
En AKP’ci yazar üniversitelerde Avrupa’daki insan hakları öğretilse türbanın özgürlük olduğu anlaşılır demeye getiriyor..
Fransa, tesettüre bürüneni laik ve demokratik topluma zararlı bulup vatandaşlığa almıyor..

Mehmet Tezkan
Mesaj tarihi:
eh, üniverstede bile zorunlu ders, yanlı bir "inkılap tarihi" olursa ve yakın tarih, AB, felsefe doğru düzgün okutulmazsa, tabi ki eğitimle beraber tek tipleşme de, elitizm de yaşanır.
Mesaj tarihi:
türban a hayır dersen elitist, pis, kaka evet dersen demokrat. bi fikir özgürlüğü, fikirlere olan saygı vardı ne oldu ona ? Trenden inerken unutuldu sanırım bi kenarda.

türbanı takan kesim dini eleştirilemez olarak kabul ederken ve eleştirenler bu memlekette yargılanır hatta katledilirken demokrasi , ergenekon bağlantısı. dogmalara karşı bir duruş sergilerken elitist, faşist.

ergenekonun savcısı olurken darbe karşıtı, demokrat ve tüm ideolojilerden arınmış pür-i pak bir insan evladı, meclise darbe iddialarını soruşturmak için sunulan önergeye imza atmaya gelince bugün git yarın gel.

Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak için yapılan mitingler bindirilmiş kıtalar, ortak akıl patformunun düzenlediği olmayan darbeye hayır mitingi demokrasi çiçeği.
Mesaj tarihi:
Şu ismi olan kendi olmayan dersler aslında adam gibi işlense süper olucak. "Demokrasi ve İnsan Hakları", özellikle "Felsefe", "Sağlık Bilgisi" filan. Lisede hep sallardık o dersleri. Aslında adam gibi işlense güzel olurdu.
Mesaj tarihi:
sir said:
eh, üniverstede bile zorunlu ders, yanlı bir "inkılap tarihi" olursa ve yakın tarih, AB, felsefe doğru düzgün okutulmazsa, tabi ki eğitimle beraber tek tipleşme de, elitizm de yaşanır.

hangi universitede hangi bolumde okuyorsun?
Mesaj tarihi:
hayır bide anlamadığım bir nokta var. neden AB okutulsun. AB e girsek bile neden okutulsun.

nedir bu AB.

yeni fizik kanunu mu?

bilmediğimiz yeni bir din mi ?

Kendi tarihini olabildiğince tarafsız anlat, yakın tarihten bahset. Yaptığın hatalar olsa bile tarihinde bunları anlat ama bu hatalara karşı kendi kendine verdiğin cezalarıda anlat onu anlarımda AB ne ola ki?

Avrupadan emir alıp türkiyede gazete köşelerinde sözcülük yapmak ne oluyor ? İnsan hakları ve demokrasi evrensel değerler içinde yer alırken , AB hangi kriterlerle bu değerlerin içine giriyor çok merak ediyorum.

Yoksa AB nin bizi nekadar oyaladığını, amaçlarının demokratik bir türkiye yerine , orta doğuya sahip olmak için ılımlı islam cumhuriyetini destekleme planlarınımı anlatacaklar yoksa. Ha eğer öleyse ozaman tamam benim için. Ama o zamanda big brother ve Ayran Birliği karşı çıkar.

Demokrasiyi ağzından düşürmeyen güruh neden iş AKP ve verdikleri sözlere gelince sus pus oluyor ben onu merak ediyorum. Yoksa sahipleri amerikalardan ve avrupalardan demokrasi tuşuna basmadığı zaman ileti alamıyorlar mı ?
Mesaj tarihi:
sir said:

buna da ayrı bi yuh!
Mesaj tarihi:
hayır üniversitelerde verilen eğitim olması gerektiği kadar bilimsel ve tarafsız değil elbette ama çok merak ediyorum bu üniversitelerden mezun olanlar elitist ve tek tip insanlar ise, bu insanları elitist diye sınıflandırıp aklı sıra aşağlayanlar hangi üniversitelerden mezun madem türkiyedeki üniversiteler sadece elitist bir kesim yetiştiriyor.
Mesaj tarihi:
başkalarının özgürlüğünü kısıtlamayı savunmak, ordunun siyasete müdahalesini meşru görmek mi demokratlık oluyo? okaiyamaşita.

biçok insan "diploma alayım" diye diye gidiyo üniversteye, orada verilen eğitimi çok da önemsemiyo. zaten hali hazırda yasakçı bi zihniyet hakim çoğu üniversteye, çok fazla özgür düşünce olduğunu söyleyemeyiz.

AB sürecinin, kriterlerinin nasıl geliştiği, hangi tarihsel olaylarla evrildiği, insan hakları, ifade özgürlüğü gibi kavramların bugün hangi alanlarda eksik kaldığı veya tam olarak uygulandığının anlatılması, öğretilmesi, AB'ye aday bi ülke için gereklidir diye düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
O anket'ten "türban yasağı kalksın" sonucu çıksa,
"bakın eğitimliler de Türban yasağının kalkmasından yana" derdi
anketten "türban yasağı kalkmasın" sonucu çıkınca
"meğer türban yasağının suçlusu eğitimmiş" diyor.

I lav Nasli Ilicak
Mesaj tarihi:
20 yasina gelmis kadinin

basina bir ortu baglayip beynini ortmesine, yillarca egitim aldiktan sonra bir koca bulup evinde oturmasina, sen kadinsin gerisin geride kal denmesine evet egitim bazi seylere hayir diyor. Bundada hakli
Mesaj tarihi:
onceki postlardan biri said:
Fransa’dan taze bir örnek.. Sekiz yıldır Fransa’da yaşayan Faslı bir kadın tüm yasal şartları yerine getirdiğini savunarak vatandaşlık için başvurdu.. Yapılan mülakatta laiklik ve demokrasi gibi kavramları bilmediği için vatandaşlığa alınmadı..
Kadın, “Çarşaf (veya burka) din özgürlüğümdür” diyerek dava açtı.. Yüksek Mahkeme hayır dedi, radikal İslâm’ın simgesidir.. Ve kocasının sözünden çıkmadığı için de demokrasiyi anlayamamakla, benimseyememekle suçladılar..
Sonuç Sen Fransız vatandaşı olamazsın dediler..

OWNED !
Mesaj tarihi:
sir said:
cidden merak ettim hangi üniversitede okuduğunu ? yakın tarihi tüm kitaplardan farklı öğrendim ben. hepsini hiç bilmediğim yüzüyle öğrendim gerek cumhuriyet tarihi, gerek inkılap tarihi derslerinde. hem de zorunlu olarak almıştım.

"ben 6 yaşından beri inkılap tarihi alıyorum ulan !" yorumu olmuş bu.
Mesaj tarihi:
fizik okuyorum ben, gyte'de. ve birinci sınıfta inkılap tarihi zorunluydu. yani anlatılsın tabi, insan ne okursa okusun, ülkesi, tarihi hakkında temel bilgilere sahip olmalı bence de. ama bunu taraflı yapmak, militan yetiştirmeye giriyo. mesela üniverstedeki hocamız maşallah pek ulusalcıydı, "tayyibin kızları amerikada rehin" falan diye anlatırdı.

aynı şekilde liselerde okutulan "vatandaşlık" derslerinde de yine bi taraflılık ve "üzerimizde oynanan oyunlar" tadında bi anlatım vardı. ki ben özel okulda okudum, devlettekileri tahmin etmek bile istemiyorum.

eğitim sistemimizde biçok çarpıklık var, o yüzden insanlar eğitildikçe çarpıtılmış görüşleri de içselleştiriyolar denebilir.
Mesaj tarihi:
hayir bana bir tane ulus devlet gosterin ki kendi tarihini, 'evet biz orospu cocuklariyiz, butun dunyayi düzdük, yaktik kestik' diye anlatsin.

Ulus-devlet in amaci zaten kendi me$ruiyetini saglayacak bireyler uretmektir. Aksini du$unmek aptallik olurdu zaten.
Mesaj tarihi:
yakın tarihi(ki bunun içine kıbrıs barış harekatından tutta türkiyenin AB kapısında sürünmesi de giriyor), insan hakları ve demokrasiyi özelliklede sorgulayıcı bireyler yetiştirmek açısından daha ilkokuldan başlamak üzere felsefeyi anlatmak ve bunu eğitim sistemine koymak konusunda sanmıyorumki birilerinin itirazı olsun.

Ama AB i anlatmak apayrı birşey. Bunu istemek resmen AB propagandası yapılsın demek oluyor. Bugünlerde birileri çıktı bide. AB e karşı olursan hemen anti demokratik ve insan hakları düşmanı diye etiketliyorlar adamı.

Ben karşıyım kardeşim AB e. küreselleşmenin farkındayım. küreselleşen bir dünyada türkiyenin bir takım birliklerin yada oluşumların parçası olması gerektiğine yada en azından bu oluşumlarla temas kurması gerektiğine katılıyorum. Ama ben türkiyenin AB kapısında sürünmesini, ve demokrat geçinen AB ninde türkiyeyi süründürmesini istemiyorum. Türkiye AB olmadanda gayet güçlü ve demokrat çağdaş bir ülke olabilir.

Ha ayrıca ben insanların türbanla üniversitede eğitim görebileceklerini savunan bir insanım. Ama gayet laik demokrat ve çağdaş bir insanımda ayrıca. Ama türbanıyla üniversiteye girmeye çalışan insanları istemeyen, bunlara karşı çıkanlarada saygı duyuyorum. Onlarında bireysel bir düşüncesi var. yasakçı bir anlayıştada olduklarını sanmıyorum. ozaman her haltı yasakçı diye damgalayabiliriz.

O değilde başbakanın geçenlerde rahmi koç a bir göndermesi vardı. Rahmi koç ben sakallı ve bıyıklı adamı işe almam diyince kendisi rahmi koç u ayrımcılık yapıyor diye suçlamıştı. buda aynı bu hesap.
Mesaj tarihi:
onların bireysel düşüncesiyle devletin yaptırımı örtüşüyo, sorun o zaten. bi zümrenin ideolojik istekleri, diğer kesimin üzerinde devlet eliyle baskı kuruyo, esas mesele bu. demokrasi, devletle toplum arasındaki ilişki üzerine bi kavramdır ilk önce. ve türbanlıları sevmemek çok normal, olağan bi durumken, bi insanın türbanı yüzünden eğitim hakkından mahrum kalması demokrasiyle bağdaşan bi tutum değil. yasakları savunmak da aynı şekilde.

AB'ye girmemeyi savunabilirsin, benim savunduğum da AB'ye girmeden önce, en azından oradaki "standartları" otoriter devlet yapımıza uygulamak.
Mesaj tarihi:
@Sir :

birisi caminin önünde ben dinsizim ateistim vs vs diye bağırırsa o kişiyede döverek öldürseler onunda haklarını bu denli hırsla savunacakmısınız veya ergenekonun para kasası diye adama hiçbir şekilde suçlama yapmadan 1 yıl gözaltında bulundurarak ölmesine sebep olanlardan bu denli hesap soruyormusunuz?Doğrucu davudsunuz ya sözüm ona neden ilk önce kadınların türban takmama özgürlüğünü savunmuyorsunuz da takma özgürlüğünü savunuyorsunuz?Ramazanda sakız çiğniyor diye dövülen öğrencilerin haklarını?
Herşeyi geçtim müslümanların dünya üzerindeki terörist imajını temizlemek için ne yapıyorsunuz?

Fransa ülkesine bu şekildeki kadınları almazken neden onlara bağıramıyorsunuzda bizim ülkede ahkam kesebiliyorsunuz?

Sebep çok basit bir takım çıkarlar uğruna yazılan yazıları okuyan beyni yıkanmış tek yönlü düşünen ezbere konuşan kara cahillersiniz de ondan.Demokrasi insan hakları gibi yüce değerleri bir ülkenin savunmasını çökertmek için kullanan çıkarlarından başka birşey düşünmeyen uygarlığa kanmayın.Zira o adamlar M.Kemal için halkı kışkırtan bir terörist diye not düşmüşlerdi tarihe.Atatürkü öpün başınıza koyun onun size verdiği haklarla onun değerlerine küfür edebiliyorsunuz sonuçta :)
Mesaj tarihi:
sir said:
fizik okuyorum ben, gyte'de. ve birinci sınıfta inkılap tarihi zorunluydu. yani anlatılsın tabi, insan ne okursa okusun, ülkesi, tarihi hakkında temel bilgilere sahip olmalı bence de. ama bunu taraflı yapmak, militan yetiştirmeye giriyo. mesela üniverstedeki hocamız maşallah pek ulusalcıydı, "tayyibin kızları amerikada rehin" falan diye anlatırdı.

aynı şekilde liselerde okutulan "vatandaşlık" derslerinde de yine bi taraflılık ve "üzerimizde oynanan oyunlar" tadında bi anlatım vardı. ki ben özel okulda okudum, devlettekileri tahmin etmek bile istemiyorum.

eğitim sistemimizde biçok çarpıklık var, o yüzden insanlar eğitildikçe çarpıtılmış görüşleri de içselleştiriyolar denebilir.

Bu seneki inkılapçının ne kafada olduğuda belli gerçi. Hastaneye alınmayan başörtülü nineler diye ağlamaya başlarken dersinden çıkmıştım :/ Başörtüsü yasağı yok nerenle sallıyorsun bile demedim :/

Tabi bu arada, "ben etkilenmeyecem orjinal olacam" derken marjinal olmamak lazım tabi.
Mesaj tarihi:
snefru bu ne şiddet bu celal böyle? yırtık dondan fırlamış gibi yakıştırmalar yapıyosun. senin önyargılarının da nerden beslendiği, beyin yıkama deterjanını nerelerden aldığın çok belli =)

demokrasi ne demek? türban takanla takmayan eşit haklara sahip olsun diyorum, gericilik mi bu? kuddusi okkır konusunu da ufuk uras topiğinde yazdım bi zahmet girip okuyuver.

ne diyorum, devlet-toplum ilişkisi diyorum. dövülenler devlet eliyle mi dövülüyo? böyle bi kanun var mı sakız çiğneyenleri dövün diye? yok. ayrıca her türlü şiddet kullanana her türlü karşı çıkarım hiç sorun değil. ama devletin kendi eliyle baskı uygulamasını, mahalle baskısıyla kıyaslayamazsınız. devletin standartları olucak. şiddet kullananın cezası belli. yargı süreci işler cezası neyse alır. devletin kendi eliyle uyguladığı baskıyı kime şikayet edicez peki?

fransa burka giyen bi kadını almadı vatandaşlığa, burkayla türban arasında da dağlar kadar fark var. avrupada ve amerikada çoğu üniverste türbanlı öğrencileri kabul ediyo, mesela kanada türban takanları vatandaşlığa da alıyo.

siz de merve kavakçıyla nazlı ılıcak'a devletin tazminat ödemesi gerektiğini bağrınıza basın madem? AİHM'den çıkmıştı o karar da.
Mesaj tarihi:
sir

kanadaya amerikaya göre hava hoş türban takan insanlar onların devletlerinin rejimlerini değiştirmek isteyen topluluğa sempati ile bakabilecek kapasitede olduklarını bir şekilde simgelemiyorlar.Bu onların acıları değil onları ırgalamıyor ama diyelim avrupada hitlerin sembolü ile ünide gezen bir elemana sempatik bir biçimde yaklaşacaklarını ve o elemana bu fırsatı vereceklerinide hiç sanmıyorum.

Benim için hiç sorun değil birisinin başını örtmesi fakat ben nasıl başını örten bir kıza kin dou gözlerle bakmıyorsam o kaşı birleşik kızlarda yanımdaki süslü püslü gayet tatlı gözüken kızlara kin dolu gözlerle bakamazlar.Bunu neden istemiyorum çünkü bu toplumu kamplaştırıyor.Ben aynı şekilde tek taraflı düşünen süslü kızlarada karşıyım.Bu tür davranışlar bizim çıkarımıza değil çok yönlü düşünmeyi öğrenmemiz gerekiyor.

Yemişim türbanı daha önemli konular konuşalım.Türban sadece batının kaptığı kuleleri yakana kadar önümüze attığı 500 resli resto druid :)
  • Yeni Oluştur...