Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fazla iyi olmak

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

oğlum ya da kızım eğlenceli biriyle evleneceğine hayatta çok büyük amaçları olan biriyle evlensin (a.k.a idealist) daha iyi, zibidiyle evlenmekten kimseye hayır gelmez. tabi hem bahsettiğim gibi hem de eğlenceli insanlar da olabiliyor o ayrı ama ikisinden birini seçsem eğlenceliyi seçmezdim sdf

edit: fizikçi çok dar olmuş lan onu değiştirdim hehe
Sosyal ağlarda paylaş

Metakuso said:
bana da hep "çok kötüsün yeaa" diyorlar falan. sonu iyi oluyor.

hepsini okumadım ama doğru olan bu (tu)
kızlar iyi diyosa iyi bişey değil yani bu :) tabii ki iyi bişey ama bir yere kadar :)

ayrıca kız açısının dışında hayatta "iyi" olmamak lazım. meleksen süperdir ama kaybedersin.

iyi olup gerektiği yerde postayı koyabilmek en ideali bence.
Sosyal ağlarda paylaş

küçüklükten yetiştirme tarzıyla alakalı bu. Demek ki gerçekten iyi bir ailen varmış seni böyle yetiştirmişler. Zaten başka insanı mutlu etmek hazzı bambaşka (özellikle de sizin yaptığınızdan haberi yoksa ). Ama bazı insanları çevre şartları öyle bir sivriltiyor ki gerçekten biraz zalim,acımasız olmak zorunda kalıyorlar belki bazıları bu duyguyu/hissiyatı bile kaybediyor.

Ezik olma konusuna gelince bakınız efem :
A kişisi o anda banka faturalarını yatırması gereken fazla iyi insanımız
B kişisi ise eve yalnız gitmek istemeyen 2. insanımızdır

Durum1
B "Yaa eve yalnız gitmek istemiyorum bana eşlik eder misin?"
A "Hmm ya aslında benim...." (Kişi faturaları yatırmak ister ama hayır diyemez)
B "Gelsen ne iyi olur.."
A "Tamam geleyim bari"
Sonuç : A kişisi eziktir.

Durum2
B "Yaa eve yalnız gitmek istemiyorum bana eşlik eder misin?"
A "Tabii...." (Faturalarımı yatırmam bekleyebilir arkadaşımdan önemli değil)
Sonuç : A kişisi mükemmel bir dosttur.

Sonuçta B kişisi arkadaşını kullanma niyetiyle bunu söylemiş olabilir veya gerçekten ihtiyacı olduğundan söylemiş olabilir Burda sizin bakmanız gerekn bu değildir. Önemli olan ve sizi mutlu edicek olan sizin niyetinizdir. Anasını satayım bu çağda dostluğa önem veren insanlar artık çok iyi diye nitelendiriliyor olaya gel ya...
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Bu kadar iyi olmk beni mutlu ediyor işte. Başkalarının mutluluğu için çalışmak ve sevdiklerimi mutlu etmek, karşılık beklemeden de olsa bunu yapmak beni mutlu ediyor. Ben kendimi mutlu ediyorum, sevdiklerimi mutlu ederek. Ama insanlar bunu anlayamıyorlar işte. Kendin için birşeyler yap diyorlar. Ama ben zaten başkaları için yaptığım herşeyi aynı zamanda kendim için yapıyorum..

Aynı şeyi ben de çevremden defalarca duydum. Başkalarının mutluluğu benim için çok daha önemli. Bu ailemden olsun , arkadaş çevremden olsun hiç farketmiyor. Ama bunu çok iyi biri olmak , herkes tarafından çok iyi bir insanmış gibi görünmek için yapmıyorum ; Gerçekten içimden böyle geçtiği için yapıyorum. Benim doğam böyle. Sokakta 10 sayfalık kitap satan ve sözde kardeşinin hastahane masraflarını karşılayacak olan insanlara bile çıkartıp 20 milyon veren , sonra da yol parası kalmadığı için bilmem kaç km. yürüyen bir insanım ve bunu her defasında yapıyorum. Saflık mıdır çok iyi olmak , hayır böyle olsaydı bir çok aptal olay başıma gelmiş olurdu. Ama evet , bir yerde saflık vardır , ama bu saflık doğuştan gelen bir saflıktır bana göre , hani herkes tarafından kandırılan anlamında değil. Çok iyi olduğum için hayatta hiç bir şey kaybetmedim şu ana kadar , böyle olmaya da devam edeceğim. Kötülerin de koyayım g.tüne lol.
Sosyal ağlarda paylaş

LasT_SuRviVoR said:

Eve yalnız gitmek istememek kızlara mahsus bi olay. Bu durumda A kişisi salak diilse faturayı maturayı her türlü unutup B yi evine bırakmalı. Kafanı çalıştır A.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:
LasT_SuRviVoR said:

Eve yalnız gitmek istememek kızlara mahsus bi olay. Bu durumda A kişisi salak diilse faturayı maturayı her türlü unutup B yi evine bırakmalı. Kafanı çalıştır A.

ahahahah
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahahha axedice off :D

@Deno: Başkaları beni süper iyi insan olarak görsün diye yapmıyorum ben de doğam böyle diye yapıyorum.

Ya zaten bişey diyemiyosun ki. Fazla iyisin diyolar, "ee napiim, öyleyim yani. İçimden öyle geliyo" diyorum. Garip :D

Ama dilencilere para veremem ben çünkü hiçbir şekilde güvenemem. Bu dilencilere mendil satanları falan da dahil ediyorum. Satış şekline göre değişir gerçi de, yani. Öyle işte..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...