Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fazla iyi olmak

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Yok enayilik oluşturacak bir durum değildi. Zaten öyle insanlar değiller, öyle insanlarla da takılmam.

Sadece benim hissettiğim şu ki benim karşılık beklemeden iyilik yamam onları mahçup ediyor, karşılık bermek zorunda hissediyorlar. Ondan dolayı da bu kadar iyi olmama daha rahatlarına gelir. Sanırım yani...
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:
abicim muhtemelen yaşın 18 ya da 19.
tecrübelerime istinaden söylüyorum ki, gel bu konuyu bookmark listemize ekleyelim, 2 sene sonra bi daha açıp bakalım.
kalıbımı basarım (ki kalıbım hatrı sayılır derecede büyüktür) bu düşüncelerin değişmiş olacak.

Güzel tespit yaşım 18 iki sene sonra bakalım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
"Abi bana 200 milyon borç verir misin" diye biri sana sorduğunda kendini zora sokacağını bildiğin halde veriyorsan fazla iyisindir.

"Abi gidip bana şunu şuradan alır mısın benim hiç gidesim yok, param da yok sana sonra veririm" dediğinde kabul ediyorsan enayisindir.

Ben gerçekten gerekliyse ve imkanım varsa üsttekiniyaparım, alttakini e yapmam zira ben de tembelim tembel arkadaşlarım bana bişey yaptıramazlar :D
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
Yok enayilik oluşturacak bir durum değildi. Zaten öyle insanlar değiller, öyle insanlarla da takılmam.

Sadece benim hissettiğim şu ki benim karşılık beklemeden iyilik yamam onları mahçup ediyor, karşılık bermek zorunda hissediyorlar. Ondan dolayı da bu kadar iyi olmama daha rahatlarına gelir. Sanırım yani...

Onu ben de yaparım canım. Karşılık beklemeden iyilik yapınca iyi hissederim kendimi zaten. Ama o iyiliği suistimal etmeye kalkarsa biri çok fena çirkinleşirim.
Sosyal ağlarda paylaş

E ben de suistimal edilirse çirkileşirim gayet. Ve benim sorunum olmadığının da farkındayım. Ama öyle aşırı iyi bir insan olduğumu düşünmüyorum, iyi bi insanım bunu belirtirim de ama sonuçta "fazla iyi" lafı garip geliyo hepsi bu işte. Anlayamıyorum.

İşte Kaan'ın verdiği gibi örneklerverirseniz anlayabilirm belki iyi olur :)
Sosyal ağlarda paylaş

zamanla taşlar yerine oturur. ama çok kafana takıp işleri çok düşünme be nil.. sal biraz, rahat tut kafanı. o niye böyle dedi bu neden böyle yaklaşıyor.. gerek yok bak, er ya da geç farkedeceksin zaten bunu.

hani üzerinde durmaya değmez şeyler bunlar.. bizde şey derler "tasım tasım tasımlamanın alemi yok" meali "çok kasma hacı, her şey dilediğin gibi olmayacak zati." olabilir.. olmayabilir de.. evet
Sosyal ağlarda paylaş

Enayiliğe bizim zayıflığımız olarak değil karşıdakinin öküzlüğü olarak bakarsak yapıyorum demkte sakınca yok.İyi hisler beslediğimiz herkese iyilik yapabiliriz.Mesela bir arkadaşım daha iki kere görüşmüş olduğu aynı ortamda bulunduğu birinden 20 ytl borç almıştı ama ortalıkta abi para lazım diye gezinirken adam çat diye al dedi paran olunca getirirsin dedi.Bu kısmen enayilik olabilirdi aslında ama öyle olsaydı bizim arkadaş öküz olduğu için olurdu.Çocuk aslında en kralından bir iyilik yaptı.
Şimdi çok derine inmeden bende ginaly nin dediğini ithafen şunları diyeyim.Benimde 45 yaşlarında bir tanıdığım var.Kendisi annemin falan çok yakın dostudur.Ben hayatımda bu kadar fedakar inasn görmedim.Bir olay olur annem üzülür canı sıkılır ta izmir foça dan antalya ya hemen gelir.Bütün tatilini alt üst eder üstelik.Ama bunu yaparken arkadaşının yanında olabildiği için mutlu olur sadece tatilim giti diye bir saniye üzülmez.Bu insan enayi değildir iyidir bence.Üstelik çok güzel dostlukları var benim imrenerek baktığım.Annemle veya başka bir iki insanla.Demem o ki 2 sene sonra bak bir de üstne 15 sene sonra tekrar bak bookmarktan.Bir de o zaman düşündüklerini görelim.
Sosyal ağlarda paylaş

Of yine başardınız herşeyi aşka cinselliğe bağlamayı.

Beni anlayan Akhlaur çıktı. Adını doğru yazamamış olmaktan şüphelensem de öyle işte. Sağol :)

Valla başkalarının "ne" düşündüğü önemli değil, istediklerini düşünebilirler ama düşündüklerini anlayabilmek istiyorum. İnsan birkaç kişiden bunu duyunca "Acaba kendime zarar mı veriyorum?" diye düşünüyor sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

Beni anlatan bi kelime öbeği. O kadar iyiyim ki neye el atsam beceriyorum. Oyun desen böyle, okul desen böyle, ilişkiler desen böyle. Harikayım lan ben.

dota topiği sandım ondan geldim ama eksik kalmak da istemedim

Bu "çok iyisin kızları"nı ben de çözemedim nilep. Son derece sıradan bi davranış sonrasında ay ne kadar iyisin çok temiz kalplisin falan diye giriyorlar muhabbete. Şu hayat klişelerinden hiç hoşlanmam ama bi şekilde o kadar da iyi olmadığını göstermezsen hiç şansın olmaz o kızlarla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...