Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fazla iyi olmak

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Ne demektir bu? Birçok kişiden özellikle de kızlardan fazla iyi olduğumu duydum. Beni bu yüzden çok seviyorlar ama mahçup da hissediyorlar karşılık bekleeden iyilik yaptığımda. Yada ne biliyim. Bu gece bi arkadaş davet etti işte parti vardı gittim kız sıkıldığımı düşündü, sıkılmıyorum diyince de fazla iyisin ya sıkıldım de kız falan dedi. Yani ne bileyim cidden sıkılmadım ama sıkılsam da bunu söylemezdim. O beni orada görmek istediyse ona sıkıldığımı söylemem, mutluluğu önce gelir.

Herneyse kısaca işte fazla iyi olmak nedir? Böyle olmam kötü mü iyi mi? Bazı durumlarda kötü de oluyor tabi ama işte kafam karışıyor fazla iyisin denince. Kötü olmayı bilmiyorum da, olamam, karıştı işte kafam. Bi el atın :D
Sosyal ağlarda paylaş

"Ya çok iyisin, kimseye anlatamadığım dertleri sana anlatabiliyorum, her zaman yanımda ol ki -senin kesinlikle içinde olamayacağın- sevgililerimle ne zaman problem yaşarsam gelip sana ağlayayım, sonra -senin kesinlikle içinde olamayacağın- sevgililerime geri döneyim. Yeri gelsin egomu tamir etmek için seni kullanayım, yeri gelsin 2 gündür tanıdığım için seni satayım. Fazla iyisin sen, süper insansın" demek.
Sosyal ağlarda paylaş

Vermesi derdim değil zaten ya.

Şimdi bunu dedim diyegay yaparsınız beni :D

Ben sadece dostlarımın fazla iyi olduğumu düşünmesini garip buluyorum. İyiliğin fazlası mı olur? Mutlu olmaları lazım ne güzel iyi çocuk iyi ki bu kadar iyi bi dostumuz var diye, ama gelip fazla iyisin bu kadar iyi olma diyorlar..
Sosyal ağlarda paylaş

İyi ol fakat çok iyi olma. Birazcık huysuz ol fakat çok değil.
İçinden geliyorsa dua et. Eğer sana rahatlık veriyorsa arada bir küfür
de et.
Etrafındakilere mümkün olduğunca dostça davran,
müşfik ol. Eğer bir gün kötü davranmanı gerektirecek bir durum
karşısında kalırsan; bağır, çağır, kır, dök ve UNUT!
Her zaman ve her yerde eline geçen bütün saadeti yakala, en ufak bir
parçanın bile kaçmasına izin verme.
Yaşa herşeyden önce yaşa ve sırf tesadüfen bu dünyaya gelmiş olduğun
için, laf olsun diye günlerini geçirme.
Eğer gerçek aşkı tanıyacak kadar şanslıysan; bütün kalbin, ruhun ve
bedeninle sev!
Hayatını o şekilde yaşa ki; her an kendinin elini sıkabilesin ve her gün
faydalı olan, hiç olmazsa bir şey yap ki; gecelerin yaklaşırken örtüleri
üzerine çekip kendi kendine "ben elimden geleni yaptım" diyebilesin.
Düşüncelerin neyse hayatın da odur. Hayatın
gidişini değiştirmek istiyorsan düşüncelerini değiştir...
W.SHAKESPEARE
fazla iyi olmak demişsin ilk cümleden dolayı bu yazı geldi aklıma..
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar iyi olmk beni mutlu ediyor işte. Başkalarının mutluluğu için çalışmak ve sevdiklerimi mutlu etmek, karşılık beklemeden de olsa bunu yapmak beni mutlu ediyor. Ben kendimi mutlu ediyorum, sevdiklerimi mutlu ederek. Ama insanlar bunu anlayamıyorlar işte. Kendin için birşeyler yap diyorlar. Ama ben zaten başkaları için yaptığım herşeyi aynı zamanda kendim için yapıyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

ben de öyleyim de bi yerden sonra hakkatten keriz yerine koyulduğunu farkediyorsun.. he vazgeçebiliyor musun? hayır.. çünkü sen birileri için değil kendin için yapıyorsun tüm herşeyi.. eğer ömrün boyunca buna katlanabileceksen devam et çünkü üzüleceksin bu kesin biri vurmasa diğeri illa ki bi yerden vurup canını acıtıo.. ben yeni yeni farkediorm az da olsa değişmeye çabalıyorum.. dene bence sen de.. unutma hiç bi insan senin gibi değil.. yanılgıya düştüğümüz nokta bu çünkü..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben olduğum halden memnunum gayet. Dostlarım da sağolsunlar beni olduğum gibi çok seviyorlar, iyiliğimi istediklerinden öyle diyorlar. Ama fazla iyiliğin kıstasları nelerdir? Ne kadar iyi olmak lazım? Örneklerle açıklarsanız falan hoş olur. Zarar görmek istemiyorum ama olduğum iyi insandan da taviz vermeem heralde. Off :(
Sosyal ağlarda paylaş

dillinger said:
uu ne laf ettim

ilk önce kendine fazla iyi ol

bu da 2

Zaten başkalarına fazla ii olarak kendime de fazla iyi oluyorum. İşte durum da bu. Kimse bunu anlamıyor, yada kabullenemiyor. Karşılıksız yapılan bir fedakarlığımın karşımdakini mutlu etmesinden çok mutlu edebilen birşey yoktur benim için. Ama ben bunu yapınca millet "Malsın, fazla iyisin, kendin için uğraş" diyor. Anlamıyorlar. Yada ben bi garibim. Bilemiyorum işte :D
Sosyal ağlarda paylaş

Bence şikayet etme.Bu durum ileriki yaşlarında hayatı çözmeye başladığın zamanlar inanılmaz güzel dostluklar kurmanı sağlar.İnsanın arkadaşı için fedakar olabilip bundan mutlu olması kadar özel ve güzel şey azdır bence.Hele kendini de ezdirmiyorsan sakın kulak sama kimseye en şahane olaylardan birine sahipsin.Sende sorun yok.Gogogogo!
Sosyal ağlarda paylaş

Anlayamamak bana koyuyo. İsterlerse benden nefret etsinler fark etmez. Ne düşüdükleri önemli değil, ne düşündüklerini anlayabilmek önemli.

Hayır demeyi biliyorum. Gerçekten hayır demem gerekirse derim. Ama bazı durumlarda hayır demenin bana bi getirisi yoktur mesela, evet dersem de birşey kaybetmem. Belki biraz zaman, işte o zaman eğer evet dersem karşımdaki mutlu olacaksa hemen evet derim. Benim iyiliğim odur işte. Ama evet demek bana gerçekten zarar verecekse hayır da demeyi bilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

O fazla iyisin lafı enayisin kelimesinin kibar versiyonudur aslında.Çok iyisin deseler bu çok şukela olabilirdi senin için ama fazla iyisin lafı dediğim gibi bir durum safsın demek gibi tabii bu kötü bir bakış açısıdır aslında yani sen kendini kabul ettirmeye çalışırken kendini tanımlamaya gayret ederken dostlarına arkadaşlarına onlar senin bu olaylarını enayilik olarak yorumluyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...