Slat Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Gay barmen arkadaşım var benim, homofobiklikle suçlanmam pek mantıklı değil :) @Sam: Emin Çölaşan said: Bu olay ilk ortaya çıktığı zaman Emin Şirin ile görüşmüştüm. Olayı anlattığı bir metni bana göndermesini rica etmiştim. O da yaşananları bire bir anlattığı bir metni altına imzasını atarak bana ulaştırmıştı. Yazdığı mektupta, Biz Nazlı Ilıcak ile birlikte Fethullah Gülen’i ziyarete gitmiştik. Fethullah, Özkök için, ‘Biz onun albay olmasına bile şaşırmıştık’ dedi. Ardından da ona güvenini anlattı” diyordu. Bunlar hiç kimse tarafından yalanlanmadı da… Dolayısıyla Fethullah’a çok yakın biri Hilmi Özkök. Yalandır ama nasıl olsa, Çölajanı sonuçta =/ edit: TSK'nın ambleminden Atatürk'ü çıkaran da Özkök'tü.. Ama bu haber herşeyi açıklıyor sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 @Zaugna Öyle bir kıza çadır kuran bir insanın hayattan men edilmesi lazım bana göre, her istediğimiz olmuyor ama hayatta işte :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 ad hominem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Slat said: Yalandır ama nasıl olsa, Çölajanı sonuçta =/ (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bao Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 arjantin said: http://www.ntvmsnbc.com/news/409974.asp link atamadım isteyen bakar... hayatta en can saçma şey,insanların bütün cahilliklerine rağmen ,gereksiz bir özgüvenle başkalarını suçlamasıdır..garip değil mi, değil..çünkü internet türü forumlarda her isteyen yazı asabildiğinden bazen bunları da görüyoruz.. elbette bi partide muhalefet olur. parti lideriyle görüş ayrılıkları da olur. bu özgürlükleri savunan bi partide olursa, çok da normal olur. hala uras parti lideriyken, parti içi ve dışı destekleyeni de bu kadar çokken, parti liderinin partisini mecliste temsil etmek istemesi de bu kadar doğalken sen bi sene öncenin haberine dayanarak "partisini satmış biri" biri fln dersen bu, bunu eleştirenlerin cehaletini değil senin düştüğün komik durumu gösterir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 kendileri gibi düşünmeyen bi eski genelkurmay başkanına bile fetocu diyebilen bi zihniyet varken daha kimle neyi tartışıcaz ki..ama ben artık kızmıyorum, sadece üzülüyorum sizin için, hiç büyüyemeyeceksiniz, ilerleyemeyeceksiniz. bu arada "tatlısu" demekle neyi kimden ayırıyosun o da ayrı bi muamma..solcu diyince aklına eli silahlı "tek yol devrim" triplerinde gezenler mi geliyo? tekrar diyorum, varsın ufuk uras sağcı olsun, söylediklerinin doğruluğu veya icraatlarının değeri düşer mi? düşmez. diğer icraatları içinse bak açıyosun google'ı ufuk uras yazıyosun, yanına da haberler falan yazabilirsin, çıkanları okursun, inan benim buraya c/p yapmamdan daha kısa sürer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 @sir Peki, Hilmi Özkök ile ilgili ne koysam tatmin olmuyorsun, o zaman şuna cevap ver lütfen. Milli görüş kökenli, dinci bir başbakanın; laik olması gerek bir genelkurmay başkanına "hocam" diye hitap etmesi normal mi? PKK'nın uzantısı olan DTP ile mitinglere katılıp "biji apo" çığlıkları ve apo posterleri arasında rahatsız olmayan, solcuları baş düşman olarak gören dincilere destek çıkan solcu olmaz, olamaz.. Olsa olsa tatlı su solcusu olur, o da toplumdaki diğer popülist ve çakma solculardan oy toplar.. Kimbilir Uras'a oy veren ne kadar pişman insan vardır, tıpkı MHP'ye olduğu gibi.. Solculuk demek ordu düşmanlığı, vatan hainliği demek değildir.. Solcu olmadığımız halde savunur hale geldik, o kadar rezillerin tekelinde malesef.. Uras'ın icraatları hakkında dişe dokunur birşey bulamadım, yoksa sende bulamadığın için mi bana arattırıyorsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 sir said: sadece üzülüyorum sizin için, hiç büyüyemeyeceksiniz, ilerleyemeyeceksiniz. (td) olmami$ bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 önkabullerin, argümanlarını zayıflatıyo. "laik olması gereken" demekle zaten kaybediyosun, bi insan laik olmaz, hele "pozisyonu gereği laik olma zorunluluğu" da apayrı bi çarpık zihniyet göstergesidir. laiklik "insani" bir sıfat değildir. benim de "hocam" dediğim arkadaşlarım var mesela, naber hocam falan gibi..bi insanın ideolojik görüşünü, fikirsel dünyasını, "cemaatçi" olup olmamasını, tayyibin ona "hocam" demesiyle açıklayabiliyosan yine tebrik ederim, ben bu sonuçlara o kadar kolay varamıyorum doğrusu. o yüzden bu iddiayı ciddiye almak da epey zor oluyo benim için. dincilere destek çıkmaktan kasıt nedir? ufuk uras akp'ye karşı bir seçenek sunmak için yapıyo o toplantıları zaten, ama hukuk dışı yöntemlere başvurulmasını da istemiyo. sorunun siyaset içinde halledilmesi gerektiğini savunuyo. dtp, halk tarafından seçilmiş ve meclise girmiş, meşru bir partidir. bu ülkede yaşayan bir insan topluluğunu temsil etmektedirler, onların sorunlarını ülkenin geri kalanına anlatmakla ve beraber çözmeye çalışmakla yükümlüdürler. söylemleri de açıktır; kürt meselesinin barışçıl çözümü. bu çözümün yolu da karşılıklı "ikna"dan ve diyalogdan geçiyo. solculuk kriterleri açısından tatlı mı tuzlu mu bilemem, ama bu ortamda dtp'yle diyalog kurmak, en azından onları bi dinlemek ve kaale almak bile bence temiz bir vicdan ve sağlam cesaret ister. darbe girişimlerini araştırmak da öyle. yahu çıkıp deyin ki "bu adamın solcuyum diyerek AB'ye girmeyi savunmasına uyuz oluyorum" veya diyin ki "dtp kendisine verilen hakkı eline yüzüne bulaştırdı, gaza geldi acele etti" falan, eyvallah, oturup bunları tartışalım. ama gidip de çamur atmaya, aşağılamaya kasmayın..yetemezsiniz, komik olursunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arjantin Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 esas komik ne biliyormusunuz arkadaşlar..desteksiz çala kalem ve boş yazılar yazıp,içerik kısmı yazanı da tatmin etmediğinden, yazının sonunu "komik oluyorsunuz,büyüyün vb.." kelimelerle bitirmek..bu, tartışmayı bilmeyenlerin, karşıdakini fikirleriyle cevap veremeyenlerin alışkanlık haline getirdiği ucuz bir davranış.. herhalde kimseye ukalalık yapmak haddinize değil arkadaşlar..sosyal hayatta tartışsanız ,karşınızdakine kullanamayacağınız kelimeleri,forumda yazışırken kullanmanız basit davranıştır bence..aynı kelimeleri misliyle karşılık olarak yazmak kolay birşey, ama forumun kalitesi düşer o zaman..hakaret edecekseniz özel mesajdan yollayın. forum görevlileri de pek zahmete girmiyor gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Beğenmediğiniz insan fetocu, vatan haini, RTEci, AKPli, islamcı, OK işte kasmayın artık. zaugnaya +2343243423342 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Özkök genelkurmay başkanı olduysa Fettullah yapmadı herhalde adamı genelkurmay başkanı. Çölaşan birşey söylemiş de, söylediği şey nereye gidiyor biraz da ona baksak ya. Albay olmasına bile şaşırılan birisinden bahsediyoruz burda. Her Askeri Şura'da belki 10 tane subayın irticai faaliyetlerler nedeniyle ilişkisi keisliyor orduyla. Yoksa, yoksa aman Allah'ım: Orduya şeriat gelmişşş. Bu arada; oha Çölaşan Fettullah'la görüşmeye mi gitmiş? Vay cemaatçi vaay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Diğer yazdıklarına burda 100 kere cevap verildi sir, gerek DTP'nin meşruluğu olsun, gerek laiklik olsun (hatta en son Atatürk düşmanı fethocu Emre Aköz'ün yazısını laiklik tartışmamızda referans olarak gösterip beni benden almıştın) Ama bu ne? said: benim de "hocam" dediğim arkadaşlarım var mesela, naber hocam falan gibi..bi insanın ideolojik görüşünü, fikirsel dünyasını, "cemaatçi" olup olmamasını, tayyibin ona "hocam" demesiyle açıklayabiliyosan yine tebrik ederim, ben bu sonuçlara o kadar kolay varamıyorum doğrusu. o yüzden bu iddiayı ciddiye almak da epey zor oluyo benim için. Sen başbakan mısın? Arkadaşın genelkurmay başkanı mı? Bana ne senin arkadaşına ne dediğinden? Neden arkadaş örneği verdin..? Demek ki Hilmi Özkök ve Tayyip'in arkadaş olduğunu düşünüyorsun.. Kankut, hafız, hacı, müdür falan diye de seslensinler birbirlerine hatta.. Şaka gibisin sir.. Böyle saçma sapan argümanlarla geliyorsun sonra laf söyledi mi alınıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 @sir Artık bu demokratlık, liberallik, özgürlükçü triplerinden çıkın .. Burda bu konuda insanlara ders verecek olan en son insanlar sizlersiniz. Dini baskı olaylarının neden araştırılmasında bu kadar hevesli değildin? Küçücük çocukların kafalarına türban geçirilip sahneye çıkarılmasında nerdeydin? 71623 tane olayda nerdeydin? Her boka münferit diyip geçmiyor muydunuz? Şeriat geliyor lolz diyip işin içinden sıyrılmıyor muydunuz? Ama 3-5 tane para aşığı gazetecinin desteksiz belgesiz sallamalarına hemen inandınız.. Hani o meşhur belgeler? Neden günlükler iddanamede yer almadı? Ergenekon'un kasası denilen adam, göz altında kanser olup resmen sürünerek 5 parasız öldü.. Sesiniz çıktı mı hiç? Hatta aptalın biri çıkıp "hapiste kanser olunmaz" falan bile dedi.. Türkiye'de yaklaşık 20 milyon alevi yaşadığı tahmin edilmekte.. Ama AKP tarafından Satanizm ile eş değer tutuluyor Alevilik.. Cemevi isteyen köylere nispet yaparcasına camii yapılıyor, resmen 20 küsür milyon insan yok sayılıyor.. Türban türban diye ağlıyorsunuz, kaç bin kişi türban yüzünden üniversiteye giremeyen? Din özgürlüğü diye Babacan'ın EU'daki abilerine ağladığı gibi ağlıyordunuz? Bu kadar ikiyüzlüsünüz işte.. Dinci yapılaşmaya izin vermiyor diye Van 100.Yıl Üniversitesi rektör yardımcısı haksız yere hapise girmeyi gururuna yediremeyip kendini astı.. Hiç sesiniz çıktı mı? Bu ülkede herkes şerefsiz değil, garip gelebilir ama bazı insanların gururu var.. 80 küsür yaşında adam kendi gazetesine bomba atma şüphesiyle tutuklandı, üstelik gecenin bir yarısı kapısı kırılarak.. Hoşunuza gitti, desteklediniz burda.. Aynı yaşlardaki eski yobaz Kayıp Trilyon davasından yırttı, sözde ev hapsi var.. Ama her yere gidiyor.. Sürekli hukuktan eşitlikten dem vuruyorsunuz, konuşsanıza? Neymiş, Ergenekon 600 yıllık tarikatvari bir örgütmüş.. Tabii elde somut belge olmayınca saçmalıklarla doldurmak lazım o kadar kağıdı.. Halk koyun olduğu için sorun yok.. Aziz Nesin huzur içinde yatsın.. "Musa'nın Çocukları Tayyip ve Emine" kitabının yazarı Ergün Poyraz'a önce dava açtı Tayyip, kaybetti.. Adamı hapise attılar.. 1,5 yıldır içerde.. Hala mahkemeye çıkmadı.. Hani nerde demokratlığınız özgürlükçülüğünüz? Gazetelerinden kovulan, tvlere çıkartılmayan, eleştiriyor diye eşi dostu kovdurulan bir çok medya mensubu var.. Liberal demokrat freedom fighterlarımızda gene ses yok tabii.. Sizin samimiyetiniz bu kadar işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bao Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 arjantin said: esas komik ne biliyormusunuz arkadaşlar..desteksiz çala kalem ve boş yazılar yazıp,içerik kısmı yazanı da tatmin etmediğinden, yazının sonunu "komik oluyorsunuz,büyüyün vb.." kelimelerle bitirmek..bu, tartışmayı bilmeyenlerin, karşıdakini fikirleriyle cevap veremeyenlerin alışkanlık haline getirdiği ucuz bir davranış.. hakaret edecekseniz özel mesajdan yollayın. sana kimse hakaret etmedi, bu kadar dert etme hemen. sadece uras'ın kendi partisine ihanet eden biri olduğunu sölemen ve "sosyalist uras, mecliste işin ne, orda maaş veriolar" demen biraz eleştirildi. bak sen de eleştirenlerin yazılarını "boş yazılar", yazanlarını da "bişey bilmeyen cahiller" olarak nitelendirdin, ki bu da güzel bi tartışma şekli değil. o nedenle alınmaya gerek yok. bi nevi ödeştik. öpüşelim barışalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 ufuk uras'ı tekkeye girerken görmüşler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bao Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2008 tekne olmasın o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 insanların yaşam tarzına ve kimliğine karışma hakkını kim verdi sana? kendini üstün görme çaban nereye kadar, sen kimsin, nesin, statün ne, gelmişin geçmişin ne? nası bu kadar hoyratça ahkam kesiyosun karşımda bilmiş bilmiş? seni bu kadar özel kılan ne, Atatürk rüyana mı girdi, nutuk'u ezbere mi biliyosun? günlükler için ayrı soruşturma başladı askeriyede bu bir. ikincisi ek iddianame hazırlanacak yeni gözaltılar ve yeni belgeler için. nerdeydin'lerle uğraşıcaksan ben de sana sorayım hayata dönüş operasyonunu, kaybolan iki hadepliyi, 1980den bu yana işkence gören 1 milyon insanı..o zaman sen nerdeydin? bu ülke askerin postalı altında inim inim inlerken sen nerdeydin? ergün poyraz yargılanıcak. ergenekon davası da hepinizin bi yerlerinde patlıycak. ben mi kovdum gazetelerden, medya patronu muyum ben? git ertuğrul özköke kız, benim savunduğum şeyle ne alakası var kovulan gazetecilerin? ben mi katlettim alevileri? ben mi besledim düşmanlığı? yoksa yavuz sultan selimden beri devam mı ediyo? hepimiz üzülmüyo muyuz katliamlara, lanetlemiyo muyuz? bu ülkede baskı da şiddet de sona ersin diye uğraşmıyo muyuz? bu ülkede 16 milyon insan da yok sayılmaya çalışılıyo. sen başkalarını eleştirecek ilahi ahlak sahibi, herşeyin en doğrusunu bilen bi makam değilsin, haddini bil. kimin ne yaptığından, hangi yazarın, hangi milletvekilinin ne düşündüğünden her an haberdar olmuyosun, olamazsın. bu denetlemeci, teftişçi, "niye orda yoktun" faşizanlığıyla hiçbi yere de varamazsın. insanı yaptığı şeylerle değerlendireceksen değerlendir, yoksa sus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Juzzam Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 sir, nasıl desem, bence Slat senin antagonistin olup görmek istemediğin yanlarını gösterdiği için bu derece sinirlendiğini düşünüyorum. Yanlış anlama bu yüzden kızman son derece insani. Slat'ın çok haklı olduğu yanlar var. "Niye orada yoktun" tarzı konuşmasından rahatsız olduğunu belirtmişsin. İnsanlara tepki vermedikleri için kızabilir miyiz? Senin Slat'ın sorularına öfkelenmen onun "Niye orada yoktun" sorgulamasından daha haksız değil. Tepki vermedikleri için suçlamak "faşizanlık" değil serzeniştir, isyandır ama senin aynı cümlede susmasını istemen en saf haliyle faşizanlıktır. Cranberries Zombie adlı parçasında sadece şiddeti değil bir anlamda tepki vermeyen, umursamayan insanları da eleştirir. Şahsi fikrim, toplumdaki çarpıklıklara adaletsizliklere sesini çıkarmayan insanlar da en az, olumsuzlukların kaynağında olanlar kadar suçludur, şeklindedir. Yazılarında evrensel normlardan, ab ülkelerinin uyduğu evrensel kurallardan sıksık bahsediyorsun ve bu nedenle ab ye üye olmamız gerektiğini ve bizim de bu uluslar üstü kurallara uymamız gerektiğini söylüyorsun. Sonuna kadar katılıyorum. Peki şu an gündemimizdeki en evrensel değer nedir? İnsan hakları. Darbeler neticesinde insan haklarına saldırıdır. Türk yasaları gayet açık cebir ve şiddet varsa ve kanıtlar açıksa alırlar cezalarını. Bu noktada hiçbirimizin itirazı yok zaten. Ama bir soruşturma düşün 13 ay bitmiyor. Ortada iddianame olmadan neyle suçlandığını bilmeden hapis yatan insanlar, ölüp örgüt kasası olmakla suçlanıp neticesinde iddianamede adı bile geçmeyenler, hapiste sağlığı bozulanlar(nasıl bir soruşturmaysa bu yüzden içeri alınan herkesde bir sağlık sorunu başlıyor), Van Yüzüncü Yıl Ünv. olayına ise hiç girmiyorum. Bu yaşanalar hem avrupa birliği kurallarına hem de insan haklarına aykırı. Nietzsche'nin dediği gibi "Canavarla savaşan kendisi de canavarlaşmamaya dikkat etmelidir. Karanlığa uzun süre baktığınızda karanlıkta size bakar." Neticesinde bir darbe girişimi varsa, ortada bir hukuksuzluk varsa bununla savaşmanın yolu insan haklarını çiğneyerek, insan onurunu ayaklar altına alarak, taraf,sabah gazeteciliği ile olmamalı. Yaşanan haksızlıklara ses çıkaran insanlara çemkirmek ise sadece çemkiren kişiyi alçaltır. Bir de darbelerle hesaplaşmak mı istiyorsunuz? Hiç gerçekleşmemiş tasarı halinde kalmış bir darbe rivayeti ile değil, önce "pin-up artist" Kenan Evren ile hesaplaşacaksın. Ergenekonu mu öğrenmek istiyorsun, Kenan Evren'i sorgulayacaksın. Erdal Eren'in hesabını soracaksın. Abdullah Çatlı'yı soracaksın. Bunları yapamadıkça daha bir sürü darbe rivayeti yargılarsınız ve daha çok insanın haklarını onurunu çiğnersiniz. Neticesinde ulaştığınız yer, o özlediğiniz ab üyesi, daha demokratik bir ülke olmaz. 600 yıllık tarikatlarla da ulaştığınız yer anca "fikrimin ince atlantisi" olur. ...veyahutta banane değil mi? Ne de olsa insanların çok kolay hapse tıkıldığı suçlanmadan aylarca senelerce yatırıldığı sonra çıkıp öldükten sonra suçsuzluğu anlaşıldığında bir "pardon" bile denilmediği bir 3. dünya ülkesiyiz. Ülke mahvolsun, insanlar eziyet görsün yeter ki iktidar partimizin huzuru bozulmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2008 oyle deme canim, pardon dediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 sir said: ergün poyraz yargılanıcak. ergenekon davası da hepinizin bi yerlerinde patlıycak. Ohş 600 senelik örgütmüş tabi. Barboros Hayrettin dahil bütün herkese patlaması için bahaneleri var. Takılın siz, ama ben gerçekten darbe yapan adamlar serbestken kendi gazetesine bomba atmak suçuyla yargılanmalarını, üstün hukuk diyerek haklı görmüyorum. O kadar kör değilim. Adamların üstünlük çabasını masum birşeymiş gibi yemiyorum. İşine göre pisliği görmektir yapılan. Çoğu insan yemez bunları. Akp yardakçılarıda görsün hukuku, o zaman diyeceğim belki adamdır bunlar. Yok ama sadece karşıtlar sindirilecek, oldu güzelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 @juzzam: öncelikle eleştiri, görmek istemediğim yanlarım vesaire gibi şeylerle; hakaret etmek, mesela eşcinsellikle itham etmek, mesela "şerefsiz", mesela "samimiyetsiz" demek arasında epey fark olduğunu kabul edersin heralde. ve yine sinirlendiğim şeyin esasında bu seviyesizlik ve haddini bilmezlik olduğunu da yeniden belirteyim. konumuz ufuk uras'tı ama döndü dolaştı ergenekona geldi..eh madem geldi devam edelim. şimdi kuddusi okkır olayı diyosunuz, vahim olaydır, trajik olaydır, keşke olmasaydı, ama oldu. bu olayda bir ihmal varsa veya bir kasıt varsa o da ortaya çıkarılacak, çıkarılmalı zaten ve sorumluları cezalandırılmalı. bu yönde de chp bir önerge verdi ve araştırılıyor diye biliyorum. ve o beğenmediğiniz taraf da her gün o konudaki gelişmelere de yer veriyor sayfalarında. ama ne oluyo biliyo musunuz? bir grup insan, bir kişinin ölümünü kullanarak bu ülke tarihinin en önemli soruşturmasını zayıflatmaya, küçük düşürmeye, yok saymaya çalışıyolar. bu riyakarlıktır, sahtekarlıktır. şunu da unutmamak lazım ki bu kaç sayfalık iddianame, kaç sayfa belge, bunların düzenlenmesi, kontrol edilmesi, yazılması, kopyalanması vesaire, neticesinde uzun sürdü ve belki daha da uzun aylar boyunca sürecek. yani burada keyfi olarak bitirilmeyen bi dava söz konusu değil bana kalırsa. şu da açık ki burada rivayetlerden, dedikodulardan, gazete küpürlerinden derlenmiş bir iddianameden bahsetmiyoruz. ele geçirilen bombalar, planlar, belgeler, kaydedilen görüşmeler, ve siyasi iradeyi tahakküm altına almak amaçlı çeşitli girişimlerden söz ediyoruz. bir başka çaba da savcıyı küçük düşürme, hükümet maşası gibi gösterme çabası..isterseniz "fetocu" addedilen zekeriya öz'ün baktığı öbür davalara göz atalım? baskın oran'ın geçen hafta radikal2'deki yazısından alıntılıyorum: Sosyeteye kokain davasına bakmış. Öğretmen kadını tecavüz edip öldürenler serbest bırakılınca tekrar tutuklattırmış. El Kaideci Sakka'ya müebbet istemiş. Kaçak elektriğe müdahale etmeyenlere görevi ihmalden soruşturma başlatmış. İstanbul'da araba yakan “Neronlar”a ilk davayı açmış. iddianame hakkında hukuki bişey söylememiz şu an mümkün değil, çünkü henüz tamamını okuyup değerlendirebilmiş değiliz. ama siyasi yanını konuşabiliriz, tartışabiliriz. ancak tartışırken olayı "laik-dinci" kavgasına, "gerici-ilerici" kavgasına çekmeye çalışmak da aynı "zayıflatma" çalışmasının bir parçası..bu soruşturma başladığında ortada ne 22 temmuz seçimi vardı, ne kapatma davası, ne türban düzenlemesi. o yüzden bu gözaltıları bir "rövanş" olarak göstermeye çalışmak düpedüz artniyetliliktir, soruşturmayı "hükümet" güdümüne sokarak küçük düşürme çabasıdır. çünkü şu çok açık ki bu dava akp'yle alakalı değil. bu dava ülkenin senelerdir katlanmak zorunda kaldığı bir sıkıntıyla, darbe endişesiyle, demokrasinin sürekli askıya alınma olasılığıyla, ordunun siyasete müdahale etmesiyle alakalı. kenan evrenle hesaplaşmak için belki de önce daha güncel olaylarla hesaplaşmak, "dokunulmaz" addedilen insanlara da dokunulabileceğini göstermek gerek. ve tabii bir de anayasanın değişmesi gerek. kenan evreni yargılayıp cezalandırsak bile onun ve ekibinin getirdiği bu anayasayla devam ettiğimiz sürece düze çıkamayız, o dönemle ve zihniyetle tam manasıyla hesaplaşmış olamayız. ve takdir edersiniz ki, akp de kenan evrenin bize bıraktığı düzenin kaçınılmaz bir sonucudur. olası bir başka darbenin yol açacağı sonuç, bu defa akp'den de beter olabilirdi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 ergenekon derin devlet degil derin devletin isine yaramaidgi icin firlattigi bir oyuncak veya ona rakip olmak icin kurulmus bir cete olabilir ancak ha "dava ile iktidarin alakasi yok" olayina gelince sirf suna cevap ver basbakan dah o bombalar bulundugunda "bakin bunun arkasi gelicek cok buyuk seyler olucak" demedimi? genelkurmyain onunde esrarengiz kisiler tarafindan dagitilanlar? dava ile ilgili gizli olan seyler cemaat medyalarina servsi edilmedimi? daha danistay saldirisi oldugunda "bu derin devlet" diye kiyameti koparmadimi? mahkeme ergenekon la alakasi yok dedi ona ragmen iddeaname ye girdi delilleri gorucez aciklaninca ne imis ne degilmis ama iktidar la alakasi yo kdemek komik cunki daha baslar baslamaz sahiplendiler bu bizim cetelere karsi savasimiz diye bunu adam kendi agziyla soyluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2008 iktidarın bu davadan "nemalanması" veya siyasi çıkar elde etmeye çalışması başka şey, savcıların hükumet güdümünde hareket ettiği iddiası veya "muhalifleri bastırıyorlaar" diye ağlanmak başka şey. akp'nin zaten bu yapılanmadan ve darbe girişimlerinden haberdar olduğunu biliyoruz, MİT'in yıllar önce ergenekonla ilgili başbakanlığa ilettiği bir rapor bile mevcut. ama akp böyle bir örgütlenmenin üzerine gidecek güçte olmadı hiçbi zaman, veyahut işine gelmedi. zaten henüz kendi meşruiyetini kanıtlayamamışken nasıl çetecilerin üzerine gitsin? danıştay saldırısıyla ilgili dosya şu an yargıtayda, ergenekonla olan bağlantısı da araştırılıyo, henüz kesin bir hüküm yok. önümüzdeki günlerde askeri savcı ahmet zeki üçok'la zekeriya öz biraraya gelip belgeleri beraber inceleyecekler. bu bize ne söylüyo acaba? soruşturma bi kez başlayınca, somut deliller elde edilince herşey çorap söküğü gibi geldi, akp de bundan faydalandı, darbe karşıtı insanlar da, 28 şubattan beri ordunun siyasete müdahalesini sindiremeyenler de olayı kendilerine göre yorumladılar.. peki geri kalanlar naptı? emekli orgeneraller gözaltına alınıncaya kadar görmezden geldiler..acaba neden? neden soruşturma başladığı sırada ortada kapatma davası, türban meselesi vesairesi yokken, 1 yıl sonra bu gözaltılar "rövanş" olarak gösterilmeye çalışıldı? neden soruşturmayı sanki hükumet yürütüyomuş gibi bi hava estirildi? sen bana 1 yıl boyunca doğan medyasının, ulusalcı medyanın bu soruşturmayı neden görmezden geldiğini açıklarsan ben de sana cemaat medyasını seve seve açıklarım =) mesela geçenlerde cumhuriyet gazetesine atılan bombaların ergenekonla alakası olmadığı sonucuna varmaya çalıştılar ama yalan oldu..çünkü sadece ümraniyede bulunmadı bombalar, eskişehirde de bulundu. atılan bombaların eskişehirde ele geçirilen bombalarla aynı seriden olduğunu cumhuriyet gazetesi yazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar