Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ufuk Uras: ÖDP'li "hıyarlar"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Solcular herhangi bir ad altında bir çatı altında toplanmayı sevmediklerinden hıyar salatalık ayrımını basit bir etimolojik tartışma olarak görüyorlar. Ah ah ne zaman akıllanacak bu siyaset insanları...
Mesaj tarihi:
sag ile sol cok buyuk karmasik seyler degildir

cok kisa olarak

evolution vs revolution
dir sag ile sol un ozeti
yani evrim karsisinda devrim

bu mucadele ile dallanip budaklandikca dusenceler ayrilir

sol sosyal hayatta degisimden yanadir ve bunun ancak ekonomik ozgurlukler kisitlanarak saglanicagini savunur

sag sosyal hayatta degisime direnir muhafazakardir ve ekonomide son derece ozgurdur ve ekonomiye mudehale ye karsidir

sag ve sol un ciddi anlamda dogmasi fransiz ihtilali ile olmus olsada her insanin dusunceleri umutlari ve hayalleri olarak bakarsak sag ile sol un catismasi tarihin basindan beri mevcuttur

ha ummetciler demisken
ilk hali ile islam sosyalist bir yapi ongormsutur o yuzden cok alakasiz degil ummetci solcular
muhammed de bildigin devrimcidir hayatini ve yaptiklarini inceliyince
Mesaj tarihi:
sir said:
ufuk urasın diğer icraatleri içinse

Bu cümlenin devamını getirmek büyük bir yaratıcılık ister.. Helal.

said:
1 mayısın işçi bayramı olarak kutlanma önerisini

Vay be.. Keşke her vekil ülkesi için bu kadar hayırlı işler yapsa :(

said:
tuzla tersanelerinin meclis gündemine sokması

Onu yapan CHP'li Çetin Soysal olmasın?

said:
darbe girişimlerinin ve hrant dink cinayetinin soruşturulması için önerge vermek gibi işlerinin yanısıra

Gerçekte varolmayan darbe girişimleri için önerge vererek AKP'nin ekmeğine yağ sürmek, kısaca iktidarın köpekliğini yapmak ne zamandan beri "icraat" sayılıyor?

Üstelik bu önergeye bizim converseli Genç Denyolar destek vermiş.. Ne tesadüf..

Hrant Dink cinayetinin soruşturulması için önerge vermiş!! VAY ANASINI! Çok iyi düşünülmüş bir önerge.. Şahsen benim aklıma gelmezdi ülkeyi sarsan bir cinayetin soruşturulması için önerge vermek..

İşte bu yüzden ben burda post atıyorum, o önerge atıyor :(

said:
onlarca yürüyüş ve mitinge katılması

Yürüyüş ve mitinge katılmak "icraat" mı? Üstelik Uras'ın katıldığı saçma sapan tatlısu mitinglerine değinmiyorum bile..

said:
insanlarla yakın diyalog kurması var

Ufuk Uras'ın icraatları kalabalık görünsün amacıyla yazılmış bir cümle, o yüzden üzerinde bile durmuyorum.. Üstelik öyle bir "halk adamı" olayı yok bunun..

said:
madımaktan, 1 mayısa, leyla gencerin cenazesinden hrant dink'i anma toplantısına

Katılmasın bi de istersen? Zaten solculuğu hiç inandırıcı değil, bunlara da katılmasa solcu kesimden babayı alır..

Ama hakkını vermek lazım, Hrant Dink olayını çok şahane sömürdü.. Her solcuya nasip olmaz insanların ölümlerini istismar etmek, helal.

said:
lambda'nın kapatılmasına tepki eylemine kadar..

Neden oyunu verdiğin için memnun olduğun anlaşıldı =)
Mesaj tarihi:

Böyle bi el cepte, nalburcu bıyığıyla işsiz işsiz mitinglerde dolaşan bir adamın dokunulmazlık artı dolgun maaş alması ve bu adamın sözde solu temsil etmesi anca Türkiye'de olur zaten..

Uras'tan da kıl olduğum birşey varsa o da sözde solcu geçinen gençlerin "Ufuk Uras yürürken bile sola çekiyor çok hardcore solcu yauuuvssss" düşüncesiyle oy vermesi ve çeşitli ortamlarda bu adamı savunmasıdır.. Üstelik Uras hakkında kötü birşey söyleyince "faşist" "ülkücü" falan ilan ediliyorsunuz.. Çok ilginç..

Mesaj tarihi:
uhahah idrardan karakter tahlili de yapabiliyo musun slat? veya el falından ideolojik yönelimini ölçüyosundur "ne derece solcu, ne derece sağcı" falan diye..çok yetenekli gördüm seni..
Mesaj tarihi:
Viktor said:
sol sosyal hayatta degisimden yanadir ve bunun ancak ekonomik ozgurlukler kisitlanarak saglanicagini savunur

Bu bilgiyi nereden buldun?

Amerikadaki libertarian'lar simdi aşırı sağcı mı oluyor? Ahahahah.

Ek olarak insanların işci partisinin solcu olmamasına neden kızdıklarını anlamadım. Sağcı olmak neden kötü olsun ki? Sadece farklı bir görüş türü. Ama gelip burada IP solcu derseniz ancak gülebilirim.
Mesaj tarihi:
Slat said:
sir said:

hmm walla elestiri yaparken
fikirleri yorumlamak lazim
ucuzluga kacmamak lazim
Mesaj tarihi:
sir said:
uhahah idrardan karakter tahlili de yapabiliyo musun slat? veya el falından ideolojik yönelimini ölçüyosundur "ne derece solcu, ne derece sağcı" falan diye..çok yetenekli gördüm seni..

Eh koptuğum andır :)
Mesaj tarihi:
Konu yine alakasız noktalara sapmış. Ufuk Uras ne bu açılan başlıkla kötülenecek, ne de savunulacak birisi. Yıllardır pratik ve teorik hareketleriyle kim olduğunu, ne için savaştığını açığa çıkarmış bir adam. Kendi partisinin kararlarını çiğneyen birisi ancak komiktir, daha fazlası değil.

Bu arada yaşı 20, bilemedin 25 olan kişilerin; kendi yaşlarından fazla süre işkence görmüş, Türkiye'nin en seçkin sosyalist ve halkçılarının partisine bok atma yarışına girmesi de enteresan tabi.
Mesaj tarihi:
yani kendisi kotu bir adam degil sonucta en azindan dolandirici kacakci falan degil, ugra$iyor bir$eyler icin ama oy atanlarin da aklina "ulan acaba" sorularini surekli getiriyor.

yani dtp yle bu kadar yakinlik kurmak kimi gicik etmiyor ki zaten.
Mesaj tarihi:
pardon slat ya, önceki seviyesiz, temelsiz ve aşağılık postunu görmemişim, gözümden kaçmış. ama şaşırmadım, bu ilk değil, kapasiten fikirsel bazda bi tartışma yürütmeye yetmiyo, elinde olmadan saldırganlaşıyosun. bu primitif refleksini bi kenara bıraktığın zaman da zaten yazacak kelime bulman mümkün olmuyo =)

tersaneleri meclis gündemine getiren benim bildiğim kadarıyla ufuk urastı, hrant dink olayını "sömürmek" de cidden şahane bi iddia, adamın söylemi belli, oylarını da almış, neyi sömürme ihtiyacı hissetsin ki?

darbe girişiminin olduğunu artık hilmi özkök bile teyit etmişken, "olmayan" demek de yalnızca senin gibilere mahsus heralde..

bu arada sen de kendi oy verdiğin partinin icraatlarını sayar mısın mümkünse? tabi hepsi için bi kulp bulmak kolay, bok at izi kalsın yöntemiyle..

zaten benim saydıklarım sadece o anda aklıma gelenler, elbette başka icraatları, demeçleri, eylemleri de var, merak ediyosanız açın okuyun google'dan, gastelerden. yeter ki bilip bilmeden sallamayın, gereksiz agresif tavırlar sergilemeyin.
Mesaj tarihi:
ufuk uras ı övmeye çalışırken biraz dikkatli olmak gerek..neticede bu adam milletvekilliği için bağımsız adaylık koyarken bile, bir nevi partiyi satmak oluyor bu, partisindeki tepkilere aldırmamış biri...

bu arkadaşımız solcu flan değil, onu baştan söyliyeyim..sol insan haklarına, demokrasiye, insan onuruna, yaşam hakkına saygı gösterir..ufuk uras ise ne doğru düzgün pkk yı eleştirmiş, ne onun siyasal ayağı olan bir partiden uzak durmuş biri..adamlar resmen terör siyaseti yapıyor,militan devşiriyor, ufuk amcamız da bunların yanında ,grup kurma sayılarını kaybederlerse ben dtp ye girerim diyor...ki hatırlayın,araba yakma olaylarında militanlar hep bu partinin elemanlarından oluşuyordu..

be adam senin solcu olarak görevin bütün milliyetçiliklere uzak durmak değil mi? sen mhp ile yanyana siyaset yapmıyorken, işi tamamen şiddete,araç yakmaya,teröre dökmüş bir hareketle nasıl bu kadar yakın oluyorsun, bir laf bile eleştiri yapmıyorsun? türk milliyetçiliği olunca eleştir,pkk milliyetçiliği olunca alkışla...

oy verdiğiniz adam bu işte, solcuymuş,peh....

ek:

milletvekilliğinin 2 yılını dolduranlar,hayat boyu dolgun vekil emekli maaşı alıyorlar, ki rezalet bir olaydır bu..gelir dağılımının bu kadar bozuk olduğu bir ülkede,"sosyalist" ufuk abimiz de bu paraları nasıl keyifle alacak göreceğiz...
Mesaj tarihi:
BonePART said:
Slat said:
sir said:

ucuzluga kacmamak lazim

Hangi fikirleri yorumlayayım ki..? Son seçimden beri Pati çoğunluğunun, karşıt görüşteki kullanıcılara uyguladıkları baskı sonucu sir ve onunla aynı görüşü benimseyen insanlar Türkiye'ye has "takım tutar gibi parti tutmak" kültürünü çok güzel yaşatıyor forumlarda.. Mesela;

sir said:
bu arada sen de kendi oy verdiğin partinin icraatlarını sayar mısın mümkünse? tabi hepsi için bi kulp bulmak kolay, bok at izi kalsın yöntemiyle..

FB-GS tartışması mı yapıyoruz? Benim oy attığım partinin icraatleriyle ne alakası var konunun?

Konu Dışı'nda bu tarz konularda tartışacak birşey kaldığını sanmıyorum, sonuçta yazdıklarımız bu insanlara hiçbir şey ifade etmiyor..

"Siz daha UEFA kupasını alamadınız ne konuşuonuz ooluummm" ile "senin partin ne icraat yapmış gelmiş burda benim partime ahkam kesiyorsun" arasında ne fark var? Bu mantıktaki insanlarla nasıl düzgün tartışılır?
Mesaj tarihi:
arjantin said:
ufuk uras ı övmeye çalışırken biraz dikkatli olmak gerek..neticede bu adam milletvekilliği için bağımsız adaylık koyarken bile, bir nevi partiyi satmak oluyor bu, partisindeki tepkilere aldırmamış biri...

saçma mısın? partisiyle hareket ederek bu kararı aldı. cebinden mi ödedi sanıyosun o kampanya parasını? ÖDP mecliste temsil edilebilsin diye genel başkanı bu partiden ayrıldı, tek başına seçime girdi (belki haberin yoktur %10 barajı gibi bi saçmalık var bu memlekette) ve tekrar partisine girerek partisinin mecliste temsil edilmesini sağladı.

arjantin said:

milletvekilliğinin 2 yılını dolduranlar,hayat boyu dolgun vekil emekli maaşı alıyorlar, ki rezalet bir olaydır bu..gelir dağılımının bu kadar bozuk olduğu bir ülkede,"sosyalist" ufuk abimiz de bu paraları nasıl keyifle alacak göreceğiz...

haklısın ya, maaş veriolar diye olmasın tabi milletvekili. biz oy verdik, milletvekili olsun da bizim gibi düşünen insanlar temsil edilebilsin istedik ama maaşı varmış, girmeseydi keşke meclise.

-

Anlayışla karşıladığım birşey var. Bu demokrasi ve tam da bu nedenle herkes istediği partiyi veya hareketi tasvip etmekte özgürdür. O nedenle bırakın Uras ı sevmeyi, AKP yi sevebilir hatta MHP sempatizanı bile olabilirsiniz.

Ama sırf kimi görüşler meclise giremesin diye %10 barajını koymak/tasvip etmek demokrasinin özünü dinamitlemektir. Ve bu anlayışa en azından demokrasiyi bünyeye sindirebilecek medeni olgunluktaki herkesin karşı durması gerekir.

bu baraja rağmen, tek başına seçilerek farklı görüşleri savunmaya çalışıyorken kimileri, onların o görüşleri savunabilme özgürlüğünü savunmak, aslında, demokrasiyi savunmaktan başka bişey değildir.
Mesaj tarihi:
http://www.ntvmsnbc.com/news/409974.asp

link atamadım isteyen bakar...

hayatta en can saçma şey,insanların bütün cahilliklerine rağmen ,gereksiz bir özgüvenle başkalarını suçlamasıdır..garip değil mi, değil..çünkü internet türü forumlarda her isteyen yazı asabildiğinden bazen bunları da görüyoruz..
Mesaj tarihi:
sir said:
tersaneleri meclis gündemine getiren benim bildiğim kadarıyla ufuk urastı

Benim bildiğimden senin bildiğimden değilde factlerden bahsetsek nasıl olur? Açıp bakabilirsin inanmıyorsan bana..

said:
hrant dink olayını "sömürmek" de cidden şahane bi iddia, adamın söylemi belli, oylarını da almış, neyi sömürme ihtiyacı hissetsin ki?

Bu adam bir daha seçime girmeyecek mi? Bu istismar sonucunda potansiyel oyunu arttırmadı mı?

said:
darbe girişiminin olduğunu artık hilmi özkök bile teyit etmişken, "olmayan" demek de yalnızca senin gibilere mahsus heralde..

Hilmi Özkök bile demek çok büyük bir hata malesef, zira Özkök ordu içinde hiç sevilmez ve RTE'ye olan yakınlığıyla bilinir..

RTE'nin Hilmi Özkök'e "hocam" diye hitap ettiğini tvlerde izlediğin günleri ne çabuk unuttun?

said:
zaten benim saydıklarım sadece o anda aklıma gelenler, elbette başka icraatları, demeçleri, eylemleri de var, merak ediyosanız açın okuyun google'dan, gastelerden. yeter ki bilip bilmeden sallamayın, gereksiz agresif tavırlar sergilemeyin.

O zaman aydınlat bizi, neymiş bu icraatleri öğrenelim.. Ama tek el cepte miting miting dolaşmaları hala icraat olarak sunmayı düşünüyorsan lütfen hiç yorma parmaklarını..

"Tek kişilik dev muhalefet", "Baykal'ın yapamadığı muhalefeti tek başına yapacak" iddalarının ne kadar tutarlı olduğunu gördük.. AKP'ye destek olmakta en az MHP kadar etkili oldu..

Tabii tek başına olmadı bu; Altanlar, Görmüş, Mahçupyan gibi tatlı su solcularının desteğini unutmamak gerek
Mesaj tarihi:
ZaugnaKhaldun said:
hayvan gibi ad hominem yapan hıyarlar varken o adamın öyle bir şey yapması aşırı normal bence, tartışmayı öğrenip login olun foruma bir zahmet; çok komik oluyorsunuz böyle.

Mümkünse tartışma adabını sırf bir resim için arkadaşına söven birinden değil de başkasından öğreneyim, daha sağlıklı olur benim için :)

Burda bazı arkadaşlar aylarca cevap veremediklerinde "şeriat geliyor lolz", "nasyonel sosyalizm bık bık" veya köy kahvesindeki ortalama bir vatandaşı kandıracak argümanlarla geldiler..

Tartışmada ucuzluktan daha ağır birşey varsa o da karşısındakini aptal yerine koymaktır..
Mesaj tarihi:
Slat said:
BonePART said:
Slat said:
sir said:

ucuzluga kacmamak lazim

Hangi fikirleri yorumlayayım ki..? Son seçimden beri Pati çoğunluğunun, karşıt görüşteki kullanıcılara uyguladıkları baskı sonucu sir ve onunla aynı görüşü benimseyen insanlar Türkiye'ye has "takım tutar gibi parti tutmak" kültürünü çok güzel yaşatıyor forumlarda.. Mesela;

Onlar böyle yapıyor o zaman sen de yapmalısın? Ayrıca sen lambdanın kapanıp eşcinsellerin derneksiz kalmasını mı savunuyorsun? Sırf Ufuk Uras destekliyor diye mi böyle yoksa homofobik misin? Senin tartışma adabın bu mu slat? İnsanları eşcinsellikle "suçlamak" ?
  • Yeni Oluştur...