rapper256 Mesaj tarihi: Mart 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2014 Heh, ben de tam bunu tekrar sormak için gelmiştim konuya. Allah razı olsun. Türkçe meali ne oluyor? Başlangıç Hazırlığı mı? Bıngıl oyun için "elde IP var neden insanları sömürmeyelim" den yola bir ürün ile karşı karşıyayız gibi." ve Frostbite "saçma sapan IP lerle bu şekilde karşımıza gelmesi" demiş. Ne demek istemiş oluyor bu zatlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rapper256 Mesaj tarihi: Mart 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2014 Bakın adamlar ne kadar uzun yazmışlar, hem de Garbage'ta. Siz oyun bölümünde oyun hakkında yazılan yazının uzunluğundan şikayet ediyorsunuz. Finklorpeyniri said: evet doğa üstü olayların olduğu bir kitap daha mantıklı. ben senden ayet ayet isteyeyim sende veremezsin bu arada? çipet bile veremez kuranı ezbere bilmiyorsa böle salak argümanlarla gelmeyin. ayrıca mantık yoksunu dediğin şey nedir tam olarak? yani demişim ki muhammedin o zamanda yanında değilsen ebubekir yazarken görmediysen gerçekten nasıl emin olabiliyorsun? o zamanda bile mezhep ayrımı olmuş. hadi bunların hepsine inandın. kendi mezhebinin doğru mezhep olduğunu nereden biliyorsun? yani insanın içine hiç şüphe düşmez mi arkadaş? nasıl emin olabilirsin gerçekten 1300 sene öncesi arkadaş. ebubekir bu arada öldükten sonra kaleme almaya başlıyor kuranı. ben şu zamana kadar hiç duymadım aksini. ve bu arada bundan da emin değiliz. çünkü aynı taktikle büsürü yeni din falan çıkıyor dünyada hala. ismini duymadınız diye yok değil o dinler. islamda başladığında BİR kişiyle başlamadı mı sonuçta? çok fazla din var ama sadece 3 tanesi büyük din işte. hiç değiştirilmeden sana geldiğini nasıl düşünebilir bir insan 1300 senede? matbaa yok lan. şu anda bile minor değişiklerin olduğu farklı kuranlar var falan bu arada. çoğunluk tarafından KABUL görmemesi olmadığı anlamını taşımıyor. 1300 sene boyunca bu kadar çok yazının yazdığı ve çok az insanın okuma yazma bildiğini düşünürsek ve matbaanın olmadığını düşünürsek ve cahilin gerçek cahil olduğu zamanlar falan. gerçekten emin misiniz yaradanın sözlerinin birebir bir şekilde okuma yazma bilmeyen tarafından bir melek tarafından okuyarak öğrenilip sonra dilden dile geçe geçe 1300 sene değişmeden kalabildiğine. ben bunu soruyorum sadece. çünkü müslüman olmadığını düşün. pagan dinleri ne kadar saçma geliyo dimi? hiçbir temeli yok falan diyosun. ahahah güneşi görmüş güneşe tapmış putperest diyosun. e peki sen 1300 sene nöbet mi bekledin kuranın başında ki biliyosun yüzde yüz doğru bu yazanlar? ya insan manüplasyonun olmadığını düşünmek gerçekten çok safça değil mi yani? ya 30 kişi kulaktan kulağa oyna sonda değişir o laflar. kaç sayfa var abi orda yani. ben şu anda kalkıp değiştirsem küçük küçük sonra ağır dindar olmayan bir kesime yavaştan dağıtsam kendi kattığım yorumların olduğu kitapları. o yörede o kabul görmeye başlasa sonra onlar çocuklarına doğrunun o olduğunu öğretse falan bu böyle gider yani. 30-40 senede değişti mi laflar durduk yere şimdi? 1300 sene diyosun matbaa yok. her kopyasını çıkaranın bu kitabı onaylayacak bir noter yok. ilk yazılan kuranın orjinali yok mesela. ilk Mushaf Kur'an'ın okunşundaki tartışmalara son vermek amacıyla, farklı kıraatleri yansıtacak şekilde Hz. Ebu Bekr'in topladığı ve Hz Ömer'in kızı Hafsa'nın koruduğu nüshaya bağlı kalınarak yazıldı. Bununla ilgili olarak Hz. Osman, Zeyd b. Sâbit (r.a), Abdullah b. ez-Zübeyr (r.a), Sad b. el-Âs (r.a) ve Abdurrahman b. el-Haris b. Hişam (r.a)'ı görevlendirdi. Bu Mushaf üzerinde noktalama işaretleri ve harekeleri bulunmamaktaydı. Hz. Osman (r.a) yazılan Kur'an'ın bir nüshasını saklamış diğer nüshaları ise çeşitli İslam şehirlerine göndermiştir. şimdi muhammed elçi tamam. bu adamların kıredibilitisi nedir abi? neden muhammed öldükten sonra toplanıyor kuran olarak? hani muhammedin yaşamadığını düşünmüyorum ben ama bu çok kafa kurcalayan bir durum değil midir yani? bide gerçekten hiçkimse çıkıp ŞÖYLE OLMUŞTUR BÖYLE OLMUŞTUR diyemez kesin olarak. okuma yazma yok aga 1300 sene kulaktan kulağa geliyor yani bilgiler. adamın masa başında laptopta yazarken resmi yok ki. şimdi gelip 'kuran değiştirilmiştir'e cevap vereceksiniz yazdıklarımı göz ardı edip takibi okumadan etmeden. sonrada mantıksız mantıksız konuşma diyeceksiniz ama ben yinede belki birisi çıkar adam gibi nasıl inandığını neden şüphe duymadığını falan anlatır diye bekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Mart 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2014 halen haklı çıkma çabaları filan. rapper git şu oyunla ilgili diş dolduran bi bilgi bul, sana quest veriyorum hadi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2014 rapper256 said: Bıngıl oyun için "elde IP var neden insanları sömürmeyelim" den yola bir ürün ile karşı karşıyayız gibi." http://en.wikipedia.org/wiki/Intellectual_property Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rapper256 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2014 RRa said: halen haklı çıkma çabaları filan. rapper git şu oyunla ilgili diş dolduran bi bilgi bul, sana quest veriyorum hadi Ne var olm haklı çıkmaya çalışmayalım mı yani? Hakkımızı aramayalım mı, haklılığımızı göstermeyelim mi he? Adamlar Garbage'ta o kadar uzun yazmışlar ses eden yok, biz oyun bölümünde oyunla ilgili yazınca millet trollüyor anasını satayım. La şimdiye kadar koyduk da noldu, iplediniz mi? Hayır. eternalcrusade.com'dan aldığım Space Marines lore'unu yazdım kaç kere, okumadınız bile. Şimdi ben ne diye sizin için harıl harıl bu oyun hakkında diş dolduran bir bilgi bulmaya çalışayım? Çok istiyorsanız Google'a yazın Eternal Crusade diye, çıkan kaynaklardan bilgileri araklayıp buraya yazın, ben ne uğraşıcam banane :D Ben sadece denk geldiğim zaman yazıyorum buraya oyun hakkında öğrendiğim bilgileri. Yoksa hadi 40K konusuna üç beş bilgi yazayım diye özellikle araştırma yapmıyorum oyun hakkında. @bıngıl Şimdi, bende konsantrasyon eksikliği var bunu biliyorsun. Peki o zaman neden İngilizce kaynak koyup bırakıyorsun? İngilizce'm zaten kıt, e yeni öğrendiğim bir kavram cümle içinde kullanılınca ne kastedildiğini de anlamıyorum. Be kardeşim açıklasana senin ve Frostbite'ın kurduğu cümleden ne kastettiğinizi. Ama kaynak vermen sonucunda IP'den neyi kastettiğini bana göstermen güzel. DA2019 IP'den kastını yanlış anlamış demek ki. Ama bu adam da biliyor bu tür kavramları ve IP kısaltmasını sadece sen kullanmamışsın, Frostbite da kullanmış. Yani senin dediğini yanlış anlamış olsa bile Frostbite'ın dediğine bakarak sizin ne kastettiğinizi doğru anlamış olması gerekirdi. Ya senin, IP'den kastettiğinle, Frostbite'ın kastettiği aynı değil, ya da DA2019 senin ve/veya Frostbite'ın IP hakkında yazdığı yorumu okumadı. Ben direkt olarak IP ne diye sormuştum, o da bildiği kısaltmayı yazıvermiş. Şimdi gelelim senin IP'den kastına. IP'den kastım Intellectual Property idi diyorsun. Bu da Fikri Hak gibi bir anlama geliyor.(DA2019 Initial Provisioning dediği zaman sözlükten iki kelimenin de anlamına ayrı ayrı baktım ve ikisini birleştirip, söz öbeğine kendimce bir anlam kattım. Fakat bu her iki kavramın da kendi anlamı varmış, sözlükten iki kelimenin de anlamına bakıp, kelimeleri birleştirmeye gerek yokmuş yani. Şimdi bu yazıyı yazarken sözlükten her iki söz öbeğinin de anlamına baktım. :D Bende konsantrasyon eksikliği olduğu için, bir söz öbeği gördüğümde, her iki kelimenin de anlamına bakıp ikisini birleştirip ortaya çıkan anlam budur diyorum ve genelde o söz öbeğinin direkt kendi anlamı olmuş oluyor. Sonradan öğreniyorum bunu) Initial Provisioning ise İlk Tedarik İşlemi gibi bir anlama geliyor. Şimdi, senin kurduğun cümleye bakarsak "elde IP var neden insanları sömürmeyelim" den yola bir ürün ile karşı karşıyayız gibi." demişsin ve senin IP'den kastın Intellectual Property'dir. Çünkü "elde IP var"dan kastın adamlarda 40K evreninin fikir haklarının bulunuyor olması ve hiç uğraşmadan, istedikleri gibi bu evrenin senaryosunu şekillendirebilecek olmaları. Ama Frostbite'ın "saçma sapan IPler'le bu şekilde karşımıza gelmesi"nden kastı, adamların oyunun Pre-Alpha aşamasına gelene kadar, oyunun üzerinde hiç emek harcamamış olması ve oyunu bir sürü bugla birlikte test etmeye çalışmaları. Neyse olay çözüldü beyler dağılabilirsiniz. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2014 bingildak said: rapper256 said: Bıngıl oyun için "elde IP var neden insanları sömürmeyelim" den yola bir ürün ile karşı karşıyayız gibi." http://en.wikipedia.org/wiki/Intellectual_property http://help.sap.com/erp2005_ehp_04/helpdata/EN/ef/b56e3a30aac013e10000000a114084/content.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2014 bana bir şeyler yazmışsın repçi de okumuyorum haberin olsun başkalarına da hitap ediyorsa yaz da sadece benim için yazıyorsan yazık günah uğraşma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2014 DA2019 said: bingildak said: rapper256 said: Bıngıl oyun için "elde IP var neden insanları sömürmeyelim" den yola bir ürün ile karşı karşıyayız gibi." http://en.wikipedia.org/wiki/Intellectual_property http://help.sap.com/erp2005_ehp_04/helpdata/EN/ef/b56e3a30aac013e10000000a114084/content.htm forumun geleneğidir : http://galeri7.uludagsozluk.com/286/i%C5%9F%C3%A7i-partisi-ve-chp-nin-birle%C5%9Fmesi_422904.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2014 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Nisan 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2014 off neler olmuş burda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rapper256 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 DA2019 said: bingildak said: rapper256 said: Bıngıl oyun için "elde IP var neden insanları sömürmeyelim" den yola bir ürün ile karşı karşıyayız gibi." http://en.wikipedia.org/wiki/Intellectual_property http://help.sap.com/erp2005_ehp_04/helpdata/EN/ef/b56e3a30aac013e10000000a114084/content.htm Tanım çatışması mı olmuş burda (:P) Initial Provisioning oyunlarda kullanılan bir terim değil. Oyunlarda kullanılan IP'nin açılımı Intellectual Property imiş. http://www.gamespot.com/forums/games-discussion-1000000/what-does-ip-mean-27093432/ https://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20081027063342AACeYZv https://www.google.com.tr/search?q=Initial+Provisioning+Games&oq=Initial+Provisioning+Games&aqs=chrome..69i57.6184j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=122&ie=UTF-8#q=Intellectual+Property+Games&safe=off https://www.google.com.tr/search?q=Initial+Provisioning+Games&oq=Initial+Provisioning+Games&aqs=chrome..69i57.6184j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=122&ie=UTF-8#q=Initial+Provisioning+Games&safe=off Son linkte görüldüğü gibi, Google'a "Initial Provisioning Games" diye yazınca bu isimde bir sonuç çıkmıyor. Ama "Intellectual Property Games" diye yazınca benzer isimde sonuçlar çıkıyor. İlk iki linkte de IP'nin açılımının Intellectual Property olduğu söylenmiş zaten. bingildak said: bana bir şeyler yazmışsın repçi de okumuyorum haberin olsun başkalarına da hitap ediyorsa yaz da sadece benim için yazıyorsan yazık günah uğraşma Okusan ölür müsün :( Yok sadece senin için yazmadım. Senin ve Frostbite'ın IP'den kastınızı DA2019'un ve senin IP tanımlarınızı karşılaştırarak yorumladım. Bu yazdığım yazı hem sana, hem DA2019'a, hem de Frostbite'a direkt olarak hitap ediyor. bingildak said: forumun geleneğidir : http://galeri7.uludagsozluk.com/286/i%C5%9F%C3%A7i-partisi-ve-chp-nin-birle%C5%9Fmesi_422904.jpg Neymiş la forumun geleneği? :D @Jaegerjaquez Neler olmuş? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rapper256 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2014 dreagloth said: sabah mahmurluğunu duymayan nesle aşina değiliz Sizin nesil antika oldu artık ondandır. asdasdasdsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rapper256 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2014 Keşke THQ yapıyor olsaydı bu oyunu. Daha gerçekçi yaparlardı, Space Marine gibi olurdu en azından. Onun modellemeleri falan çok iyiydi ve animasyonları da daha gerçekçiydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rapper256 Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2014 Zaten diğer bütün Warhammer oyunlarını da THQ yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yazuach Mesaj tarihi: Nisan 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2014 Within the next few months you will be able to buy a Founder’s Pack for Warhammer 40,000: Eternal Crusade. Buying a Founder’s Pack will give you full access to the full game at launch, and all four races. You’ll also get to select unique rewards from the following categories: Identity – Enhance your character’s core identity with unique Founders-only squad emblems, Heroes, and background-related titles, biographies, and cosmetics Weapon Skins – Unique cosmetics for each race Armor Skins – Unique cosmetics for each race Space Ship Decorations – Unique cosmetics to dress up your Squad or Strike Force Cruiser’s interior the way you want Miscellaneous – Unique execution animations and pets, both utility and non-combat Vehicles – Unique Founders-only vehicles Consumables – Extra ammunition, grenades, and other convenience items Accessories – Unique equipment pieces Over the coming year we’ll be adding content to each of these categories to increase the value for everyone who purchases a Founder’s Pack. Unique cosmetics aren’t your only benefit, either! As a Founder you will be a part of the Spearhead on Arkhona, gaining access to playable modules of Warhammer 40,000: Eternal Crusade far in advance of the game’s launch date. With unique cosmetics, executions, and heroes, everyone in the crusade will know you were the first to win glory on Arkhona! Make sure you and your friends are registered on the forums (and for our newsletters of course!) so you can all join the conversation! See the discussion here for more details on the Founder’s Program! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 Adamlarin tester calistaracak parasi olmadigi nasilda belli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rapper256 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 yazuach said: Daha oyunun betasının çıkmasına 1 yıldan fazla zaman var, adamlar özel paket duyurmuş. asdasd Pakede neden "Founder" ismini vermişler merak ettim. Sadece Founder's Pack mi olacak acaba merak ediyorum. Oyun tam istediğim gibi olmayacak ya, tam istediğim gibi olacak olsaydı bu haber beni heyecanlandırırdı ama dişimin kovuğunu bile doldurmadı. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=522376154499897&set=a.489243241146522.1073741828.487738791296967&type=1&theater Şu olay ne item veriyormuş öğrenebildin mi bari? @Gladmir Niye öyle dedin :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 yine oyunu yarım yamalakken çıkartıp, bize satacaklar ve eleştirilerimiz üzerinden düzeltecekler hep aynı senaryo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 neredeyse son on senedir, tester olarak son kullanıcıların kullanılması, etik olmayan bir uygulama olarak, belki sağlık sektörü de dahil birçok sektörde kullanılan bir uygulama... üni. deyken keyzlerini okurduk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 rapper256 said: Pakede neden "Founder" ismini vermişler merak ettim. kurucu demek founder pre order edip oyunun yapılmasına destek çıkıyosun şirkete ortak yapıyoz seni modeli işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 bak deme öyle şimdi gidip 10 paket alacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rapper256 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 BonePART said: rapper256 said: Pakede neden "Founder" ismini vermişler merak ettim. kurucu demek founder pre order edip oyunun yapılmasına destek çıkıyosun şirkete ortak yapıyoz seni modeli işte Founder'ın ne demek olduğunu biliyorum da olayın şirkete ortak olmayla alakası yok ki, ekstra karakter özellikleri eklemişler pakete. :D Direkt Collector's Edition deseylermiş daha iyiymiş. @RRa Ayıpsın ben 20 paket almayı düşünüyordum. asdasdsa Ama yok ya böyle bir haltı beceremeyen dandik bir firmaya ortak olup da nabıcam, THQ, Capcom falan olsaydı neyse. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 rapper256 said: BonePART said: rapper256 said: Pakede neden "Founder" ismini vermişler merak ettim. kurucu demek founder pre order edip oyunun yapılmasına destek çıkıyosun şirkete ortak yapıyoz seni modeli işte Founder'ın ne demek olduğunu biliyorum da olayın şirkete ortak olmayla alakası yok ki, ekstra karakter özellikleri eklemişler pakete. :D Direkt Collector's Edition deseylermiş daha iyiymiş. collector editionla isim farkının sebebi su founder editipon dediğinde adamın kast ettiği sey sen pre order ettin bu işe yatırıym yaptın snein sayende bu oyunu yarattık etkisi vermeye calısıyo collector editionda öle bi anlam yok dadece oyunlara ilgim cok oyun collect ediyorum o sebeble aldım diyosun founder muhabbeti bi suru kick starter packte var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rapper256 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 Tamam da illa pre-order etmene gerek yok ki, oyun çıktıktan sonra da alabiliyorsun bu paketleri. Collector's Editionlar da pre-order olarak satışa sunuluyor ama oyun çıktıktan sonra da alabiliyorsun. Ben WAR Collector's Edition'ı ilk 2011 yılında almıştım mesela. Oyun 2008'de çıktı. Ayrıca oyunun yapımına yardım etmek için illa Founder's Pack almana gerek yok, oyunun normal versiyonunu da pre-order olarak alabilirsin. Bence Founder's Pack ismi saçma olmuş. Bildiğimiz Collector's Edition özelliklerini "Kurucunun Pakedi" ismi altında sunmuşlar bize. :D Adamlar hangi anlamı vermek istiyor olursa olsun, sonuçta senin yaptığın şey özel bir paket almak ve oyuna ortaklık etmiş olmuyorsun, milleti tav etmek için Founder's Pack demişler sadece pakedin adına. Kick starter pack ne oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2014 boşver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar