Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Emule ve torrent hakkında sorular


Bone

Öne çıkan mesajlar

- Emule'de global arama yaptığım zaman yüzlerce fake dosya çıkıyor (özellikle any'de aratınca). Bunların bazıları (6 tane felan) fix spam oluyor, arattığınız her şeyde "download full now" gibi şeyler çıkıyor. ama bazıları da, aynı dosyanın farklı boyutlardaki hali oluyor. Bu ikincisini ilk farkettiğim zaman, aynı dosya isminin "copy", "(1)" veya (2) gibi şeylerle bittğini görmem ile oldu. 500'den fazla kaynak oluyor, ama tıklayıp indirmek istediğinizde, hiç bir kaynağa erişmiyor ve indirmiyor. Bunları arama sırasında yoketmek için aradığınız keyword'ün sonunda -copy yazmanız gerekiyor.
Soru şu, Emule'de bu spamları engellemenin yolu var mıdır, emule'e konulabilecek plugin gibi şeyler var mı?

- Kad arama olayı nedir? Yeni eklenen birşey herhalde, emule'de vardı ama emule plus kullanırken görmedim. Emule'ün bulamadığı bazı dosyaları buluyor, bazen de emule'ün bulduğu dosyaları bulamıyor. Arama seçenekleri biraz daha kısıtlı, örneğin 2 harfli kelime yazamıyorsunuz gibi. Spamla karşılaşmıyorum kad'da. Ama sanki bazen 1-2 tane spam çıkıyor gibi. Nadiren de olsa.

- Youtube'da bir sürü Türkçe video bulmak mümkün. Ama bunları emule'da veya torrent'te bulamıyorum. Emule'ün güzelliği google'da ararmış gibi arayıp tek tek dosya bulabilmen. Torrent'te genelde paketler halinde oluyor ve Uluslararası sitelerde Türkçe dosyaya rastlayamıyorsunuz. E peki youtube'a konulan bu videoları orjinal kalitede bulabileceğimiz hiç bir yer yok mu? Youtube'a koyanlar emule'a felan koymuyorlar mı? TV'den kaydedip sadece youtube'a mı koyuyorlar?

- "1 ay mesaj atmassanız hesabınız silinir, 4 gün login olmassanız hesabınız silinir, eğer ratio'nız 10.00 olmassa hesabınız silinir, upload etmek için önce premium üye olmanız gereklidir, premium üyeliği devam ettirebilmek için her gün 5 dosya upload etmeniz gerekmektedir" gibi abuk sabuk şartları olmayan, mininova veya thepiratebay gibi public olarak takılabileceğimiz güzel türk torrent siteleri var mıdır? Yoksa tüm türk torrent siteleri kafayı bozmuş insanlar tarafından mı açılmıştır?

- Emule'de dosyaya göre değil kişiye göre sıra mevcut. Bu yüzden örneğin çok nadir bulunan bir dosyayı birisinden indirmek isterseniz, öncelikle o kişiye bağlanmış common dosyaları çekmek isteyenlerin sırasını beklemeniz gerekmekte. Torrent'te böyle değil. Kişiye göre değil dosyaya göre sıra mevcut. Dosyayı seed eden olduğu sürece o dosyayı indirmeniz mümkün. Buraya kadar böyle. Ama anlamadığım bir husus var. 500 seed 600 peer gibi olan dosyalarda ben 10kb/sn ile indiriyorum. Hayır bazı dosyalarda 100kb/sn'eye çıkabiliyorum, torrent clientı açısından sorun yok. Ama bazı dosyalarda ısrarla düşük hızlarla indiriyor. Acaba torrent clientında bazı ayarlar mı yapmak gerekiyor? Yoksa bağlandığım trackerla felan alakalı bir durum mudur? Trackerlar belirli kriterleri sağlamadığınızda hızınızı mı kesiyor? Yoksa çökmüş tracker varsa ondan dolayı mı hız kaybı yaşatıyor?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Emule da spamlar 1-2 sene önce çıktı sanırım. Daha önce yoktu. Engellemenin yolunu bilmiyorum ama rahatsızda etmiyor. Hangisinin spam olduğunu anlayabiliyorsun zaten.

Kad emule a destek olan ayrı bir network. Çalışma prensibi torrente benzer. Herkes kad a bağlanabilir. Dosya çekmek için low id vs sorunun olmaz. İleride ed2k in yerini alması planlanıyordu. Durum şimdi nedir bilmiyorum.


Tüm türk torrent sitelerinin amacı para kazanmaktır. Türk milletinde bağış yapma alışkanlığı da olmadığından bu vip üyelik vs olayı hepsinde var. Paraya ihtiyaç duymalarının nedeni de sunucu kiralama vs işlerinin maliyeti + kar.

Public torrent trackerlarında da emule dakine benzer bekleme sistemi var diye biliyorum. Upload etmemizi istiyor da olabilir. Örneğin 1 gb lık dosyayı 100kb ile dl ediyorsan 15kb ile de ul etmelisin gibi bir oranları da olabilir. Benim bildiğim genelde ikisininde olduğu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e-mule da feykleri anlamak o kadar kolay değil aslında,ya da ben anlayamıyorum.
Belili bir yolu olduğunu da sanmıyorum,ama son 1 senedir baya arttı hele mahkeme tarafından serverların kapanmasından sonra hiç hoşnut kalamadım.
Türkiyede'ki bütün torrent siteleri kâr amacı güdüyor şuan da.
Yok süper paylaşım olsun,çok kullanıcımız olsun gibi bişi söz konusu değil.
Zaten sürekli bu tarz siteler kapanıyor bir zaman sonra(engelleniyor) o zamana kadar alınan paralar da cukka oluyor.

Videoları bulmak zor googledan aratırsan belki bulursun ama p2pde bulabilmen biraz zor.

Torrentte 100 adamın indirdiğini varsay,ve bu 100 adamında public tracker'dan indirdiğini varsay ve hepsinin uploadunu 10'a sabitlediğini farz et.
İşte o yüzden her torrenti 100 kb/sn ile çekmen zor.
Ratio kasın,private sitelere üye olun,yüksek hızın keyfini çıkarın.

ayrıca burda torrent sitesi vermek yasak değil miydi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fake'ten kastım porno filme dark knight 2008 yazılmış olanlar değil.
o tip yanlış title'lı filmleri details'ten alternatif title'lara bakarak, veya video ise preview ederek tespit etmen mümkün.

ancak benim fake dediklerim şeyler bariz belli oluyor.
mesela winamp program arıyorsun, sana "winamp songs" diye mp3 dosyası veriyor.
ya da winamp şarkıları arıyorsun, sana "download winamp" diye rar dosyası veriyor.
aynı isimde, sonu (1), (2), copy ile biten, farklı source'a sahip ve farklı boyutta olan dosyalar da ayrı bir olay.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Utorrent sade sessiz sakin

trackerlara giriyorsun seçiosun listeye alıosun beğenmediğin dosyalarında tikini kaldırıyorsun aşşada kendi kendine takılıyor bitincede bitti diyor.Miss

Dc++ iyiydi çok muhtelif şeyler vardı.Ama o da bana gelmiyordu milletin hddsine bakıp bunda ne varmış ne yokmuş bayıyor.
Zaten sadece film için kullandığımdan torrent harika.Feyki meykide yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
peerguardian diye bir program varmış, emule'deki fake dosyaları ve serverları engelliyormuş. kullanan var mı bunu?



emule gibi tek dosyayı aratamıyorsun, illa paket paketlere bakmak durumundasın, torrent'te bulamadığın bazı dosya tipleri emule'de bulunabiliyor diyorum, adam ısrarla "e görüyor ama" diyor.
elbette tek maksat inatlaşmaksa, aynı işlevi görmeyen programı da gördürürüz :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...