Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dogudaki anlayis..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
balon arkadaşım medeni kanunu hazırlayan mustafa kemal atatürk ve arkadaşlarıdır. onlar kuzenlerle evliliği normal görmüş sen görmüyorsun. ensest diyorsun. bi yerininizden ensest uydurmayın
Mesaj tarihi:
Buyse said:
verecek cevabı olmayanlar anca kişiliğe saldırıyor bu forumda. ne güzel.

ps: değilim.

ayrıca fake i bırak kendin ol.

ha-ha evet, kesinlikle katılıyorum. eminim öyledir.
Mesaj tarihi:
Buyse said:
İŞTE ENSESTİN BELGESİ. FLAŞ FLAŞ

türk medeni kanunu madde 129 said:
Evlenme engelleri
I. Hısımlık
MADDE 129.- Aşağıdaki kimseler arasında evlenme yasaktır:
1. Üstsoy ile altsoy arasında; kardeşler arasında; amca, dayı, hala ve teyze ile yeğenleri arasında,
2. Kayın hısımlığı meydana getirmiş olan evlilik sona ermiş olsa bile, eşlerden biri ile diğerinin üstsoyu veya altsoyu arasında,
3. Evlat edinen ile evlatlığın veya bunlardan biri ile diğerinin altsoyu ve eşi arasında.

yani kuzenlerle evlenmek serbest. medeni kanunu hazırlayanlar nasıl izin veriyorlar enseste. olmaz. olamaz.

balon arkadaşım buyur bak ne var burda.
Mesaj tarihi:
bi yerde daha demiştim yine diyim.zamanın insanları nasıl yaratıldıklarını merak edip cevap bulamayınca adem ile havva diye ilk insanları ortaya atıp benimsetmişler.

bizde yıllar sora bunun acısını çekiyoruz.din di havvaydı tanrıydı.

elin hristiyanı her şeyi yapar gunahı yoktur.muslumanlıkta herşey gunah.parfum sıkmaya kadar :)

herşeyi düşünen tanrı bu eşitsizlikleri düşünemedimi.

bu konuları kurcalayınca bi yaratıcı arıyor insan.yani hepsinin sonu bi yaratıcıya gelio. bu böle olduysa bunu kim yarattı falan die.

tanrı bi şekilde bizi yarattı ama hiçbirimizi takip ettiğini sanmıyorum :).çok uzaklarda kendine hurilerle dolu minik bi gezegen yapıp orda yaşıodur herhalde :)

havva ademe vermemiş olabilir.ademde mayunlara sulanmış olabilir :).adem illa havvaya inanlar bunuda düşünsünler
Mesaj tarihi:
Red said:
zamanın insanları nasıl yaratıldıklarını merak edip cevap bulamayınca adem ile havva diye ilk insanları ortaya atıp benimsetmişler.

bizde yıllar sora bunun acısını çekiyoruz.din di havvaydı tanrıydı.

elin hristiyanı her şeyi yapar gunahı yoktur.muslumanlıkta herşey gunah.parfum sıkmaya kadar :)

yok öyle bişey kandırmışlar seni :)

Buyse said:
balon arkadaşım medeni kanunu hazırlayan mustafa kemal atatürk ve arkadaşlarıdır. onlar kuzenlerle evliliği normal görmüş sen görmüyorsun. ensest diyorsun. bi yerininizden ensest uydurmayın

"Yüce önder Atatürk kuzenle evlenme gibi iğrenç bir şeyi normal kabul etmiş" diyerek son gafını yaptın sanırım :)

Kuzenle evliliğin yasak olduğunu söylememek onu normal kabul etmek değildir. Kuzenle evlilik yaparsan çocuğun sakat soğar diyenlerden biri de Hz. Muhammed. Bu cevap yeterli sanırım.

Bu başlıkta her düşüncenin 2 zıt kutupları toplanmış resmen, ateistinden köktendincisine kadar. Normali bulamıyor musunuz arkadaşlar her şeyin bir orta, doğru yolu var. :)

İnanmıyorsanız bari hakaret etmeyin.
Mesaj tarihi:
Yasaklanmayan bir şeyin doğru olması şart mıdır?

Ya da yanlış olan her şey yasaklanmak zorunda mıdır? Allah sana akıl beyin vermiş yasaklara ihtiyaç duymadan doğrularını bulabil diye.
Mesaj tarihi:
Medeni kanun İsviçre Medeni Kanunu'ndan ikdas edildi, ve çoğu şeyi İsviçre ile aynı. Atatürk döneminde mecelle kullanılıyordu yamulmuyorsam ama ondan emin değilim. Ayrıca yenilendi 2-3 sene önce öedeni kanun, dikkat ettiyseniz anlaşılıyor ne yazdığı artık ^^ basit bir çevirme olmuyor orda takdir edersiniz ki, sıfırdan yazıldı kabul edebiliriz gayet.

Yeni kısacası kendisi. Akraba evliliği konusunda da medeni kanun sakat doğum olasılığının hangi aşamada minimuma indiğine bakıyor sadece, en düşük olduğu kısım ve daha uzak akrabalıklara ses çıkarmıyor. Zira işin o kısmına hukuk kurallarının değil ahlak kurallarının bakması gerekir zaten. O kadar içeri girmez medeni hukuk, özel hayat hede hödö çünkü.

edit: imla
Mesaj tarihi:
Buyse said:
türkiyede milyonlarca insan sapıkmış haberleri yokmuş. vay be.

valla günün birinde sen yada senin çocuğun kuzenine aşık olursa umarım yüzükleri sen takarsın. fotoğraflarıda görmek isterim. madem bukadar normal bir davranış.
Mesaj tarihi:
ben inanmıyorum bir insanın gönül rahatlığıyla kuzen ile cinsel ilişki kurulmasını normal karsılarım diyen eğer burda bu telafuz ediliyorsa o arkadaşın kuzeni kız kardeşiyle birlikte olmak isterse ne tip bi cevap verecektir cok merak ediyorum
Mesaj tarihi:
günün birinde yakın çevrenizden birisi kuzeniyle evlenirse karşısına geçip "pis sapık ensestçi misin sen yavşak" dersiniz. o zaman beni hatırlayın. öptüm bye.
Mesaj tarihi:
Buyse said:
günün birinde yakın çevrenizden birisi kuzeniyle evlenirse karşısına geçip "pis sapık ensestçi misin sen yavşak" dersiniz. o zaman beni hatırlayın. öptüm bye.

gerekirse derim. gerekirse tepkimi koyarım. var mı ötesi. kuzen evliliklerinden doğan çocukların sakat doğma olasılıkları ortadayken bu işi gayet normal saymak ne menem bir iştir.

kuzeninle mutluluklar diliyorum sana.
  • Yeni Oluştur...