mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 görüşlerimi soylersem 2. bir ergenekon olur evime dogru dfgdf
SturmVogel Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Siyasi yapı kursam da oy veren olmayacak ki, atıyorum ben nüfus planlaması taraftarıyım 10-15 çocuklu memolara, bilolara ben kendimi nasıl anlatayım ki... Kısacası bu saatten sonra yeni bir siyasi oluşum olmaz, olsa olsa ülkeyi hızla çöküşe götüren hatalı siyasi yapıyı sarsarak düzeltmekten bahsedilebilir. Bunun yöntem ve metodik planlamasını da ben Garbage bölümünde yazdığım manifestonun ileriki kısımlarında dile getireceğim. (Bkz Patigenekon)
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 öncelikle, kimsenin yeni bir siyasi yapı önerisinde bulunamayacağı bir siyasi yapı kurardım. sonrası kebap.
Radical Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 ginaly said: öncelikle, kimsenin yeni bir siyasi yapı önerisinde bulunamayacağı bir siyasi yapı kurardım. sonrası kebap. Krallık...
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 o ne len kaymak ama afyon kaymağı gibi
sir Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 tam kurcaktım ufuk uras çıktı vazgeçtim =) şimdi bi partiyi kurarsın, süper doğrucu, demokrat, çağdaş bi tutum alırsın ama kimse oy vermez. oy toplamak için, hangi ülkede olursan ol popülizme sırtını dayamak zorundasın. e popülizm demek seviyeni biraz aşağı çekmek, herkesin anladığı dilde konuşmak demek. devletimize ve milletimize demokrasi kültürü henüz yerleşmediği için, kendini anlatmam da epey zor olur. dolayısıyla önce bu kültürün ve dilin yerleşmesi için çalışırım, stk olsun gazete olsun. daha sonra zaten yeni bi siyasi yapı ihtiyacı oluşur kanaatindeyim. ha bunu biz görür müyüz, belki ucundan azcık =)
fede Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 abi bu işte aynen dediğin gibi. mesela monarşi düşün, bi süre sonra boku çıkar di mi. kaymağı da çok yerse cırcır olursun. ama arsito monarşisinde bir zümre oluyor, bunlar sürekli değişerek ülkeyi yönetiyorlar. afyon kaymağı da böyle ne kadar dayarsan daya bişey olmaz motora
byzasz Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Atatürkün cumhuriyetin ilk 5 10 senesindeki gibi bir siyasi yapı oluştururdum, şöle 10 15 sene yeterdi, sonrsına bakardık
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 eheh saygı duydum aga. o diil de sizin abdüllatif parti kuruyomuş
fede Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 hee. okulun içinde dolaşıyo "parti kurcam, parti kurcam" diye. sürekli geyik çeviriyo :D
Masticore Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Tüm bez bebek ekibini parlamentoya alırdım
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 her 10 senede bir secim olmali... Baskanlik sistemi olmali, Baskan tek. Altinda secilmis ama bolgesel bir meclis, asagiya dogru alinan oylarda ilk 5 parti esit sayida milletveikili sokabilsin meclise hepsi 25 ten 100 tane yeter.. Bakanliklar meclis tarafindan disaridan atanmis bakanlar tarafindan yani musteserlar tarafindan yonetilsin ve aylik meclise raporlansin.. Yapilan calismalar baskana onay icin sunulsun baskanin veto etme hakki ve referandim hakki olsun, baskan 2 kere veto ederse referandum a sunulsun... valiler gibi eyalet degil ama ozerk baskandan bagimsiz valilik, jandarma ve polis bolge valiler kurulunca yonetilsin, Savas bakanligi kurulsun TSK oraya baglansin ve ozerk bir yapi olsun tum silahli gruplar ordan yonetilsin ve askeri sura gibi bir topluluk tarafindan yonetilsin... Genel vali burada temsilci olsun gerekli gordugu kararlari valiler yuksek kuruluna sunsun oylamaya.. Devlet tamamen ozellestirilsin..Ihale sistemi bile ozellestirilsin.. atiyorum KIK sistemini yani ihale sistemini iahel edelim ve cok agir yaptirimlar koyalim.. Elektronik olsun tum satin almalar.. toplami veya gruplarin toplami 10 trilyonu gecen hersey burdan gecsin... Bu yapiyida bagimsiz bir denetciler kuruluna ihale edip hepsini sivil toplum orgutlerinin kurdugu yapiya denetlettirelim.. daha bole uzar.. dikkat ederseniz birsuru odak ve karisik bir yapi.. krallitan farki olmasi lazim demokrasinin.. Tabi cogu utopik fikirler ama eger bu kadar karmasik olmassa olmaz...
SPectre88 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 sosyal demokrat ama faşist bi görüşüm olurdu tavanı değil tabanı düşünürdüm
Voys Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 ben ne dıosam o olurdu. parti kurmama da gerek kalmazdı. kurulmuş tepedeki partiyi indirirdim.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 her bütün siyasileri toplardım sonra hepsini bi güzel döverdim.
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 militarist bir diktarotluk kurar beremi cekip deniz kiyisindaki villamda purolari tuttururdum hatta mumkunse ada devleti diktatoru oliyim ben en buyuk hayalim
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 o yeni kurulan yeşil parti midir nedir onun gibi bir yapı kurmazdım kessinlikle hehe. adamların açıklamalarını dinleyince, o adamlar başa gelirse ülke içi ve dışı politikalarda şuursuzluktan dibe vururmuşuz gibi hisettim tam olarak.
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Teknokrat bir devlet kurmak isterdim dinle siyasetin olmadıgı sadece halk ve kurulu düzeni maddesel döngüde iyiye götürmeye çalısan bir yapı.Tabi utopia bu o da ayrı bir mesele. edit.typo
Baluu Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Amerika'nın Eyalet sistemi + Avrupa'nın Ekonomik Sistemi + Rusya'nın Genişleme Politikası
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Ulkenin onde gelen gazetecileri, ekonomistleri, sanatsal onemli insanlariyla her hafta duzenli toplanti yaparak ulkenin gelecegini beraber sekillendirirdim. Egitimde onem verip reform yapardim, halki egitmek icin elimden geleni yapardim, doguya onem verirdim. Avrupa'nin dayatmasina maruz kalmadan gerekli degisimleri yapardim. Uzak dogu ile baglarimizi acaip guclendirme cabalarina girerdim. Yakin doguda "yalaka" modundan cikip bir lider pozisyonuna, role model pozisyonuna gecmeye calisirdim. Avrupa birligine zerre taviz vermeden girmek icin ugrasirdim. Cesitli dayatmalar yaparlarsa "haydi ben kactim, gec oldu" diyerek masadan kalkar giderdim. Dini somuren butun olusumlari, kisileri ergenekon baskini gibi "bir ruzgar gibi gecti" stilinde toplayip temizlerdim. Dinsel reform saglayacak degisimler yapardim. Ulkenin butun gizli ajanlarini din tabanli olusumlari dinlemek/yok etmek icin yonlendirirdim. Aklima bu saatte kalanlar bunlar.
sir Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 taviz vermeden avrupa birliğine girmek..bi de bana dersiniz pembe gözlük diye =)
Öne çıkan mesajlar