Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Muscles Failed

-Deno-

Öne çıkan mesajlar

20 Haziran gibi fitness ve body'e başladım. Daha doğrusu ilk 2 hafta fitness - cardio , daha sonra da body programı da fitness'a eklenerek devam edecekti. Neyse , geçtiğimiz Cuma body programım da başladı , 10 kg'larla falan çalıştım , eskiden hep evde max 7 kg'larla çalışırdım , onun için zrank diye 10 kg ile başlamak biraz kastı doğrusu. Yaklaşık 1 saat sürdü body , sonunda baya bir yorulmuş halde döndüm eve. Ertesi gün ağrı çekeceğimi biliyodum , çektim de hem de felaket bir şekilde. Yüzümü bile yıkayacak hareketleri yapamıyodum kolumla. Bugün de ağrı devam ediyo onun için bugün de gitmicem fitness'a. Şimdi sormak istediğim , body ile uğraşan arkadaşlara yani sorum , ağrılar geçene kadar kasları dinlendirmek mi , yoksa hafifte olsa bir şeylerle çalışmak mı ? Yoksa dinlendirip aynı programa devam mı etmek nedir olayımz.
Sosyal ağlarda paylaş

Çalışmalara başlamadan önce ısınırsan ağrıların hafifler.Şimdi heryerin ağrıyorsa ısınma hareketlerinin üzerine hafif hafif ağırlıklar yapabilirsin düzeldinkten sonrada eskisinden biraz daha hafif kilolarla çalış.Çünkü ağır kilo az tekrar çok mübah değildir.Orta kilo orta tekrar yada kasları şişirmek için az kilo çok tekrar.
Sosyal ağlarda paylaş

Vücüdun çok ham oldugu için böyle olmuş =) antremandan sonra soguk dus yap sakın ola ki sıcak yapayım deme daha da artar agrıların kasların gevşeyeceği için. Agırlık kaldırmaya devam et sonucta kasların ısınma hareketlerini yaptıktan sonra agrı kalmayacagı için bir şey hissetmezsin. Bi de aklında bulunsun eğer ki kollarında ağırlık kaldırmaktan dolayı çatlaklar oluşursa kakao yağı sür büyük ölçüde giderir.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk başlanan gün her hareket 1 set yapılmalı. sonraki gün 2 set. 1 gün ara verilip oteki gün 3 setten normal programa donülmeli. onemli olan agır ya da cok kaldırmak değil hareketi dogru yapmak. yemek düzeni de cok onemli. spordan en az 2 saat once bol proteinli güzel bir yemek yemek lazım. bir anda yüklenmek sadece kaslara zarar veriyor. haftada 4 ya da 5 gün ideal ama 3 gün üstüste yapmamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:
Tabi doğru diyorsun , ben ertesi gününde de bunun farkındaydım ama diyorum ya yüzümü yıkayamadım sabah ya o derece bir ağrı ve kollar gelmiyo yani

Çalışmalara ağrılar nedeniyle ara verirsen acı çektiğin zaman uzar.
Az da olsa çalışmalısın.
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:
Hm , beni 10 kg'larla 12x3 şeklinde başlattılar sanırım fail'ın kökeninde bu var. Hafif hafif çalışayım o zaman , ya da ısınma hareketleri ile takılayım biraz.

Hoca mı verdi 10kg'lik dumble'ı yoksa sen ben bunlar yaparım mı dedin? Eğer hoca verdiyse salonu değiştir derim. Genelde ilk biray cardio ile beraber tüm kasları çalıştıran bir ısınma programı verilir salonlarda. Bu süreçte sen de kendini keşfedersin zaten. Hangi ağırlıkla çalışırsam maksimum verimi alırım? sorusuna cevabı kendin bulursun bu süreçte.

Bir de ben 8x3 lük setlerle çalışıyordum, 1 sene sonra salon değiştirdim 12x3 ve 10x4'lük bir program verdiler 8x3'lük programlarımda aldığım verimi alamadım. Tekrar çoğalınca ağırlıklar düştü, öyle olunca da kaslarımı yeterince çalıştıramadığım gibi bir hisse kapıldım, çalışma sonrası yanma ve yorgunluk hissi yoktu pek çalıştığım son 6 ayda, özetle setleri de hocanla beraber sana maksimum fayda sağlayacak formasyona getirmen lazım.

Ha ama ağrılar her zaman olacaktır, gerçi bir süre sonra o ağrıları ve yanmayı vücudunda hissetmediğin zamanlarda rahatsız olmaya başlıyorsun, sürekli sert ve şişkin kaslar bağımlılık yapıyor :P
Sosyal ağlarda paylaş

doğrudur. warm up gibi warm down'da yapılır..

parkour kasarken deli gibi bacaklarım ağrıyordu.. derken internetten search ediyorum, forumlara yazıyorum ve şu tavsiye ile karşılaştım;
ağır antrenmanlardan sonra buz gibi suya gir, doğuk suyla duş al!
biraz zor oluyor başlarda ama alışılıyor. hele yazın hiç sorun olmaz...

küveti soğuk su doldur atla içine. kal biraz. sonra soğuk suyla duş al..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ağrıyacağı 1 hafta katlanılmaz birşey de değil zaten, belki şimdiye çoktan geçmiştir.

Ve evet streching önemli bir olay, antreman öncesi ve sonrası yapmak ağrıların yanı sıra dünya kadar sakatlığı da önlüyor.

@Dasaa; parkour için çalıştığın bir salon mu vardı yoksa tamamen doğal ortamda mı çalışıyordun?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...