Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 mani said: amerikada rushmore dagi aniti bulunuyor. ha eğer sen amerika çağdaş değil diyorsan onu bilemeyecem boneC. Yueh, bu adam kız kardeşinize tecavüz mü etti abi be :/ Geyik yaptığı belli konuda bile gelip saldırıyorsunuz adama :S
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 tayyipler alemi gibi bişey bekliyodum çıkmadı
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 ironiden anlamayan nesle sayenizde aşina olduk
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 valla öyle maymunlar gördük ki bu forumda bone u tanımayan bir insan olsam ben de aynı tepkiyi verirdim.
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Sam said: friendly fire açık kalmış forumda lol ülkeyi bölüyorsun sen!!
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Sam said: friendly fire açık kalmış forumda lol hahahaha Bu Atatürk evi de ne saçma bi konsepttir. Sakal-ı şerifle falan yarışabilir saçmalıkta. Ki benzer uygulamalar var, bakın bu Atatürk'ün çay içtiği fincan falan diye sergiliyorlar çanak tabağı.
sexdrugsrocknroll Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 tayyibin evine atatürk köşesini çok tuttum:D
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Tayyip köşeyi görünce, Doroty'nin üzerine bir kova su döktüğü kuzey büyücüsü gibi olur.
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 axedice said: Sam said: friendly fire açık kalmış forumda lol hahahaha Bu Atatürk evi de ne saçma bi konsepttir. Sakal-ı şerifle falan yarışabilir saçmalıkta. Ki benzer uygulamalar var, bakın bu Atatürk'ün çay içtiği fincan falan diye sergiliyorlar çanak tabağı. HAHAHA harbiden ya ne komik dimi haha haha hatta huahuauha oha falan oldum nası olur böle bişiy ya ohahaha çok komik yea!
odiflame Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 axedice said: Sam said: friendly fire açık kalmış forumda lol hahahaha Bu Atatürk evi de ne saçma bi konsepttir. Sakal-ı şerifle falan yarışabilir saçmalıkta. Ki benzer uygulamalar var, bakın bu Atatürk'ün çay içtiği fincan falan diye sergiliyorlar çanak tabağı. müzelerde neleri sergiliyorlar bir bilsen mesela romalıların taharetini yaptığı lazımlığı sergiliyorlar.normal yani konseptte sorunyok müze olarak tarihi kişiliklerin yaşadığı yerler sergilenebilir.dert etmeyelim kendimize.
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Su içtikleri kabı da sergiliyorlar çünkü bunlar 2000 yıl önce yaşayan bi topluma ayna tutuyor. 1900ler müzesini anlarım, anıtkabirdeki atatürk müzesini de anlarım. Ki gayet güzeldir. Ama atatürkün gidip de 2-3 gün kaldığı her evde kullandığı eşyaları giydiği sabahlığa kadar sergileyince saçma oluyor. Michael Jackson beni yanağımdan öptü, bundan sonra hiç yıkanmıycam demek gibi bişey. Atatürk sevgisi böyle gösterilmez, bu işin atatürk ilkeleriyle de alakası yoktur. Putlaştırmayı seven bi toplumumuz var, olur olmaz nesnelere anlamsız manevi değerler yüklüyoruz. Kendime dert ediyorum, çünkü başıma bi iş gelmeyecekse humeyniyi daha çok seviyorum diyen kızlar, atatürkün ikonlaştırıldığı bi sistemde yetiştikleri için böyleler. Sorun tabi ki türkiye çapında bi kaç evin ve kap-kacağın müze olması değil. Sorun, bu evleri müze yapan zihniyetin neden olduğu güncel kimlik tartışmaları. Atatürkle ilgisi alakası olmayan şeylere değerler yükleyip bide atatürk mitinin arkasına saklanınca işler yürümüyor.
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 süper kavga ediyorsunuz provokasyonlar ve konuyla alakasız kişisel sataşmalar falan. ben açıkçası eskiden severdim cumhuriyeti okurdum ama son seçimlere doğru ve sonrasında sapıttılar. Bu köşe dedikleri ne gibi birşeymiş onu görmek lazım. Ama tayyipte bir megolamanlık olduğu için sadece panodan daha fazla abartmış olması mümkündür. Ama ülkenin onca sorunu arasında böyle bir konu üzerine kavga edecek kadar düşmeyelim bence.
Kartan Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Aslında Tayyip Erdoğan'ın evine de bir Atatürk köşesi yapılsa?Karşılıklı olmuş olur.T. Erdoğan böyle bir şey yapsa büyük jest olurdu heh
bao Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 axedice said: Bu Atatürk evi de ne saçma bi konsepttir. Sakal-ı şerifle falan yarışabilir saçmalıkta. Ki benzer uygulamalar var, bakın bu Atatürk'ün çay içtiği fincan falan diye sergiliyorlar çanak tabağı. Atatürk'ün evini saçma bulmak bana garip geldi biraz, ingilterede Sherlock Holmes dan tut, yaşayan yaşamayan herşeyin müzesi var. hayal ürünü bi karakterin kullandığı farzedilen büyüteçi gösteriyo adamlar, sana Atatürk'ün fincanının sergilenmesi mi saçma geldi? Bone said: Çağdaş ülkelerde geçmiş liderlerin evi olmaz, anıtı bile olmaz. Demokrasileşebilmemiz için tüm Atatürk evlerini kapatıp satışa çıkarmamız lazımdır. Bunlar hep Devlete ek yük olmaktadır. senin çağdaş ülkelerle ilgili bilgide biraz sıkıntı var galiba. dünyanın her yeri, o milleti o günlere getiren liderlerin anıtlarıyla doludur. İngiltere gibi krallıklarda ise hala bir fiil sarayda yaşıyorlar. (hani evi olmaz fln diosun ya)
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 said: hayal ürünü bi karakterin kullandığı farzedilen büyüteçi gösteriyo adamlar, sana Atatürk'ün fincanının sergilenmesi mi saçma geldi? bana ikiside saçma geliyo valla heh. ayrıca bone orda geyik yapmış gayet açık duruyo ne bilim :L
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Hani gerçekten neden bahsettiğimizi bilmiyorsundur diye yazıyorum. Anıtkabir ve bi kaç adam gibi Atatürk müzesi değil burda konu. Her hemen hemen her ilde bulunan ve Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı öncesi/sonrasında en fazla 2-3 gün kaldığı evlerin sanki birer mabed gibi korunmasından bahsediyoruz. Yok Atatürk bu tabaktan yemek yedi, yok bu yatakta yattı, şu trabzanlara tutunarak merdivenden çıktı falan diye saçma sapan birer müze özentisi olan evlerden. Tabi burda asıl konu insanları böyle evler yapmaya iten zihniyet. Unutmadan ekliyelim Sam said: friendly fire açık kalmış forumda lol
bao Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 bu konuda beni rahatsız eden şey bu evler, müzeler, eşyalar değil. bir kurtuluş savaşı verilmiş, elbetteki bu süreçte samsunda çıktığı bölgede konuşma yaptığı meclisin anıtlaştırılması, erzurum kongresinde kaldığı evin müzeleştirilmesi ya da sivas kongre merkezinin korunması vs. son derece normal bence. benim yanlış bulduğum, Atatürk ün Kuzey Kore lideri Kim İl-Sung laştırılması. bu konunun hassas olduğu, muhtemelen çoğu insanın ne demek istediğimi anlamaya çalışmak yerine beni Atatürk düşmanı ilan etmeye kalkacağı için daha derinlemesine girmiyorum ama bence bu milletin en az ihtiyacı olduğu şey budur.
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Ataturk'un putlastirilmasi, farkli rejimlerin pesinde olan insanlarin cogalmasiyla olusan birsey. Ne zaman rejime tehdit geliyor, o zaman insanlar ellerinde ki tek lidere siginiyorlar. O zamanda abariyor is. Ataturk sevgisi, saygisi ile onu putlastirmak farkli. Ayni kefeye koyanlarda var son zamanlarda. Ataturk'u seviyorum demek onu putlastirmak anlamina getiriliyor.
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 bao said: benim yanlış bulduğum, Atatürk ün Kuzey Kore lideri Kim İl-Sung laştırılması. bu konunun hassas olduğu, muhtemelen çoğu insanın ne demek istediğimi anlamaya çalışmak yerine beni Atatürk düşmanı ilan etmeye kalkacağı için daha derinlemesine girmiyorum ama bence bu milletin en az ihtiyacı olduğu şey budur. o dediğini ben demiştim bir ara, irticacı mı oldum tayyip'e cola turka bayii mi oldum, seç seç beğen. orada da işte adam parkta gezerken bir banka oturmuş. camekana almışlar, yanına da "büyük önder burada oturdu" yazmışlar. çekim ekibi "bu ne ola ki?" diye sorunca yetkililer "buranın sakinleri bunu istedi" diyor lol ya kuzey kore manzaraları vardı böyle, türkiye'yi seyrediyorum sandım zaman zaman. tabii oradakiler de rejimlerinin yıkılma tehdidi altında olduğunu düşünüyor devamlı. işte tanrı-kral kültlerinin günümüz uzantıları.
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mustafa Kemal Atatürk, farklı bir ışığı, sinerjisi, aurası olan biri. Bildiğin paladin gibi aurası vardı. Onunla bir araya gelen herkes onun inandıklarına inanıyordu. O vefat ettiğinde yaveri kendini vurdu. O vefat ettiğinde bir ulus ağladı. O vefat ettiğinde savaştığı liderler üzüldü. Atatürk sevgisi böyle bir şey işte. O'nu gören şanslı insanlar, bugün televizyonda, gazetede o anları anlatırken ağlıyor, biz dinlerken, okurken ağlıyoruz. Sizin için bir anlam ifade etmeyebilir, ama bizim için bir çok anlamlı biriydi. Öngörüleri sayesinde bir ulus kölelikten, vatansızlıktan kurtuldu. Padişahlıktan çıkmış bir ülkeye evlat bırakmadı, bundan bile vazgeçecek kadar ülkesini seviyordu. 1920'lerde yaptığı işleri 2008'de hala tartışabilmeniz bile bizim için bir küfürdür. Oturduğu bank camekanla kaplanabilir, belki aurasının hala orada olduğuna inanıldığındandır. Atatürk'ün evi olabilir, yattığıt yere gidip O'nun soluduğu hava içe çekilebilir. Normaldir. Sizin de vatanınızı harita üstünde bölmüş olsalardı, sizin de abinizi kardeşinizi katletmiş olsalardı, sizin de kızınıza ananıza tecavüz etselerdi gözünüzün önünde, belki sizi bu zulümden kurtaran insanı ilerde torunlarınıza anlatabilir, O'na saygı duymalarını sağlayabilirdiniz. Ama siz para için ne tarafa döneceğini şaşırmış, bu vatan kurtarıldıktan sonra bile isyanlar çıkartan insanların, hala bu toprakları paylaşma derdindeki ülkelerin planlarını uygulayan insanların torunlarısınız. Siz Atatürk sevgisi ne demek, bayrak sevgisi ne demek bilemezsiniz.
frenquit Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 ciddiyet konusunda cidden cok $uphede kaldim
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Drakkahn said: atam sen kalk da ben yatam, anzavursunuz hepiniz vs al işte şekil 1-a. okumayan, okuduğunu [citation needed] anlamaya çaba sarfetmeyen insanla tartışılamaz ki. nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir ama uğraşasım gelmiyor zira ondan sonraki adımı uygulamak mümkün değil. (:P)
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Sam said: Drakkahn said: atam sen kalk da ben yatam, anzavursunuz hepiniz vs al işte şekil 1-a. okumayan, okuduğunu [citation needed] anlamaya çaba sarfetmeyen insanla tartışılamaz ki. nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir ama uğraşasım gelmiyor zira ondan sonraki adımı uygulamak mümkün değil. (:P) ehi ehi
Öne çıkan mesajlar