Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taraf Gazetesi Nöbette

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=13576908

said:
7 temmuza hala 3 gün var, bu 3 gün ve sonrasında olacaklar.

1-) taraf gazetesi (bu konuda aydınlatma istiyorum öncelikle, genelkurmayın bu talebi, ordudan sivile gelen bir talep olduğu için çok da bağlayıcı bir nitelik taşımıyor sanırım), genelkurmayın istediği belgeleri, yargı kararı olmadığı için vermeyecek. bu belgeleri vermeyecek olmalarının çok basit 2 sebebi var elbette. bir, çok açık bir şekilde orduyu kışkırtmaya çalışıyorlar ve belgeleri vermeleri demek, ordunun istediğini alması demek; onlarsa bunu istemiyorlar elbette. iki, ordunun istediği belgeleri vermek demek, bunca zamandır yaptıkları ordu karşıtı haberciliğin aslında kolpa olduğunun bir kanıtı olacak.

2-) bu 3 günde daha da kışkırtıcı haberler yapacaklar, belgeleri vermeyeceklerini de açıklayınca gözler orduya dönecek elbette.

3-) ordunun taraf'a bir baskın yapmayı istemediğine eminim. hele hele böyle bir kamuoyu oluşturma çabası varken yapılacak bir baskın ordu itibarını yerler altına alacaktır çok büyük ihtimalle. ama 7 temmuz'a kadar bu belgeler teslim edilmeyeceğine göre, ordu, taraf'ın bu hareketinin altında mı kalacak, açıkçası şu anda hiçbir şekilde tahmin edemiyorum. şundan kesinlikle eminim ama, taraf belgeleri teslim etmezse bizi çok gergin, çok tehlikeli günler bekliyor.
Mesaj tarihi:
taraf ın websitesine bakmanızı tavsiye ederim.

provakasyon da görülmemiş boyut.

hayır darbecileri bile duyururken böyle bir başlık atmamışlardı.

amerikadan beslendikleri, amerikadan buraya kukla hükümete destek için yollandıkları okadar belliki insan cidden şaşırmıyor.

artık birileri kendinde okadar güç ve güven bulduki bu işe bir ur diyen yok artık.

adamın biri çıkıp atatürk devrimlerine "travma yaşattı" diyor normal karşılanıyor.

çok yakında AB nin ve amerika nın kucağına tamamen oturacaz ama bize batacak olandan çok hoşnut kalacağımızı pek sanmıyorum.
Mesaj tarihi:
Hay allahım bezdim valla bişi yapmak lazım kışkırdım iyice. Ordumuza laf atılyor sessiziz, Ata'mıa laf söyleniyor susuyoruz, dinimize küfrediliyor duymuyoruz, yeter be kardeşim dur diyeceksek diyelim, demediğimiz her gün üstümüze çıkmaya çalışıyor bu şerefsizler vallahi bezdim be.
Mesaj tarihi:
feysbuktaki bi arkadasimin bu olayi haber olarka linklemesi uzerine yazdiigm comentiyaziyrum direktekrar yazamicam

askeri savci cidden

verin lan belgeleri yoksa gelir alirim!!!1!!!
mi demis?

ya ahmet altanin yaza roldugu bir gazete hakkinda ciddi yorum yapmak ne kadar komikte olsa

askeri SAVCI diyor di mi haber? askeri mafya demiyor.
yane bu isin kanuni ve hukuki bi yonu mu var demek bu.
ha yoksa acar taraf gazetesi davasini haksizlik var ortada der. yok eger gizli belge statusundeki belgeler aciklandiysa askeri savcilik catir catir LEGAL uygulamasini yapar. belgelere el koyar.

cay ikram etcekmis. yavrum ya ne ozenmis ilhan selcuka. o tutuklanirken gelen polislere cay ikram etmisti ya. canim ozendi heralde ilgiyi gorunce bende ikram ediyim benide tutuklasinlar dedi. ee tabe duygulu adam.
Mesaj tarihi:

Toplum olarak bazı şeyleri ne kadar çabuk unutuyoruz yahu.
Unuttunuz ama biliyorsunuz esasen, askeri mahkeme geçen hafta(galiba), kesinlikle bu haberin yayımlanmasından önce, Genelkurmay'ın gizli ve çok gizli statüsündeki belgelerine yayın yasağı geldi!

Bu "gazeteciler" hukuku yeteri kadar önemli görmedikleri için olacak, bu mahkeme kararını ciddiye almayarak gizli bir belgeyi yayınladılar.

Şimdi de doğal olarak bu belgeleri askeri savcılık istiyor, istiyor ki davasını açabilsin.

Taraf gazetesindeki fotoğrafı aynen koyuyorum, çünkü gazete hakkında herşeyi söylüyor.

Lütfen sadece başlığı değil diğer kısımları da okuyun, özellikle Ergenekon çetesinin Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimleri ve Ergenekon Susurluk bağlantısı çok ilgi çekici!

Mesaj tarihi:
1. polisler askare karsimi guvenlik onlemi almis.

2. savci hukuken onlarda olmamasi gereken gizli belgeleri istemis sucmu islemis?

3. bu uyaniklar bu faksdan sonra 3-5 gun icinde basilacaklari bildiklerinden simdiden kamuoyu icin ugrasiyorlar.

4. hersey dogru olsa bile taraf gazetesi vatan hainidir.
Mesaj tarihi:
Recall06 said:
1. polisler askare karsimi guvenlik onlemi almis.

2. savci hukuken onlarda olmamasi gereken gizli belgeleri istemis sucmu islemis?

3. bu uyaniklar bu faksdan sonra 3-5 gun icinde basilacaklari bildiklerinden simdiden kamuoyu icin ugrasiyorlar.

4. hersey dogru olsa bile taraf gazetesi vatan hainidir.

1. Polisin öyle birşey yaptıgını sanmıyorum yani medyanın yanıltmasıdır.
2. Asker zaten kendi gidip almaya yetkisi yok polise bildirir savcı polis gidip toplar o bölgede
3. Asker ile polisi karşılastırmaya ugrasıyorlar diye tam ters tepkide alabilirler. Atesle oynuyorlar. Yani hukumet bi anda askere destek çıkma kararı alırsa ki bu gunlerde ne olacagı belli olmaz o zaman taraf gazetesi "Bi Taraf" Gazetesi olur.
4. Yaptıgı yayın kalitesi olarak ve sadece yıpratma haberler ile vatan hainimidir bilemem ama Türkiye için hayırlı bir gazete olmadıgı kesindir.
Mesaj tarihi:
perihan mağden said:
Düşünün: Fenerbahçe Orduevi’nde konuşlanmışlar. Bunların emekliye ayrılmış olması filan fark etmiyor. Memleketin esas sahipleri onlar.
Jandarma Komutanıyken yapamadılar mı darbeleri, işleri rast gitmedi mi; emekliye ayrıldıklarında da bir fors, bir racon. Orduevleri, lojmanlar, Atatürkçüdüşüncedernekleri, kapitalistlerin yönetim kurulu üyelikleri emirlerine amade.
Bir nevi Kadirimutlak/Sonsuza Dek GÜÇ: bu nasıl bir güç vehmetme kendine/kendilerine. ‘Sivil’ toplumculuk ayağına yatıp saftorozları sokağa döküp/İzmir’in dekoltemanyak kadınları filan: “Paşam yoksa göğüs dekolteme mi karışacak Bu Yobazlar?” “Olur mu güzel evladım, dekolte de senin Kemalist hakkın, getir şöyle bir kadeh rakımızı da mehtaba karşı içip Atamız’ın ruhunu şad edelim!” ayakları. ‘Sivil’ ağızları.
NOKTA’nın Darbe Günlükleri bir çorabın sökülmesidir. Çektiler ipi, gerisi çorap söküğü gibi geldi. Şimdi elimizde içinden çıkılmaz görünen bir yumak var. Öyle ‘gösterilmek’ istenen. Amiral Battı’nın kaptanının kafası karmakarışık.
Kafa karışıklığı, bunların en faydalı ilacı. Gelsin “ben ne kadar zamandır biliyordum”lar, gitsin “ben muhalif meşrebim: buna dense dense Ergenekon safsatası/salatası/efsanesi denir; ay kuşkucuyum kuşkucu” utanmazları.
Şener Eruygur’un (anasının ak sütü gibi hakkı) Fenerbahçe Orduevi’ndeki ‘ofisinde’ Ergenekon hücresinin oluşum şeması ele geçirilmiş. Baskınlarda herrr birinin evinden aynı zımbırtı belgeler çıkıyor.
Siz bunların ciddiyetine/olabilirliğine inanmıyor olabilirsiniz edepsizliğe vurarak. Ama onlar kendilerinin ciddiyetine inanmaktan yıkılıyor-muş işte, 2500 sayfa DELİL ortada. Yaz yaz bitmiyor.
Sonra ALTI YILDIR işbaşındaki iktidar partisinin Başsavcı’nın ‘kanaatlerine’ (halk arasında: Kemalist paranoya) dayanarak kapatılma davasında ‘Hukuk her şeyden üstün’leyenler, polisiye delillere taşş gibi dayalı Ergenekon Davası’nın vatanını seven/Atatürk’ünü seven/cumhuriyetini seven Güç Bezirgânları’na karşı düzenlenmiş abartılı bir komplo olduğu fikirsanlığını pompalamaktan imtina etmezler.
Ben TARAFım mesela Ergenekon Çocukları davasında. Benim mahkememi ‘Ortadoğu uzmanı+bir dergide köşe yazarı’ kimliğiyle şenlendiren (ben Filistin halkını İsrail Ordusu’ndan soğutmaktan yargılanıyordum ya) Oktay Yıldırım’ın Ümraniye’deki gecekondusunda ele geçti Ordumuz’a ait olduğu ispatlanan bombalar. Hani AYNI bombalar hem Masum Atatürkçülerin Temiz Gazetesi Cumhuriyet’in kafakargaşalamabombalanmasında, hem de Danıştay Baskını’nda kullanılmıştı.
Hrant Dink’in mahkemesini ‘şereflendiren’ Veli Küçük- malumunuz. Tabii herrr mahkeme baskınının kaçınılmaz ‘vatanseverleri’ Kemal Kerinçsiz, Sevgi Erenerol ve diğerleri. Sivilsivilceler.
Aa! bakıyoruz şimdi içeri buyur edilmiş bulunan Hurşit Tolon Paşa, Ege Ordu Komutanı iken, gündemi nasıl da bombalardı ikide birde Erman Toroğlu’nun içine su serpecek demeçleriyle.
Hrant Dink’in başını yakan yazı dizisi Sabiha Gökçen’in (Kutsal Atamız’ın tek doğrudürüst manevi evladı) Ermeni olduğunu kanıtlayan yazılardır. Sonra (yazılar 6 Şubat 2004’te çıkıyor Agos’ta), 21 Şubat’ta gelsin DevletinAmiralGemisi Hürriyet’te bu yazıları köpürten bir haber! Hemen akabinde Genelkurmay Başkanlığı ve HerHaltaDemeççi Hurşit Tolon Paşamız’ın (Ege Ordu Komutanı kimliğiyle) zehir zemberek suçlamaları. Bir garip Dink’e karşı.
Dink yok şimdi. Öldürüldü.
Aaa: acaba kim öldürttü?
Ergenekon da sonuç olarak bazı terbiyesizlerin muhayyilesinden fışkırma, Kemalist Düşmanı bir hareketin deli açması iftira kumpanyası!
Delilleri görmezden gelelim. Ve fakat NOKTA’nın söktüğü çorabın habire yeni ipliklerini Taraf Gazetesi pazara çıkartmakta.
Yüce Askeriyemiz, Taraf’a ‘Dağlıca Baskını Biliniyordu’ haberinin belgelerini teslim etmesi için ayın 7’sine kadar (cömertçe) zaman tanıdı.
Pardon? Belgeler sizden çıktığına göre asılları elinizde mevcuttur. Fotokopileri
alacaksınız da ne olacak?
NOKTA baskınında da aynı şey yapılmıştı. ‘Belgeler de belgeler!’ Sonra belgelerin orijinalitesi, Özden Örnek Günlükleri’nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın bilgisayarından çıkmış olduğu MAHKEMEDE kanıtlandı. Kanıtlandı da ne oldu? Susss pusss.
Danıştay Baskını hâlâ Şanlı Kemalist Direnişçilerin Gazetesi Cumhuriyet’in bahçe bombalanmasıyla haraşolandırılmıyor. E, o ayrı bu ayrı. Oysa bombalar aynı lokum, pardon bomba paketinden. Kalanlar da Oktay Yıldırım’ın evinde yakalandı.
Son Kemalistlerin Cumhuriyet Gazetesi’nden Ankara Mümessilleri Mustafa Balbay’ın götürülmesini protesto etmek isteyenler, oradan Şanlı Tercüman Gazetesi’ne de uzanıyorlar. Elleri kelepçelenerek götürüldü ya lümpen genel yayın yönetmenleri!
O Tercüman Gazetesi daha bu kış beni ve Ece Temelkuran’ı ‘kitlesine’ hedef gösterdi. Birtakım pervert çocuklar kanlarından Türk bayrağı yapıp, Büyükanıt’a yollayıp NE BİÇİM duygulandırdılar- üstüne yazdığımız yazılar nedeniyle.
Bu Cumhuriyet Okurları, Tercümanla da dayanışırlar. Her bir numeroyu da yaparlar.
Şimdi Tercüman’ın lümpen yönetmeni aynen Akşam yazarı Güler Kömürcü gibi ‘serbest’ bırakıldı. Türkiye’nin en zengin adamı Karamehmet’in (aylık geliri: 7 bin YTL) bunları ısrarla arka bahçesinde beslemesi ilginç tabii.
Yaşar Büyükanıt’ın Tercüman’ın lümpen yönetmeninin yanağını okşarken bir davette (Cumhuriyet Kokteyli mi?) çekilmiş fotoğrafları yayınlandı.
Aynı Büyükanıt Paşa, Şemdinli’de Umut Kitapevi’ni bombalamaktan Askeri Mahkemece ‘serbest’ bırakılan Uzman Çavuş Ali Kaya için de “Tanırım, iyi çocuktur” demişti.
Vicdani redçi Mehmet Bal’ın kuyruk sokumunda yediği dayaklardan çatlak var. Ben yine 318’den yargılanıyorum. Beni hedef gösteren gazetenin genel lümpeninin yanağını okşarken Genelkurmay Başkanımızın fotoğrafı var.
Ben bu davada tarafım arrrkadaş.
Fırsat bu fırsat: En nihayet, hep birlikte bağırabiliriz. “Ordu kışlaya! İşinin başına! Ait olduğu yere! Sonsuza dek siyasetimizden/idaremizden uzaklara! Haydi!”
Mesaj tarihi:
perihan magden kadar itici ve kotu yazan baska kose yazari yok

bone un wall of text lerini daha degerli buluyorum
en azindan daha okunakli oluyorlar ve okumadan once sacma birsey okuyucagini bilsende arada iyi wall of text ler cikiyor

perihan magden ise begendigi detayi gorup begendigini gormiyen kendini cok bir bok sanan burnu havada neurotik bir tip havasi veriyor

hani boyle bir baslayinca dogru yanlsi farketmeden bikbikbik oten kizlar varya onlar gibi ki bunlar sacmalasalarda farkedilmez genelde cunki kimse dinlemez bunlari daha dogrusu dinliyemessiniz

o koca cenesini acip makinali tufek gibi sagi solu taramaya basladigi zaman ya ordan kacicaksiniz yada agzinin ortasina bir cakicaksiniz susucak

ha turkce ingilizce karisik yazip baska insanalra hakaret etmesinede ayrica kil oluyorum

enginarin ruh ikizi veya kayip ikiz kiz kardesi olabilir bu kadin
enginar bile bu kadar itici yazmiyor en azindan turkceyi guzel kullaniyor
Mesaj tarihi:
Boş yazmış, askeriye keyfine göre mi belgeleri toplayacak. Birşey bilmeden yazmış, uçmuş. Fotokopisinin alınması ne işe yaracakmış bık bık. O kanıttır, kanıt toplanınca dava açılacak. Cahil, nasıl köşe yazarı olduğuna şaştığım, okunaklı yazı yazabilme becerisinden yoksun biri.
Mesaj tarihi:
valla nobette geyigi bencede sacmalik ama

darbe gunluklerini yayinlamalari iyi oldu okudu herkes. hani korkmalari da normal dergi kapattilar ayni sebepten. ama bu kadar kucuk emrah olmaya da gerek yok.

benim anlamadigim sey bu darbe gunlugunun sahibini iceri almamislar galiba. o da sacmalik.

peh peh. paticik de amma militan cikti :P
Mesaj tarihi:
Taraf gazetesinin yaptığı haberciliği olumlu buluyorum.Cesur bir tavırları var.Ortaya çıkardıkları şeyler de gayet önemli.
Buna karşın,Taraf'ı samimi bulduğumu hiç söyleyemeyeceğim.O bilgileri nasıl buldukları muamma.Bence dinci ve ulusalcı güçlerin kavgasında maşa olarak kullanılıyorlar.Ahmet İnsel'in Radikal 2'de güzel bir yazısı vardı.Demokratların bu kavgada işi yoktur diyordu.Gayet haklı.Bu olaylar içinde Taraf'ın tavrı bana çok iğreti geliyor.Bu saçma eylem de bunun bir parçası.
  • Yeni Oluştur...