elaidi Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 aha bu da 600. mesaj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 LathspeLL said: Xobalt said: ..."oyuna geldik" manşetini okuyacağız bir zaman sonra gazetelerde, ya da tarih kitaplarında "dış güçlerin etkisi ile toplum dinci ve laik olarak ikiye bölündü" cümlesi geçecek bundan bir zaman sonra... bakalım neler olacak, oyun başladı, izleniyoruz.... demiş birileri.. başka da birşey yazmaya gerek yok canlarım. /esen kalın Arkadasim, toplumu bolen tamamen "sizler"siniz. Bu dinci kesim kendini yiyip bitiriyor. Hala zorluyor bazi seyleri. Sonra kosede agliyor "SIZ BIZ OLDUK BOHUUU", kardesim oldurmasaydin? Sen wissy'nin ve diger insanlarin aciklamalarini dinleme, takma, sonra "siz biz olduk" de. Var mi boyle superzeka? "Herkes kaka , ben cici" bu olsa gerek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 -Cleglaw- said: düzgün giyinmekten kastedilenin açılması gerekir. evet, bu arada gerçekten bana bir tanım yapın. düzgün giyinmek nedir? bi yere kadar ortak bi yerden sonra ayrı düşünüyoruz düzgün giyinme tanımını. düzgün giyinmenin tanımını sen ben değil işte işletmeci kendi işletmesine göre yapıyor.anlaşamadığımız nokta bu önceki postumuda copyliyorum daha açık olası açısından zep said: ulan amma gereksiz tartıştınız hedef kitle meselesi işte daha ötesi yok bunun. kaldıki özel sektör kimseye eşitlik göstermek zorunda değil,bişey de diyemessin boynunu büker gidersin.biyere gidiyosan giyiminin,görüşünüşün oraya uyup uymadığını sen düşünmek zorundasın işletmeci değil.kaldi faşisstlik yapsa da hakkı özel sektör.kendi parasıyla sermaysiyle kurmuş. avrupa da türkleri almıyolar mesela çoğu bara niye barzoluk yapıyor,ortamın gerektirdiği şekilde davranmıyo ortamla bağdaşmıyo yani adamın duruşu. özel sektör kimseye eşit yaklaşmak zorunda değil.kapitalizm dostum bu yaşadığınız dünyanın farkına varın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 NoTwisT said: Caycidan terfi yonetici Amerikada isletme masteri yapiyor bu arada... Olay egitimde degil, ilkokul mezunu olupta yoz yobaz dusuncelere sahip olmayan cok insan var... Anam! nerede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Ayrica birisi sormus "recep tayyip girebilir mi peki?" diye. Varya, restaurant'im olsun kapidam oyle bir ceviririm ki, bana inanilmaz mutluluk verir o an. Hani bazi restaurant'lar kendilerine gelen unlulerin fotolarini falan cekip duvarlara asar, bende cevirdikten sonra hemen o saskinlik aninin fotografini cekip girise asarim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 suBzer0 said: LathspeLL said: Xobalt said: ..."oyuna geldik" manşetini okuyacağız bir zaman sonra gazetelerde, ya da tarih kitaplarında "dış güçlerin etkisi ile toplum dinci ve laik olarak ikiye bölündü" cümlesi geçecek bundan bir zaman sonra... bakalım neler olacak, oyun başladı, izleniyoruz.... demiş birileri.. başka da birşey yazmaya gerek yok canlarım. /esen kalın Arkadasim, toplumu bolen tamamen "sizler"siniz. Bu dinci kesim kendini yiyip bitiriyor. Hala zorluyor bazi seyleri. Sonra kosede agliyor "SIZ BIZ OLDUK BOHUUU", kardesim oldurmasaydin? Sen wissy'nin ve diger insanlarin aciklamalarini dinleme, takma, sonra "siz biz olduk" de. Var mi boyle superzeka? "Herkes kaka , ben cici" bu olsa gerek... Onca yazi obeginden bu sonucu mu cikardin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 suBzer0 said: Biz senelerce türbansız olmayanları otele almayan zihniyete laf edip , onlarla dalga geçip , onları yobaz , geri düşüncede görmedik mi? Bizim onlardan farkımız yokmuydu sizce? Şimdi ne oldu? dürüst olun ; onlar bu tip bir otel kurduklarında burda bu olayı normal karşılayan arkadaşlardan kaç tanesi bu olayın yanlış olduğunu düşündü? Açıkcası ben tesettür hotellerindeki uygulamayı gayet normal buluyorum. Oraya giden kesim o ayrımın olmasını(harem-selamlık) istiyor. Bence komik, ama ne var yani bana bulaşmadıkları sürece ne yaparlarsa yapsınlar. Aynen bu da bunun gibi, nasıl o otele sevgilimle tatil yapmaya gidemiyorsam(evlilik cüzdanı soruyorlar), ki gitmem, bu giyim tarzına sahip insanlar da bazı mekanlara alınmıyorlar, aynen takım elbise zorunluluğu gibi. Bu özel sektör olduğu ve insanlar huzur ve kendi anlayışlarına göre rahat içinde tatil yapmak istedikleri için ister tesettür hotel olsun ister bu hotel, bize bok yemek düşüyor açıkcası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Sonra gelsin maliyeciler hahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Bu arada aklima geldi, Ramazanda gun boyunca hizmet vermeyen restaurantlar hakkinda yorum yapmanizi istiyorum derhal. Hatta halalarim restoranta girerken kovuldular bununda yorumunu istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xobalt Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Xaenin said: Xobalt said: Xaenin said: Hayır yobazlar örtünmeyen kızlara orospu gözüyle bakıyor. Niye direniyorsun ki hala onu anlamıyorum, yarışma yapmıyoruz burada, tartışıyoruz ve bu konuda haksızsın. Yemek yiyip geliyorum çok açılmayın. böyle aptalca bir düşünceye ne yorum yapılabilir ? kaç tane türbanlı tanıdığın insan var da böyle konuşuyorsun. anadoluda devlet üniversitesi okuyanlar cahil mi oluyor sana göre ? illa cool şahsiyetler gibi baba parasıyla özel üniversitelere girip insanlara bok atmak mı gerekiyor yoksa cahil olmamak için ? Ya anadoluda üniversite okuyanlara cahil dediğimi hakkaten nereden çıkardın. Ben senin şahsına cahil diyorum, nereden geldiğin beni ilgilendirmiyor, cahilsin, böyle devam edersen de cahil kalmaya mahkumsun. Daha geçen gün tartışıldı yobaz Vakit Gazetesi'nin manşetleri. Omuzları görünen kızların omuzları sansürlenmiş vs. Bunları görmeyecek kadar mı körsün? Yobazlığın, fundamentalizmin anlamını anlamayacak mı dar senin vizyonun? Baba parasıyla üniversiteye gidip de insanlara bok atmıyorum, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde eğitim görüyorum ve gördüğüm eğitimi buraya yansıtıyorum çünkü bazılarımızın aynı eğitime ve aynı kültüre sahip olmadığı aşikâr. bir dakika ya ben vakit gazetesini savunduğumu mu söyledim, ya da türban takmayanlara 2. sınıf muamele mi yapılsın dedim. kendi kafanızdan, hayal ürünü şeyler üretip insanlara sıfatlar yakıştırmayın. nasıl bu sıcakta türban takan bayana yobaz yakıştırması yapılıyorsa, gazetede bayanların omuzunu sansürleyen zihniyet de yobazdır. emin ol türbanıyla dinini doğru düzgün yaşayan, diğer türbansız insanları sorgulamayan insanlar da var, sen görmesen de duymasan da ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luinir Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 LathspeLL said: Bu arada aklima geldi, Ramazanda gun boyunca hizmet vermeyen restaurantlar hakkinda yorum yapmanizi istiyorum derhal. Hatta halalarim restoranta girerken kovuldular bununda yorumunu istiyorum. Normal. Halkın çoğu Ramazan'da oruç tutuyor. O adamda çok az bir kesim için iş yerini açmaz zarar etmek için. Bunun aşçısı, garsonu var, yemeği var. Onların parasını verecek, gelen müşteri normale göre çok daha az. Adam ne diye zarar etsin ? Ha buna rağmen açık olanlar da var. Oruç tutmayanlar da gidip orada yemeğini yesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xobalt Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 LathspeLL said: Bu arada aklima geldi, Ramazanda gun boyunca hizmet vermeyen restaurantlar hakkinda yorum yapmanizi istiyorum derhal. küçük mahalli lokantalar iş yapamadığından hizmet vermiyor olabilir. Sonuçta o adam o gün zarar edecekse kapatır. Bursa'da işlek yerlerdeki lokantalar, hatta meyhaneler bile hizmet vermeye devam ediyor. LathspeLL said: Hatta halalarim restoranta girerken kovuldular bununda yorumunu istiyorum. bu da yobazlığın alası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Drigeolf said: -Cleglaw- said: düzgün giyinmekten kastedilenin açılması gerekir. evet, bu arada gerçekten bana bir tanım yapın. düzgün giyinmek nedir? bi yere kadar ortak bi yerden sonra ayrı düşünüyoruz düzgün giyinme tanımını. Peki ben açıklıyayım istersen. Düzgün giyinmek bulunduğun yere, zamana uygun ve mümkün oldukça rahat giyinmektir. Evde boxer şort ve atlet giymek gayet uygundur ve düzgündür. Ama aynı kıyafeti sokağa çıkarken giyersen, düzgün giyinmemiş olursun. Her kültürel/sosyal olgu gibi bu da değişkendir. Yani 300 sene önce fransız soylular için düzgün sayılan erkek kostümlerini(tüllü, dantelli...vs) bugün giyerseniz en iyi ihtimalle dalga geçilirsiniz. Budur. öncellikle teşekkür ederim. bir kez bile üslup bozmadan, işi hakaret seviyesine taşımadan ve mesajlarımı görmezden gelmeden post attığın için. şuan türkiyede varolan bi kesimden bahsediyor sayılırız değil mi? çarşaflılarda, türbanlılarda, herşey bir kenara, bu toplumun bir parçası. bu noktaya dikkat çekmek isterim. güncel hala çarşaflı insan modeli. bu insanlar büyük kitleler tarafından giyilmesi normal sayılan birşeyleri giymekteler eski fransız/ingiliz soylularının aksine. döneme yakıştırılan bir giyim tarzı var diye düşünüyorsunuz sanırım. ama ben böyle düşünmüyorum tam olarak. saygısızlık olarak yorumlamıyorum çarşafı-türbanı vb şeyleri giymeyi başkalarına karşı. benim için mühim olan şey, giydiği şeyin temiz olup olmaması, insanları rahatsız eden nitelikler taşıyıp taşımaması. bunları sağladığı sürece ister rahibe gibi giyinip gelsin. devlet dairelerinde dini rengin belli edilmesini yanlış buluyorum ancak sosyal yaşamda yanlış bulmuyorum, ve bunu rahatsız edici bir yönünü göremiyorum. daha doğrusu görüyorum ama tek bir şekilde. empati duyarak. bakınca içim sıkılıyor sıcak basıyor. benim yaşadığım, yaşayabildiğim tek rahatsızlık budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Luinir said: LathspeLL said: Bu arada aklima geldi, Ramazanda gun boyunca hizmet vermeyen restaurantlar hakkinda yorum yapmanizi istiyorum derhal. Hatta halalarim restoranta girerken kovuldular bununda yorumunu istiyorum. Normal. Halkın çoğu Ramazan'da oruç tutuyor. O adamda çok az bir kesim için iş yerini açmaz zarar etmek için. Bunun aşçısı, garsonu var, yemeği var. Onların parasını verecek, gelen müşteri normale göre çok daha az. Adam ne diye zarar etsin ? Ha buna rağmen açık olanlar da var. Oruç tutmayanlar da gidip orada yemeğini yesin. artı 1 aynı hesap işletmeci kendine göre herzman haklıdır şunu bi anlayabilseniz sorun falan kalmıycak ortada avusturyada restorantların bir kısmı öğleden akşama kadar kapalı olur çünkü millet iştedir yemek yiyen azdır o saatlerde aç kapıyı yemek yicem bana hizmet etmek zorundasın diyemessin adama.herkeste öyle bi zihniyet var parasıyla değilmi kardeşim verir parasını alırım hizmeti şeklinde.özel sektörde işlemiyor maalesef o. aynı hesap yani. he kovuyorsa restoranttan o,o adamın barzoluğudur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 @Xobalt Samimi olarak söylüyorum, mesajını okurken, "Aa, bu adamlar çok garip ya" dedim(yemin ediyorum ki gayri ihtiyari çıktı bu laf ağzımdan). Şunu diyorsun, bir lokanta eğer işleri için kötü olduğunu(zarar edeceğini) düşündüğü bir gün yemek servisi yapmayabilir, kar etmiyorsa neden açsın ki? Buraya kadar tamam, bence çok makul ve güzel bir cevap, ama bir önceki mesajlarından çıkan manaya bakınca şunu görüyoruz: Bir işletmeci, objektif, tarafsız olmalı ve herkese eşit hizmet vermelidir, evet, eğer o çarşaflı kadınlar o hotele girerlerse bir grup müşterisini kaybedebilir ama işletmeci kar etmeyi boşverip, prensip gereği bu insanları kabul etmelidir. Bu sence de bir çelişki değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 e tamam. işletmeci o saatte oruç tutanların çok olmasından dolayı işletmesini kapatmış. yapacağı kardan mahrum kalacak, bize ne. yok siyasi sebeplerden ötürü kapattı, "kafirleri almicam anasını satim aç kalsınlar" dedi, yapacağı kardan mahrum kaldı. yine bize ne. iki durumda da bize kaka yemek düşmekte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xobalt Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 @cleglaw benim postuma neden cevap vermiyorsun.gayet seviyeli yazdım bende:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Zep said: -Cleglaw- said: düzgün giyinmekten kastedilenin açılması gerekir. evet, bu arada gerçekten bana bir tanım yapın. düzgün giyinmek nedir? bi yere kadar ortak bi yerden sonra ayrı düşünüyoruz düzgün giyinme tanımını. düzgün giyinmenin tanımını sen ben değil işte işletmeci kendi işletmesine göre yapıyor.anlaşamadığımız nokta bu önceki postumuda copyliyorum daha açık olası açısından zep said: ulan amma gereksiz tartıştınız hedef kitle meselesi işte daha ötesi yok bunun. kaldıki özel sektör kimseye eşitlik göstermek zorunda değil,bişey de diyemessin boynunu büker gidersin.biyere gidiyosan giyiminin,görüşünüşün oraya uyup uymadığını sen düşünmek zorundasın işletmeci değil.kaldi faşisstlik yapsa da hakkı özel sektör.kendi parasıyla sermaysiyle kurmuş. avrupa da türkleri almıyolar mesela çoğu bara niye barzoluk yapıyor,ortamın gerektirdiği şekilde davranmıyo ortamla bağdaşmıyo yani adamın duruşu. özel sektör kimseye eşit yaklaşmak zorunda değil.kapitalizm dostum bu yaşadığınız dünyanın farkına varın. tabiki tabiki. bir itirazım yok burda yazanlar doğru. ama olmakta olan yerleşik düzenden değil de olması gerektiğine inandığımız, doğru olduğuna inandığımız şeylerden bahsetmemiz, bunları belirlemeye çalışmamız daha mühim değil mi? kapitalist düzenin manığını düşünücek olursak wissy'nin yaptığı mantıklıdır, hedef kitlesini korumaya çalışyodur falan. ama mühim olan gerçekten bu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 evet o, adam hayır işi yapmıyor ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 @Cleglaw Ama mesele burda adap kuralları. Hepimiz biliyoruz ki Çırağan sarayındaki bir davete eşofmanla katılamazsın. Seni içeri bile almazlar. Bu tarz butik hotellerin ne tarz olduğu bellidir zaten. Kendi reklamlarını çok yapmazlar, bütçeleri yoktur ve bilen bilir. Kaldı ki Alaçatı'da tesettürlü insanlara hizmet veren bir otel olduğunu zannetmiyorum. Dolayısıyla bu tarz giyimli bir insanın böyle bir yeri tercih etmesini görgüsüzlük olarak algılıyorum (Saygısızlık değil, kesinlikle, sadece nerede ne yapacağını bilememek). Nasıl ki ben tesettür hoteline sevgilimle bir gece geçirmek için gitmez isem, bu giyim tarzına sahip bir insan da, bu tarz bir yere giderken kıyafetinin oranın müdavimleri için, hele ki bu dönemde, rahatsız edici olduğunu bilmesi lazım bence. Kaldı ki adam diyor, daha önce böyle bir olay olmamıştı. Yani bu sık rastlanan bir durum da değil, kişilere parası ödenmiş ve bir zarar verilmeden durum atlatılmış. Senin bu tarz olaylara duygusal açıdan(empati ile) yaklaşmanı tabii ki yadırgamıyorum. Ama toplumda yazılı olmayan kurallar vardır ve saçma veya değil bu kurallara uymayan edepsiz(adap sahibi olmayan) kabul edilir. Şortla gece davetine gitmek, tesettür hoteline sevgilinle gitmek ve butik bir hotele çarşafla gitmek ise yine bu adap eksikliğidir ve bu yüzden(müşteri, kar kaybı olacağı için) bu tarz edepsiz(adap bilmeyen) kişilerin mekanlara alınmamasını normal karşılıyorum. ek not: edepsiz küfür olarak değil adap bilmeyen manasında kullanılmıştır, dikkat çekmek istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 tamamdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xobalt Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Tekrar soruyorum. Madem uygulanan muamele doğru ve etik ise niye böyle bir topic açma ihtiyacında duydu wissy :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 abi yeter, ilkokula başlama yaşı 3, okuma dersleri haftada 38 saat olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2008 Lol aynı şeyler tekrar edip duruyor artık, post kasma konusu olmuş burası :) Bu mesajdan sonra 5k madalyasına ne kalmış bir bakayım belki bu başlıkta nasip olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar