Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cesme-Alacati'da Butik Otelde Turban Yasagi-Ayrimciligi

-Wissy

Öne çıkan mesajlar

ben anliyacağımı anladım, anlatmak istediğimide anlattım diye düşünüyorum. görüşlerimin değişmediğini düşünmen sadece bir ön yargı zep. yine seviyeyi zeka seviyesi tartışmalarına dönüştürerek düşürme çabası içine giriliyor görüyorumki. böyle çocuksu sataşmalara, dayanaksız laf atmalara yetiştircek lafım her zmaan vardır, olcaktır. ancak bu acınası durumunda bile seni düşünüyorum zep; sinirlenmiyorum ben. hakaret etme çabaların bi işe yaramayacak :) orda uğraşma, paralama kendini.
Sosyal ağlarda paylaş

..."oyuna geldik" manşetini okuyacağız bir zaman sonra gazetelerde, ya da tarih kitaplarında "dış güçlerin etkisi ile toplum dinci ve laik olarak ikiye bölündü" cümlesi geçecek bundan bir zaman sonra... bakalım neler olacak, oyun başladı, izleniyoruz....

demiş birileri..

başka da birşey yazmaya gerek yok canlarım. /esen kalın
Sosyal ağlarda paylaş

Ya adamın oteli ve otelinin belli bir konsepti, şekli, şemali vs. var, o konseptin getirisi de böyle "karafatmaları" içeri almamak. Eğer almış olsaydı, onlardan hoşlanmayan düzenli müşterileri de artık orayı tercih etmemeye başlayacaktı. Reina'ya da tübanlı bir şekilde girebileceğinizi sanmıyorum ya da giren birisini gösterin ona göre öğrenmiş olurum. Adamın mekanı, müşteriyi geri çeviriyor, kendi müşterisi ona yeter, "sanane ulan" der isterse özel işletme, babasının yeri. İster iti kopuğu alır, ister sosyeteden aşağı kimseyi sokmaz yani. Bence de doğru olanı yapmış yani. Neyini tartışıyorsunuz, insanda yüz olur surat olur ifade olur seni almıyorlarsa girmezsin o kadar. Mesela çoğu "golf" otellerde golfe uygun kıyafet giymezsen gidip orada golf bile oynayamazsın, prestij, estetik, vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Xobalt said:
@ Xaenin

ahahahahahahha hahahahahah. aynı şekilde yaşamaya devam et, at gözlüklerin yakışmış

Yobaz ne demek bilmiyorsun. Ne konuştuğun hakkında en ufak bir fikrin yok, mini etek giyenlere yobaz diyorsun, üstüne üstlük cahilsin de. Ben sana diyorum ki fundamentalist harekettir yobazlık çoğunlukla, halkımın cahil kesimini elimden geldiğince eğitmeye çalışıyorum çünkü bariz bir şekilde ihtiyaç var. Cevap bulamayınca hahahahaha diye gülenlere biz de bıyık altından gülüyoruz, napalım, kalbiniz kırılmasın yüzünüze vurmayalım diye. Ama köylü milletin efendisi, yapacak bişey yok, boynumuz kıldan ince, devam.
Sosyal ağlarda paylaş

suBzer0 said:
Hepsini geçtim ; bu forumda Wissy'ye destek veren arkadaşlar kendilerine sorsunlar. Acaba biz başımız açık diye , veya kıyafetimiz çirkin diye bir mekana alınmazsak , neler deriz neler düşünürüz diye sorsunlar kendilerine. Bakalım kaç kişi dürüst olabilecek?

Ya sacma sapan yorumlar yapmayin, bu kadar mi okudugunu/gordugunu anlayamayan insanlarsiniz? 22 sayfada iflas ettim gelen yorumlara karsi. Hala turbanda turban, alin turbaninizi bi tarafiniza baglayin (kutsal yerleri ortuyoruz ya ondan.)

Kendime sorarim ben "niye bu mekana geldim ki?" diye. Basi acik insan almayan mekanla ZERRE isim olmaz arkadasim. Acik miyim yeterince? Benim mekanimda da onlarin isi yok kapish?

Ayrica birisi "bunu zenciye yapsaniz..." diye bir mantik yurutmus, hasta oldum mantiga. Ayni mantik newdonis tarafindan 1950'lerde universiteye giren zenci kiz ile turbanli kizin resmini bir tutup ayni kefeye koymustu, zeka saciyorsunuz etrafa.

Ayni mantik, ayni kafa, ayni zihniyet, yola devam.
Ben ikna oldum yeterince insanlarin belli bir egitim seviyesini gecmesine ragmen hala olaylari anlayamayabilecegini falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Dünden beri güncel başlıkların içine eden bu konuya bakmamakta direndim. Kesin yine birileri alınmamıştır da, laik-dindar tartışması sürüyordur demiştim ki bu sefer olayın baş aktörü içimizden çıkmış.

Biraz düşündüm konu hakkında, bence de işletmeci haklı bu konuda. İlk sayfadaki örnekler ikna olmak için gayet yeterli. Tıpkı reina ve "tesettür oteli" örnekleri gibi.

Ek olarak üstten said:
Kendime sorarim ben "niye bu mekana geldim ki?" diye. Basi acik insan almayan mekanla ZERRE isim olmaz arkadasim. Acik miyim yeterince? Benim mekanimda da onlarin isi yok kapish?

aynen öyle güzel bir cevap. (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
Hayır yobazlar örtünmeyen kızlara orospu gözüyle bakıyor. Niye direniyorsun ki hala onu anlamıyorum, yarışma yapmıyoruz burada, tartışıyoruz ve bu konuda haksızsın. Yemek yiyip geliyorum çok açılmayın.

böyle aptalca bir düşünceye ne yorum yapılabilir ? kaç tane türbanlı tanıdığın insan var da böyle konuşuyorsun. anadoluda devlet üniversitesi okuyanlar cahil mi oluyor sana göre ? illa cool şahsiyetler gibi baba parasıyla özel üniversitelere girip insanlara bok atmak mı gerekiyor yoksa cahil olmamak için ?
Sosyal ağlarda paylaş

-Cleglaw- said:
düzgün giyinmekten kastedilenin açılması gerekir.

evet, bu arada gerçekten bana bir tanım yapın. düzgün giyinmek nedir?

bi yere kadar ortak bi yerden sonra ayrı düşünüyoruz düzgün giyinme tanımını.

Peki ben açıklıyayım istersen.
Düzgün giyinmek bulunduğun yere, zamana uygun ve mümkün oldukça rahat giyinmektir.
Evde boxer şort ve atlet giymek gayet uygundur ve düzgündür.
Ama aynı kıyafeti sokağa çıkarken giyersen, düzgün giyinmemiş olursun.
Her kültürel/sosyal olgu gibi bu da değişkendir. Yani 300 sene önce fransız soylular için düzgün sayılan erkek kostümlerini(tüllü, dantelli...vs) bugün giyerseniz en iyi ihtimalle dalga geçilirsiniz.
Budur.
Sosyal ağlarda paylaş

Xobalt said:
..."oyuna geldik" manşetini okuyacağız bir zaman sonra gazetelerde, ya da tarih kitaplarında "dış güçlerin etkisi ile toplum dinci ve laik olarak ikiye bölündü" cümlesi geçecek bundan bir zaman sonra... bakalım neler olacak, oyun başladı, izleniyoruz....

demiş birileri..

başka da birşey yazmaya gerek yok canlarım. /esen kalın

Arkadasim, toplumu bolen tamamen "sizler"siniz. Bu dinci kesim kendini yiyip bitiriyor. Hala zorluyor bazi seyleri. Sonra kosede agliyor "SIZ BIZ OLDUK BOHUUU", kardesim oldurmasaydin?

Sen wissy'nin ve diger insanlarin aciklamalarini dinleme, takma, sonra "siz biz olduk" de. Var mi boyle superzeka?
Sosyal ağlarda paylaş

Biz senelerce türbansız olmayanları otele almayan zihniyete laf edip , onlarla dalga geçip , onları yobaz , geri düşüncede görmedik mi? Bizim onlardan farkımız yokmuydu sizce? Şimdi ne oldu? dürüst olun ; onlar bu tip bir otel kurduklarında burda bu olayı normal karşılayan arkadaşlardan kaç tanesi bu olayın yanlış olduğunu düşündü?
Sosyal ağlarda paylaş

Xobalt said:
Xaenin said:
Hayır yobazlar örtünmeyen kızlara orospu gözüyle bakıyor. Niye direniyorsun ki hala onu anlamıyorum, yarışma yapmıyoruz burada, tartışıyoruz ve bu konuda haksızsın. Yemek yiyip geliyorum çok açılmayın.

böyle aptalca bir düşünceye ne yorum yapılabilir ? kaç tane türbanlı tanıdığın insan var da böyle konuşuyorsun. anadoluda devlet üniversitesi okuyanlar cahil mi oluyor sana göre ? illa cool şahsiyetler gibi baba parasıyla özel üniversitelere girip insanlara bok atmak mı gerekiyor yoksa cahil olmamak için ?

Ya anadoluda üniversite okuyanlara cahil dediğimi hakkaten nereden çıkardın. Ben senin şahsına cahil diyorum, nereden geldiğin beni ilgilendirmiyor, cahilsin, böyle devam edersen de cahil kalmaya mahkumsun. Daha geçen gün tartışıldı yobaz Vakit Gazetesi'nin manşetleri. Omuzları görünen kızların omuzları sansürlenmiş vs. Bunları görmeyecek kadar mı körsün? Yobazlığın, fundamentalizmin anlamını anlamayacak mı dar senin vizyonun? Baba parasıyla üniversiteye gidip de insanlara bok atmıyorum, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde eğitim görüyorum ve gördüğüm eğitimi buraya yansıtıyorum çünkü bazılarımızın aynı eğitime ve aynı kültüre sahip olmadığı aşikâr.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...