Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cesme-Alacati'da Butik Otelde Turban Yasagi-Ayrimciligi

-Wissy

Öne çıkan mesajlar

-Cleglaw- said:
pipi derisinden kolye yapmak mide kaldırıcı bişeydir. göreceli bi yanı yoktur. kopmuş bir et parçası herkese iğrenç gelebilir. kötü bir örnek bence.

çarşaflı birini sen iğrenç görüyosundur o iğrenç görüyodur, ama ben iğrenç görmem. normal karşılarım. istediği gibi giyinmesi beni rahatsız etmez bu anlamda.

reyna falan bilmiyorum ben oralara gitmedim ancak oraya eşofmanlı adam almıyorsa ordada ayrımcılık var derim ben. neden? çünkü sadece zengin görünümlülere yada zengin olanlara açık bi yer demektir, fakir yada orta seviyeli birisi giremiyodur. restoranda ceket giyme mevzusuna gelirsem, ben restoranda ceket giymek zorunda değilim derim. hakkaten değilim. istersem daha rahat ama temiz ve bulunduğum ortama saygısızlık etmeyecek derecede giyinebilirim.

Evet işte, zengin görünümlü müşteri profili. MÜŞTERİ PROFİLİ falan, bunlar hep okunan şeyler derslerde, gerçek şeyler. Wissy'nin otelinin restaurant kısmının ya da bütünün MÜŞTERİ PROFİLİ dızlak mayoluları ve kara çarşaflıları kapsamıyor. Şık giyinenleri ve o bahçeye yakışacak kalite sergileyenleri kapsıyor aksine. Neresi faşizm bunun? Yöneticilik bu, hem de en kalitelisinden.
Sosyal ağlarda paylaş

Kapiya Carsaflilar giremez yazin madem oyle, hatta gaylerde igrenc geliyordur belki onlarda girmesin.. Ayrimcilik, yobazlik, irkcilik vs cok sey soylenebilir bu olay icin. Kisaca Yobazlik bu yapilan baska bir sey degil.

Caycidan terfi yonetici Amerikada isletme masteri yapiyor bu arada... Olay egitimde degil, ilkokul mezunu olupta yoz yobaz dusuncelere sahip olmayan cok insan var...
Sosyal ağlarda paylaş

-Cleglaw- said:
pipi derisinden kolye yapmak mide kaldırıcı bişeydir. göreceli bi yanı yoktur. kopmuş bir et parçası herkese iğrenç gelebilir. kötü bir örnek bence.

türbanın ve kara çarşafın ağırbaşlı bir ortamda tezat oluşturacağını da kafasının içinde beyin olan herkes fark edebilir netekim.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar , şimdi böyle bir olay gündemimizi ve paticik konu dışını aylardır işgal eden , türban - anti türban , laik - anti laik vs tartışmalarının üstüne gelince , insanlarda bunu tamamen siyasi ve dini görüşe göre insanları değerlendiriliyor gibi algılanıyor. Ben de samimi bulmadığımı zaten bu normlara dayanarak söyledim. Yani bence olay sadece " çirkin bir görüntü oluşturuyodu onun için almadım" değil. Tr'nin şuanki gündeminin sosyolojik bir yansıması bence. Ben sustum çünkü tartışma birbirine saldırmaya dönüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
Abicim, özene bezene modern tasarımla süslediğiniz otelinizin lüks bahçesinde kara kara çarşaflarla kahvaltı eden 9 tane kadını düşünebiliyorsanız ve bu sizin için "son derece normal, özgürlük" vs. anlamına geliyorsa gidin özel bir şirkette ÇAYCI olun. Çünkü üzülerek söylüyorum bu kafayla yönetici olunmuyor.

bi şartlanma var kafanızda iğrenç iğrenç diye. iğrenç bişey değil. isterse kapanır isterse kapanmaz bunun tercihlerle alakası var.

benim için insanların kapanması hiç mantıklı birşey değil. ama burda benim nasıl düşündüğüm önemli değil işte. düşünce ayrıdır eylem ayrıdır. bana mantıksız, saçma sapan geliyo diye tutup açılın da kahvaltı edin demem. terleyen o, yemeği yiyen o. nedir yani?

bundan rahatsız olan normaldir, mantıklı insanların çoğu çarşaflı bir insan gördüklerinde rahatsız hissederler, kaşlarını çatarlar. normal olmayan bunun ardından bi eylem gelmesidir. eylem bi zahmet gelmesin. karışmayın.

benim insani değerlerim, görüşlerim, insana davranış şeklim, elime gecicek dolarlardan çok daha mühimdir. bu da yönetici olmakla alakalı paragrafa cevabım olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

NoTwisT said:
Kapiya Carsaflilar giremez yazin madem oyle, hatta gaylerde igrenc geliyordur belki onlarda girmesin.. Ayrimcilik, yobazlik, irkcilik vs cok sey soylenebilir bu olay icin. Kisaca Yobazlik bu yapilan baska bir sey degil.

Caycidan terfi yonetici Amerikada isletme masteri yapiyor bu arada... Olay egitimde degil, ilkokul mezunu olupta yoz yobaz dusuncelere sahip olmayan cok insan var...

Yani diyorsun ki yaklaşık 40 derece altında, Çeşme'de, deniz kenarında kara çarşafla gezen değil de, onu bu görüntüsünden dolayı oteline kabul etmeyen işletmeci yobaz. Vay be.
Sosyal ağlarda paylaş

Dini siyasi bir sey yok.
Gay cift var mesela ama opusmuyorlar bahcede. Mesela heteroseksuel cift var. Onlar opusebiliyor ufak ufak. Simdi biz gaylere ayrimcilik mi yapiyoruz? Hayir. Benim profilimin kaldirdigi duzeyde ayrimciligin olmadigi, ozgur bir ortam burasi. Ve yine musluman musterilerimiz var. Hacca gitmis, umre gezileri surekli yapan musterim de var. Buraya uygun giyiniyor ve davraniyor, sorun yasamiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

-Cleglaw- said:
Xaenin said:
Abicim, özene bezene modern tasarımla süslediğiniz otelinizin lüks bahçesinde kara kara çarşaflarla kahvaltı eden 9 tane kadını düşünebiliyorsanız ve bu sizin için "son derece normal, özgürlük" vs. anlamına geliyorsa gidin özel bir şirkette ÇAYCI olun. Çünkü üzülerek söylüyorum bu kafayla yönetici olunmuyor.

bi şartlanma var kafanızda iğrenç iğrenç diye. iğrenç bişey değil. isterse kapanır isterse kapanmaz bunun tercihlerle alakası var.

benim için insanların kapanması hiç mantıklı birşey değil. ama burda benim nasıl düşündüğüm önemli değil işte. düşünce ayrıdır eylem ayrıdır. bana mantıksız, saçma sapan geliyo diye tutup açılın da kahvaltı edin demem. terleyen o, yemeği yiyen o. nedir yani?
bundan rahatsız olan normaldir, mantıklı insanların çoğu çarşaflı bir insan gördüklerinde rahatsız hissederler, kaşlarını çatarlar. normal olmayan bunun ardından bi eylem gelmesidir. eylem bi zahmet gelmesin. karışmayın.

benim insani değerlerim, görüşlerim, insana davranış şeklim, elime gecicek dolarlardan çok daha mühimdir. bu da yönetici olmakla alakalı paragrafa cevabım olsun.

Bahsettiğin rahatsız olan insanlar adamın otelinde hali hazırda konaklayan insanlar zaten. Otele kahvaltı etmeye gelen insanlardan rahatsız olacaklarını bilmene rağmen kabul edip de otel müşterilerini kaybetmek sana mantıklı geliyor mu? Niye insan rahatsız olduğu yerde tatil yapmak istesin? Rahatsız olan müşteri gider, bir daha da gelmez, eşine dostuna söyler burda böyle böyleler var diye. Word of mouth dediğimiz olay bu, en güçlü pazarlama stratejisi fyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
NoTwisT said:

Yani diyorsun ki yaklaşık 40 derece altında, Çeşme'de, deniz kenarında kara çarşafla gezen değil de, onu bu görüntüsünden dolayı oteline kabul etmeyen işletmeci yobaz. Vay be.

evet.

nasıl 10 derece sıcaklıkta mini etekle gezen bir kız yobaz değilse o kadınlar da yobaz değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
-Cleglaw- said:
Xaenin said:

Bahsettiğin rahatsız olan insanlar adamın otelinde hali hazırda konaklayan insanlar zaten. Otele kahvaltı etmeye gelen insanlardan rahatsız olacaklarını bilmene rağmen kabul edip de otel müşterilerini kaybetmek sana mantıklı geliyor mu? Niye insan rahatsız olduğu yerde tatil yapmak istesin? Rahatsız olan müşteri gider, bir daha da gelmez, eşine dostuna söyler burda böyle böyleler var diye. Word of mouth dediğimiz olay bu, en güçlü pazarlama stratejisi fyi.

Groarahua!

Zralanga mavulahamaia!
Sosyal ağlarda paylaş

afganistan için burka, nazi almanyası için yahudi bandı, güney afrika için zenci kompartmanı neyse türkiye için tesettür de odur. baskı ve beyin yıkamalarla bireylerin ister duruma getirilmeleri tesettürü haklı çıkarmaz. o giyim tarzının ağırbaşlılığı yansıtmadığı, o şekilde giyinen bireylerin de ağırbaşlı insanlar olmadığı ortada iken bu hiç kimse kimseyi bu konuda ikna etmek zorunda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya olay ayrımcılık filan değil arkadaşlar! İstediğini ayır ayırma buna kimse birşey demiyor. Olay kutuplaşma , olay bölünme , olay tahammülsüzlük , olay .oka batma! Bölünüyoruz farketmiyormusunuz? içinizden sorun birbirinize karşıt görüşlü insanlar hakkında ne düşündüğünüzü sorgulayın bi , o insana olabilicek önyargınızı düşünün. Biz böyle değildik ,adım adım , aşama aşama bu hale getirildik. Türban ilk defa mı var bu ülkede , baş örtüsü yeni mi çıktı , çarşaf dün mü icat edildi? Kendinize gelin!
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...