Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cesme-Alacati'da Butik Otelde Turban Yasagi-Ayrimciligi

-Wissy

Öne çıkan mesajlar

Din kisisel bir sey. Onun dini beni baglamiyor ki. Dininin gereklerini yerine getirebilecegi bir yeri tercih etmeli. Mesela ben dinim geregi cilek recellerine tapiyorum. Sirf bunu yazdim diye paticik konu disi bolumunden uzaklastirildim. Demek ki neymis burasi benim dinimi yasamam icin uygun ortam degilmis. Artik yapmiyorum bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

wanderer said:
bir insani irkindan dolayi asagilamak "kaka", dinsel inancindan dolayi (turban takmak ona gore dininin geregi) asagilamak "okey" mi yani? boyle mantik olmaz.
dinsel inancla turbanin hicbir ilgisi olmadigini dusunuyorum ben ilk olarak. olsa bile, "bu benim dinim" diyene ayrim gecilecekse, isimiz var. cunku her insan her an bir din uretebilir, ve sen hepsine imtiyaz gecemezsin.

gelelim simdi yazdigina. zenci olmak bir insanin secimi degildir, iyi-kotu birsey de degildir oyuzden asagilayamazsin. bunun turban takanlar alien a benziyorla zerre alakasi yok. fakat turban takanlar, ayni converse giyenler gibi isteyerek yapiyorlar bu eylemi, secebilecekleri birsey. Ve gercekten yandan bakinca kafalari alien kafasi gibi oluyor bu gercek bir benzetme yani yermek icin falan degil.
Sosyal ağlarda paylaş

konu disi:

madmaximus zencinin turkcede asagilayici bir anlami yok. zenci ortadoguda siyahi insalara verilen isimdir. ingilizce tabiriyle "followers of zenc" demek zenci, zenc de tarihi siyahi bir adam. bizim kulturumuzde zencileri asagilamak yoktur.

edit: dedigim gibi konu uzerinde artik tartismaya girmicem, bu da konu disi olarak madmaximusa verdigim cevapti.
Sosyal ağlarda paylaş

wanderer said:
yok artik ya fetoya bagladi adam konuyu.

size bu ahlak anlayisinizla hayatta basarilar diyorum cekiliyorum tartismadan. anlasamicaz acik yani.

türban yahudilikten gelen bir kıyafet şekli biliyor musun bunu ?
peki arapların simsiyah kapanmadığını söylersem ne diyeceksin peygamber zamanında ?

bunlar yobazların sonradan uydurup kendi ataerkil ve faşist yönetimlerini empoze etmeleriyle ortaya çıkan şeyler. bunun yanında wissy nin dediği gibi onun kişisel inancı kimseyi bağlamaz, görünüşünü beğenmez almaz bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

-Wissy said:
Din kisisel bir sey. Onun dini beni baglamiyor ki. Dininin gereklerini yerine getirebilecegi bir yeri tercih etmeli. Mesela ben dinim geregi cilek recellerine tapiyorum. Sirf bunu yazdim diye paticik konu disi bolumunden uzaklastirildim. Demek ki neymis burasi benim dinimi yasamam icin uygun ortam degilmis. Artik yapmiyorum bunu.

asdfsafd. Kanada seni 1 saatte vatandaş yapar yalnız. Böylece yeni rekor senin olur :)
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar belki bu forumda benden nefret edenler , beni gördüğü yerde öldürmek isteyenler veya beni çok sevenler , yazdığım yazılara değer verenler olabilir. Fakat şimdi yazıcaklarımı lütfen iyi okuyun ve iyi düşünün , bu yazıyı kardeşce yazılmış olarak algılayın.

Demişsiniz ki konuşmalarınızda , "tüp patlasın hepsi ölsün" , "türbanlı kız düdüklerim" vs. lütfen böyle laflar bu tip konuşmalar yapmayalım arkadaşlar. Daha 10 sene öncesine kadar gayet güzel bir yaşantımız varken neden bu 2 tarafın birbirine olan düşmanlığı? Siyasi çıkarlar uğruna alet edilen , insanları kutuplaşmaya götürmek için büyük mücadeleler verilen bu olayları lütfen sindirmesini , gerekirse içimize atmayı , provakasyonlara kapılmamayı yapalım. Senelerdir bu ülkenin insanlarına 2 farklı gruba ayırmak için uğraştılar. Alevi - sünni , Türk - Kürt , dinci - laik , türbanlı - türbansız. Lütfen bu kutuplaşmaya izin vermeyin arkadaşlar , laik , demokratik , çağdaş , Atatürkçü , bilim eğitimi almış türk gençleri olarak biz bile bu forumda bu kadar saldırgan olursak,biz bile karşı görüşümüzdeki insanların ölmesini , yaşama hakkı olmadığını , otelde kahvaltı etme hakkı olmadığını düşünürsek. Cahil , eğitim almamış insanlar neler yapar hiç düşündünüz mü? Sen burda forumda yazı yazarsın yazı ile saldırırsın , fakat o insan senin gibi davranmayabilir. Bütün bu saldırıların altında tahammülsüzlük ve kutuplaşma yatıyor. Lütfen biraz daha sakin olalım ve bölünmemizi bekleyen , devamlı sorun yaşamamızı ve böylelikle büyümememizi isteyenlere fırsat tanımayalım. Belki yazdıklarımı saçma bulucaksınız , belki sana mı kaldı bu toplumu düzeltmek diceksiniz ama benim canıma tak etti artık. "Allah razı olsun" cümlesini kurduktan sonra yobaz sıfatı yemek istemiyorum artık. Küpe taktığım için dinsiz sıfatıda yemek istemiyorum artık. Çünkü biz böyle bir millet değiliz , biz milli mücadelerden çıkmış şanlı Türk milletiyiz. Lütfen bunu unutmayalım
Sosyal ağlarda paylaş

Buyse said:
benim istediğim şu, bir insan bir şey söylüyorsa kafasında hangi şapka olduğuna bakmadan dinleyemiyoruz. böyle bir körlük var herkeste.

birisi asker karışmasın siyasete diyince hemen "akp li sorosçu hain satılmış " yaftası, bir dieri ben irticadan korkuyorum deyince "özgürlük düşmanı postal yalayıcısı, onbaşı" oluyor.

böyle hiç bir şey çözemeyiz. bu ülkede böyle hiç bir şey çözülmüyor.

Sosyal ağlarda paylaş

ŞOK ŞOK ŞOK...

Şok belgeleri açıklıyoruz

Wissy ergenekon terör örgütünün bir elemanını mı?

ŞOK ŞOK ŞOK

Zbaammmmmm....

ŞOK ŞOK ŞOK

Her taraf delil kaynıyor, wissy her an gözaltına alınabilir.

Halkı kışkırtan wissy isimli zatın Sivas katliamını tertipleyen kişi olduğu iddia ediliyor, her an gözaltına alınıp bir yıl boyunca sorgulanmasını bekliyoruz.

ŞOK ŞOK ŞOK

Her yer delil kaynıyor, görmediniz mi. Görmeyenlerin yeri her an tespit edilebilir zira onlarda ergenekoncu teröristlerdir...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...