Venator Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Elemanlar yapmışlar oynamışlar yorumlarını da foruma yazmışlar. Siege'ler için oyunu almış biri olarak çok önemliydi benim için bu yorumlar. Siz de okuyun değerlendirin bi. http://forums-us.ageofconan.com/showthread.php?t=93053 Bunun üzerine ne diyeceksiniz merak ediyorum (özellikle fanboilerden). Eğer dedikleri kadar kötüyse ve bir-iki aya falan düzelmezse funcom'a güle güle demenin vakti geldi sanırım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 a) The 48 vs 48 doesnt work for shit. Its like 96 ppl per zone and LoTD had the usual zerg there (including PRX, DDH) what blocked a good amount of our guys out. If the zone is full and you die it just kicks ya out and resses you at a random gy in the world. After the first ppl got locked out/ressed out I would guess it was around 60 defenders against 36 attackers in this siege. b) Siege machines dont work. c) The Keeps themselves are bugged as hell...you can walk by walls, through walls, through buildings and stuff. d) Theres only one gy for the attackers which is so far off that it aint funny. e) Merc system doesnt work, you have to guildhop to help your allies, whats stupid and annoying. f) The lag...its insane, beyond everything you can imagine. On my computer i couldnt move a step, on macs computer thats really good I had a kickass 5 fps. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 hadi diyelim , pvp dengesini flaan kuramadınız , mümkün mertede trade di bilmemneydi kafanız basmadı beceremediniz , e be kardeşim en başından beri bağırıyosunuz siege savaşları olucak bilmemne olucak bari onu düzgün yapsaydınız? hadi gelin funcomu savunun da eğlenelim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 bütün forumu okudum yazılarınları da okudum millet de aynı şeyi demiş. Hani insanlar pvp içersindeki class dengesizliklerini falan geçmiş. Olay direk 96 kişinin aynı anda bi mekanda bulunamama problemi olmuş. 4000 dolarlık sisteme sahip adam bile 5 fps yi geçememiş. Bi de zone 96 kişi aliomuş maks 48 48 eşitlemio ynai bi guild 60 kişi sokarsa karşı taraf 36 kişi sokabilio =) Binaların içinden geçmeler, siege silahlarının çalışmaması mercenary sisteminin çalışmaması, res yerinin çok uzaklarda olması da cabası. Hani bunlar düzeltirili de. harbiden performans sorunun nasıl düzelticekler. Yani biraz düzeltirler hani bi FPS de artış olur da. RAhat oynatacak şekle nasıl getircekler. of çok işin var funcom çok. Ben tabi ki daha var level 80 olmama yavaş yavaş kasiorum fakat umarım yetkillerden açıklama gelir en kısa zamanda okay sorun şu şöle şöle halledicez planlarımız bu falna filan die de oyuncular umudu kesip bırakmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Oyun çıkarken belliydi zaten fos olacağı, çok acele ettiler bu oyunun en aşağı çıkması gereken tarih ağustos idi, ama gerek hissedarlara verdikleri sözler gerek yatırım yapan iş adamlarına verilen garantiler vs yüzünden erken çıkarmak zorunda kaldılar. Düzeltmeleri gereken yığınla özellik var ve adamlar gittekçe ağırlaşıyor, yarının patch i yokoldu mesela. Haftada 1 patch bu oyuna yetmez... hele bu kadar bug varken ve her yaptıkları patch ile birşeyleri düzeltirken diğerlerini buglarken sizin ağardan almak gibi bir lüksünüz yok. 1-2 ay içinde birşeyler olmazsa yeni bir Swg faciası daha geliyor muhtemelen =) zaten warhammer var kasım civarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 açıkcası çalışsaydı gerçekten şaşırırdım :) benim kafamdaki plana göre bu sistemin işler hale gelmesi temmuzun sonunu bulur o arada adam gibi değişiklikler olur diyordum ama oyuncular hızlı çıktı Not:konuyla ilgili ayrıntılı düşüncelerim alttadır :D not2:patch kaybolmadı anladığım kadarıyla patch noteları gereğinden önce ortaya çıkıyor millet kavgaya erken başlıyor diye yayınlamıyor yoksa beta serverı patchlendi dikkat uzundur iyide burada fps sorunundan başka zaten bilinmeyen bir durum yok bunlar daha önce günlerce ve sayfalarca tartışıldı betada funcom inatla siege testi yapmadı zira hazır olmadığını çok iyi biliyorlardı onların umudu insanların şuanki raddeye birkaç ay ulaşamamasıydı ve planlarını bunun üstüne kurdular ama oyun çıktı ve birkaç tane mmo oynamış en salak insanın bile bildiği oyuncunun azmi karşısında kimse duramaz kuralıyla yüzleştiler oysa bunu biliyor olmalıydılar. insanlar beklediklerinden çok daha hızlı lvl alıyordu buna üç hamlede müdahale ettiler önce 40-80 aralığı için gereken xp miktarı 40% arttırılırdı ki bu sonra büyük sorunlar açtı zira önceden güzel bir dengeye oturmuş quest/lvl dengesi biranda altüst oldu insanlar kendilerini saatlerce grind yaparken buldular ve sonuna kadar haklı olarak homurdandılar bunun üzerine funcom 40-80 aralığındaki xp yi 30% düşürdü 40-60 arasına yeni quest koydu 60-80 aralığıda yakında geliyor.ikinci haraketleri oyuncuların dmglarını ve defanslarını nerflerken mobların dmglarını gözle görülür şekilde arttırmak oldu böylece bir noktadan sonra downtimelar arttı ve insanlar gruplara yöneldi.bu aslında oyunda sosyalliği geliştirdiği ve gerçekten farketmesi zor olduğu için belkide oyunun hayrına oldu.üçüncü haraket defans ve atr capleri oldu aslında bu tamamen pvp de oyuncuları korumak adına kondu ama pvede lvl almayıda yavaşlattı. funcom siege testlerinden kaçmış olsada end game test için seçtiği guildlere şehir kurma ve bunları test etmek için gereken bütün desteği verdi ve sonuçta betada 4-5 tane bitmiş şehir vardı. bu süreçte elde ettiğim ve buradada paylaştığım ve birçok yerde zaten yazılığ çizilmiş bilgiler elde edildi bunlara bakarsak niye burada yazılanların yeni birşey olmadığını göreceksiniz. keep haricinde binalar düzgün şekilde çalışıyordu fakat şehrinize teleport olduğunuzda keep in taban seviyesinin altında spawn olup orada takılıyordunuz buyüzden releasede insanlar keep in içinde değil önünde spawn oluyorlar.defansif binalara gelince kapılar çalışmıyordu dolayısıyla giriş çıkışlar ızdıraptı (duvarları vs düzeltmeden önce mecbruiyetten öğrendiğimiz duvarları olan bir şehre sağdan soldan girmenin 101 yolunu düzeltmelerinde fayda var :D ).Şehire giriş çıkış dert baktık olacak gibi değil çağırdık gm leri baktılar harbi olacak gibi değil puff siege tent puff trebler geldi yıkın kapıyı dediler.Bu sebeple treblerin daha sonra bozulmamak kaydıyla betada çalıştığına eminim dolayısyla burada yazanlara biraz oyuncu hatası gözüyle bakıyorum.Öte yandan gaza gelip duvarlarada saydıran arkadaşlar sayesinde duvarlar 50%ye geldiklerinde insanların içinden geçebildiğini öğrendik bu uzun süredir bilinen bir bug düzeltileceğine inanıyorum ama dediğim gibi bununla daha sonra yüzleşmek zorunda kalacaklarına inandıklarını zannediyorum gy hadisesine çok güldüm zira hepimiz bir guild city zoneda öyle veya böyle bulunduk hepimiz mekanı biliyoruz border kingdom zonelarıda bunların copyası e ozaman günaydın daha 1. günden belli olan birşey için hadise çıkartmanın manası yok zira beta zamanında buda tartışıldı ama daha yakın veya birden fazla gy fikri pek taraftar bulamadı zira mevcut yeri bencede güzel bazı şehirlere daha yakın ama onların defansif konumu daha iyi bazılarına daha uzak ama onların nispeten defansif konumları daha kötü iyi kötü bir denge var. fps konusu herkesin canını sıkan bir konu guildlerde grouplarda denk geldiğim kadarıyla herkesin 1 numaralı sorusu(görünen o ki artık sorunuda) siege zonenunda fps nasıl olacak.bu noktada ben daha siege lafını ilk duyduğum anda grafikleri 0 a indirip sadee view distanceı açmayı göze almıştım aranızda shadowbane oynayanlar var nedemek istediğimi anlarlar.Öte yandan o konuya girmişken shadowbane gibi günümüz server teknolojisinden uzak bir oyun seneler önce iyi kötü bir şekilde bunun altından kalakabildiyse bu adamlarında aklıllarında bir plan olduğuna inanmak istiyorum zira bu firmam borsaya açık bir firma ve şuanda hisse senetleri tavan yapmış durumda bu oyunda çuvallarsa kaybedicekleri çok şey var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FreEmoon Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Bu oyunun en büyük hatası kendilerini kaptırıp "biz piyasayı grafiklerimizle ele geçirecez" gazına kapılmalarıdır. Nerdeyse başarıya ulaşmış her MMO grafikleri 2. hatta 3. plana atan oyunlardan çıkmıştır. Siz bir MMO yaparken uğraşmanız gereken 100 lerce sorunu sahipsinizdir, bunların içine birde tek başına diğer sorunlardan daha büyük bir sorun olabilecek grafik-fps sorununu katarsanız 10 kat çalışmak zorunda kalırsınız. Bu oyun bir FPS değilki grafik işini çözünde geriye sadece senaryo ve ekipman gibi şeyler kalsın. Çoook işi var AoC ekibinin, üstelik o kadar kötü bir dönemdelerki acil olarak bişeyler yapacak ekipleri yok, yeni ekip alacak paraları yok ve her geçen gün WoLK ve Warhammer( her ne kadar warhammer hakkındada durumlar rezalet olsada insanlar onada 2-3 ay süre verecek ve oynayacaktır) yaklaşıyor. Bunlar piyasaya çıkınca her sorunda 5-10 kişi "yeter be" diyip uzaklaşacak AoC'tan. Şu için yeni ekip alacak maddi imkan bulamayan yönetim, birde elindeki ekibi küçültmek zorunda kalırsa..... :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kevinromeo Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 tunch said: hadi diyelim , pvp dengesini flaan kuramadınız , mümkün mertede trade di bilmemneydi kafanız basmadı beceremediniz , e be kardeşim en başından beri bağırıyosunuz siege savaşları olucak bilmemne olucak bari onu düzgün yapsaydınız? hadi gelin funcomu savunun da eğlenelim :) e dedik, demedik mi dedik :) olmaz dedik, olamaz dedik, kaldırmayacak dedik...Cengiz enginee kullanıyolar yok vs vs dediler, olmaz dedik... :) Bi halt biliozde konuşuyoz... Tekrarlıyım; Bu oyunda paşa paşa pve yapın,grup kurup takılın ta ki başka bir oyun çıkana kadar :) WAR ve AION yolda... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Gerçekten iyi pvp deneyimi isteyenleri buraya alalım. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kevinromeo Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 DA2019 said: Gerçekten iyi pvp deneyimi isteyenleri buraya alalım. :P 2008'de çıkarsa bu oyunuda unutun...en erken 2009 mart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FreEmoon Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 +1 Kevinromeo. İnşallah Helgate london ve AoC'un yaptıkları hatayı Warhammer yapmaz, Sonuçta adamlar "hesap vermemiz gereken kişiler var bu sebeple oyunu çıkarmak zorundaydık" gibi salak bir mantıkla oyunu çıkarıyorlar ama bu durumlara düşünce nasıl hesap veriyorlar onuda ayrıca merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Kevinromeo said: DA2019 said: Gerçekten iyi pvp deneyimi isteyenleri buraya alalım. :P 2008'de çıkarsa bu oyunuda unutun...en erken 2009 mart Ekim 2008de çıkıyor oyun. Closed beta haliyle Age of Conandan çok daha iyi durumda. Merak etmeyin. ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Ya bu oyunda war mi bilmiyorum ama su hane aptal buyu attikca kale kule heykel cikmasi olayi gibi seyler kapaniyosa cidden angutluk. DAOC un en guzel seylerinden biriydi bu spelleffects 0 1 2 diye 3 secenek wardi ister herkesinkileri acar ister sadece kendinizinkini acardiniz deli FPS farkettirirdi. Ayni sekilde adamlar guzel oneriler sunmuslar emisler ki armorlar default olsun, binalar default olsun. Koyarsin bi secenek isteyen eger NASA super computeriyla baglaniyosa herseyi acar oynar, bilgisayarla baglaniyosa kapar oynar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jungle Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 DA2019 said: Gerçekten iyi pvp deneyimi isteyenleri buraya alalım. :P pvp nin kralını yaptım diyorsun yani ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KalamarSevgisi Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 En önemli olayı zaten buydu. Geri kalan pve zaten standart grind. 1 -2 mob çek öldür. Grup questlerde 1 tank 1 healer vur hulk gibi vur vur vur bitsin. Kesinlikle taktik yok. Sabskripşını kapatıyorum direkt. 1 sene sonra ben askerden dönünce adam olur belki o zaman açarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 DA2019 said: Gerçekten iyi pvp deneyimi isteyenleri buraya alalım. :P inanmak istiyorum harbiden iyi pvp deneyimi alacağımıza nasıl bu kadar emin oluyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 oyunu daoc u yapanlar yapıyor, bu bile bi başlangıç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 sağol.biliyorum ama senden bir daha öğrenmem iyi oldu.eski yapılan iyi şeyler sadece referans olur yeni yapacakları şeye. o ürünü iyi yapmaz.çıkmadan konuşmak tamam halini görmeden iyi olacak süper olacak demek.biraz taraftarlık gibi oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 odiflame said: sağol.biliyorum ama senden bir daha öğrenmem iyi oldu.eski yapılan iyi şeyler sadece referans olur yeni yapacakları şeye. o ürünü iyi yapmaz.çıkmadan konuşmak tamam halini görmeden iyi olacak süper olacak demek.biraz taraftarlık gibi oluyor. kiNDA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Seru said: odiflame said: sağol.biliyorum ama senden bir daha öğrenmem iyi oldu.eski yapılan iyi şeyler sadece referans olur yeni yapacakları şeye. o ürünü iyi yapmaz.çıkmadan konuşmak tamam halini görmeden iyi olacak süper olacak demek.biraz taraftarlık gibi oluyor. KINDA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Funcom'da AO'yu yapmıştı, gerçi oyun fena değildi ama Funcom'un sunduğu hizmet (oyuniçi, oyundışı, patchday, maintenance, vb.) feciydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 betada olan kişilerden farklı farklı yorumlar duyuyoruz nda diyorsunuz.peki yinede nda varken standart beta kullanıcıları ile ilgisi olmayan bir kişi ne düşünecek? bir kısım süper diyor bir kısım rezalet diyor.sonrada nda diyoruz.ozaman warhammer hakkındaki yorumları neden belirtiyoruz? nda demek kolaya kaçmak gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Siege olayıda çalışmıyorsa nesi, çalışıyor bu oyunun ben anlayamadım. 48 vs 48 çok zor birşey değil. Yazık, güzel olabilecek bir oyun kayıp gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KalamarSevgisi Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2008 Cortladı patladı iyice. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar