Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2008 sir said: eaheuah militarist zihniyet iş başında =) genç subaylar rahatsız ===> postal genç siviller rahatsız ===> converse gayet basit bi gönderme işte, kasmayın kendinizi bu kadar. pardon eklemeyi unuttum, genç siviller 1 mayısta taksime yürümek isteyen kalabalığın bi parçasıydılar. heee ordaydialr kuzu kuzu gerisingeri tabanliyip 1 mayisda olanalri yok saydilar baslari yasli genc siviller Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Ben en çok bu isimleri bulan tiplerin kafalarını merak ediyorum. "Dumansız Hava Hareketi" "Genç siviller" "Sivil anayasa" ne asker korkusuymuş be pes! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 dumansız hava hareketi daha çok askeri operasyon adı gibi yalnız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 fedaykin said: 70 adam birer milyon adım atsa başarılı oluyor değil mi şimdi bu eylem. Dakikada 100 adım atsalar 10.000 dakika eder. Yani yaklaşık bir hafta yürürlerse tamamdır bu iş, darbe marbe olmaz. LOL çok rica ediyorum yalnız. taksime yürüsünler, böyle bi 100 bin kişi. sonra polis de müdahale etmesin. ama medyamızın biraz onuru olsun da 1 mayıs la bunu karşılaştırsın, başbakanımızın biraz onuru olsun da bindirilmiş kıtalar desin bunlara da.. nerde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Tavırlar ciddi anlamda çok tehlikeli , darbeyi birşeylere karşı savunmak ya da ne olmuşki olcaksa olur edalarında konuşmak hakatten yazık dedirtecek bir durum. Darbeye karşı yürüyüş ya da darbeye karşı olmanın nasıl kötü yanı var lütfen burdaki arkadaşlar bi açıklasın. Eğer darbe veya askeri yönetim istiyorsanız lütfen hepiniz askere tekrar tekrar başvurun. Seçimlerden önceki müdahaleyi ve ondan önce birçok yapılmış olan darbeleri biz yaşamadık mı ? Hadi bunlar olmamış olsa ne darbesi saçmalık bunlar heo hükümetin işi diye söyleyin. Fakat bunlar yaşanmış şeyler olduğuna göre , ya siz işin ciddiyetinin farkında değilsiniz , ya da cidden sabah yatağınızdan vücudunuza soğuk silahın dürtmesi ile uyanmak istiyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Horizon said: cidden sabah yatağınızdan vücudunuza soğuk silahın dürtmesi ile uyanmak istiyorsunuz. açıkçası günün birinde domuz bağında uyanmaktan iyidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 scorch said: Horizon said: cidden sabah yatağınızdan vücudunuza soğuk silahın dürtmesi ile uyanmak istiyorsunuz. açıkçası günün birinde domuz bağında uyanmaktan iyidir Havada ayar kokusu var O_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BioHazarD Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 scorch said: Horizon said: cidden sabah yatağınızdan vücudunuza soğuk silahın dürtmesi ile uyanmak istiyorsunuz. açıkçası günün birinde domuz bağında uyanmaktan iyidir +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Domuz bağını kim yapıyor ? Ne alaka ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 tayyip yapıyomuş, hizbullah kamplarında eğitim görmüş istanbul belediye başkanıyken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Horizon said: Darbeye karşı yürüyüş ya da darbeye karşı olmanın nasıl kötü yanı var lütfen burdaki arkadaşlar bi açıklasın. Eğer darbe veya askeri yönetim istiyorsanız lütfen hepiniz askere tekrar tekrar başvurun. Burdaki asıl sululuk ve komedilik, AKP'ye karşı yapılan her olayda "DARBEEEEEEEEEEEEEEĞ" diye bağırmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 bunun akplilerin söylediği herşeyi şeriaaattthh'a yormaktan pek bi farkı yok, zaar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 şöle bir farkı var. ortada ergenekon diye birşey vardı hani ne oldu ? nerde açılan davalar. ergenekon diye AKP yaptıklarını çok güzel ört pas etti. şimdide DARBE diye ayaklanıp akılları sıra yargıyı baskı altına almaya çalışıyorlar. birileride çıkıp AKP yalakalığı adına nesi kötü bunun darbe ye karşı çıkıyor çocuklar diye ortalığı bulandırıyor. Artık saflık sınırlarını aştı aptallık sınırlarında dolaşıyor birileri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 sir said: tayyip yapıyomuş, hizbullah kamplarında eğitim görmüş istanbul belediye başkanıyken kimlerin dizinin dibinde oturduğu bazı hocaefendilerin talebesi olduğu biliniyorken artık bazı şeyleri görmek için çokta zeki olmaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 canları yanınca nasıl da herkesi kucaklıyormuş gibi yapıyorlar, moden tasarımlı afişler, topuklu ayakkabılı kadın silüetleri falan.. sanki akp'nin tebaası kamyoncu tipli adamlar ve türbanlı kadınlar değilmiş gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Hangi işsiz bu yürüyüşe gider diyecektim ki.. sir said: güzelmiş, gidilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 hangi darbeye karşı 70 milyon adım atıyorlar yahu manyak mı bunlar ? gitsinler benzin içim 3500 adım atsınlar.. 3 milyon 5yüz bin adım da atılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Horizon said: cidden sabah yatağınızdan vücudunuza soğuk silahın dürtmesi ile uyanmak istiyorsunuz. bisey farketmiyor asker en azindan yaslialra dokunmuyor gecenin 4 unde ev basip 84 yasinda yeri yurdu belli bir insani ifade alicaz diye gozaltina almiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 aman yaşlılara dokunmasınlar, önümüzdeki bikaç kuşağın hayatını karartmak daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 sir said: aman yaşlılara dokunmasınlar, önümüzdeki bikaç kuşağın hayatını karartmak daha iyi Ben hayat karartmak olarak degil, aydinlik icin kara bir adim olarak gorurum boyle birseyi. AKP iktidarinda, feto sultanliginda bir hukumet ile karanlik caglara suruklenecegimize iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 hahah beklemdikleri karşı bi eylem gelcek onlara haberler cogaldı. bakalım nelr olcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 ordunun 2 kirmizi cizgisi vardir 1-)turkiyenin toprak butunlugu 2-)laiklik bunlari kurcalamayan sivil iktidarlara bulasmaz ordu, 12 eylulden sonrasini adam gibi takip edenelr veya konuyla ilgili birikimi olanalr bilir bunu netekim pasa cankayada gozculuk yapti 7 yil sonra bazi vesayet gorevleri haric ordunun politika ile isi kalmadi hatta turkiyede bir ilk yasandi, darbe ile bas agelip kurucu hukumet gorevi ustlenmis ve gorevini kurulmus ozal hukuemtine devretmis olan TSK nin genelkurmay baskani ozal ile anlasamayip istifa etmsitir simdi ordu bu kadar merakli olsa soke soke dedigini yaptirirdi liboslarin yazilarina bakmayin ordunun iktidarda gozu yoktur ha burokratlarin boyle bir hevesi vardir ve orduyu arkalarina alip antidemokratik yollardan iktidara gelme plnalri yapan cok olmustur ancak TSK kanaksi gibi gosterilen bu burokratlarlada analasamaz zaten CHP ile ordu bir donem yakindi ancak bunun sebebi ismet inonu idi o zaman, ecevit hicbir zaman TSK icinde sevilmedi ve chp ile olan kopruler inonunden sonra birguzel yakildi bugun baykal yanan kopruden karsiya ip atarak ilgi cekmeye calisadursun daha coook ugrasir ha bu iki kirmizi cizgi acik acik tehdit altinda olmadigi surece TSK darbe marbe yapmaz 28 subat misal kamuta kademesi disinda olan bir olaydi tanklarin yurumesi ama daha buyumemesi icin tanklarin yurumesin itelevizyondan ogrendi donemin genel kurmay baskani ismail hakki karadayi ve hemen sahip cikti surece daha fazla karismasin diye gelelim e-muhtiraya bir defa internet ustunden altinda herhangi bir komutanin imzasi olmadan yayinlanmis bir bildiri herseyin basinda eger amaci gercekte ndarbe tehditi olsaydi birebir iletilir hicbirinizin ruhu duymazdi e-muhtiradan once benzer 71 muhtirasinin asil nedenlerini bilmek gerekir 71 muhtirasi verilmeden once silahli kuvevtler icinde sol goruslu bir gurup sol bir darbe hazirligi yapiyordu hukumetten memnun olmiyan bu gurubun hazirliklari yanlis hamle yapinca farkedildi ve darbeden once son dakikalarda komuta akdemesi ipleri eline alip muhtirayi basti ve resmen turkiye bir felaketin esiginden dondu 71 muhtirasi aslinda darbeyi onlemek icin verilmistir ve pesinden TSK nin icindeki butun aykiri uyeler temizlenmistir ki "milli demokratik devrim" denen bu sureci destekliyenlerin en unluleri deniz gezmis ve arkadaslaridir bu yuzden baska sartlarda belkide yirtabilicekken bok yoluna gitmislerdir bu milli demokratik devrimi destekliyen yayin organlarinin ise en unluleri cumhuriyet ve aydinlik tir yani gunumuzun sozde ergenekonculari ki tuhaf olan o donem askerin elinde bu kisilerin baya bir hirpalanmis hatta hirpalanamdan ote kamyon gecmis duruma getirilmesidir gelelim e muhtiraya oda bir darbe girisimi veya uyaridan cok ordu icine verilmis bir muhtiradir gidisattan rahatsiz olduklari bilinen subaylara "akilli olun kendi basiniza birsey yapmaya kalkmayin bizde sizle ayni dusuncedeyiz ama sizden daha cok sey biliyoruz bir ariza olursa once biz mudehale ederiz o yuzden susun oturdugunuz yerde oturun efendi efendi" mesajidir 2. bir planlanmamis 28. subat olmasin olayalr daha boka sarmasin diye verilmistir asker laiklik ve vatanin butunlugune acik bir tehdit gorse muhtira ile filan ugrasmaz lak diye darbesini yapar zaten ki saniyorum RTE ile Yasar Buyukanit konusmasininda icerigi budur dis baski ile belli bir gurup tarafindan yaptirilan 12 eylul belkide en cok zarari ordunun kendisine verdi bugunki ust rutbeli subaylarin hepsi 12 eylulde oldukca hirpalanan genc subaylardir ortada darbe ihtimali filan yoktur o yuzden bu genc siviller rahattir herhangi bir risk almadan gorevlerini yerine getirmektedir bu piyonlar gercekten darbe ihtimali olsa ilk destekliyicek veya gormezden gelicek olanalrda bunlardir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 "ya müslüman olacaksın, ya laik" kısmındaki değil, teokrasi'nin zıttı olan laiklik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 saol viktor ya içim rahatladı valla sen böyle yazınca.. bu ülke ordunun tekelinde değil, öyle kafasına göre kırmızı çizgi belirleyip beğendiğine karışmayıp beğenmediğini alaşağı edemez. bu ülkede uygulanan laiklikten rahatsız olan insanlar varsa, o laiklik yeniden tanımlanmalıdır, lamı cimi yok. ta ki toplumsal mutabakat sağlanana kadar. ve bu toplumsal mutabakat ancak ve ancak sivil siyasetle yapılırsa anlamlı olur. üzgünüm 10 yılda bi darbe yapan, muhtıralar veren, STK'lar hakkında andıçlar yapan, "çalışma grupları" kuran, cumhurbaşkanına atanacak rektörler hakkında "okey" veren bir ordunun iktidarda gözü yoksa bile, siyasette baya bi ağırlığı vardır. ve bu yanlıştır. kaldı ki sarıkız ve ayışığı planları gösteriyo ki ortada bi laiklik tartışması yokken, akp AB yolunda reformları birbir uygularken bile ordu bu hükumeti devirmeyi çoktan kafasına koymuştu. o yüzden "kırmızı çizgi" falan da hikaye. bu ülkenin askeri de bürokratı da demokrasiyi ülkeye "fazla" görüyo. dünyaya entegre olmayı "onursuzluk" olarak görüyo. kendilerini hep bu halkın "başöğretmeni" olarak görmek istiyolar, halkı da yola getirilmesi gereken haylaz bir öğrenci. (ha yeri gelmişken geçmişteki milli demokratik devrim tayfasıyla bugünkü ulusalcılar arasında da çok ilgi çekici benzerlikler vardır, taraf gazetesinde son bikaç haftadır tartışılan bi konu bu, her taraf köşesini okumak zihninizi epey açabilir.) bugün darbeyi askerler yapmıyo, yargıçlar yapıyo. bunu da hukuku açıkça çiğneyerek, google iddianameleri hazırlayarak, yetkilerini aşarak yapıyo. bu, nerden gelirse gelsin, sivil siyasete müdahaledir. bürokrasinin idareyi elinde tutmak için demokrasiyi de hukuku da çiğnemesidir. asker ne kadar bu işin içinde şu anda bilmiyorum, ama karşı çıkmadığına da eminim. sivil siyasete müdahale ediliyosa bu ülkede siviller yürüyecektir, bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Google iddianamesi :D yeni yeni argümanları akpnin hemen dillere düşmüş destekleyenlerinde.O mahkemeye darbe denemez.Eğer laiklik işine gelmiyorsa o zaman kaldırırsın anayasadan elinden geliyorsa tabi , eğer laikliği savunan maddeler en önemli ilkeleri olarak varsa bu anayasada o davanın açılması ve sonucunda akp'nin kapatılması kadar doğal birşey olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar