Bone Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 MMORPG'leri oynarken en gıcığıma giden şeylerden birisi, savaştığınız yaratıkların levelları oluyor. Bazı RPG'lerde "catch-up" sistemi mevcut. Örneğin oblivion, kotor 1-2. Oyunda ilerledikçe, yaratıkların levelları da size göre artıyor. Örneğin oyun size 3 zone seçme hakkı verdi diyelim. İlk zone, iskeletler var, ikinci zone, orclar var, üçüncü zone, ejderhalar var. Örneğin bu serbest seçim ekranında iskelet-orc-ejderha diye gittiniz oyunu böyle bitirdiniz diyelim. Bu şekilde güzel bir ilerleme oluyor. Ama orc-ejderha-iskelet şeklinde gidince. Ejderha'lı bölümde "dünyayı kurtaracak destansı savaşlar" yapıp ardından iskeletli bölüme geçerseniz "köle pazarcısıyla savaşırken zorlanma" hadisesi karşınıza çıkınca insanı bir tuhaf ediyor, o hikayeden de soğuyorsunuz. Bu tip oyunları oynamış olanlar ne kastettiğimi sanırım anlıyacaktır. İşte mmorpg'lerdeki level olayını da bu şekilde görüyorum. Bir tuhaf oluyor. Mesela en son AOC oynadım ondan bir örnek vereyim. Oyunun daha başında, lvl 5 bir demonla karşılaşıp kolayca öldürüyorsun. O sırada "oha be demon varmış" gibi düşündürse de, ilerliyen bölümlerde lvl 11 akreple savaşınca gene aynı etkiyi yaşıyorsunuz. Yani lvl 11 akrep, koskoca bir demondan çok daha güçlü mü oluyor demek bu? Akrep ya, bildiğin akrep. Ayakkabını vurup ezip öldürürsün akrebi. Demon ise, en lesser'ı bile tehlikeli olması gereklidir. Sen bir de boss babında bir demon koyuyorsun oyuna, ormandaki bir goril kadar gücü oluyor bu demon'ın. Daha da güzeli şu, ormanda jaguar (jaguar lan, jaguar) lvl 6, ama akrep, yılan, lvl 11. Mesela bu tip şeyler WoW'da da vardı. Gene bir demon, mesela Horde'u tek başına "titreten" bir demon bu, Horde'u yokedebilecek bir demon. Ama lvl 15. İlerliyorsun oyunda, bir ormana giriyorsun, karşına minik örümcek çıkıyor, lvl 45. Burning Crusade daha da güzel. Dandirik "boar"lar lvl 60'dı orda. E madem öyle, al bunlardan 10 tanesini, sal azeroth'a, zaten herkesi öldürür geçer gider... Başka bir sürü mmorpg'de de karşıma çıkıyor bu tip şeyler. timsah dediğin, aslan dediğin, kaplan dediğin tehlikeli hayvanlardır, ama bazen oyunun başında karşına çıkartıyorlar, lvl 1-2 oluyor, komik oluyor. fare dediğin bir sıkımlık canı vardır, iskelet dediğin kemik yığınıdır, ama oyunun sonlarına koymak istediklerine lvl 50-55 oluyor, komik oluyor. Keşke mmorpg yapımcıları zonelara uygun yaratık koyarken "acaba buraya hangi yaratık daha egzantrik olur" diye düşünmek yerine "acaba bu yaratık oyunun hangi kısmına yakışır" diye düşünseler. Oyunun başında dragon öldürüp, oyunun sonunda minik farelerle kapışmak oyunun atmosferi için çok da efektif olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Densiz Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Akrep diyip geçme, sokarsa görürsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 demon diyip geçme, 100 akrep zehirine bedel büyüleri var :P ya tamam akrep zehiri çok tehlikeli, ama minik bir akrep (giant scorpion felan değil dediklerim), farklı bir lvl range zone'da diye, daha yüksek bir levela sahip olup, böylece hp'sinin ve ac'sinin artmasını tuhaf bulduğumu söylüyorum. yaratıklar sadece skin olarak farkediyor, fakat tutarlık açısından eksik kalıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan11 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 en saglami eve online yaw pve yok (varda diyer mmo lara bakinca yok denilecek kadar az ki zaten yok diyorum) akrebin demondan guclu olmasi hehe normal dir sonucta wow ne yaptiysa diyer mmo lar onu yapti :D bazi oyunlarda arilar ayilardan guclu oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 sonuçta wow ne yaptıysa dediğin, daha önce de daoc vardı, ao vardı, everquest vardı, onlarda da benzer haltlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Wow devlerden birinin bunla ilgili yorumu vardı. Sonuçta gnomergan da lvl 36ların işgali altında, lvl farkını çok takmayın kafanıza onlar yaratıkların gerçek gücünü göstermiyor gibi bişi demişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2008 Agumon Greymon Metal Greymon War Greymon Simdi demon dedigin "tek bir sey" degil ki.. Bunun alt sinifi var kadim iblisler var kendi icinde zilyon tane türü var. wow da da bu böyle, frpde de böyledir. Digimonda da böyleydi mesela :) Her zaman daha güclüsü daha yüksek leveli vardir. lvl 5 ken domuzcuk kesersin, lvl 60 da demonic domuz kesersin. Ha bu sana uymuyosa kesme kesicek baska bisi bul :) Saka bi yana, stemini anliyorum ama daha iyi bi fikrin varsa söyle bizde bilelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 offtopic olcak da, şu kurt vardı 2. başkarakterin , onunla birleşince ne oluyordu onlar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan11 Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 sanirim deamon kurt oluyo >:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Abi adamlar buyu yapiyo siz neleri sorguluyosunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 ganfalf da büyü yapıyo ama lotr'uda sorguluyoruz. yaı bu konusa sölenicek fazla bişey yok sadece bu tur şeyleri kafana takıp oyundan alıcağın keyfi zalatmasına zin verme diyorum. bide demonda ceşit ceşit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kevinromeo Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Bone, çok mantıklı valla ama tembel bu mmorpg adamları :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Evet, kraldan görev alırsın, epic savaşlar verir dünyayı kurtarırsın. Birkaç lvl sonra yolda boş boş duran karnı aç adamın biri senden 3-4 kuş kanadı ister yemek için bilmemkaç katı para vererir vs. vs. vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Apis said: Evet, kraldan görev alırsın, epic savaşlar verir dünyayı kurtarırsın. Birkaç lvl sonra yolda boş boş duran karnı aç adamın biri senden 3-4 kuş kanadı ister yemek için bilmemkaç katı para vererir vs. vs. vs. ya onu birçok kişi söyler de bana bu işten ziyade bu işi eleştirmek saçma geliyor. dünyayı kurtaracak bir savaş yaptıktan sonra illa sonraki her savaşın dünyayı kurtaracak boyutta olmasını beklemek anlamsız. örümcek adam'a bakınız. örümcek adam da dünyayı kurtardığı maceralardan sonra sokaktaki serserilerle kavga eder, masum vatandaşları kurtarır. "ben lvl 1'deyken yapardım böyle görevleri, vermeyin bana bu tip şeyler" demiyor. yani sonuçta aynı dünyada yaşıyoruz. o tip görevler de çıkar. conan çizgi romanlarında da var o tarz şeyler, hatta genelleyerek çoğu çizgi roman diyebiliriz. ama benim asıl dediğim, başlangıç zone'unda bulunuyor diye kocaman bir filin 300hp olması, ileri bir zone'da bulunuyor diye minnacık bir örümceğin 30000hp olması. fili öldürecek seviyeye geldiğinde örümcekte niye zorlanasın ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Fly said: offtopic olcak da, şu kurt vardı 2. başkarakterin , onunla birleşince ne oluyordu onlar ? Omnimon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 ya bone bi konuda hakli aslinda thrall snei yanina cagirip oggrimar cok telika altinda su raging chasma gir orda bi demonw ar cok sikinti oldur onu yoksa oggrimar yokolcak diyo gidiyosun lan level 9 bu demon gotunu kaldirip kendin kessene bizide arada pwer levellalrsin bi ise yararsin orda otur sirf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2008 eh cunku cesitlilik de bi yere kadar, biliyosunuz ki o lvl 1 de çıkan boar, azıcık tipiyle oynanarak temelde aynı kasa ustunden oyun boyunca onunuze 6-7 kere çıkıyo, raptorlar vs de aynı sekilde. biraz boyunu buyut adını degistir rengini degistir sur piyasaya. bırakalı cok oldu wowu, instanceların adlarını unuttum, ama horde baslayip lvl 1 de kestigimiz boarın aynısı, lvl60 endgame instancelardan birinde bi rogue daggerı drop eden okuz gibi bi boar bossla bire bir aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 abi o zaman ilerde kesilecek çok az şey olur, senin mantığınla lvl 60 70 bi karakterin karşısına çıkacak kudrette kaç zımbırtı bulabilirsin ki, o zaman da bayık olur, senin şikayet ettiğin olay bi must bence, nası olcak ki başka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 ya şimdi mesel lvlda itemda epixde değil. mesel amangal gibi yürekte. şimdi sen niyet ettiysen karar verdiysen horde'a yardıme tmeye dünyayı kurtarmaya bunu lvl 12 de ragefire chasm dada yaparsın lvl 80de frozen throne dada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2008 Keske hep Dwarf kessek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Atoyo Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Seni çok iyi anlıyorum bone.Realistik bir yapı istiyorsun oyunlarda.Bende çok istiyorumda, bu oyunu zorlaştıracağı için yapımcılar hiç oralı bile olmuyorlar. Mesela bir bardiche ile ufacık bir dagger 1 slot inventory de yer kaplıyor.Varmı böyle bişiy ya? Aslında zor olucak oyun.Ozaman kim kontrollü kim kontrolsüz belli olur herşey.Mesela wowdaki gibi ve bir sürü mmodaki gibi tüm dünyayı koşarak gezemiceksin ya.İnsan bünyesi lan bu.Adam hiçmi yorulmuyor? Stamina point olucak uzun süre koşunca daha hızlı stamina düşecek fln depar attığında daha hızlı azalicak. Fareler heryerde az xp verecek Aslan kaplan öldürdüğünde normal exp alıcan fln.Platemail diyorlar ama halbuki plate e Piercing sallasan patlar direk yada blunt bi silahla vursan direk game over o plate hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 abi fantastik oyunlara realistik açıdan bakmaya çalışırsanız işin içinden çıkamazsınız. şöyle düşünceksin, "bu benim bildiğim örümcek değil bunun derisi kalın bambaşka bişey bu" öle dicen yoksa olmaz o. cmylmz nedemiş? "UZAY ERİĞİ. YERSEN" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kfg Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2008 abi oyle de mmo'lar bu mantıkla olsa da oynanmaz ki, yani dusuk level'larda thrall sana mesela bu cok guclu orgrimmar'ı yıkacak git kes bunu dediginde sacma geliyor evet, ama o mantıkla o zaman level 40'a kadar falan en azından size boyle tavsandan baslayıp aslana kadar devam eden yaratıklar kestirmesi lazım, humanoid dersen, basta cocuk falan mı kesiceksiniz ? ben oynamam sahsen quest'ler oyle olsa, 40 level kasamam hic... zaten yuksek level'larda az da olsa biraz cesitlilik var quest'lerin hikayelerinde falan, dusuk level'larda quest yapısını gectim (sundan su kadar kes, bundan bu kadar topla) quest log'ları okursanız quest'in hikayesi bazında bi tekduzelik var, arada bunlar da olmazsa naapacaz eheh... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Atoyo Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 ya tamam çok realistik bakılmamalı ama birazda mantık olmalı yani... Gidiyon sen Level 10 kaplana Instant çekiyorsun, Lvl 23 Tavşana 25 vuruyon :D varmı böyle bişiy. En azından insan Lion Jr yapar onuda boyutunu ufaltır fln. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 ya abicim ben progress olmasin demiyorum ki ama mesela level 10 da thrall seni siklemeisn quest felan vermesin thrallin usagi abi 2 kilo sogan alda aksama bi kofte yoguram diye quest versin kralin ne isi war lan level 10 herifle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar