Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyunda bazı şeyler eksik mi?

Bone

Öne çıkan mesajlar

Oyunu daha yeni oynama imkanım oldu. Oyun çıkmadan önce vaadettikleri bazı şeylerin oyun içinde olmadığını gördüm.

Örneğin "merchantlar, npc'ler, siz yaklaşınca sizi selamlıycak, merhaba felan diycek" deniyordu. Oyunda bunu göremedim. NPC'lere yaklaştığınızda sizi umursamıyorlar. (npc'lerle dialog konuşmalarını kastetmiyorum).

Lvl 20'ye kadar singleplayer oynuycaksınız diyorlardı. Şimdi oyunda direk olarak multiplayer oynadığımızı görüyorum. Elbette geceleri destiny questler var ama tamamen singleplayer oynamaktan bahsediyorlardı.
Böylesi pek iyi olmamış gibi sanki. WoW'daki gibi bizim ırkımızın başlangıç zone'unda başlatsalar daha iyi olurdu bence. Yani ilk başta dedikleri singleplayer senaryo iyi de, normalde multi ama geceleri single olan yapıyı çok beğendim diyemiycem. Olan güzelim Cimmeria'dan uzakta kalmaya, Tortaj gibi ecayip ortamlara girmeye olmuş.

Bir de "beta'da grafikler daha iyiydi" diyenler var da, grafikleri de mi azaltmışlar?

İlk başta olcağını iddia ettikleri şeylerin kırpılmasının nedenleri var mı? Bunları sonradan ekliycekler mi, yoksa tümden mi kaldırdılar?

Bir de şey tuhafıma gitti. "Oblivion'la aynı sistem ihtiyaçlarına sahip olacağız" diyorlardı. Oblivion'u maximum grafiklerle 7900GT'de oynamıştım ve (tam FPS'yi bilmesem de) outdoor alanlarda bile frame atlamadan oynamıştım.
Şimdi 8800GT var ama maximum grafiklerde (AA'yı kıstım bir tek, 2x yaptım) 15-20 FPS ile oynuyorum. Madem Oblivion ile aynı konfigirasyonu istiycek, neden bu kadar az FPS alıyorum ben? Aslen derdim FPS değil de, frame atlayarak oynadığım zaman sıkıyor biraz.
Crysis'te bile maximum grafiklerle hiç frame atlamadan oynayabiliyordum bu makineyle.

Acaba Vista ve Directx 10 olmadığı için mi grafikler bu kadar yavaş?
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı ekran kartıyla yakın fps alıyorum ciddi bir optimizasyon sorunu var oyunun.
Fos çıkan interaktif combat ve "item değil yetenek" vaatlerinin yanında npc lerin sosyal zekaları ve kabalıkları ihmal edilebilir bence.

Bu arada o fps yi gece mi alıyorsun gündüz mü?
Gündüz ciddi bir düşüş oluyor bende çünkü.

Ha ben vistada da oynadım xp de de, pek fark göremedim açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

dx10 modu oyuna eklenmedi henüz. şu ana kadar dx10 modlu oyunlarda gördüğüm gidişat o hızlanmayı ve daha fazla performansı yerdeki çakıl taşı gölgesi ya da ultra-gerçekçi duman gibi yeni efektlere çarçur etme. company of heroes, hellgate london'ı filan dx9 oynamıştım sırf bu yüzden. dx10 modu çok büyük ihtimalle hayli daha yavaş olacaktır.

lvl 20'den sonra sp modu yok bu arada hiç.
Sosyal ağlarda paylaş

cüce yok coh'ta dx10 dediğim gibi gölgelendirmeleri filan kat kat arttırıyordu, karşılaştırmalı ss'ler vardı. yol kenarına lüzumsuz taş ekleyip ona gölge yapıyordu filan heh

ha bir de patlama efektlerini filan daha gerçekçi 3-boyutlu yapıyordu, unuttum teknik detayını. performanstaki keskin düşüşe değmiyordu ama hiçbiri.
Sosyal ağlarda paylaş

Darksun said:
Adamlar acele ile çıkardılar oyunu, 1-2 ay içinde daha iyi bir görünüme sahip olacağına inanıyorum ama zaten bunu daha çıkarken söylüyordum =p Beta oynuyoruz halen...

aceleyle çıkardılar diyorsun da, kaç zamandır yapım aşamasında değil miydi bu zaten?
ocak-şubat arası çıkcak deniyordu, sömestr tatilinde oynarım diye düşünüyordum, ta aralıktan preorder etmiştim.
"bazı işler yetişmedi" diyerek ertelediler oyunu.

videolar vardı o zamanlardan kalma, "işte oyunda böyle npc'ler konuşçak siz yolda yürürken" diyorlardı, o zamanlar hazır olan bir sistem niye olmaz ki şimdi?
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım Vista 64-bit daha iyi FPS veriyor; forumlardakinin yalancısıyım ama bir açıdan da mantıklı. Oyun 5 yıl boyunca directX10 ve Vista'ya uygun olacak şekilde yazıldı sanırım driverları vista'da daha rahat kullanıyor daha iyi FPS görüyor çoğu insan.

Kişisel olarak deneyemiyorum çünkü çok süper bir bilgisayar olmadıkca Vista sux. Makinamı yakın zamanda yenilersem vista 64-bit kurup tekrar bir yorum yazarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Demek ki o sistem de tam çalışmıyodu onun için fix yerine toptan salladılar diye düşünüyorum..

FPS olayı tamamen yetersiz optimizasyondan kaynaklı, tek çaresi patch ama ne kadar öncelik verilir bilinmez...

Neyse ki hızlı bir şekilde eksikleri gideriyorlar, üstte arkadaşın dediği gibi 2 aya filan belli olur ne mal olduğu..
Sosyal ağlarda paylaş

Yüksek ihtimalle Funcom grafik motoruyla uğraşan takım şu anda harıl harıl directX10 için kasıyor; onun için ne şekilde bir fix gelir yakın zamanda bilemiyorum. Agustos gibi dx10 gelecek denildi ve şu anda motoru fixlemeye çalışmaları durumunda aynı zamanda motoru geliştirmeleri çok yavaşlar ağustos'a yetişmez. Bu yüzden yüksek ihtimalle buglı motorun üstüne dx10 kurup sonradan herşeyi düzetltmeyi deneyebilirler ama bu çok riskli bir hamle.

Belki de ikisini birden götürüyorlar ama daha fixli motoru yayınlamadılar çünkü bişeyi düzeltince dx10 motoru patladı belki de vs vs.

Umarım ikincisini yapıyorlardır...
Sosyal ağlarda paylaş

benim anlamadigim sey guzel guzel oynarken oyunun memory leak hatasi verip kapanmasi, zaten su kesin oluyor once harita griye donuyor sonra bi yere girim diyorum giris o giris kaliyor oyle sonrn Assorti :D failed hatasi. hayir bi de girmesi oyunu acmasi bi dert, yok dosyalari test eder yok introlar falan filan. oyunda tek sorunum bu, hala cozum bulamadilar. ilk surumde boyle birsey yoktu memory leak tarzinda.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunu acmak scanning local files zaten ilk beta da gordugumde dedim allah kahretsin yoksa swg deki coder larmı var bunların başında diye. neyseki ptch cıkarma konusunda bug fix lerde gayretlilerde birazcık rahatlıyor insan. onun dışında oyunda bir çok bug mevcut ve optimize edilmemiş adam akıllı. bunlarla karşılaştığınızda bayacaksanız hic başlamayın. bir kaç ay bekleyin yorumlara gelişmelere bakın ondan sonra başlayın yoksa çıldırtabilir oyun sizi.
Sosyal ağlarda paylaş

alakası yok abi naaptın =) ? dx10.1, dx10'dan sonra cıkan surum, bana kalırsa gereksiz zaten de, nvidia'nın da atinin'de 10.1 olan kartları var, nvidia'da 9 serisi, ati'de de hd 3xxx serisi...

ama bence de dx10.1'le gelmez yani... zaten dx10'un nimetlerinden adam gibi faydalansın, cok da dert degil 10.1 olmaması...
Sosyal ağlarda paylaş

wisper hiç görmedim, ama benim dediğim sen yanından geçerken sana sesli birşeyler söyleyen npc'lerdi. :)

herhalde 100 kişinin olduğu zaman çok gürültü çıkar diye kaldırmışlar da, o işi de o kişiye özel bir görüntü göndermekle çözebilirlerdi diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...