Lindoras Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Gördüğüm kadarıyla birkaç konu açılmış ancak seviyesiz ve üslupsuz tartışma ortamından ötürü kilitlenmek zorunda kalmış. Bu başlık altında yorum yaparken dikkatli olup ne dediğimizi iyice düşünelim ki yöneticileri zor durumda bırakıp bu konununda kilitlenmesine sebep olmayalım. Aksini uygulayana cevap vermek yerine şikayet et butonunu kullanıp yöneticilere bildirelim böylece hem sağlıklı bir tartışma ortamı oluşur hem de gereksizlik yapanlar rahatça ayıklanır.. said: Türban eylemcisi öğrenciden Teke Tek'te inanılmaz açıklamalar! Fatih Altaylı: Sizin facebookta bir siteniz mi var? Kevser adlı arkadaşımızın facebook adlı paylaşım sitesinde İran devriminde Ayetullah Humeyni’nin fotoğrafları yer alıyor. Doğru mu? Kevser Çakır: Bir tane fotoğrafı var evet. Evet, seviyorum ve saygı duyuyorum. Fatih Altaylı : Ama o Şii . Humeyni’nin nesini seviyorsun? Kevser Çakır: Şii olması önemli değil. Benim için Müslüman biri. Hümeyni’yi seviyorum. Fatih Altaylı : Ama İran'da baskı rejimi var. Kevser Çakır: Ama İran'daki rejimi ben desteklemiyorum Fatih Altaylı: Ama kurucusu Humeyni. Kevser Çakır: Humeyni’nin aynı görüşleri sahip olması anlamına gelmez bu. Ben Humeyni'yi seviyorum şahsen. Fartih Altaylı: Sen seviyor musun? Nuray Bezirgan: Evet seviyorum. Fatih Altaylı: Atatürk’ü seviyor musun? Nuray Bezirgan : Atatürkü sevmeme hakkı var mı? Başıma bir iş gelmeyecekse ben sevmiyorum. Atatürk'ün yetkiyi padişahtan alırken yani saraydan alırken laik bir Cumhuriyet kurmak için aldığını düşünmüyorum. Halk o zaman islami değerler için savaştı. Nitekim Kurtuluş Savaşı’nın başlaması da Kahramanmaraş’ta Fransız askerlerinin Nene Hatun'un başörtüsüne uzanmasıyla olmuştur. Fatih Altaylı: Maraş’la Erzurum’u birbirine karıştırdın. Nuray Bezirgan: Her neyse. Maraş’ta Fransız askerleri bir kadının örtüsüne saldırıyor. Sütçü İmam buna karşı ilk ateşi açıyor. Böylelikle Kurtuluş savaşı başlıyor. Sonuçta cepheye cephanelik taşıyan kadınlar o dönemin insanları, o dönemin sosyolojik yapısını incelerseniz hep Müslüman insanlar. Fatih Altaylı: Peki bu ülkenin Kurtuluş Savaşı'nı örgütleyen bir adamı niye Humeyni kadar sevmiyorsun. Bunu merak ettim. Eğer Atatürk olmasaydı burada belki de İngilizler vardı, Fransızlar vardı. Nuray Bezirgan: Yani İngilizler olsaydı benim haklarım daha geniş olacaktı. Zaten mesele bu yani. İnsanlar bana Atatürkçülük adına zulmediyorlarsa benden Atatürk'ü sevmemi bekleyemezsiniz. Kevser Çakır: Yani bir insanın ismi üzerinden ideolojik bir kurgu oluşturulmaya çalışıldığı için bunlar oluyor. İyi Bir asker. Bunu biliyoruz. Fatih Altaylı: Bu ülkeyi düşmanlardan arındırma sebebi. En azından bir minnet duygun yok mu? Kevser Çakır: İyi bir asker biliyoruz. Fatih Altaylı: Bugün sizin savunduğunuz özgürlükçü, cumhuriyeti kuran sizin temsil ettiğiniz iradenin, bugün iktidar olmasına olanak veren de rejimi kuran da yine Atatürk değil mi? Camileri de kapatmamış. Nuray Bezirgan: Benim fikirlerimİ savunucak parti kurulamaz Türkiye’de. Zaten bu yasak. Benim fikirlerimi herhangi bir parti savunmaya kalktığı zaman parti kapatılır. Müslümanlar haklarını elde etmek için gece gündüz çabalarlar. Birileri gelir parlementonun azıcık bir özgürlük tanımlamasına bile Atatürk adına, Cumhuriyetcilik adına, demokrasi adına ne adına olursa olsun özgürlüklerimizi elimizden alır. Ben tamamiyle özgür olduğum hak ve özgürlüklerimin kısıtlanmadığı bir sistem istiyorum.Mesela siz nasıl ki başörtülü hakim bir hanımdan rahatsız olacağınızı söylüyorsanız ben sizin, mesela bu fikrinizin temelde Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet'te bizlerin hep tehdit olarak sizlere sunulmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Fatih Altaylı : Hayır ondan kaynaklanmıyor. Sizin “siz, biz” demenizden kaynaklanıyor. Siz islami inançları sizin tarafınızda yaşamayan veya sizin gibi algılamayan insanları farklı görüyorsunuz. Sen, Recep Tayyip Erdoğan ve başkaları "siz- onlar, biz-onlar" dediğiniz zaman kendimi kötü hissediyorum. Nuray Bezirgan : Sizin inancınız ne olduğu beni ilgilendirmiyor. Benim ilgi alanım değil. Kişi istediği dine sahip olur ya da olmaz yada dinsizdir. Bu benim size ikinci sınıf vatandaş olarak göreceğim anlamına gelmez. Ama Fatih Bey siz başörtülü bir hakimden rahatsız olduğunuzu söylüyorsunuz Fatih Altaylı: Önyargılı olur diye rahatsız olurum. Nuray Bezirgan: Tabii ki. Önyargınızın temelinde 85 yıldır yürütülen laik sistemin dayatmalarının olduğunu düşünüyorum. Biz hiçbir zaman özgür olamadık. Hiçbir zaman kendimizi ifade edemedik. Siz hiçbir zaman başörtülü bir hakim tarafından yargılanmadınız. Dolayısıyla bu şekilde düşünüyorsunuz. Fatih Altaylı: Senin rejimden istediğin ne? Üniversiteye gitmen, kamusal alanda görev yapman dışında ne isteğin var? Nuray Bezirgan: Ben başörtümle birlikte sosyal hayatta da var olmak istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lindoras Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Evet pek muhterem hanım kızımızın talihsiz sözlerini irdelediğimizde nasıl bir zihniyetle karşı karşıya olduğumuzu ve bazı kılıfların arkasına saklananların esas niyetlerini rahatça görebiliyoruz. İlk olarak göze çarpan kendisinin tarih bilgisinin çok zayıf olduğu ve beyninin gereksiz birçok detayla doldurulduğudur. Kurtuluş Savaşı'nın kıvılcımını tamamen Nene Hatun'un ''BAŞ ÖRTÜSÜNE'' uzanan ele bağlamasıyla bunu görebiliriz. Profesyonel ordular için ufak birliklerin oluşturduğu tehditleri ortadan kaldırmak zor değildir o birlikler örgütlenip birleşmeseydi ne olurdunun cevabını verebilir mi acaba ? Sanmıyorum.. Saray'dan yetkiyi alırken diyor.. Ne sanıyor Vahdettin Mustafa Kemal Atatürk'ü Anadolu'ya bağımsızlık mücadelesi vermesi için gönderdiğini mi.... Bağımsızlık meşalesi Samsun'da yanmaya başladı sizlerin taraftar olduğu liderlerin yaptığı gibi oval ofisden icazet alınmadı. Bu yorumun tutulur yanı yok AKPnin atadığı eski TRT müdürünün içinde ATATÜRK'ün adı bile anılmadan çektiği Çanakkale Belgeseline benzemiş. Zavallıca... Atatürk dahi bir lider mükemmel bir devrimci halkıyla son derece barışık ve onların yaşam düzeyini refaha kavuşturmak için kendi hayatından vazgeçecek kadar fedakar biriydi demek yerine iyi bir asker diyerek geçiştiriyor. Neden ? Çünkü 1938'den itibaren yapılanlar değişmedi. Atatürk din düşmanı, zulüm eden bir lider imajı ortaya atıldı ve bu kesimin kafasına bir güzel işlendi... İngilizler altında kendimi özgürce ifade edebilirdim demesi bittiğim noktalardan sadece biri. Aynı zihniyet 1920 öncesi işgal ordularına halifenin askerleri diyen zihniyettir. Buradan çıkaracağımız sonuç 88 yılda atabildikleri tek bir adım yok.. Kendimi ifade edemiyorum. Atatürk'ü sevmiyorum ama humeyni çok şukela bi adam. Bakın şimdi bomba kısım geliyor. Kevser Çakır: Ama İran'daki rejimi ben desteklemiyorum. Tmm aferin. Fatih Altaylı: Ama kurucusu Humeyni. Evet Fatih Altaylı, ta kendisi. Kevser Çakır: ''Humeyni’nin aynı görüşleri sahip olması anlamına gelmez bu.'' Nası ya ? Mavi ekran verdim burda :) Ben devrim yapıyorum ama görüşlerimi yansıtmıyor. ''Dur hazır devrim yapıyorum şu x daha tuhaf düşünceler içindeydi ben bunu aşılayayım insanlara'' dediğini sanıyor sanırım :) Kevser Çakır: Ben Humeyni'yi seviyorum şahsen. Kız söyle açık açık tipini beğeniyorum falan de bari tutulur bi dalın olsun biraz kafa yordur bana şurada seni anlamaya çalışayım bu kadar basit olmadığını düşünmemi sağla.. ama nerde...:) Şimdi sen Atatürk'ü sevmiyorsun. Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet sana bu demokrasi hakkını getirdiği için televizyonda bu sözleri söyleyebiliyorsun. Iran'da değil cümle kurmak değil sosyal hayatta var olmak evinden dışarı üzerindeki her bir milimi çevreleyen bez parçasıyla bile çıkman mucize olurdu zavallı kızcağız.. Seni yetiştirip maşalayanlar ne ki sen ne olasın.. Efendim esas mesele nedir ? Türban. Bu sorun nerden çıktı ? Bu halk 60 lara kadar barış içinde tahammülsüzlük göstermeksizin birbirine saygı duyarak yaşadı. Ta ki sizin tohumlarınızı eken Erbakan tarafından halkın önüne böyle bir kavram getirilene kadar. Sen iran devrimiyle simgeleşmiş türbanı belli bir bağlama stiliyle kalkıp ortaya atarsan bu ülkenin dinamiklerinin odağı olursun. Yoktan sorunu var eden sensin başkası değil. Şimdi kalkıp hak özgürlük kisvesi altında gerçek niyetlerinizi gözler önüne seriyorsunuz.. Peki neden bunları yaşıyoruz... Ne bu çatışmanın temeli.. İslami faşizm diye mi adlandırmak gerek ne yapmak gerek bilemiyorum ama bildiğim ve emin olduğum birçok şey var. İslamı gerektiği gibi yaşamak yerine ona gerektiğinden fazla anlamlar yükledikleri için islam dünyası olduğu yerde sayıyor. Yeniliğe kapalı, gelişime kökten hayırcı bir yapı içinde. Araştırmacı değil, yorum ise varolmayan bir olgu onlar için. Peki islamın temelinde bu mu vardı ? Elbette hayır.. ''Oku Allah adıyla, ki O’dur tek yaratan. O halk etti insanı, pıhtılaşmış bir kandan.'' Oku kızım. Oku ki gerçekleri kavra kendince sorun yapılan herşeyin esas sebebini gör. Temel sebep dinin yanlış yorumlanması, esas olarak Kur'an-ı Kerim'de yer almadığı halde uydurma düşüncelerle nesillerdir aşılanan kulaktan dolmak bilgilerle, kuramlarla bu noktaya gelindi. İslamiyet kendi içinde devrimini yaşamadığı sürece bu ortadan kalkmayacak. Tıpkı orta çağ avrupasında kiliselerin aslında var olmayan kavramlar öne sürüp dayatmalarla birçok şeyin önünü kestiği gibi; islamiyet, Hz Muhammed'in ölümü sonrası ''inkar edilmesine rağmen'' bozulmalar yaşamıştır, yaşamaktadır. Temel emirlerden olmayan birçok kavram o günün koşulları için ortaya konan birçok düzen koruyucu unsur zamana adapte olamamış çatışmaların yaratıcısı olmuştur. Dini kendi lisanında öğrenmek yerine arapça okuyup ezberleyen bir zihniyet türemiştir. Dolayısıyla din Kur'an-ı Kerim'den değil kulaktan kulağa geçen bilgilerin dahilindeki safsatalar ile öğrenilmeye başlanmıştır. Bu zihniyet araştırma yapamaz, bir toplumu ileriye taşıyamaz. Bu zihniyet sadece din odaklı yaşam tarzı kurup onu manasızca büyütüp hayatını boş bir uğurda harcayıp her yeniliğin önünü keser, her düşüncenin karşısına çatışmak üzere geçer. Bu zihniyet gelişime kapalıdır. Bu zihniyet matbaayı bu topraklara bir asır üzerine getiren zihniyettir. Bu zihniyet koca imparatorluğu din odaklı esasen varolmayan kavramları yaratıp bitiren zihniyetin ta kendisidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 abi naaptın sen ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lindoras Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Baluu said: abi naaptın sen ya :D Yaptım ama bi sor niye yaptım ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Üslup ağır kaçabileceği ve başlığı başlatan arkadaşın isteği dışına çıkabileceği için Atatürk - Humeyni ve klasik yobaz ukalalığı açısından bakmayacağım olaya. Son cümle, "başörtümle beraber sosyal hayatta var olmak istiyorum." Sosyal hayattan kastı nedir? Başörtüsü takıp bakkala gitmek, başörtüsü takıp üstüne forma giyerek stadyumda tezahürat yapmak, başörtüsü takıp alışveriş merkezine gitmek, başörtüsü takıp rock'n coke'a gitmek mi? E bunlara zaten kim ne diyor ki? Başörtüsü takıp sevgilisi ile elele tutuşmak mı istiyor? E zaten yapmıyorlar mı? Yapsınlar da zaten, keşke herkes birbirini sevse saysa. Ama eğer başörtüsü gibi yazıdan da gördüğümüz ve kendilerince çok büyük bir öneme sahip birşeyi savunuyorlarsa, e insanın biraz da savunduğu şeye uygun yaşaması gerekmez mi? Lütfen bu noktada olaya başörtüsünün kurandaki yeri , olup olmaması değilde o insanların hayat görüşü olarak bakalım. Başörtüsü takıp sevgilisi ile el ele dolaşmak, dediğim gibi bana göre olsun ama bildiğim kadarıyla o düşüncedeki insanlar için yanlış. Başörtüsü takıp bakkala gitmek; bakkal helali mi? mazallah.. Başörtüsü takıp stadyuma gitmek; adam bıçaklanan, yangın çıkan yerler o yapıda bir insan için ideolojik açıdan sakıncalı değil mi? Kendi (sabahın 5inde) aklıma gelen ilk örneklerden yola çıkarak değerlendirmeye çalıştım. Kendi kendime vardığım sonuç, daha istekleri birbiri ile çatışan bir insan nereden cesaret buluyorda boyundan büyük laflar ediyor anlayamıyorum. isgaldeki hali sakin unutma, ataturk e dil uzatma sebepsiz. sen anandan yine cikardin amma, baban kimdi bilemezdin serefsiz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Korkunc bir roportaj bence. Cidden yuvarlandigimiz cukurun resmidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 varan 1 http://www.facebook.com/group.php?gid=19751565825 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 basima bisey gelmiycegini bilsem butun turbanmon lari essek sudan gelene akdar doverdim sonra kotu amaclarim icin biyere kapardim Oo itirazmi geldi kardesim erkegin kadindan daima ustun oldugunu soyliyen bir dusunce akimina kapilan sen degilmisin o zaman eziliceksin insan muamelesi gormiyeceksin insan haklari mahkemesinede gitmiyeceksin cunki islam hukukunun insan haklari evrensel bildirgesine acik acik aykiri oldugunu ilan etmis mahkeme kafayi sarip sarmaliyinca beyin pisiyro buhar oluyor tabi gerci arkadas analtmisti bunlar yazin allah bizi imanli oldugumuz icin serineltiyor filan diyorlarmis gerci ropartajdaki hatun bildigin gerizekali bilgi sahibi olmadan fikri sahibi olan standart turk vatandasi yazmiski ne yazmis said: Ben tamamiyle özgür olduğum hak ve özgürlüklerimin kısıtlanmadığı bir sistem istiyorum. o zaman ateist olucaksin kizim savundugun dusunce su anki duzenden daha cok ozgurluklerini kisitliyor kapis? sonra bu takunyalilar cahil cuhela ayaktakimi diyince kiyamet kopuyor aha boyleler iste bi boktan haberleri yok 3-4 satir demokrasi bilgileriyle kafa tutuyorlar kapinin onune koysan 5 kurus etmiycek adamlar siyasi parti liderlerinin popolarini yaladigi icin vekil oluyor ve parti liderinin emirlerini yerine getirmesi millet iradesi oluyor a partisi b partisi hepsi boyle birsey savunuyorsunuz bari ne savundugunuzu bilin bi bok bilmeden cikip bilgili olanlara kendinizi rezil ediyorsunuz said: Nuray :Ama Fatih Bey siz başörtülü bir hakimden rahatsız olduğunuzu söylüyorsunuz Fatih Altaylı: Önyargılı olur diye rahatsız olurum. Nuray: Tabii ki. Önyargınızın temelinde 85 yıldır yürütülen laik sistemin dayatmalarının olduğunu düşünüyorum. aha suna bak daha duydugunu anliyamiyan bir gerizekali hemen karsi saldiriya geciyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 ahahah hümeyniyi destekliyorum ama fikirleri yanlış nedir ya. o yapmamıştır hayır. ama gelse veririm hesabı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Nitekim Kurtuluş Savaşı’nın başlaması da Kahramanmaraş’ta Fransız askerlerinin Nene Hatun'un başörtüsüne uzanmasıyla olmuştur. (epic fail çünkü Nene Hatun olayından yıllar önce 1919'da Hatay Dörtyol'da bile direniş hareketleri vardı) Yani İngilizler olsaydı benim haklarım daha geniş olacaktı. (epic fail çünkü arkadaşın "Hintliler ve köpekler giremez" tabelasından haberi yok) kısacası tüm yazı katmerli epic fail mavi ekran verdim, yorum yapamicam sonuç: Kendisini tez zamanda İran'a bekliyoruz, niye dersen... http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=muta+nikahi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 ne diyim sabah 6 olmuş ilim irfan peşinde koşmuşum saatlerdir , kız neler peşinde koşuyor. türkiyenin en büyük sorunu başörtüsü , aydınlığa mutlu yarınlara varacaz bu olay hallolunca. bir futbol bir başörtüsü ,ayakta adam kandırıyorlar(mkyrlar) bu sayede resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 erovizyon bide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 yahu ingiltere katolik kilisesinden ayrılmıştı, henry döneminde sanırım, elizabethden önce yani. Biz de ayrılamıyor muyuz ? uLa ayrılalım, ülke müslüman olmasın, kökten çözelim. Her gün bi bok çıkıyor. elektiriğe gelecekmiş yüzde 31 zam, sen üniye girsen ne girmesen ne of. elim küfüre gidiyor yahu, en iyisi yazmayı bırakayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Muhafazakar kesim özgüven sahibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Röpörtajdan: said: İnsanlar bana Atatürkçülük adına zulmediyorlarsa benden Atatürk'ü sevmemi bekleyemezsiniz. Tek mantıklı cümleleri bu. Bunun dışında ağır saçmalamışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodus Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 said: said: İnsanlar bana Atatürkçülük adına zulmediyorlarsa benden Atatürk'ü sevmemi bekleyemezsiniz. Tek mantıklı cümleleri bu. Bunun dışında ağır saçmalamışlar. Ama Iran'daki baskı rejimi insanlara Humeyni adına zülmediyorken, Hümeyni'yi sevebiliyorlar. Mantık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 o kadarcık mantığı toparlayıp ortaya koymuş, bide tutarlılık arama ayıp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 belki yabancı manda altında daha özgür olabilirdik bu cümle de zikredilmiş sanırım yazık demek kafaya hava değmeyince beyin fonksiyonları yavaşlıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 2 tane salakla yapilan roportaji neden burada konu olarak aciyorsunuz anlami$ degilim. Daha oncekilere kilit vuruldu nedir bu kasi$? Cok mu ilginç geldi Ataturk'u sevmemeleri? Sikko elemanlarin kendi sikko du$unceleri i$te, neyini tarti$iyoruz ki daha? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Benim anlamadığım bu programda başörtüsü karşıtı iki genç bunnar konuşulurken napoıyodu. Fatih Altaylıdan açıkcası tiksinirim ben, bu ropörtajlşarda büyük ihtimalle kolpa.Devlet meselesine dönüştü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 nası bi ülke olduk çıktık ne olcaz şaşıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 belki de humeyninin yaptığı devrim, Atatürk'ün yaptığı devrimden daha yaygın bi şekilde kabul gördüğü ve çevre tarafından benimsendiği için seviyodur. ama biz yine de sürelim irana tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 İngilizler olsaymış hahahah Haklarını bilemem de bi tarafları aşırı derecede geniş olurdu herhalde, aşırı kullanımdan dolayı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 sir said: belki de humeyninin yaptığı devrim, Atatürk'ün yaptığı devrimden daha yaygın bi şekilde kabul gördüğü ve çevre tarafından benimsendiği için seviyodur. ama biz yine de sürelim irana tabii. "Kahrolsun halklarin salakligi" N.A.R.O. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 sir said: belki de humeyninin yaptığı devrim, Atatürk'ün yaptığı devrimden daha yaygın bi şekilde kabul gördüğü ve çevre tarafından benimsendiği için seviyodur. ama biz yine de sürelim irana tabii. Baskının silahla kontrolun acık alanda kırbaclamanın recmin nukleer silahlanmanın ne zaman adı benimsenmek oldu ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar