Zep Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Bone said: -Cleglaw- said: bir insanın atatürkü sevmeme nedenleri açıktır bence.. atatürk süper lider demiyebilirsin. ben olsam farklı yapardım diyebilirsin ama adamı sevmemek demek, apayrı bi boyut. atatürkü sevmemek için anca karşısında olmak lazım +1 atatürkü sevmediğini söylemek yeni trend oldu. bonus maaş alıyorlar çünkü birilerinden niye allah mı atatürk? Allah'ın varlığı tartışılamaz ya hani. şu zihniyetin "bu aralar da ateizm moda oldu he cayır cayır yanıcaksınız haberiniz yok lol" söyleminden hiç bir farkı yok. putlaştırmayın şu güzelim insanı tartışılamaz,tartıştırılamaz hale getirmeyin bu şekilde anlamsızlaştırılıyor,içi boşaltılıyor çünkü.din gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Asteroth demek istediğim bazı olaylar ve sonuçları bilimsel açıdan doğru ya da yanlış diye ispatlanabilir. Kişisel şöyle olsaydı böyle olurdu tarzı düşünceler sadece kişisel yanılgılardan ve yetersiz komplo teorilerinden öteye geçmez ve sağlıksız temellere dayanan anormal birey üretir. Sağlam temellere sahip ispatı olan bunu tarih alanında ispatlayamadığı sürece yukarıdaki durumdan öteye geçmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 -007- said: Bir ortada olan ispatlanabilir bilimsel gerçekler vardır (ki buna tarih deniyor), bir de herhangi bir bireyin duyguları vardır (ki gayet önemsiz ve gereksiz). Ben aklın yolu bir lafını çok severim, yani birçok şeyde kişisel tercihlerin falan olabileceğini düşünmüyorum. Bu açıdan Atatürk'ü sevmeyen bi Türk ya bilgisizdir ya da bilgi edinmede sıkıntıları vardır (değişik isimleri var bu durumun :) ) +1119 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Asteroth said: Mesela "Apache'yi zerre sevmiyorum" demekle "Atatürk'ü sevmiyorum" demek arasında hiç fark yok bence. of komik cocuk. anası,babası devlet memuru olup çocuğu anarşist,marjinal görüş sahibi ile hassiktir arasında bi fark yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Apache said: arkadaşlar atatürk ü sevmeyen siktirsin gitsin.madem sevmiyor,ülkenin dinamiklerinede karşı burada yaşayıpta olay yaratmaya çalışmanın anlamı nedir? Dangalaklıkta sınırlar zorlanmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 -Wissy said: Tarih bilimi `dogrudur yaptigi` `yanlistir yaptigi` demez. Yaptiklarini soyler sadece. Gerisi senin yorumlamana kalmis. Senden farkli yorumlayana `cahil, bilgisiz, anlayissiz` diyorsan o senin kalitendir. Yorumlamam. Tarih objektif yaklasir, iyi-kotu de demez. Sizin tarih dediginiz `milli tarih`se. O zaten bilim degil. Apayri bir sey. Cehaletimin kusuruna bakmayin. Doğrudur yanlıştır demesine gerek yok ülkenin kurtulduğunu bilimsel ispatlarıyla okursun ve bunun doğru olduğunu normal beynin sana söyler. :) Ve inanıyorum ki Atatürk'ü sevememe sendromu olan arkadaşlarda bu mekanizma %100 bozuk ve bu da ufak bir psikiyatrik araştırma yapılsa ispatlanabilir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 -007- said: Asteroth demek istediğim bazı olaylar ve sonuçları bilimsel açıdan doğru ya da yanlış diye ispatlanabilir. Kişisel şöyle olsaydı böyle olurdu tarzı düşünceler sadece kişisel yanılgılardan ve yetersiz komplo teorilerinden öteye geçmez ve sağlıksız temellere dayanan anormal birey üretir. Sağlam temellere sahip ispatı olan bunu tarih alanında ispatlayamadığı sürece yukarıdaki durumdan öteye geçmez. tarih bilimi altında bişeyi ispatlayamazsın.bunu neden inatla anlamak istemiyorusun.deney mi yapıcaksın ne yapıcaksın nasıl ispatlayacaksın neyin hangi kararın nesnel bir doğruluk sahibi olduğunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Yahu kişisel söyle olsaydu böyle olsaydı düşüncelerden bahsetmiyorum ben, dediğim gibi dayanakları o kişinin kendisini ilgilendirir tamamen. Benim dediğim şudur, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir insanın Atatürk'ü sevmeme ve bunu dile getirebilme hakkı vardır. Bu kadar basit bir şeyi savunuyorum ben o yüzden bunu söyleyen kişinin fikirlerinin temelinde yatan şeyleri veya tarihin kanıtladıklarını sunma bana. Kimsenin kişisel fikirlerini savunmak için tarihi kaynak göstermesi gibi bir zorunluluğu yoktur. "Ben Amerika'daki seri katillere bayılıyorum" da diyebilir bir insan. Belki hastalıklı bir düşüncedir ama sonuçta böyle bir cümleyi kurmasını kimse engelleyemez o insanın. Putlaştırılıyor Atatürk basbayağı, benim haz etmediğim olay odur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 "Tarih bilimi altında bir şey ispatlayamazsın" saçma olmuş. Bilimler ispatlardan oluşur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Apache said: of komik cocuk. anası,babası devlet memuru olup çocuğu anarşist,marjinal görüş sahibi ile hassiktir arasında bi fark yok. Küfürlerini de alıp Garbage'a yollan sen hafiften. Burası sana iki boy büyük geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Bu değerlerin bile eleştiriye açık olması gerekiyor bence, eskimemesi, geliştirilebilmesi açısından da yararlı olur hem. edit: doruk'un dediğinin üstüne söylediydim, bir araba laf etmişsiniz :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Asteroth said: Yahu kişisel söyle olsaydu böyle olsaydı düşüncelerden bahsetmiyorum ben, dediğim gibi dayanakları o kişinin kendisini ilgilendirir tamamen. Konu hakka sahip olmak değil tabii ki herkesin gerizekalı olma hakkı da var bu düzeye indirgenmesin. :) 0=1 deme hakkım da var ve yanlış. :) Her hak doğru olacak diye bir şey yok evet Atatürk'ü sevmemek de bir hak ama koskoca bir yanlış ve 0=1 kadar ispatlanabilir bir yanlış demek istediğim bu. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Apache said: Asteroth said: Mesela "Apache'yi zerre sevmiyorum" demekle "Atatürk'ü sevmiyorum" demek arasında hiç fark yok bence. of komik cocuk. anası,babası devlet memuru olup çocuğu anarşist,marjinal görüş sahibi ile hassiktir arasında bi fark yok. senin dediğine göre anası babası müslüman olup kendisi ataist olanın da dediğin şeyden farkı yok eğer devlet memurluğundan salt kastın ekmek parasını devletten çıkarmak değilse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 "Beni övmeyi bırakınız, gelecek için ne yapacağız onu söyleyiniz" Mustafa Kemal Atatürk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 sırf marjinal olmak için sevmiyorum diyenlerde var. ne fena off Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Asteroth said: "Apache'yi zerre sevmiyorum" demekle "Atatürk'ü sevmiyorum" demek arasında hiç fark yok Atatürk dediğimiz zat, sıradan birisi değildir ki, "sıradan birisini sevmeme hakkın varsa Atatürk'ü sevmeme hakkın da vardır" diye sonuca gidelim. Boşu boşuna Mustafa Kemal adındaki adam Atatürk soyadı verilmedi. Atatürk'ü sevmemek demek, bu ülkenin yapısını, varlığını, devletini sevmemek demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Herkesin bir çok şeye hakkı var ama bu doğru olduğunu göstermez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 hey, ya sev ya terket dostum, tamam mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Zep said: Apache said: Asteroth said: Mesela "Apache'yi zerre sevmiyorum" demekle "Atatürk'ü sevmiyorum" demek arasında hiç fark yok bence. of komik cocuk. anası,babası devlet memuru olup çocuğu anarşist,marjinal görüş sahibi ile hassiktir arasında bi fark yok. senin dediğine göre anası babası müslüman olup kendisi ataist olanın da dediğin şeyden farkı yok eğer devlet memurluğundan salt kastın ekmek parasını devletten çıkarmak değilse. din vicdanıyla,vatandaş olmanın zorunluluğunu bir tutan bünyelere alkış.din kişiye özgü bir vicdanı durum iken,vatandaşlığın şartları vardır.o yüzden mesela sen piercingle,görünen bir yerde dövme ile kamuda çalışamazsın ama istersen budist ol gene bir farkın olmaz yaşadığın yer adına,tutmadı bu. bu tartışmaya taraf olmayacağım çünkü kimseye fikir dayatması yapmak istemiyorum.herkes iyi,güzel bir şeyler hakkında bilgisi var ve söylüyor ama tek asteroth atıp tutuyor o yüzden kişisel duruma indirgedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 sevmemek nedir bunun tanımını yapın bana rica ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 ya sev ya terket erdoğan'a özgü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Dünyada birçok önemli insan gelmiş gitmiş , ve bu insanları kimi sevmiş kimi sevmemiş. Bırakın insanlığı , insanların hertürlü kutsal veya kutsal olmayan varlık üzerinde sevip sevmeme hür iradesi vardır. Bunu kimse hiçbir şekilde engelleyemez. İster gıcık olur sevmez , isterse de bi neden için sevmez. Konu baştan aşağı saçma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 -007- said: "Tarih bilimi altında bir şey ispatlayamazsın" saçma olmuş. Bilimler ispatlardan oluşur :) sosyal bilimlerde ispat olmaz. tarihte objektif bir bilim olmadığına ancak objektif olma hedefinde ilerleyebileceğine göre tarihte hiç olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 özür dilerim arkadaşlar hepinizden. sadece asteroth un bu sebepsiz isyanını anlayamamıştım.ancak türkiyede hem zenci,hem çocuk,hemde bilmiş bir tip olsam bende bu şekilde davranırdım.haklı tepkisini destekliyorum. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 -007- said: Konu hakka sahip olmak değil tabii ki herkesin gerizekalı olma hakkı da var bu düzeye indirgenmesin. :) 0=1 deme hakkım da var ve yanlış. :) Her hak doğru olacak diye bir şey yok evet Atatürk'ü sevmemek de bir hak ama koskoca bir yanlış ve 0=1 kadar ispatlanabilir bir yanlış demek istediğim bu. :) Ha bak dersen ki "Biz bu kızın bu sözleri söylemesinin altındaki nedenleri irdeliyoruz" o zaman susarım. Benim şu konuda savunduğum fikri açıkça anlayabildiğini düşündüğüm karşıt fikirli (tam da karşıt fikirlli değil ya, neyse =P) tek kişisin çünkü. Evet benim savunduğum olay budur. İsteyen kalkıp "Gökyüzü aslında yemyeşil!" "Allah aslında 3 yaşında bir kurbağa" deme hakkına sahiptir. Doğrudur, yanlıştır, bunları söylerken sözlerinin arkasındaki sebepler türlü türlüdür beni ilgilendirmez. Ama bunları özgürce söyleyebilme hakkına sahiptir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar