Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Turkiye'nin en cok okunan gazetelerinden birinin yere goge sigdiramadigi kose yazari Yasar Nuri Ozturk ve ilk kose yazisi http://www.hurriyet.com.tr/yasarnuriozturk/9136672.asp?gid=241&sz=5473 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Yazıda kaçırdığım bir nokta mı var yoksa ilahiyatçı birinin din hakkında yazmasına mı karşısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 ILAHIYAT FAKULTELERI KAPATILSIN, DIN OGRETIYOLAR, LAIKLIGE UYMAZ! new york cok sicak, bayilicam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 varsayalım eskiden böyle yazılar olmazdı büyük gazetelerde. hani bu yazıdan böyle genelleme yapmak çok zor bence ama haklı olabilirsin. iyi de böyle bir değişime ne diyebilirsin ki? adam dini bir yazı yazmış ama inanan için de, inanmayan için de hoş bir yazı. din ile hoşgörünün birleştiği bir üslup takınmış. şimdi toplumca dine karşı reflekslerimiz çoğalmış olabilir ama önümüze dinle ilgili olarak gelen şeyleri akıl filtresinden geçirmeye çalışmalıyız. her şeyi reddetmekle, karşı çıkmakla bir yere varamayız. o bol bol adını andığımız "demokrasi"ye de ters düşeriz. yani herşey gibi türkiye de değişecek. ben bu değişimin, barışçı bir topluma doğru olmasını isterim. bu da herşeye karşı çıkmakla olmaz. herkes ben gibi de düşünemez. dini, çıkarlarına alet edenlere karşı (çünkü onlar, kendi çıkarları uğruna başkalarının özgürlüklerini kısıtlıyorlar) olabilirim ama dine karşı olamam. o zaman herhangi bir dine inananlar da bana karşı olma hakkını kazanır. nerde anlayış, nerde hoşgörü, nerde barış, huzurlu toplum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Madem ki din bu kadar ilgilendiriyor milleti, dinle yatip dinle kalkiyor herkes; o zaman dini en iyi ogreten (yorumlayan) adami gazeteye almak yerinde bir du$unce. Hele ki, bu adam yillarini verdi Ataturkculugu yobazliga kar$i savundu. Hatta Time dergisi bile 20. yuzyilin en onemli 10 adami arasina almi$. Cok onemli bir ilahiyatci. Din-tarih sosyologu bir nevi. Boyle adamlara ihtiyaci var devletin. Bana sorarsan bence de sacma gazetelerde dinle ilgili konularin yazilmasi falan. Ama toplum bunu istiyor. Bu gercegi gormemiz lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Eksi sozlukte biri cok guzel bi yazı yazmıstı bi saniye diyanet işlerinin böyle şeyler söylemesi çok normal. adamın kaynağı referansı belli, bandanayı takıp fırlayıp "sex drugs and rock'n roll" diye bağırmasını bekleyemeyiz. o kaynaklar böyle diyorsa, adam ne yapsın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Kuran'ın ve Hz. Peygamber'in dikkat çektikleri gerçek, Besmele'nin herhangi bir işe başlarken bilinçsizce okunması değildir. Yani, burada istenen, dudaktan-mekanik bir ‘söyleme’ değil, içten ve şuurlu bir yöneliştir. bak burada negzel demiş adam önemli olan sayı değil, okumuş olmak için okumak değil ne dediğimizi anlamak ondan sonra okumak bissürü arkadaşım var namaz kılan ve okuduğu duaların Türkçesini bilmeyen, anlamını bilmeyen yaratıcı sormaz mı sana len efferim namaz kıldın da ben sana akıl vermedim mi insan 1 kere de düşünmez mi ben bu duaları okuyorum ama ne demek istiyor acep diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alaluna Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Milletvekilinden ilahiyatçı olmaz, kendiside olayı tam özümsüyememiş demektir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 öergh! abartmadın mı? yok ama, elin boksöründen milletvekili olur. ilahiyatçıdan olamaz. neden? çünkü ortada bir "olay" var. neyse o olay? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Eyvah yani bu adamın böyle şeyler yazması , islama inanmayan arkadaşların ilerde zorla islama göre yaşamaya zorlanmasına işaret... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Hurriyet Yaşar Nuri Öztürk ün geleceğini haber yaparken altını çizerek yazdı Atatürkçülüğün savunucusu diye. Engin Ardıç gibi bi yobaz El-Sabah gazetesindeyken Yaşar Nuri Öztürk ün muhalif tarafta olması büyük güç kzanadıracaktır. Hiç olmazsa bilen biri Din hakkında konuşucaktır. Şu günlerde gündemi hayli meşgul eden Din konusunda bilgili birini konuşturarak akıllı bir iş yapmıştır Hürriyet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 yaşar nuri öztürk, ailenizin müslümanı =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 arcane said: Yazıda kaçırdığım bir nokta mı var yoksa ilahiyatçı birinin din hakkında yazmasına mı karşısın? sir said: yaşar nuri öztürk, ailenizin müslümanı =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Penthesilea said: Turkiye'nin en cok okunan gazetelerinden birinin yere goge sigdiramadigi kose yazari Yasar Nuri Ozturk ve ilk kose yazisi http://www.hurriyet.com.tr/yasarnuriozturk/9136672.asp?gid=241&sz=5473 Doğan Medya, gayet doğal bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Dini çarptırıp halkı sömürenlerin dini dahil her türlü suistimalin yapıldığı ülkede halkın bilinçlendirilmesi ve dini suistimalin yok edilmesi adına çok doğru bir adım atılmış bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 yaşar nuri böyle başlamış da, ilerde fena siyasete kayar bu adam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 anlamadığım şey, zaten gazetelerde (yıllardan beri Hürriyet'te mesela) din konusunda yazılar yazan kişiler vardı, sanki ilk defa din köşesi açılmış gibi davranılmış. bu kadar şaşırtıcı olan ne ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 yaşar nuri öztürk çok süper bir adamdır kanaatimce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 adam dini çarpıtmadan bişeyler yapabilen birisi.. bence yorumları ve yazıları çok iyi.. müslümanız diye geçinenlere bi ayar niteliğinde bi adam olduğu kanaatindeyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 üstümdeki mesaj hala üstümdeyse katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 hehu islamı çarpıtmadan anlatan nadide yazarlarımızdan olan yaşar nuri öztürk bey bi 10 sene önce ilginç açıklamalar yapardı. ailem hardcore müslüman (fanatik dinci demiyorum bakınız "müslüman" )(hardcore = islami bilgisi expert seviyesinde olan) olarak pek sevmezdi beyefendiyi. hürriyete pek yakışmış. islamın kötü/katı tarafını modern yaşamında sokuşturacak bi yer bulamayıp, bi yandan yaşantısından vazgeçemeyip diğer yandan kafir olmaktan tırsan, pembe kelebek müslüman/laik insanın kurtarıcısıdır kendisi. imam-ı azamın kemiklerini az sızlatmamıştır. edit:noktalama kombosuyla kendiliğinden oluşan smiley. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catzee Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Ne var ki bu olayda bu şekilde vurgu yapılacak, sana verilse o köşe sende kendi fikirlerini, kendine göre değerli bulduğun yazıları yazacaksın, adam da aynı şeyi yapmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Allam böle boş boş konular açıp garbıç'a çevirdiler burayı... hey allam yaaa.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 epic fail olmuş topic anlamadım yaşar nuri'nin böyle bir yazı yazmasının nesi garip Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 DoruK said: yaşar nuri böyle başlamış da, ilerde fena siyasete kayar bu adam :) kaydı ya zaten yav,parti falan kurduydu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar