Exodus Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 said: Kutsal kitabımızda dolandırıcıyı as, hırsızın elini kes gibi şeyler yoktur. said: Mâide Sûresinin 38. Ayeti; Yaptıklarına bir karşılık ve Allah’tan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 oyle subjektif kriterlerle kanun olmaz. olursa da anayasa mahkemesinden doner. kurucu meclis, full yeni anayasa oneriyorum akp`ye. ak got kara got belli olsun.
alaluna Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Exodus said: said: Kutsal kitabımızda dolandırıcıyı as, hırsızın elini kes gibi şeyler yoktur. said: Mâide Sûresinin 38. Ayeti; Yaptıklarına bir karşılık ve Allah’tan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.Birincisi piyasadaki meallerin çoğu böyle saçma sapan şekilde anlaşılıyor.Arapça çok derin bir dil ve orda yazılanları cımbızla çekerek değerlendirirsek bir sonuç elde edemeyiz.İkincisi, mecaz diye birşey hayatında hiç duydun mu ?Gerçekten islamın böyle bir din olduğuna mı inanıyorsun dürüstçe cevap ver.E siz Amerikanın islam = bin ladin diyen cahillerinide geçtiniz o zaman
alaluna Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 kuranda geçen kelimelerin birden fazla anlamı olabilir. bazı mealler bu yan anlamlardan birini direk cümlede kullanıp diğer anlamları parantez içerisinde verir. ama bilmezler ki allah o kelimeyi kullanırken diğer yan anlamları ile birlikte eşit olarak diğer anlamlarını da cümle içerisine katar. böylelikle parantez içerisine yazılan anlamlara göre kişi kendi mealini oluşturmuş olur bile. kadınların dövülmesi ile ilgili ayette dövün kelimesinin arapça karşılığında bir sürü anlam vardır ama bazı meallerde cümle içerisinde dövün geçer diğer yan anlamlar parantez içerisinde verilir. (hatta bazen verilmez bile.)
Esh Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 boyle tekliflere sokaktaki simitci, dagdaki coban ve bilumum turbanli umutsuz ev kadini bile guler. yani nedense insalar hazimsiz. kaybettin i$te, ille misilleme cali$masina mi girmen lazim. oyle veya boyle alayinizi yargilayacaklar. din, kitap, imam falan da kurtaramayacak sizi.
Exodus Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 said: Birincisi piyasadaki meallerin çoğu böyle saçma sapan şekilde anlaşılıyor. Arapça çok derin bir dil ve orda yazılanları cımbızla çekerek değerlendirirsek bir sonuç elde edemeyiz. Diyanet'in sitesindeki meal bu. said: İkincisi, mecaz diye birşey hayatında hiç duydun mu ? Gerçekten islamın böyle bir din olduğuna mı inanıyorsun dürüstçe cevap ver.E siz Amerikanın islam = bin ladin diyen cahillerinide geçtiniz o zaman said: Tevbe Sûresinin 5 . Ayeti; Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. said: Mâide Sûresinin 33 . Ayeti; Allah’a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır.
alaluna Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 dostum dünya üzerindeki hiç bir dile çevrilemeyeceğinden çünkü arapçanın çok derin bir dil olduğundan bahsediyorum.Bir kelimenin 2535346 tane anlamı olan bir dil, sen hala diyanet işleri diyorsun.
Exodus Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Çevirme hatası diyorsun yani bütün bunlar, yok aslında hiç biri. Ehi ehi. Ok.
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Kuran'da bu tip şeyler yazmıyor yani. İslam hoşgörü dinidir. sana kötülük yapana sen iyilikle karşılık ver diyen bir dinin kitabında bunlar yazmaz. tamamen kışkırtma amaçlı bu yazılanlar. Kuran'da başını örtüceksin diye bişeyde yok bildiğim kadarıyla mesela. tamamen yanlış yönlendirmeden oluyor bunlar. yani başı kapa daracık kotu giy bitarafını ifşa et mantığı çelişki yaratır. herkes kendine göre çekiyor yazılanları. rant elde etmek ama. gerçekten dine saygı gösterip onun felsefesine ayak uydursa insanlar bunların hiç biri olmaz. bu her din için geçerli. bütün dinlerde olan ortak şeyler var. saygı, sevgi vs gibi şeyler. nedense hiç biri uygulanmıyor. oo sen hristiyansın kesin kelleyi. kafir. demek doğru değil. dine aykırı bi kere. akp de dini kendine göre yorumlayanlardan oluşuyor %85i ile. herkesi kafir gören kafa ile bi yere varılmaz. dini kullanıp insanların duygularıyla oynayıp siyaset yapılmaz. dine saygısı olan insan bunu yapmaz. ayrıca akp bu tutumu ile oy kaybediyor cidden ama Türk halkı akıllı diyemicem. herşeye rağmen hala oy verebiliyorsa bravo.
Exodus Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 said: Kuran'da bu tip şeyler yazmıyor yani. İslam hoşgörü dinidir. sana kötülük yapana sen iyilikle karşılık ver diyen bir dinin kitabında bunlar yazmaz. tamamen kışkırtma amaçlı bu yazılanlar. Vardır evinde Kuran mutlaka. Aç oku.
scorch Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 alaluna said: dostum dünya üzerindeki hiç bir dile çevrilemeyeceğinden çünkü arapçanın çok derin bir dil olduğundan bahsediyorum.Bir kelimenin 2535346 tane anlamı olan bir dil, sen hala diyanet işleri diyorsun. 34857394587 tane meali olan kelimelerle dolu bir dinin, kitabın değişmediğini doğru oldugunu savunuyorsun yani? kendi içinde bile ne dediği belli değil o zmn be, ben anlıyorum öldürün dövün hadi bakalım ne yapacaksın? kim ne dicek ? insan gibi açık açık anlatsın o zmn arapçasında , öle ileri geri çekiştirmeli hali bana birilerini hatırlatıo hani çok yakınımızdaki birilerini kendilerine olunca üüü ağlayan kendileri yapınca , yanlış anladınız - münferit olay bunlar diyen birilerini hatırlattı... ne kadar ilginç değilmi
scorch Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 alaluna said: Tamam canım görürsem söylerim az google la , wiki le anti tez fikir c/p edince görüsürüz öpüyorum.
-Wissy Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 5 Temmuz'dan once darbe yaptirmasinlar da ne yaparlarsa yapsinlar...
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Kardesim, arapca cok zengin bir dil, cevrilemez demek nedir? Cevirmesinler mi o zaman. Birakalim kimse bi bok anlamasin. Zaten anlamiyorlar. Bu ne sacma sey ya. Diyanetin sitesinde yaziyor bunlar. Daha ne kadar offical olmasi lazim? Cevrilmesi imkansiz ne demek. Gayet imkanli, dil bilimciler birlesir, kelimeye anlam getirir. "Yok getirilemez!!!" diye bisey yok.
Afush Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 aradım bulamadım bu topikte "sir" nerde?? gelmesi lazımdı şimdiye.Neyse az daha bekliyim.
alaluna Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 LathspeLL said: Kardesim, arapca cok zengin bir dil, cevrilemez demek nedir? Cevirmesinler mi o zaman. Birakalim kimse bi bok anlamasin. Zaten anlamiyorlar. Bu ne sacma sey ya. Diyanetin sitesinde yaziyor bunlar. Daha ne kadar offical olmasi lazim? Cevrilmesi imkansiz ne demek. Gayet imkanli, dil bilimciler birlesir, kelimeye anlam getirir. "Yok getirilemez!!!" diye bisey yok.İşte burda olaya tefsir giriyor.Kuranın meali diye birşey olamaz kuranın meali tefsirdir zaten.Millet ciltlerce tefsir yazsın sonrada bir kitaba sığdırın neymiş mealmiş..
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 AKP yi faşist millet seçti.. ironi
sir Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 özlemişsiniz beni eheh kusura bakmayın anayasa mahkemesinin şu meşhur hukuk-ötesi kararı için gerekli bi uygulama bu, ama ilerde bug-abuse olarak kullanılabilir ve bu sefer de yasamayı denetleyecek bi kurum kalmaz, o yüzden pek sıcak bakmıyorum.
Afush Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Oh bi an hiç gelmiceksin sanmıştım =)
Fortuna Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 10, 2008 Güçler ayrılıgına ters direk.Hangi açıdan bakarsan bak.Yargı bozuksa yargıyı düzeltirsin, yasamaya bağlayarak çözülmez.
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 11, 2008 KillJoy said: AKP yi faşist millet seçti.. ironi aslinda akp yi egenekon sectirdi darbe yapip yonetimi ele gecirmek icin ulan madem bunlar istedigini sectiriyor neden kendileri iktidar olmadi? diye sormayin ergenekon komplo teorilerinin basladigi yerde mantik aramiyicaksiniz
venom Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 13, 2008 hayatım sınav oldu ama bunun şöyle bir faydasını görüyorum şu an .katsayıları o kadar düşük ki 411 yanlış 9 doğruyu götüremiyor.
Öne çıkan mesajlar