Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Seks karşılığı ev kirası" trendi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
axedice said:
mantıklı bişiler

seks işcisi malı oluyorda hammal mal olmuyormu? tersane işcisi mal olmuyormu? asker mal olmuyormu?
nasıl oluyorsa seks işcisi kimliğinden sıyrılmak zorunda kalıyorda, bu insanlar neden bu zorunluluktan uzak?

eğer kendi kimliğinin bir parcası olarak görüyorsan kiminle seks yaptığını evet kendi benliğinden sıyrılman gerekebilir, ama bu bakış acısı zaten "ahlak, erdem" gibi cokta dayanağı olmıyan kavramlardan gelmiyomu.

ben zaten meta olmaktan cıkıyor demedim hayat kadını, ama tersanelerde ölene kadar calışan işcilerin vucududa alınıp satılıyor, madenlerde patlamarda ölen madencilerin vucududa, paralı askerlerin vucududa (carpık dünya ve yöneticiler yüzünden zorunlu askerlerin hayatıda alınıp satılıyor). bu insanlarla karşılaştırılamıycak bile olsa bende günde 16-20 saat haftalarca calıstığım zamanlar oldu, benım bedenımde para karsılığı el değiştiren bir mal değilmi.

anlıyorum demek istediğini, neden seks işcilerinın mal gibi göründüğünü, banada öle geliyor bama böle konustuğuma, ama işte aslında öle alışmışızki para karşılığı hayatımızı zamanımızı satmaya rahatsız etmiyor bizi bu durum. kendimize cinselliğimizi saklamışız bir özelimiz o kalmış, ona sahıp olunmaya calışınca anca tepki veriyoruz.
Mesaj tarihi:
lam sanki pariste kiralayacak ev yok..

kimisi işin "kolay"ına kaçıyor işte.. e haliyle millet de faydalanıyor etinden sütünden..

bana sorarsanız legaldir efenim. niyet belli, içerik belli.

ha ayrıca bizde yok sanki.. evi olan gençlere yurtta kalan ve "ihtiyaç"larını gidermek isteyen hatunlar sarkar.. karşılıklı ihtiyaç giderirsiniz.

ha bu iğrenç değil, daha iğrenç versiyonu da var ülkemizde;
kadın para kazanan erkeği kapaklamak için çocuk sahibi olur adamdan.. ve evlenirler.. mutsuz bi evlilik yapıp çocuğu da zehirlerler kısmına girmiyorum şimdi

inanın kiralamak daha onurludur buna göre.. tabii bunu yapınca kimse ahlak kumkumalığı yapmaz, ayhh ne ayıp demez..

bu yazının ana fikri korunun ulan olabilir tabii.. bilemedim şimdi
Mesaj tarihi:
said:
Bir kafede garsonluk yaparken bile ekonomi çarklarının dönmesini sağlıyorsun. Sen orda müşterinin malı değil, işletmeciyle arasındaki aracısın. Meta farkı bu noktada oluşuyor işte, seks işçisi tam anlamıyla müşterisinin malı oluyor ve onun bedensel zevklerini tatmin etmek için kimliğinden sıyrılıyor.

Öeh. Hizmet veriyor seks işçisi dediğin. Aynen garson gibi, avukat gibi, doktor gibi, aktörler gibi. Sen kıçını kaldırıp self-servis yapmıyorsun, senin yerine garson servis yapıyor. Sen oturup senelerce hukuk okumuyorsun, okumuş birine para veriyorsun senin yerine kullansın bilgilerini diye. Aynı şekilde, herhangi bir nedenden dolayı seks yapmak istiyorsun, hayat kadınına gidiyorsun hizmet alıyorsun. Ne demek müşterisinin malı oluyor bedensel zevklerini tatmin etmek için kimliğinden sıyrılıyor? Garson sana yemeğini getirirken sıyrılmıyor mu kimliğinden sen yemeğini daha rahat yiyesin diye? Yoksa onun kimliği mi garsonluk yapmak?

Nedir yani fark hala göremiyorum ben.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

eğer kendi kimliğinin bir parcası olarak görüyorsan kiminle seks yaptığını evet kendi benliğinden sıyrılman gerekebilir, ama bu bakış acısı zaten "ahlak, erdem" gibi cokta dayanağı olmıyan kavramlardan gelmiyomu.

Bunun da ahlak erdem gibi tek dayanağı kişi. Yani bu noktada kişinin nasıl düşündüğünü önemli. Bir kişi sevişmeyi kendi kimliğinin bir parçası olarak görüyorsa (ki bu çok da garip değil eğer sadece ciddi bir ilişki kurduğun insanlara kendini bu kadar yakın hissediyorsan bu seni oldukça tanımlıyor) ve buna rağmen bunu yapmak zorunda kalıyorsa kötü olan. ama bana da biraz garip geliyor yani eğer gerçekten böyle bir insansan, ev kiralamak için kiralayan insanla sevişmek herhalde yapacağın son şeylerden biri olurdu. Dolayısıyla bunların çoğunun öyle olmadığını düşünüyorum.
Mesaj tarihi:
said:
Garson sana yemeğini getirirken sıyrılmıyor mu kimliğinden sen yemeğini daha rahat yiyesin diye? Yoksa onun kimliği mi garsonluk yapmak?
Mümkün olduğunca erdem, ahlak gibi subjektif kavramlardan uzak durmaya çalışıyorum ama cinsellik dediğin sadece türlerin devam etmesi için ortada olan bir kavram değil ki. İlla aşk var demiyorum ama hormonal etkileşim dersin hoşlanma dersin.. Doğrudan bir ihtiyaç giderme değildir seks. Sen sadece ihtiyaç gidermeye yönelik seks yaptığında hem karşındakini hem de seksi metalaştırmış oluyorsun.

Restorandaki adama çorba götürürken onun mülkü olmuyorsun, bedensel aktivite sonucu üretilen işin pazarlanmasıyla bedenin komple pazarlanması arasında bir fark var. Gerçi tam anlatamadım galiba, belki de fahişelik kavramı subjektiftir.
Mesaj tarihi:
Ractamainus said:

farkı söyleyeyim. ikisinde de dolaylı ya da dolaysız para veriyorsun ama genelev muhtemelen daha leş olur.

muhtemelen mi? ben olayı tasvip ettiğimden değil (zinhar, yok öle bişey) ama netleşmesi için açıklayayım:

evinde, durmadan mini gecelikle fln gezen bi üniversite öğrencisi düşün. muhabbet, birlikte yemek fln yiyosun. geceleri de yatağına uğruyo. ytağına uğramazken de salonda minilerle takılıo, arada ampül fln değiştirio merdivene çıkıp :) ne biliim, artık ne istiosan. :) karşılık olarak da onun gül hatrı için(!) kirayı yarı yrıya düşürüosun.

diğeri de işte hayat kadınıyla birlikte olma. hiç bi zaman yapmayacağım bişey. tarife gerek yok sanırım.

senin kafada bu ikisi birse bişey diyemeyeceğim. evet, temelde para veriosun da paran karşılığında ne aldığının hiç mi önemi yok :)
Mesaj tarihi:
bao said:
Ractamainus said:

farkı söyleyeyim. ikisinde de dolaylı ya da dolaysız para veriyorsun ama genelev muhtemelen daha leş olur.

muhtemelen mi? ben olayı tasvip ettiğimden değil (zinhar, yok öle bişey) ama netleşmesi için açıklayayım:

evinde, durmadan mini gecelikle fln gezen bi üniversite öğrencisi düşün. muhabbet, birlikte yemek fln yiyosun. geceleri de yatağına uğruyo. ytağına uğramazken de salonda minilerle takılıo, arada ampül fln değiştirio merdivene çıkıp :) ne biliim, artık ne istiosan. :) karşılık olarak da onun gül hatrı için(!) kirayı yarı yrıya düşürüosun.

diğeri de işte hayat kadınıyla birlikte olma. hiç bi zaman yapmayacağım bişey. tarife gerek yok sanırım.

senin kafada bu ikisi birse bişey diyemeyeceğim. evet, temelde para veriosun da paran karşılığında ne aldığının hiç mi önemi yok :)

ya ben ahlaki açıdan demiştim. yoksa pek tabii işin fantazi boyutu ayrı. hem de dediğin gibi apayrı. birisinde 10 birim paraya 1 birim zevk alıyorsan, diğerinde 10 birim paraya 10 birim zevk alıyorsun. çok daha karlı bir alışveriş =)

ahlaki boyutu derken de, ahlaklı/ahlaksız yakıştırması falan yapmıyorum zaten. "durum belli, seksi alışveriş malzemesi olarak kullanmak" diyorum. ama bunun doğru olduğuna ahlaki değerlerimiz karar verir ve bu değerler, kişiden kişiye değişkenlik gösterir. kimseyi de bu sebepten yargılamıyorum. şimdi burda "namıssızlar!" desem, "kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş" denir =P
Mesaj tarihi:
Kimisinin tipi bozuk başka türlü seks yapamıyor, kimisinin tipi düzgün ama sapık o istediklerini svgilisi ile yapamaz. Ha kirayı alıp geneleve gitmişsin, ha kiracıyı şeeetmişsin. Aynı kapıya çıkar.
Mesaj tarihi:
Ractamainus said:

kimseyi de bu sebepten yargılamıyorum. şimdi burda "namıssızlar!" desem, "kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş" denir =P

hadi itiraf et rahatla racta :) hepimiz pariste bi evimiz olsun, çıtır, uni.de okuyan bi fransız kıza bi odayı kiraya verelim, hatta kız biraz kafa olsun varsın hiç kira da vermesin, hayatımızın sonuna kadar evimizin bi odasında her yıl farklı bi kıza bakalım, besleyelim, büyütelim istiyoruz :)

hem sevaptır lan :)
Mesaj tarihi:
burda itiraf ettiğimde, fransız bi hatun kiracım olacak olsa ederim de.. öyle bir şansım yok. size niye itiraf ediyim o yüzden =)

bir de öyle bir imaj çizmiş ki haber.. herkes üni.li, çıtır, taş fransız hatun bekliyo karşısında.. havadan uçmayın beyler, onlar bir kaç level yüksektedir. kiralık oda yetmez ^^
Mesaj tarihi:
Valla duyduğuma göre; her Arap şeyhinin 3-4 tane böyle metresi varmış Avrupalı üni öğrencisi, çıtır ve taş gibi. Söz konusu ülkeye uğradıkça kendilerini ziyaret ediyorlarmış. Haberdeki ev sahibi Dubai'de yaşıyor diyen kız öyle herhalde. İkinci üçün nesil petrol şeyhleri avrupa üniversitelerinde okudukları için böyle üniversiteli kültürlü kız seviyorlarmış. Bizde şans olsa köyümüzde petrol çıkardı zaten...
  • Yeni Oluştur...