Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

buzluktan çıkan et


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya şimdi kendime sandivuç yapayım diyorum
etler buzlukta (sucuktur bilmemnedir)
şimdi bunları direk ateşe atıp buzlarınımı eritsem yoksa
direk bekleyimmi buzlarının erimesini

zehirlenmeyimde tırttım ilk defa böyle bişey yapıcam : ) da
Mesaj tarihi:
Genelde et dışarda bekletilir buzu erisin falan diye. Ve öyle böyle diil, bütün gün dışarda ve gölgede bekletiliyo genelde, güneş bozmasın diye.
Ama mesela hazır pizza oldu mu direk fırına atıyosun, üstündeki etin buzunun çözülmesini falan beklemeden.
Mesaj tarihi:
Evet, mikrodalga fırın yoksa, oda sıcaklığında erimesini beklemen gerekiyor. Etleri poşete sarıp, sıcak suda bekletirsen, direkt ateşe koymak kadar zararlı değil diye biliyorum bi de..

Edit: mikrodalga varsa, defrost seçeneğini çalıştırıp çözündürebilirsin etleri
Mesaj tarihi:
buhar olayına giriyorum ben eğer çok acilse asdsa

önce suyu kaynatıyorum ardından bir kapın içine döküyorum.Kabın üzerine tam oturacak dışarıya buhar kaçmıyacak bir porselen tabak koyuyorum üzerinede eti koyuyorum ara ara çeviriyorum çok kısa sürede buzları çözülüyor :)
Mesaj tarihi:
Ben genelde buzluktan cikardigim seyi sosisdir,tavuktur seyleri ac oldugumda direk cikartip tost makinesine atip isitiyorum ancak yapismis ayirmam gereken seyleri bekletiyorum.Ne zarari varki donmus birseyi direk pisirmede ?
Mesaj tarihi:
hazır hamburger köftesi eritilmez direk pişircen
sucuk da öle at direk ateşe
parça et bonfile vs tarzı şeyleri eritmeden pişirsen sağlık açısından bilmiyorum da sert olur çiğnemesi zor olur vs
Mesaj tarihi:
buzlukta sucuk saklamaya hayir !

eger kiyma kavrulmu$ da buzluga atilmi$sa bi bolumunu bicakla kes al, hafif suyla yagsiz tavada dondur. az ac ate$i ve surekli dondur ki yanmasin. Eger kavrulmami$sa, sadece dondur.

eger et yapacaksan, strec filme sar sicak suya at beklet. hafif yumu$ar gibi olunca kisik ate$e al, iki tarafi da bok rengine donunce ate$i ac, ya da izgaraya at.
×
×
  • Yeni Oluştur...